אני פשוט לא מבין....

yakul

New member
הפיתרון הוא צבאי ופוליטי נטו.

הפתרון לא יתבסס על רצונם הטוב של אף אחד מה"פלישתים". הפתרון תלוי בזירה הפוליטית העולמית ובזירה בתוך מדינת ישראל ושטחי הרשות. שלום לא מביאים באמצעות משא ומתן ורצון טוב, שלום מביאים באמצעות מלחמה, והכתבת השלום לאויב לאחר שהוכנע כניעה מוחלטת. לא תמצא דוגמא אחת בהיסטוריה לשלום שהוא אינו תוצאה של מלחמה או עליונות צבאית וכניעה מוחלטת של צד אחד, שהחזיק מעמד יותר ממספר שנים. את הסכמי השלום שארה"ב עשתה עם רוסייה, ארה"ב הכתיבה לרוסייה. את הסכמי השלום שארה"ב עשתה עם יפן ארה"ב הכתיבה ליפן לאחר שהטילה עליה שתי פצצות אטום. אלמלא הינו מדורגים במקום החמישי בעולם במספר פצצות האטופ שבירשותנו, אלמלא הכוח הצבאי שיש לנו, מדינות ערב היו כובשות אותנו ממזמן. מה שמונע מהם לעשות זאת זה הזירה הפוליטית והכח הצבאי שלנו, ולא רצון טוב "דו קיום" וכל החרטא הזה. באמצעות כח צבאי, ופוליטיקה נביא להכנעתה של הרשות ה"פלישתית" ונכתיב לה לבסוף את השלום.

EverMan

New member
הפלשתינאים הובסו

כבר ב67. הם מעולם לא ניצחו. הם כבר קיבלו את התנאי הפסד שלהם ובאו לחתום. אבל מנהיג מטומטם אחד הספיק בשביל לא לקבל את זה. אנחנו לא צריכים לנצח את העם - אנחנו צריכים לנצח את הטרור. לערפאת לא אכפת מהעם ומצידו שכל העם ילך לעזאזל... אם ננצח את העם - דבר לא ישתנה - העם כבר הובס מזמן. צריך לנצח את הטרור !

yakul

New member
על פי הסטטיסטיקה...

בתקופת כהונתו של שרון היו מספר הפיגועים הקטן ביותר מכל הממשלות שקדמו לו מאז תחילת האינטיפדה. שרון לא הפסיק את הפיגועים לחלוטין, אבל כמות הפיגועים ירדה בצורה משמעותית ואת זה העם יודע(למאט אנשים כמוכם שאצלהם להיות "שמאלני" זה בדם). שרון ממאט בדיבורים ומרבה במעשים. שרון אינו מבטיח ניסים ונפלאות, אבל הוא מבטיח לעשות את המיטב לנוכח המציאות, בצורה שקולה ואחראית. שלא כמו ראשי ממשלה אחרים שמונעים ע"י שינאה או ע"י אופוריה שאהבה ורצון טוב הם מספיקים בשביל להביא תוצאות פרקטיות.

EverMan

New member
מכל ממשלת ברק ?

וואו. ולא , בתקופת שרון היו יותר פיגועים מכל ממשלות ישראל אי פעם ! זה שקר להגיד אחרת. כמות הפיגועים לא ירדה - להפך - היא אף עלתה. חומת מגן (שאפשר לייחס לפואד לא פחות מאשר לשרון) היא זו שהורידה את מספר הפיגועים. אבל המטרה שלנו הוא לא להוריד את הכמות. אני לא מוכן לסבול "רק" כמה הרוגים בחודש. פיגוע אחד בשבוע - זה פיגוע אחד יותר מדי ! לא משנה כמה הוא הוריד ! הוא ממשיך את הטרור בכך שהוא לא עוצר אותו בדרך אמיתי. לא ברק , לא רבין , לא פרס - האמינו או מאמינים שאפשר היה להגיע לשלום חם ולבבי - יש הבדל בין המונח שלום לבין הסכם שלום שזה מה שאנחנו רוצים לחתום עליו. ולפחות אל תשקר בנוגע לסטטיסטיקה. בסטטיסטיקה שרון עוקף את ברק בהרבה במספר פיגועים.

yakul

New member
בממשלת שרון ירדה כמות הפיגועים מאשר

בממשלת ביבי. ואני ראיתי שהסטטיסטיקה הראתה שכמות הפיגועים הייתה פחותה גם מבממשלת ברק. חוץ מזה שהיכולות והמוטבציה של הטרוריסטים עלתה בהרבה. לו שרון לא הייה מבצע את אותם מבצעים בשיטחי הרשות, כמות הפיגועים הייתה גדולה אולי פי עשרה. שטויות! הסכם שלום לא יוריד את כמות הפיגועים, עובדה שהם גדלו. רק אם "נשבור להם את כל העצמות"(רבין, ז"ל), כמות הפיגועים ירדו. למה בין לאדן עושה פיגועים בארה"ב? על איזה הסכם תריך לחתום עם בין-לאדן כדי שכמות הפיגועים שאל-קיאדע (שהודיעו רישמית על פתיחת סניף בישראל) תרד? הא גאון?

