אני פשוט רותחת!

Fairywitch

New member
ועוד משהו-

מה זה "זה לא מה שבחרתי"? בוחרים בנאדם, עם נפש, תודעה, תחביבים ודיעות, לא פוסטר. מי שבוחר פוסטר- לא באמת אוהב, אלא מאוהב ברעיון. ברוך שפטרנו. מי צריך אנשים שטחיים וקטנים כאלה?

vered 212 sexy

New member
מזל טוב !!!

תגידי לחברה שלך מזל טוב ושהיא צריכה לחגוג! היא סוף סוף ניפטרה מהגבר הכי אפס מטומטם חסר תאקט וחסר לב בארץ! רק בשביל זה שווה לעלות במשקל! לגלות את הפנים האמיתיות שלו

Krishi

New member
מה יש לך לרתוח?

הבן אדם נמשך למראה פיסי מסויים. ברגע שחברה שלך התחילה להשמין הוא התחיל פחות להימשך אליה. לדעתי משיכה פיסית היא חשובה לא פחות ממשיכה נפשית ואם הוא מרגיש שהוא לא נמשך אליה יותר אין טעם לקשר. נכון שהדרך שבה הוא בחר להיפרד ממנה היא דרך לא נאותה בעליל ובנוסף הוא יכל לעדן את הנוסח שבו השתמש או אפילו להמציא תירוץ אחר כדי לא לפגוע בה יותר מדי, אבל באופן כללי קשה להאשים את הבן אדם על שבחר להיפרד ממנה.

Krishi

New member
לא בהכרח.

בחור יכול מאוד לאהוב אופי של בחורה מסויימת אבל לא להימשך אליה כלל וכלל מבחינה פיסית. לקשר כזה קוראים בדרך כלל - ידידות.

sha na na revol

New member
קצת חולק,

אני לא חושב שמסתכלים על ידידות ומשיכה בצורה שהיא חופפת. ת'כלס אנשים שמתאימים מבחינה חיצונית יכולים להיות ידידים כל עוד הגבול בינהם ברור, זה עניין פסיכולוגי של מערכת היחסים. אני חושב שיש פה קצת 'ביצה ותרנגולת', כלומר זה לא שאתה לא מסוגל להמשך למישהי ואז אתם נעשים ידידים, זה קשר חברי שהוא מיני ופשוט יודעים שלא תהיה משיכה כי צריך לבכות\לרכל על דייטים עם מישהו שהוא א-מיני מבחינתך.
סטינו אז אני אסיים בזה שהרבה דווקא כן רוצים חברי נפש בתור בני זוג, היו כאלה שניסו, ויש כאלה שמוותרים על המשיכה, זה גם עניין של איך הבנאדם בנוי, עד כמה משיכה היא חלק עיקרי, סה"כ זה משתנה בין בני אדם.

Krishi

New member
שים לא שלא שללתי מקרים בהם יש משיכה

פיסית בין ידידים כי בהחלט לא חסר כאלה. אני דיברתי רק על מצב שבו יש משיכה נפשית אך לא פיסית שבדרך כלל מובילה לקשר של ידידות (ה-``בדרך כלל`` נועד בשביל לציין שיש כמובן מקרים יוצאים מן הכלל כמו שציינת. אם כי אישית, עוד לא יצא לי לפגוש בני זוג שמנהלים מערכת יחסים מבלי להמשך פיסית אחד לשני)

sha na na revol

New member
טוב...

ולא יצא לך להתקל, אבל אני הייתי בקשר כזה.
שאני יזמתי והפרדתי בגלל חוסר משיכה נפשית למרות שלא התחלתי איתה בגלל המראה. היא עניינה אותי וחשבתי שככל שנעמיק נתחבר יותר, היא התאהבה יותר מהר ממני וזה היה מצב לא בריא ממש מבחינת הציפיות. אז אתה רואה שזה מצב מנטאלי, רציתי להתאהב בגלל משהו פנימי והיא התאהבה בי פשוט בגלל שהייתי 'שם', ברגע הזה הבנתי שאין מצב שאנחנו מתאימים אחד לשנייה.
מוזר לנתח את זה, אני לומד הרבה על עצמי באופן כללי..

