אני צריך את עזרתכם :)

T710BH

New member
אני צריך את עזרתכם :)

היי, אני מתגורר בתל אביב ובקרוב מתחיל עבודה נוספת, אני צריך להתנייד מהר ובקלות בלי להיתקע בפקקים, למשל בימי א' + ה' אני בחיפה בבוקר, מסיים ב16:00 וצריך להיות בת"א לקראת 17:30, בימי שלישי אני נוסע לשוהם לוקח אוטו לעבודה ומחזיר אותו בסוף יום, בשאר הימים אני בת"א ובמרכז וצריך לחזור לרמ"א בערב, וכנראה יהיו עוד נסיעות ברחבי הארץ.. אני טוחן עבודה וצריך להגיע במהירות (אני מודע לעניין הבטיחות) וביעילות ממקום לאחר, רישיון לאוטו יש לי, אבל המחירים גבוהים מדי, נוסיף לזה תיקונים, ביטוח, חנייה, פקקים וכו' וזה לא יסתדר לי. תמיד חלמתי על אופנוע וכנראה זה הזמן, אני רק צריך חיזוק מאנשים שמבינים בעניין. התוכנית היא לעשות רישון עד 33 כ"ס עכשיו ולרכוש סי בי אר 250 או נינג'ה 250 (אני צריך לבדוק חוות דעת ובחור במה שמתאים לי יותר), (אני אקח הלוואה כי אין לי את הכסף, כך שזה צריך להיות בחירה לטווח של שנתיים לפחות) האם אתם חושבים שזה יעבוד ?

אפשרי אבל...

תחזוקת אופנוע לא בהכרח זולה יותר מרכב במחיר של אופנוע חדש אתה יכול למצוא רכב מליסינג להכנס לת"א בערב עם רכב זה לא נורא כל כך המרחקים שאתה מציין מהוים אתגר לרוכב גם עם אופנועים בקטוגורית A

tzuriFZ6

New member
איירון באט על בסיס יומי. מה רע? אבל

ברצינות...אני לא חושב שהמרחק הוא הבעיה. עשיתי (ועוד רבים וטובים) מרחקים גדולים יותר על ג'וימקס ומובי. למרות שעם כלי A1 זה לא אידיאלי. העניין הוא שאחזקת אופנוע בטוח לא יותר זולה מרכב. מעבר לכך,אם אתה לוקח הלוואה (לא רוצה להכנס לך לכיס יותר מדי) אני מתאר לעצמי שאתה גם קצת "חונק" את עצמך. ואופנוע בוודאי בהתחלה הוא מה שנקרא בעברית צחה "בור בלי תחתית". מיגון, ביטוח (איי כואב), יישור קו קטן... והגעת לסכום יפה יפה. יעיל-כן "מהיר"-כן. הכל יחסי. חלומי-אין ספק כיף-אין ספק חסכוני? רוב הסיכויים שלא. בטח ובטח עם הנסועה שאתה מתכנן. אני האחרון שיוריד אותך מעניין האופנוע. אבל רק מנסה לעזור לך להשלים את התמונה המלאה. דעתי האישית: אם זה עושה לך את זה? אל תחכה. ועזוב אותך פרקטיקה. אם תחבר את כל הנתונים לתמונה גדולה, אופנוע בארץ הקודש זה לא פרקטי. קטנוע אולי כן.

T710BH

New member
קטנוע מול אופנוע

העליתי את הפוסט לפה כי אני רוצה לשמוע מכם, המנוסים, תמיד רציתי אופנוע, אמיתי כאילו :), ואחרי שנה אני אעלה למעלה, מתישהוא כשיהיה עודף כסף אני אקנה רכב, האופנוע הוא מהיר יותר בפקקים, אין לי בעיית חנייה, והוא גם סטייל חיים מסוים עבורי, השימושיות מוגבלת, אבל בסוף אני חושב שאופנוע זה גם הנאה (מי כמוכם יודע ?! ) http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfoTest.aspx?ContentID=305 הסי בי אר הזה לא חסכוני ? (יחסית) לרכב אני אוציא מעל אלף שקל בחודש לדלק בלבד, לפי הכתבה 5000 שח לשנתיים זה לא הרבה, וליטר ל-27 זה נאה ביותר .. את הכסף של ההלוואה אני אשים בסופו של דבר על רכב או אופנוע, אני צריך לשמוע קצת כדי להגיע להחלטה סופית

