אני פשוט משתגעת...

אני פשוט משתגעת...

אין לי ראש מתמטי בגרוש, ואני פשוט לא מצליחה, לא משנה כמה אני מתרגלת! מה עושים במצב הזה? כשיש לי פול זמן אני מצליחה לפתור כמעט הכל, אבל אני לא מסוגלת לחשוב מהר במתמטיקה, פשוט לא - ודבר לא עוזר
יש לכם עצות בשבילי?

Kayben

New member
כן!

יותר שינון! ואני לא מתכוון לחוקי מתימטיקה אלא לטריקים - לדוגמא - אומרים לך שורש 3, באינסטינקט את יורה "1", "2"... (שלשה פיתגורית) בגדול, כמה שתצליחי יותר לעשות בראש ופחות על הדף, יאיץ לך את התרגיל! אם זה מבחינת חישוב בראש של הצבות... אני מאמין שהתירגול הוא יותר החלק הביצועי של התירגול - כלומר המבחן לעצמך אבל לא מקור השיפור. השיפור הוא בקטע של הלימוד. כמעט תמיד הזמן מתבזבז לא בגלל איטיות חישוב אלא בגלל חשיבה לא נכונה ועד שאתה עולה על הטעות, ביזבזת פול זמן. לא מעט פעמים, תוך כדי קריאת התרגיל (בעיות יחס בעיקר וסיפורים) אני כבר מתחיל לפתור אותו ועד שקראתי את התשובות - כבר אני מוודא שאכן אני בדרך הנכונה. אבל זה בתרגילים היותר קלים. בתרגילים אחרים, הרבה פעמים אתה ישר מנסה לפשט מה שניתן לפשט מבלי להתחשב בתרגיל. כדי להביא לרמה שניתן לעבוד עם הביטוי בצורה יותר קלה. לדעתי אם אתה מתחיל לקרוא תרגיל מהתחלה ועד שהגעת לתשובה האחרונה ולא עלה לך כלום בראש, כנראה אתה לא במיטבך לקראת התרגיל הספציפי הזה. (אם כי זה לא אומר שלא ניתן לפצח את התרגיל). מה שיפה בכמותי שיש יותר מדרך אחת לרוב-רוב התרגילים. בדרך כלל יש את הדרך הקלה שאליה התכוון המשורר והיא בדרך כלל הקצרה יותר. אבל לעיתים מה שלא הולך במוח, הולך בכוח ומפצחים את התשובה ע"י שלילה תשובות, הערכת סדר גודל והצבות.

סלוניק

New member
ההצעה שלי -

לנסות כמה שפחות את העזרים הטכניים, כלומר "הטריקים". בניגוד להצעה שמעליי אני חושב שהשיטה הטובה ביותר היא פשוט הכרה של מגוון רחב של תרגילים אפשריים במקום נוסחאות. ככל שמשננים יותר את התרגילים ככה הנוסחה תווצר מעצמה. גם אני התחלתי את הלימודים שלי ברמה נמוכה מאוד של כמותי ואני עדיין לא מבין חצי מהנוסחאות של תרגילי הגיאומטריה, אבל לומדים לשנן, אין ברירה.

היי, תודה לשניכם על ההצעות../images/Emo13.gif

אבל אצלי לצערי זה בדיוק "איטיות חישוב". אני מחשבת מאוד מאוד לאט... יכול להיות שזה נובע מחוסר ביטחון, אני לא יודעת, אבל אני לא מצליחה לחשב מהר יותר. אני פותרת הרבה תרגילים... ואף פעם לא עומדת בזמנים. גם עם השיטות וה"טריקים" זה עדיין לוקח לי יותר מידי זמן. יכול להיות שאני באמת צריכה לתרגל עוד, אבל מרגיז שאני לא מתקדמת...

למעלה