רק כי אתה כנראה עדיין ילד...

ומה קורה אם מתחתנים? ואתה יודע... לידות ( בשעה טובה) , טיפולי פוריות ( שלא נדע), מחלות ( טפו טפו טפו), תאונות ( חו"ח) - כל אלה יש בהם כדי לשנות את הצורה החיצונית. ואם היא חברה של חייל שנפצע בפנים מרסיסים בקרב? הפנים שלו נראות זוועה- לעזוב אותו? ואם בן זוג של אישה מסויימת נפגע בתאונה חלילה ורגליו נקטעות מה אתה אומר? לעזוב אותו? וואלה, אין טעם לקשר. איך לא חשבתי על זה קודם? הא????

lb22

New member
אני אחרוג ממנהגי...

ואגיב להודעה שלך : את נתת פה דוגמאות רבות והנה השאלות אליך: 1. את תשארי עם מישהו שאת לא נמשכת אליו ? 2. את תשארי עם מישהו מתוך רחמים עליו ? זכותו של כל אדם! להיות עם מי שהוא נמשך אליו , פיזית ונפשית. ובתור אחד שמכיר את קרישי ולא מהיום יכול להיות שהוא צעיר בגיל אבל תאמיני לי שהוא בוגר מכל מיני אנשים גדולים בגיל שאני מכיר.

הבעיה שלך טמונה בהגדרה שלכם

כשאני עם מישהו אני לא נמצאת איתו רק בגלל איך שהוא נראה, המשיכה שלי כלפיו מעוגנת בכמה דברים. בין השאר במראה שלו אבל בעיקר בבפנוכו שלו. בעיקר. הוא יכול להיות החתיך הכי הורס בעולם, אבל אם הוא חרא בן אדם בעיני ג'וק יהיה יותר יפה ממנו. מראה חיצוני הוא דבר שמשתנה. אנחנו מתבגרים וגם מזדקנים. הפנים מתקמטות, הזכרון נדפק, הגב כואב וכן הלאה... ואתה יודע מה? אני עדיין רואה המון קשישים חבוקים יחד בקופ"ח או סתם אוחזים ידיים ביושבם על ספסל בשדירה. אתה עוד כותב "פיזית ונפשית" ומה אם אחרי לידה אשתך הרזה תכנס לדיכאון שאחרי לידה? נכון! נפשית היא השתנתה, אל לך! תברח! אם אתה נמצא עם מישהי ומתנה את הקשר שלך איתה באיך היא נראית - אל תהיה שם מההתחלה. קשר על תנאי הוא דבר נורא. אתה לא עושה לי טובה אם אתה חבר שלי , אתה לא תהיה חבר שלי על תנאי, אם תרזי.... אני אוהב אותך. אל תאהב אותי. לך תחפש רזה , תתחתן איתה ואז אחרי 3 לידות( או חלילה תאונה , מחלה וכו) שהיא תהיה שמנה ,אז, עם הכרס המשתפלת שלך והקרחת ... תברח לחפש צעירה ורזה. בסדר?

