אני פשוט שבורה

י ע ל י ש

New member
אני פשוט שבורה

ואני יודעת שכבר כתבתי את זה פה אלף פעם אבל אני פשוט חסרת אונים מהענין הזה..

שוב פעם גנבו לילד שלי. שוב פעם בא עם חבילת קלפים יפה וחזר עם פחות משליש ממנה.
היום הוא חזר ממש עצבני ועצוב. לא היה לו חשק לכלום ואני לא יודעת כבר מה לעשות. לקח הרבה זמן להרגיע אותו מהבכי. אמא שלי אספה אותו מבי"ס כשהוא בוכה בשער.
הפעם אלו ילדים מכיתה ב'. לא הבנתי בדיוק איך גנבו לו. רצו כנראה להחליף איתו ובסוף לקחו וברחו עם הקלפים. לא בדיוק הבנתי איך אבל לפי הבנתי זה רוח הדברים.

מה עושים??

יש בכלל מה ללכת עם זה למורה? יהיה לה מה לעשות בענין??

אני יודעת שהפתרון הקל זה לא לתת לו ללכת עם הקלפים לבי"ס אבל זה בעצם כל הכיף שלו. זה למה הוא בכלל אוסף אותם. בלי ללכת איתם לבי"ס אין לו למה לאסוף קלפים.
אני כבר ממש מיואשת ולא יכולה לראות את הגוזל הקטן שלי שבור מזה כל פעם מחדש.

השאלה שלי אם יש לי מה לפנות לבי"ס עם זה בכלל? אמא שלי היתה מורה ביסודי. היא טוענת שהיא היתה נוהגת לא להתערב בדברים האלה. מצד שני, מכרה שלי העבירה את הילד שלה בי"ס בגלל אותם דברים בטענה שהבי"ס לא דאג למגר את התופעה.
אני לא אעביר אותו בי"ס בגלל זה. אבל מה ניתן לעשות בהנחה שזה לא ילדים מהכיתה והוא לא מכיר אותם בכלל.

florentin

New member
בעסה

מבינה לליבך.

יש לי כמה הצעות -
א. לשאול אותו מה לדעתו כדאי לעשות. יכול להיות שהוא בעצמו יגיע למסקנה שלא מביאים קלפים יקרים לבי"ס. שיביא רק מה שמעוניין להחליף, יש לו כפול וכו'. ועושים החלפות רק עם ילדים שהוא מכיר וסומך עליהם - ומהכיתה שלו. תני לו להגיע למסקנות האלה בעצמו - רק תכווני אותו. לתת מקום לאכזבה שלו ולעצב - זה אכן קשה.

ב. לשתף את המורה. יש פה שתי רמות - ברמת הקלפים היא לא אחראית (אצלנו הודיעו לא להגיע עם זבלונים - כי ילדים מאבדים, יש מריבות וכו' - זה יקר, ועדיף שלא יהיה בבי"ס).
אבל מה שאת מתארת זו גם בריונות. כמו שעשו עם הקלפים יכלו גם עם ציוד לימודי כדור או מעיל. בשלב ראשון הייתי מידעת אותה, ומבקשת שתחשוב מה אפשר לעשות. לראות מה היא מציעה - ולהמשיך משם.

ג. את כותבת שהוא אוסף קלפים כדי ללכת איתם לבי"ס. אולי לארגן לו מפגשים עם חברים שאוספים קלפים - ואיתם להחליף?

אני אגב חושבת שהאוספים האלה בעייתיים (בעיקר כי הם מבוססים על קנייה, ועל פיתוי להמשיך לקנות עוד ועוד). ולא בטוחה שהיה לי חשוב שהילד יאסוף. אבל זה כבר באמת שיקול שלך.
בהצלחה!

כמו שרשמו לך

גורמת לו להבין שעדיף שיביא רק כאלו שיש כפול ושיחליף רק עם חברים מהכיתה.

בנוסף מדברת עם המורה.
מה נסגר בסוף עם הילדון הגנב מהכיתה שלו?

