אני צועק המון

poobbear

New member
אני צועק המון

אני בא מבית שהכל (הכללה) התנהל בו בצעקות. לאו דווקא צעקות מרוע אלא כצורת דיבור. זה מאוד מפריע לי כי המקום היחיד שזה משפיע עלי זה בשיחות עם אישתי. אנחנו מדברים על דבר שהוא ואם זה מזיז לי משהו אז ישר אני נעמד על בריקדות ומדבר בטון גבוה. היא יכולה להיות מטר ממני ולדבר בטון רגיל ואני כמעט תמיד(אני מודה) בטון מעליה. אוטומטית היא נכנסת למצב של לחישה ושל :"תפסיק לצעוק" שכמו אצל ילד קטן שאומרים לו להפסיק לבכות אז הוא בוכה יותר, ככה לי קשה בבום להפסיק לצעוק. אתמול רבנו שעתיים על כך (ופה אני מודה) שאני לא התנצלתי על משהו בבוקר כשהמשהו הזה היה צורת דיבור שלי אליה. והיה לי חרה כי יצאתי לעבודה עומד על שלי אבל עצוב, כי אם אנחנו רבים אז שמנו לנו כנר שאף פעם לא ללכת לישון עצבנים או לצאת לעבודה לא בכיף. השורה התחתונה היא שאני יודע שאני יכול ללכת לפסיכולוג או לכל מטפל אחר או אפילו לשבת פה ואם תהיו מוכנים, אז לכתוב עוד ועוד. אני חייב לפתור את זה. תודה מראש וסליחה על הפיזור בכתיבה.

karin45

New member
היי

מכירה זאת מקרוב, אתה צריך לגשת לקלינאית תקשורת, היא תוכל לעזור לך בבעיה. קארין

צופיה**

New member
יש דבר חיובי אחד פה.....

שאתה מודע לבעיה הזו. אני כ"כ מחכה שבעלי יהיה מודע לבעיה שלו. אותה בעיה שלך - הרמת קול. בבית הוריו זה דבר לגיטימי ואני כל פעם חוזרת ואומרת לו בשקט שאין צורך לצעוק ושאחותו שומעת אותו גם אם לא יצעק. הבעיה היא כמו שאתה מתאר - כשהוא צועק עלי. אז אני פשוט מפסיקה לדבר או שאומרת לו מדוע אתה צועק? והכי מעצבן אותו זה שאני אומרת לו "ליסתום".

דרורוש

New member
כנ"ל לגבי בעלי

גם הוא צועק, רועם עלי בבית ובטלפון. מתעצבן מכל דבר וחסר סבלנות אלי, אך אוהב ומקנא לי בלי גבול. הבעיה שכשאני באמת מתעצבנת מהתנהגותו אני נסחפת לקללות וניבולי פה כלפיו שלא מהעולם הזה. אך עדין מאוד נעלבת מהתנהגותו וביחוד כשזה קורה בשיחת טלפון כשאני ליד אנשים. מה דעתכם כיצד לצאת ממעגל זה? הביא רצונו לשנות התנהגותו אך מאוד קשה לו, קשה לו לשלוט בהתפרצויותיו. גדל בבית קשה ומתעלל, אך זה לא תירוץ מספק להתנהגותו. מלבד הקטע הזה בד"כ אנו זוג שמסתדר לא רע. ויש את הרצון להיות יחד. הציעו הצעות בבקשה.

dor50

New member
לדרורוש

בפעם שהוא צועק תעני לו: שאתה צועק אני לא שומעת כשאתה מדבר בשקט אני מבינה. וכשהוא צועק בטלפון, פשוט הרחיקי את השפורפרת כמה שיותר רחוק מהאוזן, כך תשמעי אותו מדבר בשקט. יחד עם זאת כשהוא צועק, תתעלמי מהצעקות, תעני בשקט בשקט, אל תתני לעצמך להסחף ובטח שלא לקלל. הצעקות הן סוג של שתלטנות, וברגע שאת עונה גם בצעקות זה מעודד אותו לצעוק יותר חזק כדי לגבור עליך, תראי לו (בשפת הגוף) שהצעקות שלו מרחיקות אותו ממך, זה ישפיע עליו מאוד בהצלחה צביקה