EverMan

New member
ממש לא.

בממשלת שרון היו יותר פיגועים מאשר אצל כל ראש ממשלה אחר. (אולי אפילו ביחד). המוטיבציה של הטרוריסטים רק עלתה מאז שרון עלה. לא שרון זה שביצע את הדברים האלה - הליכוד והעבודה יחד עשו אותם. והם אף משוייכים לפואד ולא לשרון... הקטנת כמות הפיגועים אינה מדד. המטרה היא להפסיקם. ההבדל בין בןלאדן לבין ערפאת , זה שערפאת מייצג 3.5 מיליון איש ששואפים לחופשי. בןלאדן מייצג את עצמו ואת השנאה למערב בלבד.

yakul

New member
שטויות במיץ.

בממשלת שרון היו פחות פיגועים מבממשלת ביבי. ואלמלא הפעולה בשטחים היו עוד הרבהיותר פיגועים. מוטיבציה יש ל"פלישתים" בלי סוף, אבל מצבורי נשק, מהנדסים ותשתיות לפיגועים יש להם בכמות מוגבלת. במילים אחרים, יש יותר שהידים מאשר יש תשתיות טרור לספק להם.

EverMan

New member
שטויות במיץ ?

בממשלת שרון היו יותר פיגועים מאשר אצל כל ראש ממשלה אחת. וזה נתון סטטיסטי - אל תתן לאנשים לשקר לך. וברורש אלמלא הפעולה היו יותר ! אבל להגיד שיש פחות פיגועים זה לא מספיק. לי לא מספיק להגיד : אז מתו "רק" 30 איש החודש ! זה לא מספיק לי ! שאני אגיד : לא מת לי אף אחד - אז אני אהיה שמח !

בלי שקרים

בתקופת שרון יש יותר פיגועים מבסוף ממשלת ברק ואפילו פרס נתניהו ורבין. הכל בגלל הפלשתינאים לא בגלל שרון