י ע ל י ש

New member
אין חדש ממנו נכון לכרגע

סו ורד

New member
בעיני לעשות המון רעש

יש לך ילד טוב, לא אלים, אין שום סיבה שיסבול. הייתי מרימה טלפון למחנכת, מבררת מה היא יכולה לעשות.

במקביל נראה לי שצריך לחזק את הילד שידע לשחק עם חברים שלו -לא עם כל אחד. רק עם מי שנוהג יפה ובהגינות, לא להתחיל משחק עם ילדים שלא נעים לו איתם. לחזק קשרים עם חברים בבית הספר כדי שבהפסקה הוא ישחק ויסתובב עם ילדים שמתאימים לו.

כמה מרגיז

אולי כדאי להתייעץ עם המחנכת.
אבל אם זה היה קורה אצלנו הייתי לגמרי משתמשת בזה כדי למגר את תופעת הקלפים. (שעוד לא הגיעה אלינו ומבחינתי לא תגיע)
הייתי אומרת לו שאם כל מה שיוצא מהקלפים הללו זה כעס ועצב, ושהם גורמים לו להרגשה רעה אז אולי לא כדאי להביא אותם לבי"ס- ואז אולי בכלל אין טעם לאסוף אותם...
אולי לא הכי "חינוכי" כי זה רק הסימפטום, ועצם זה שיש גנבות בבי"ס דורש בעיני התערבות כוללת של הצוות החינוכי, אבל באמת שהקלפים האלה (ושאר השטויות שאוספים רק כדי שיהיה וקורעים לנו את הכיס) כל כך מיותרים בעיני שהייתי מנצלת את זה למטרותי האישיות...

אני חושבת קצת אחרת

אני חושבת שאין מקום להבאת קלפים או כל אוסף אחר
ואני אסביר
קלפים זה לא כמו חפץ אחד שאם לוקחים אותו לילד קל לתווך
ולטפל בזה
קלפים זה הרבה יותר מסובך ואני לא חושבת שמורה תורנית נניח או מחנכת
צריכה להתערב בהוא לקח לי/זה שלי/החלפתי והתחרטתי וכו...
מצד שני אני מבינה שהילד רוצה להיות כמו כולם ושדיי משעמם בהפסקה
לכן הייתי מציעה למורה ובכלל להנהלה לאסור את האופנה העכשווית באופן גורף

אני מסכימה איתך..

אבל כתבתי בהנחה שהבי"ס לא יסכים להתערב בנושא, מה אני הייתי עושה.

י ע ל י ש

New member
תודה לכולם

האמת היא שעכשיו אני עצבנית על המורה האדישה שנפלה עלינו. לאו דוקא מהסיפור הזה. הסיפור הזה רק הוריד לי את האסימון יותר.
כבר באסיפת הורים שמתי לב שהיא צעירונת אדישונת אבל בסדר לא התייחסתי. יום שישי היה את טקס המצטיינים. כל המצטיינים ישבו יחד כקבוצה בצד ורק הילד שלי ישב עם כל הכיתה. תהינו אמנם, וגם המנהל בניאומו פנה לקבוצת המצטיינים כששלנו לא שם, אבל הנחנו. אחר כך שהתחילה חלוקת התעודות הצטיינות המורה נזכרה לשלוח אותו לקבוצה אבל פשוט אמרה לו ללכת. מצד אחד של הרחבה שימצא את המקום. לא היה לו מושג לאן ללכת והסתובב שם ברחבה כשאנחנו מהקצה השני איפה שישבנו מנסים לכוון אותו לאן. בסוף נזכרה להראות לו את המקום.
עכשיו עם הסיפור הזה כתבתי מכתב למורה גם על הגניבות וגם בלי קשר על קבוצת מצויינות בחשבון שחתמתי שאני מאשרת שאמורה להתחיל מחר אחרי לימודים. כתבתי לה אם אכן תתחיל הקבוצה כדי לדעת מתי להחזיר אותו. הילד נתן לה את המכתב. אמר שראה אותה קוראת אבל לא החזירה כלום. שום תגובה. גם אם היתה כותבת "אני לא מתערבת בנושא הקלפים" סבבה. העיקר איזשהי תגובה. וגם לגבי השיעור מחר לא חזרה אלי. מה הקטע? קשה להגיב? ואין לי אפשרות לתפוס אותה בבוקר וכשבאתי להחזיר אותו היא כבר לא היתה.

