כשהמצב חרא, הקיצוניים משגשגים
ועכשיו אתה בטח שואל את עצמך "אבל המצב בארה"ב לא חרא! איך חרא? אנשים שם נהנים, לכמעט כולם יש מספיק אוכל, שירותי בריאות, תמיכה ממשלתית, מה יכול להיות רע?" הקטע שהמצב ברוב אפריקה, לפחות לא בשביל אנשים שהם לא מאותגרים פיגמנטלית, הוא לא משהו בלשון המעטה, בקובה יש אוכל וסיגרים אבל זה מסתכם בערך בזה, ובפעם האחרונה ששמעתי 3 וחצי מיליון פלשתינאים חיים בעוצר כבר כמה חודשים. על דרום מזרח אסיה אין ממש מה לדבר, המצב במדינות כמו לוב* ועיראק* לא מזהיר כי אוכל לא ממש מגיע לשם, ומה שקורה כרגע באפגאניסטאן זה שאנשים חיים (אם בכלל) על עשב... ועכשיו תשאל איך כל זה קשור לארה"ב הטובה והנדיבה (הרי היא נותנת לנו כל שנה סיוע של מיליארדים, אז איך זה שלא כולם אוהבים אותה?) אז המצב בארה"ב הוא כזה שרוב הסנאט מורכב מהעסקנים הכי גדולים באמריקה, בעיקר במה שקשור לנפט. וחברות כמו ג´נרל מוטורס פחות או יותר מכתיבות את סדר היום הלאומי... אז באפריקה משתמשים בכוח אמריקאי כדי לקבל בלעדיות על מחצבים שהרווחים מהם בהחלט יכולים לטפל בכל החולי איידס-סובלים מתת תזונה-חיים בחושות ולא רק בחופש השנתי בסיני לכל זמן שידרש, ו3 וחצי מיליון פלשתינאים נמצאים בעוצר בגלל ורק בגלל שארה"ב מרשה לנו (וברגע שארה"ב תחליט שלא מתאים לה יקרה מה שקרה בז´נבה לפני מספיק זמן כדי שתשכח. המנהיגים הישראלים הגיבורים פשוט יפסיקו הכל וירוצו ללחוץ את הידיים של קלינטון - זו בהנחה שהאינטרס שלהם הוא תמיכה אמריקאית בישראל איי.קיי.איי המשך של הסטטוס קוו בו ת"א לא מופצצת ע"י מטוסי נאט"ו ועדיין אפשר למצוא טובלרון בקיוסקים), והסיבה שללוב ולעיראק לא מגיע אוכל היא שארה"ב פשוט לא רוצה שיהיה להן נשק (ומה שלארה"ב יש בתחום שמוגדר כ"לא קונווציונלי" מספיק כדי להפוך את הכוכב הזה לשווה ערך לירח מבחינת פוטנציאל לקיום חיים). לסין לא מוכרים טכנולוגיות חדשות ולא חותמים על שיתופי פעולה כלכליים בקנה מידה גדול בלי הרשות של הדוד סאם והסיבה זה שאנשים באפגאניסטאן אוכלים דשא (אם יש) זה בגלל שברגע שארה"ב גמרה למחוק את התשתיות שעוד היו ומצלמת הסיאןאן האחרונה עזבה את אפגניסטאן, באורח פלא הפסיקו ליפול מהשמיים חבילות כתומות עם אוכל תרופות והכיתוב יו.אס.איי עליהן. אז אתה שואל למה בן לאדן משלם לאנשים מיליונים בשביל שיוכלו להרוג כמה שיותר אמריקאים שאתרע מזלם לחיות תחת שלטון ממשל בוש? אני באמת לא יודע.. אולי זה כי הוא פנאט מטורף שיש דברים שאצלו באים לפני הערך של חיים...האמת שאני מכיר כמה ישראלים שלא מאוד רחוקים ממנו בקטע הזה. אבל אם תשאל אותי למה הוא מקבל כזו תמיכה רחבה מאנשים שלא ממש יודעים במה ובמי הם תומכים אלא רק נגד מי הם, אז הממשלה של ארה"ב מספקת בשבילי את התשובות המתאימות (ולא מניתי יותר מ10 אחוז של ההשפעה האמריקאית על השווקים בעולם, וגם מה שכן מניתי אלו ההשלכות המתוקשרות והישירות ביותר) וזו היתה התשובה למשפט האחרון שלך. בקשר לשאר ההודעה שלך, ואני אתייחס פה לחלק שאומר "שטויות! הסכם שלום לא יוריד את כמות הפיגועים, עובדה שהם גדלו (מי, הכמות? גדלו? הכמות גדלו?)" אני אשאל אותך שאלה. רבין שבר להם את הידיים והרגליים. כבר 35 שנה אנחנו שוברים להם את הידיים והרגליים והלב. ויש סיבה שהסכמי אוסלו נכנסו לתוקף ושהשיחות בין עראפת למנהיגים ישראלים בכלל התחילו מתישהו. והסיבה היא שהיה באמת רע. באמת באמת רע. מספיק רע כדי שאנשים יעשו סוויצ´ מחשבתי וילכו לשבת מול הבנאדם שחינכו אותם לתעב ושרשמית הוא האויב של כל מה שחינכו אותם לאהוב. אנשים כמו רבין, שעם כל הכבוד שכן יש לי עליו לא ממש שיחק את התפקיד של המתדיין רוב החיים הציבוריים שלו. כבר שנתיים וחצי אנחנו לא רק שוברים להם את הידיים והרגליים אלא גם את הטחול והעיניים ואת הבתים ואת הילדים ואת התקווה לאיזשהו עתיד אפילו אם רחוק שלא כולל 15 ילדים ב70 מ"ר למשך חודשיים. וזה לא עובד זה לא עובד זה לא עובד אז מה אני אמור לחשוב? שכן, מתישהו זה יעבוד? אז מתי? מתי זה יעבוד? עוד שלוש שנים? עוד 5 קדנציות? מה שיבוא קודם? אני לא אגיד לא ניסינו להגיע לשלום, כי זה כולל אותי בפנים. אתם לא ניסיתם. אף פעם. לכל אורך הדרך תקעתם מקלות בגלגלים ואז באתם לבכות שיש מקלות בגלגלים ושהשלום נכשל בגללנו. אני לא הסיבה. אתה הסיבה. ואנשים כמוך שלמרבה הצער יש הרבה. ביום בו הלך הרוח במדינה הזו ישתנה, ויש הרבה מה לעשות עד אז, יהיה אפשר לגשת לשלום שהוא לא רק הסכם. שהוא לא רק נייר. שהוא נתון. אז תגיד שזה בנאלי ותגיד שזה שחוק אבל העובדה שזו הדרך היחידה שלא באמת ניסינו. זה ורצח עם. אז תבחר מה אתה מעדיף...