כשהמצב חרא, הקיצוניים משגשגים

ועכשיו אתה בטח שואל את עצמך "אבל המצב בארה"ב לא חרא! איך חרא? אנשים שם נהנים, לכמעט כולם יש מספיק אוכל, שירותי בריאות, תמיכה ממשלתית, מה יכול להיות רע?" הקטע שהמצב ברוב אפריקה, לפחות לא בשביל אנשים שהם לא מאותגרים פיגמנטלית, הוא לא משהו בלשון המעטה, בקובה יש אוכל וסיגרים אבל זה מסתכם בערך בזה, ובפעם האחרונה ששמעתי 3 וחצי מיליון פלשתינאים חיים בעוצר כבר כמה חודשים. על דרום מזרח אסיה אין ממש מה לדבר, המצב במדינות כמו לוב* ועיראק* לא מזהיר כי אוכל לא ממש מגיע לשם, ומה שקורה כרגע באפגאניסטאן זה שאנשים חיים (אם בכלל) על עשב... ועכשיו תשאל איך כל זה קשור לארה"ב הטובה והנדיבה (הרי היא נותנת לנו כל שנה סיוע של מיליארדים, אז איך זה שלא כולם אוהבים אותה?) אז המצב בארה"ב הוא כזה שרוב הסנאט מורכב מהעסקנים הכי גדולים באמריקה, בעיקר במה שקשור לנפט. וחברות כמו ג´נרל מוטורס פחות או יותר מכתיבות את סדר היום הלאומי... אז באפריקה משתמשים בכוח אמריקאי כדי לקבל בלעדיות על מחצבים שהרווחים מהם בהחלט יכולים לטפל בכל החולי איידס-סובלים מתת תזונה-חיים בחושות ולא רק בחופש השנתי בסיני לכל זמן שידרש, ו3 וחצי מיליון פלשתינאים נמצאים בעוצר בגלל ורק בגלל שארה"ב מרשה לנו (וברגע שארה"ב תחליט שלא מתאים לה יקרה מה שקרה בז´נבה לפני מספיק זמן כדי שתשכח. המנהיגים הישראלים הגיבורים פשוט יפסיקו הכל וירוצו ללחוץ את הידיים של קלינטון - זו בהנחה שהאינטרס שלהם הוא תמיכה אמריקאית בישראל איי.קיי.איי המשך של הסטטוס קוו בו ת"א לא מופצצת ע"י מטוסי נאט"ו ועדיין אפשר למצוא טובלרון בקיוסקים), והסיבה שללוב ולעיראק לא מגיע אוכל היא שארה"ב פשוט לא רוצה שיהיה להן נשק (ומה שלארה"ב יש בתחום שמוגדר כ"לא קונווציונלי" מספיק כדי להפוך את הכוכב הזה לשווה ערך לירח מבחינת פוטנציאל לקיום חיים). לסין לא מוכרים טכנולוגיות חדשות ולא חותמים על שיתופי פעולה כלכליים בקנה מידה גדול בלי הרשות של הדוד סאם והסיבה זה שאנשים באפגאניסטאן אוכלים דשא (אם יש) זה בגלל שברגע שארה"ב גמרה למחוק את התשתיות שעוד היו ומצלמת הסיאןאן האחרונה עזבה את אפגניסטאן, באורח פלא הפסיקו ליפול מהשמיים חבילות כתומות עם אוכל תרופות והכיתוב יו.אס.איי עליהן. אז אתה שואל למה בן לאדן משלם לאנשים מיליונים בשביל שיוכלו להרוג כמה שיותר אמריקאים שאתרע מזלם לחיות תחת שלטון ממשל בוש? אני באמת לא יודע.. אולי זה כי הוא פנאט מטורף שיש דברים שאצלו באים לפני הערך של חיים...האמת שאני מכיר כמה ישראלים שלא מאוד רחוקים ממנו בקטע הזה. אבל אם תשאל אותי למה הוא מקבל כזו תמיכה רחבה מאנשים שלא ממש יודעים במה ובמי הם תומכים אלא רק נגד מי הם, אז הממשלה של ארה"ב מספקת בשבילי את התשובות המתאימות (ולא מניתי יותר מ10 אחוז של ההשפעה האמריקאית על השווקים בעולם, וגם מה שכן מניתי אלו ההשלכות המתוקשרות והישירות ביותר) וזו היתה התשובה למשפט האחרון שלך. בקשר לשאר ההודעה שלך, ואני אתייחס פה לחלק שאומר "שטויות! הסכם שלום לא יוריד את כמות הפיגועים, עובדה שהם גדלו (מי, הכמות? גדלו? הכמות גדלו?)" אני אשאל אותך שאלה. רבין שבר להם את הידיים והרגליים. כבר 35 שנה אנחנו שוברים להם את הידיים והרגליים והלב. ויש סיבה שהסכמי אוסלו נכנסו לתוקף ושהשיחות בין עראפת למנהיגים ישראלים בכלל התחילו מתישהו. והסיבה היא שהיה באמת רע. באמת באמת רע. מספיק רע כדי שאנשים יעשו סוויצ´ מחשבתי וילכו לשבת מול הבנאדם שחינכו אותם לתעב ושרשמית הוא האויב של כל מה שחינכו אותם לאהוב. אנשים כמו רבין, שעם כל הכבוד שכן יש לי עליו לא ממש שיחק את התפקיד של המתדיין רוב החיים הציבוריים שלו. כבר שנתיים וחצי אנחנו לא רק שוברים להם את הידיים והרגליים אלא גם את הטחול והעיניים ואת הבתים ואת הילדים ואת התקווה לאיזשהו עתיד אפילו אם רחוק שלא כולל 15 ילדים ב70 מ"ר למשך חודשיים. וזה לא עובד זה לא עובד זה לא עובד אז מה אני אמור לחשוב? שכן, מתישהו זה יעבוד? אז מתי? מתי זה יעבוד? עוד שלוש שנים? עוד 5 קדנציות? מה שיבוא קודם? אני לא אגיד לא ניסינו להגיע לשלום, כי זה כולל אותי בפנים. אתם לא ניסיתם. אף פעם. לכל אורך הדרך תקעתם מקלות בגלגלים ואז באתם לבכות שיש מקלות בגלגלים ושהשלום נכשל בגללנו. אני לא הסיבה. אתה הסיבה. ואנשים כמוך שלמרבה הצער יש הרבה. ביום בו הלך הרוח במדינה הזו ישתנה, ויש הרבה מה לעשות עד אז, יהיה אפשר לגשת לשלום שהוא לא רק הסכם. שהוא לא רק נייר. שהוא נתון. אז תגיד שזה בנאלי ותגיד שזה שחוק אבל העובדה שזו הדרך היחידה שלא באמת ניסינו. זה ורצח עם. אז תבחר מה אתה מעדיף...

yakul

New member
תמיד יש מישהוא אשם...