MotheRonit

New member
לפנות לפנות. מהמורה ועד המנהלת

מצדי עד שר החינוך. היום הילדים האלה מרימים קלפים ומחר? והיום הילד שלך סובל מזה ומחר? להוקיע ולגדוע את זה כל עוד זה "קטן"
(וסליחה שככה קפצתי, אני לא ממש קבועה כאן, חלקכן אולי מכירות אותי מפורומי הורים אחרים, אבל בתור אוהבת ילדים בכלל וגננת בפרט ההודעה הזאת ממש פרטה לי על המיתרים)

חמדת35

New member
בהחלט לפנות

מאז שהילדה שלי בבי"ס אני מבינה שזו עבודה: המערכת חדשה וגדולה ולא תמיד רואה אותה, ולפעמים צריך להתערב.

המקרה שלכם הוא קלאסי להתערבות: לא מדובר פה על סכסוכון נורמלי בין ילדים, אלא על התנהגות חמורה של חבורת ילדים, שנעה בין אלימות סתם לבין בריונות. זה משהו ששום ילד לא אמור לסבול. בית הספר אמור לטפל בבעיות כאלה מן השורש, בעיקר כשהילדים עוד קטנים (כיתה ב').

myomom

New member
ללכת למנהל/ת

המורה לא תפתור את זה - זה ברמה הבית ספרית.
היום כל בית ספר שמכבד את עצמה עושה כל מאמץ למנוע אלימות.
אסור להשאיר את זה ברמה של הכיתה.

י ע ל י ש

New member
אז בעלי דיבר היום עם המנהל

שהיה המום מהסיפור ומחר הוא ילך לבן שלי שיספר לו את כל מה שקרה וכנראה לזהות גם חשודים..

בנתיים הילד קיבל הוראה לא לשחק עם גדולים ממנו ורק עם ילדים שמכיר.

סו ורד

New member
טוב מאוד

בלי קשר לתוצאות של השיחה העתידית ותוכנה, אולי השיחה עם המנהל תתן לילד את ההרגשה שיש לו גב בבית הספר מהצוות ושההורים שלו פועלים למענו כשהוא זקוק להם.

י ע ל י ש

New member
בהחלט, זה למה היה חשוב לי לעשות משהו בענין

אחרי מספר מקרים כאלה, הפעם הזו הוא ממש חזר שבור ומדוכא והיה לי חשוב להראות לו שיש לו גב. ובאמת איך שהבין שאנחנו יחד איתו בסיפור הזה הוא התעודד וחזר להיות הילד השמח שאני מכירה.

אצלנו המנהלת אסרה על הגדולים לשחק עם הקטנים

גם אצלנו הסופר גול הולך חזק.אבל כנראה הגדולים היו עובדים על הקטנים מהם ולכן המנהלת אסרה על הגדולים לשחק עם ילדים בכיתות א כי זה באמת לא פייר.

פשוט שינסה להקשיב לכם ולשחק רק עם בני גילו.

אני כל כך מבינה אותך ואני גם מקווה שזה לא יקרה לנו כי בטוחה שזה יעציב את הבן שלי.הקלפים האלה זה משוש חייו כרגע.. כל יום אנחנו סופרים יחד כמה הוא הרוויח או הפסיד והוא נרדם לצידם בלילה...

י ע ל י ש

New member

יש סוף טוב.
הבן שלי והמנהל עברו כיתה כיתה ובסוף נמצאו החשודים שהודו והחזירו קלפים (לא היה להם הרבה, בודדים, אבל עצם ההחזרה עשתה לו ולהם משהו) ואחר כך המנהל אמר להם לחכות לו במשרד.

מקווה עכשיו שכולם למדו לא להתעסק עם הילד שלי

למעלה