אני צריך עזרה בבקשה

אני צריך עזרה בבקשה

כשהייתי קטן הייתי ילד ממש שמן לפני כשנה התחלתי להתאמן בחדר כושר. מה שגרם לי לשינוי זה הרצון שיפסיקו לצחוק עלי. באמת הגעתי למה שרציתי. לפני שבועיים חבר הראה לי את ההרצאה של גרי ומאז אני לא מסוגל לאכול כל סוג של בשר זה עושה לי ממש רע. בבקשה מיכם אם מישהו מכיר מישהו שמתאמן וגם טבעוני או יודע על מאכלים של טבעוניים שמקבילים לקוטג` טונה או חזה עוף זה ממש יעזור. ואם צריך להתחיל לקחת כדורים אז איזה??? אני משתדל לא לאכול פחמימות אחרת אני נהיה בלון. תודה מראש!!! אלעד

ניסיון לעזור

בעיקרון, תזונה טבעונית עשויה להיות מאוד בריאה, אף יותר מתזונה שכוללת מזונות מהחי, אבל זה בתנאי שבאמת מקפידים לצרוך את כל אבות המזון. בגדול, בתזונה טבעונית חשוב להקפיד על שילוב של דגנים מלאים עם קטניות (הדוגמא הכי קלאסית היא מג'דרה, אבל יש כמובן לא מעט אפשרויות אחרות), ירקות, פירות, שקדים ואגוזים שהם מקור חיוני לסידן, ברזל וחלבון.

אם מקפידים לאכול נכון ובריא, אין צורך לקחת תוספים ובכל מקרה תוספים לוקחים רק כאשר יש חוסר כלשהו ידוע, שנמצא בבדיקות דם.

אני טבעונית די טריה וגם מתאמנת די טריה

התחלתי עם הטבעונות לפני כשלושה חודשים ודי במקביל לזה התחלתי גם לעשות פעילות גופנית על בסיס יום-יומי.
חייבת להודות שבבדיקת הדם שעשיתי ממש לאחרונה נמצא אצלי מחסור בהמוגלובין ולפי מה שקראתי באינטרנט, זה יכול להיות קשור לפעילות הגופנית, כי כשעושים ספורט הגוף צורך יותר חמצן ומכאן יותר המוגלובין, שתפקידו להעביר חמצן אל תאי הגוף השונים.
בינתיים אני לוקחת תוסף ברזל (בעצת הדיאטנית שלי) אבל גם יודעת שזה לא פתרון לטווח ארוך, אז משתדלת כמה שאפשר לצרוך ברזל גם בתזונה, לצד מזונות עשירים בויטמין C שעוזר לספיגה של הברזל.

אולי באמת כדאי לך להתייעץ עם דיאטנית שמבינה בתזונה טבעונית ותוכל להדריך אותך בכך.

בהצלחה!

vegetalien

New member
לגבי חלבון,

חלבונים ללא (או עם אחוז נמוך של) פחמימות קצת קשה למצוא, אבל סויה, לדוגמה, מכילה בעיקר חלבון ושומן, ופחות פחמימה. שבבי סויה הם סויה מעובדת לאחר מיצוי השמן, כך שאחוז החלבון שם גבוה יותר.
יש גם סייטן - מאכל דמוי-בשר שמופק מחלבון החיטה (גלוטן), בנפרד מהעמילן (פחמימה) שבה, ולכן אינו מכיל כמעט דבר פרט לחלבון.
אפשר להקבילו לקוטג', שכן קוטג' מורכב מחלב שהוציאו ממנו את מרבית השומן. כלומר, מוצר מעובד לא-פחות.

אם אתה מנסה להמעיט בפחמימות באופן כללי (כלומר, להשתמש יותר בשומן לצורכי אנרגיה), חוץ מסויה יש אגוזים, זרעים למיניהם, בוטנים, טחינות, אבוקדו. רובם ככולם (למעט אבוקדו ומספר סוגים של אגוזים כמו מקדמיה) מכילים גם אחוז לא-רע של חלבון.

שים לב שישנם הרבה מוצרי סויה (כמו גבינות סויה) מעובדים שהם בעיקר עתירי-שומן, כלומר אין בהם אחוז גבוה של חלבון, אלא בעיקר שומן הסויה + שמנים צמחיים + מלח.

באופן כללי, מקורות החלבון הטובים ביותר, מעבר לסויה, מכילים ברובם גם פחמימות: שעועית, עדשים, אפונה, חומוס וקינואה.
גם ירקות עליים ופרחים (ברוקולי/כרובית) הם מקור טוב לחלבון, אך בכמויות גדולות (כי הם מכילים בעיקר מים...), ולכן זה לא-רלוונטי להרבה אנשים.

אין צורך "לקחת כדורים", מלבד טבלית מציצה של ויטמין B12 מתחת ללשון, פעמיים-שלוש בשבוע.

אם יש שאלות נוספות - אתה מוזמן.

למעלה