"אנחנו"? "אתם" וה"פלישתים" ניסיתם להגיע לשלום אבל "אנחנו" אלו שהפרענו. בכלל לא התחלנו לשבור להם את העצמות, רק עשינו להם קצת לא נעים עד עכשיו. אנחנו לא שוברים אותם 35 שנה, הייתה אפילו תקופה שהם התחילו לשגשג תחת השלטון הישראלי, לפני שארפעת ואש"ף הגיעו לעזה. אתה בידיוק כמו אותם ערבים שמאשימים את ארה"ב בזה שבגלל ארה"ב המדינות של פרימיטיביות ומחורבנת. זה שטויות! אני אתן לך דוגמא: ב1970 באירן היה ממשלה ובראשה שיח ערבי שקרב את אירן לתרבות המערבית. נשים יכלו ללכת לא מכוסות לגמרי, בבגדים רגילים והכלכלה שלהם החלה לשגשג. חיו כ50,000 אמריקאים באירן. אבל אז היטולה חומייני קרא לעשות רפורמה דתית קיצונית ולטהר את אירן מהזרים. במקביל החלו מהמות באירן ולבסוף חומייני חזר לאירן והקים שמה שלטון פנדאמנטליסטי. הערבים ברחבי העולם הם ברובם דתיים נוקשים! עם נטייה לשנאת הזר ותרבויות זרות או כל תרבות ש"מאיימת" על התרבות שלהם שהם מעריצים. במילים אחרות, הערבים הם ברובם פאשיסטים. אולי אתה לא מספיק מכיר ערבים ישראלים מוסלמים. אני יכול להבטיח לך שכמאט כל ערבי שתשאל, הוא יעדיף שאחיו המוסלמי ימות מאשר שיזנח את תרבותו לטובת תרבות המערב. אין פיתרון של שלום. בכל העולם המוסלמים נלחמים אם זה ברוסים, בהינדים, באמריקאים ובעוד מדינות אחרות. העולם הולך לכיוון של מלחמה, זה כבר לא נתון בידים שלנו להחליט אם יהיה שלום עם הערבים או שיהיה מלחמה. אתה לא למדת את הלקחים מההיסטוריה, כאשר תרבות אחת מחליטה להילחם בתרבות אחרת, שום דבר לא יעצור אותה מלבד שבירתה בכל המובנים באמצעות מלחמה(ראה דוגמא: גרמניה הנאצית, רוסייה הקומניסטית, יפן נגד ארה"ב). תיהיה מלחמה, ומלחמה כזאת שתשבור את הערבים(גם אם חלקם חפים מפשע, פשוט אין ברירה אחרת), לכל אחד יש נקודת שבירה.

Moledet972

New member
זו סתם פרופגנדה זולה. רמת הפיגועים

בתקופת שרון היא הגבוה ביותר מאז פרעות תרפ"ט. מה שכן, יש ירידה עקבית מדיי חודש.(אם עושים קירוב לינארי במספר הפיגועים והן במספר ההרוגים).

yoavl1

New member
ירידה עקבית מדי חודש?

בחודש נובמבר נהרגו בפיגועים 44 אזרחים. אתה רוצה להגיד לי שזו ירידה עקבית?

Moledet972

New member
אם תעשה קירוב של הנתונים, תראה

להפתעתך שישנה ירידה עקבית בכמות ההרוגים הישראלים(וגם הפלשתינים לצערי).

EverMan

New member
אתה לא צריך שיכאב לך

מזה שמתים פחות פלשתינאים ! המטרה שלנו זה לא שפלשתינאים ימותו. בנוגע לישראלים - כל מה שהיה שם - זה שחודש אחד הטרור היה בשיא. מלבד זאת - אתה רואה כמות הרוגים - לא כמות פיגועים. זה שחודש אחד הם היו בשיא והצליחו לעשות פיגוע מוצלח - לא מעיד על היכולת שלהם או הכוח שלהם או אפילו פגיעה בתשתית שלהם. דר"א - זה נראה יותר כמו גל סינוס מאשר קו לינארי

Moledet972

New member
זה קירוב פולימרי.

אני לא רוצה שערבים ימותו, אך אני רוצה שמחבלים ימותו.

Moledet972

New member
תיקון דבריי - אני לא רוצה שאזרחים

תמימים לחלוטין יהרגו.

EverMan

New member
תקן את דבריך ל :

אני לא רוצה שאדם שלא רוצה ברעתי אלא רק זכויות בסיסיות , וזה כולם יהיו שמחים.

למעלה