cold tears

New member
שרי יקרה

ברור שמשיכה היא שילוב של מראה ואופי, אגב זו כבר סתירה של הגישה שלך כי אלה כשלעצמם הם כבר תנאים (הוא חייב להראות בצורה מסויימת ולהתנהג באופן מסויים). נכון שמראה משתנה עם הגיל אבל במקרה הזה זה קורה לכם יחד לאורך השנים, אבל כשהשינוי הוא מהיר ועוד בקשר ראשוני שכזה שאין בו עדיין נישואין וילדים זה אחרת. ושוב אל לכם להשתמש בדוגמאות כגון תאונה או יד הגורל שהרי שם לא ניתן לעשות כלום בעניין, בהשמנה כן. למה אני צריכה ללכת כל יום למכון הכושר ולקרוע את עצמי, ללמוד לאכול נכון ולהשיל קילוגרמים והבחור יתפח לו עם ארוחות דשנות יגדל כרס לתפארת מול הטלויזיה, אני אאבד את המשיכה אליו לחלוטין ולא אוכל לסיים את זה כי זה לא ראוי? לא חברים זה לא עובד ככה, רק לאהבת ילדים כמו שכבר אמרתי אין תנאים, הם יראו איך שיראו, ינהגו כך או אחרת אנו נאהב אותם אך בני זוג נבחרו תחת תנאים וישארו תחת תנאים בין אם נקבל זאת או לא ומי שיטען אחרת מרמה את עצמו.

sha na na revol

New member
ה'שילוב' הזה,

יותר נכון המשקל (תרתי משמע
) של משיכה נפשית מול משיכה פיסית הוא אינדיבודואלי ואפילו משתנה עם הגיל... אני רואה לנכון להזכיר לאלה שאומרים שזה נורא חשוב, דברים משתנים, אתה יכול להסתכל על זה פתאום אחרת והיפה יראה לך מכוער והידיד הכי טוב מכיתה א' יראה מציאה.

דעתי בעניין

אהבה היא קבלה! קבלה מוחלטת של האדם שמחזיק לך את היד! אני לא יכולה להסביר ממה מורכבת אהבה, אני לא חושבת שיש אדם אחד שיכול. אממה? אני כן יודעת שכשאתה מאוהב, באמת ובתמים, האדם שמולך נראה בעיניך מושך, ויפה, בלי קשר לשינויים החיצוניים שלו. החבר הזה נכנס מלכתחילה לקשר תיאורטי. הוא נכנס לקשר בדיוני, הוא דימה לעצמו שיהיה נהדר כי היא תרד במשקל. הוא כנראה לא ניסה לקבל אותה. אני מקווה שהיא לא תכניס את עצמה שוב לקשר תוך הבטחות להשתנות. שתמצא מישהו שיאהב אותה כפי שהיא ולא יציב לה תנאים. נכון שהיא נפגעה, אבל חייבת לומר שיש לה יד בדבר, בגלל שהיא נכנסה לקשר הזה ביודעין שהוא מצפה שתרזה. זה מעניין שלאחרונה אני באמת תוהה (וקצת פוחדת) בנוגע לשינויים חיצוניים ואיך הם משפיעים על זוג. לא כשאתה זוג נשוי, אלא זוג צעיר, בני נוער, או עשרים פלוס. אם הכרתם כשהיית שמנה, או רזה ויש שינוי במשקל? מה קורה למערכת היחסים?..

sha na na revol

New member
האמת די מסכים,

לא יודע מה הייתי עושה, אבל אם כבר מעמיקים, בואו לא נתמם על כך שתאונות *כן* משנות אנשים ומערכות יחסים, וזה אולי יפה להגיד שזה הוכחה לאהבה אם היא תשרוד במצב כזה... אבל זה לא טריוויאלי לעבור כזה שינוי. מזכיר לי קצת את הסדרה 'טירונות', עם החברה של אקי אבני, זה מראה את הדרמה בצורה שאני התחברתי אליה. אין לי ניסיון, אבל להגיד ממרחק חוסר-ניסיוני שזה קל
... לא אתיימר, ודאי שלא על מצבים כאלה שאני לא מאחל לאף אחד.

Krishi

New member
אין מה להתלהם.