T710BH

New member
אוקיי..

http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfoTest.aspx?ContentID=305 פה החברה אומרים שאני אוציא 5000 ש"ח על טיפולים בשנתיים הראשונות, הייתי אומר לא הרבה<< ואם הדבר הזה שותה ליטר ל-27 , אז הוא חסכוני, נכון ? העניין הוא שאני אצטרך לעשות קצת נסיעות גם בשעות העומס ואז האופנוע הוא הפתרון האידיאלי, אני מדבר על אופנוע (קטן אמנם) כי זה אחד החלומות שיש לי, ואם כבר עושים את הנסיעות האלה, אז שיהיה בסטייל :) הבעייתיות ברכב זה הזמן, אני אבלה יותר מדי זמן בכבישים, ובמקרה של הסי בי אר הזה העלויות של התחזוקה והנסיעות הן זולות יחסית, אתה לא חושב ?

tzuriFZ6

New member
שוב... אני לא רוצה להכנס לך לכיס אבל

אם קנית חדש, ונצא מק' הנחה שטפו טפו טפו לא יהיו תקלות. והיו מקרים מעולם. הביטוח לצערנו הוא משקולת כבדה בסך ההוצאות של האופנוע. מיגון הוא הוצאה שברכב לא קיימת. שני צמיגים לאופנוע יעלו לך כמו 4 צמיגים לרכב ואולי יותר. שרשרת גלג"ש לא קיים ברכב. אם אתה רוצה להכנס לעומק החישובים, תעשה חיפוש פה בפורום. היו פה כמה שירשוריפלצת על הנושא. הלוואי שתגלה שאני טועה, אבל מנסיוני ומניסיונם של רבים אחרים זה לא יותר זול. ואני חושב שאם תשאל כמעט כל אחד מיושבי הפורום, הם לא מחזיקים אופנוע כי זה פרקטי. יש מליונים של סיבות טובות להחזיק אופנוע חיסכון הוא לא אחת מהם.

היו כאן שרשורים אינסופיים על עלות אחזקה

אני אתן לך דוגמה קניתי קנו קליאו חדשה 1.2 ליטר טיפולים כל 30,000 ק"מ = שנה. סביב 1200 שקל בממוצע צריכת דלק מדודה 1:17 שזה כמו האופנוע שלי (750 סמ"ק) ביטוח מקיף 2400 שקל שזה חצי מביטוח החובה באופנוע (שלא לדבר על מקיף לאופנוע) אופנוע: טיפול כל 6000 ק"מ צמיגים - מוחלפים בתדירות פי 4-5 מאשר ברכב ועולים הרבה יותר ביטוח בשמים קסדה וציוד מיגון, אזעקה, מנעולים כל נפילה יכולה להסתכם באלפי שקלים את כל הציוד תצטרך לסחוב על הגב אופנוע זה לא תחליף כלכלי לרכב.

T710BH

New member
תודה לשניכם

הבנתי והפנמתי, אוטו קטן וחסכוני הוא המטרה הראשונה שלי לא אופנוע :) עכשיו זה הפוך, כשיהיה כסף לאופנוע, אני אקנה אחד :)

m e i t u l

New member
אם המסקנה שלך מהנאמר היא שאופנוע יקר יותר

מרכב אז אני חושב שאתה טועה (לפחות בתנאים מסויימים). על אחת כמה וכמה כשמדובר בקילומטראז' גבוה בו מרכיב הדלק ניהיה יותר משמעותי. השאלה שצריכה להעסיק אותך יותר, לדעתי, היא הפרקטיות שלו. כל מה שאתה צריך בשביל העבודה זה את עצמך או שיש גם ציוד נוסף (לפטופ וכדו'...)? בהתנהלות היויומית האם לא תחסר לך הפונקציונליות של רכב (קניות, נסיעות משותפות וכו'...)?