דרורוש

New member
קודם תודה על תגובותיכם, דבר שני

אני מטבעי מדברת יחסית שקט ללא הרמת קול וגם בטון סבלני, לא בטוחה שהדבר נובע מOVER בטחון עצמי, אך זה כדרך חיים.ודרך אגב אנשים שמדברים בלחש גם הם בעלי חוסר בטחון עצמי שכן הם כל כך בטוחים שדבריהם לא שווים שיאמרו, שהדבר גורם להם להתבטא בשקט. עלי אומרים שהשקט והשלווה שאני בד"כ משדרת מפחידים, שכן מעידים על הרי געש בפנים, מה שנכון. והשקט והשלוה שלי אף מאיימים על מספר אנשים כמו הבוסים שלי שחוששים שמא אני מסוגלת לקבל את תפקידם ורואים בי איום, וכן בעלי שמעיד שהשקט שלי מפריע לו ע"י שכך אני מוציאה את הארס שבי ועדין נשארת רגועה ושקטה, ואז זה בעצם לא נראה שאני עצבנית כי אני לא מתפרצת ויוצאת מכלי. אך כבר היום היתה לי התפרצות רצינית מאוד של בעלי, כשבסוף כמו בד"כ אני פייסתי אותו, מה שאני לא מעוניינת שיהפך לדפוס. למרות שלפני מס´ ימים הוא נורא הבטיח לי שהוא ינסה לשלוט בזה. אצלו זה כנראה חזק באופי וקשה מאוד לשינוי, הייתי מגדירה זאת אף כאלימות מילולית, אך להבדיל מזוגות אחרים, שהאישה רואה עצמה כחלשה בקשר ולכן סופגת זאת, אצלנו הבעיה שגם אני וגם בעלי יודעים שאני החזקה, גם מבחינת קריירה וגם מבחינת הבאת הפרנסה הביתה, וגם מבחינת החוסן הכלכלי. כך שאם מחר אני יוצאת מהמשחק, יש לי איפה להיות, ולהתפרנס ואילו לבעלי אין איפה להיות, והוא תלוי בי כלכלית לחלוטין. אז השאלה האם ניתן לשנות את נושא ההתפרצויות אצל הבן זוג, שמודע לזה, אך בכל זאת לפעמים חושב שעקב זה שדיברתי או אמרתי לו כך וכך הוא הגיב בצורה כזאת, למרות שניסיתי להסביר לו שלא חשוב מה אני יגיד אסור לו להגיב ולהתפרץ כך.

dor50

New member
אני צועק ../images/Emo10.gif

ח ח ח ח ח ח ח כמה שזה מוכר? אז כך: גם אני הייתי פעם מדבר בצעקות, (עדיין מדבר בקול רם אך לא בצעקות) ואשתי מאוד לא סבלה את זה ניסיתי להלחם אך...... אין טעם להלחם, צריך רק לעבוד על עצמך, להתחיל לאהוב את עצמך ולהעריך את עצמך (ולפני שאתה עונה ששאתה אוהב ומעריך את עצמך בדוק זאת היטב היטב), הצעקות שלנו נובעות מתוך צורך פנימי של השתלטות על הזולת, מתוך חשש שאם לא נדבר גבוה לא יקשיבו לנו, אבל אדם שמעריך את עצמו באמת אין לו צורך בחיזוקים מהאחר ולכן אין לו צורך בהשתלטות על האחר. הכל אצלנו בראש, אז פשוט שנה את החשיבה, הפסק לחשוב שכולם נגדך, תתחיל לחשוב שמקשיבים לך, וגם אם לא אמרת כל מה שיש לך להגיד, לא קרה כלום, חששוב יותר אם הקשבת לשני..... צביקה

נכון מאד

אני מוצא את עצמי בתקופה האחרונה מדבר יותר ויותר שקט ורגוע, ובעקבות כך גם ההסובבים אותי. זה המתח הפנימי שמשפיע על כל ההתנהגות.

הלחישה של אישתך היא הצעקה שלה

יש אנשים שאינם יכולים להרים את הקול אלא אם עושים זאת בדרך לא טבעית. זוגתך כנראה אחת מהאנשים שלא קל להם לגלות רגשות או שהתרגלו לשמור עליהם כדי לא להיפגע. אם ברצונך להשתחרר מדפוסים שרכשת בבית הוריך ושהם רכשו בבית הוריהם וכו´, יש טיפול חד פעמי הקשור לפסיכותרפיה רוחנית ואשר עשוי לא רק להביא לך יותר שלוה ורוגע אלא גם לעזור להגשים חלק מהדברים שנמצאים אצלך עדיים בסטנד-ביי. ברכות אסתיה

למעלה