אני אולי בן 21, אבל ילד אני לא. ואת מוזמנת לשמור את ההערות העוקצניות שלך לעצמך. כאשר קשר מתפתח, בכל יום, שבוע, חודש ושנה שעוברת הוא מעמיק את עצמו והמשיכה הנפשית רק גדלה וגדלה. התקווה היא, שכשיגיע אותו היום שבו למשל האישה תעבור לידות או מחלות או תאונות שישנו את מראה הפיסי של האישה, הקשר הנפשי יהיה מספיק חזק עד כדי לכפר על הפגיעה במשיכה הפיסית (לכן, ניתן לראות בני זוג זקנים ומאושרים פה ושם). אך לא תמיד כך הוא הדבר ולא סתם הרבה גברים ונשים אחרי הרבה שנות נישואין בוגדים או זורקים את בני זוגם למען בני זוג צעירים/יפים יותר. מעטים הם האנשים, שישארו עם חייל פצוע עם רסיסים על פניו שיכערו אותו לגמרי, או עם אשה שרגליה נקטעו. בדרך כלל נשבעים להישאר לתמיד, עוזרים ותומכים תקופה מסויימת. ואז מתחילים הדכאונות, הרצון מצד אחד להישאר ולעזור ולהיות נאמן ומצד שני הרצון גם לחיים נורמליים עם בן אדם שנמשכים אליו פיסית. ואז גם באים הכעסים על עצמך על איך אתה מעיז לחשוב על לנטוש ולבסוף מגיעה גם הנטישה ה"נוראית". את אולי מתיימרת לקבוע מראש שאת תעמדי לצד בן זוגך באש ובמים ולא משנה אם מראהו ינזק וכל הכבוד לך (אם כי, קשה לקבוע דברים שכאלה עד שלא חווים אותם בעצמך אך ניתן לך להינות מן הספק), אבל יש הרבה אנשים שהקשר והמשיכה הנפשית ביניהם אינה חזקה דיה, כדי להתגבר על החוסר משיכה הפיסי שנוצר עקב שינויים כאלה ואחרים ועדיף להם לאנשים אלו להפרד מבני זוגם מאשר להמשיך את הקשר בחוסר חשק והנאה.

Red Bloody Rose

New member
האמת שאני מסכימה לחלוטין.

בקשר צריכה להיות משיכה פיזית ונפשית, וכל מי ששואלים אותו "מה עדיף, אופי או יופי", והוא עונה "ברור שאופי", זה צביעות. אם אין כימיה ומשיכה בין בני הזוג, עדיף שלא יהיו ביחד. שיהיו ידידים, יוכלו לבלות בנעימים ביחד גם ככה. כמובן בגיל מבוגר יותר, אחרי שנים של קשר, זה לגיטימי שמזדקנים קצת והמשיכה פוחתת, אבל אחרי שמאוהבים במשך שנים, אני חושבת שזה מפסיק להיות משנה ומקבלים את המצב. אבל בגיל שלי (נוער) ומבוגר יותר, בעולם המודרני, אמנם אי אפשר להתפשר על אופי, אבל היופי חשוב לא פחות.

שלגעף

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

כשהקשר הרגשי שלי כלפי בן זוג הוא עמוק, הבחור נראה לי יפה ומושלם. כשאני מתחילה לראות פגמים אצלו (משהו בשיניים, שיער קצת מידלדל וכו) והם מעוררים בי דחיה, אני מבינה בצער שזה רק סימפטום לכך שהקשר הרגשי שלי איתו פחת, ובעצם אני לא מסופקת בקשר, מסיבות שהן כמובן עמוקות יותר. יש אפשרות לדבר על זה, לגשר על הפער שנוצר ולהתקרב שוב, אבל לא תמיד זה אפשרי ולא תמיד יודעים לזהות את המקור האמיתי לבעיה. לפעמים התחושה היא מעין התעוררות והבנה שהבן אדם לא מספק אותך, ושאתה מעדיף לעזוב. צר לי על כאב הלב של הבחורה הזו אבל אני תמיד אומרת "all's fair in love and war" - אין טעם לחפש אם מה שעשו לך הוגן או לא אלא להבין שעדיף לא להיות בקשר שבו אתה לא אהוב ומסופק. צריך להתחזק ולקחת את הזמן, להמשיך הלאה, לזהות מה חשוב בבן זוג ולא להישאר עם אפסים כאלה.

למעלה