T710BH

New member
זה לא רק יקר נטו

בקשר לעבודה אני צריך את עצמי ותיק גב קטן עם מחשב וקצת ציוד קל, ואפשר לווךר על המחשב אפילו, בקשר לפונקציונליות, חשבתי שלפחות בשנתיים הקרובות, אני איסע המון, ואופנוע הוא טוב מבחינת זה שהוא חוסך דלק, אבל אתם אומרים שהוא יקר בדברים אחרים, אוטו טוב כי הוא מאוד פונקציונלי, ואם כבר אקנה איזה אלטו או 107 וכדו' אני כבר בכיוון של רכב יותר

בועז בר

New member
למעט דלק, אופנוע יעלה יקר יותר מרכב בכל שאר

הפרמטרים של תחזוקה שוטפת וביטוח. אם כבר אופנוע, הייתי שוקל את ה-Vסטרום 650 שמוגבל ל-A1.

T710BH

New member
תודה על המידע

הסטרום יקר לי :( ואתם מתחילים לשכנע אותי לקנות רכב בתור התחלה

tzuriFZ6

New member
לאאאאא זאת לא הכוונה!!!!!!!

רק אל תצטרף "אליהם"! הם אנשים רעים יאכלו אותך בעודך בחיים! <a target=_blank rel=nofollow>http://www.timg.co.il/tapuzForum/images/Emo67.gif>

gilbola

New member
השאלה היא לא מה יותר יקר אלא מה יותר טוב

כי מצד אחד זה אולי(עם דגש על האולי) יהיה יותר יקר, אך כשתעמוד בפקקים של ת"א אתה תתחנן שפרה מהשמיים תמעך אותך. מצד שני, בחורף כשאתה דופק קילומטרים על הסיביאר צעצוע (נחמד אבל צעצוע) בגשם אתה תתחנן שפה תחרבן עליך. בקיצור, מה אתה צריך? עבודה נורמלית? באופנוע קח בחשבון את אלמנט ההנאה מצד אחד מול הסיכוי שכרוכב חדש עם כל כך הרבה שעות על הכביש יש סיכוי שתבלה במיטה קצת, ולא משפעת.. לא נראה לי שעזרתי אבל בכל זאת.. רק באהבה

T710BH

New member
דווקא עזרת

חלק גדול מהשיקול הוא הפקקים, כן הפקקים, אני יכול לחסוך מלא זמן עם אופנוע, אבל הוא יותר מסוכן והרבה פחות פונקציונלי, אני חייב להחליט

ז ר ח

New member
לא נכון הקאדי שלי יותר יקר מהסילוור

שהיה לי. טיפולים, צמיגים וביטוח מקיף שנאלצתי לעשות לרכב יקר לעומת קטנוע שקוף בעיניי הגנבים.

ז ר ח

New member
ומבדיקה של עלויות טיפולים של

CBR250, הוא יהיה יותר זול מרכב, בהרבה. צריך רק לקחת בחשבון שהיבואן לא יודע לעמוד מאחרי המותג. (לא נשכח את הקלאץ המפורסם...)

שחרול118

New member
תקנה אוטו חסכוני וסגור עניין

על אופנוע בייבי שכזה הרכיבות הארוכות יהפכו לעינוי.... ההוצאות על האופנוע-צעצוע שיעבוד קשה יפתיעו אותך ולא לטובה, מזג אוויר זה לא משהו שאפשר להזמין ואתה צריך להגיע לעבודה יחסית רענן ולא מותש, מג׳וייף וחסר סבלנות... דעתי היא שפחית קטנה וחסכונית תעשה את העבודה יופי יופי

למעלה