אני פשוט לא מאמינה!!!

noosh 19

New member
אני פשוט לא מאמינה!!!

לפני כ 8 חודשיים, בשרות הצבאי כל הזמן לא הייתי מצליחה להתרוקן עד הסוף, זה פשוט אי נעימות נוראית, כל הזמן אנשים אמרו לי מה לא לאכול ומה כן אפילו חוקן לא היה עוזר! יום אחד יצא לי כל הרקטום מחוץ לפי הטבעת. עשו לי מלא בדיקות וראו שעצם הזנב שלי התנתק מהרקטום,והמעי הדק נכנס בינהם. היום אני בבית אחרי שבוע בבית חולים + ניתוח, אחרי בדיקת ביוספיה שאמרה שיש לי צליאק! אבל את הבדיקתדם המיוחדת ששולחים לחיפה עוד לא הגיעה לי תשובה לגביה. אז זה עוד לא 100 אחוז. ביינתים אני כמובן שומרת. אז יש לי כמה שאלות. 1- יש חלבה כזאת של חברת אחוה, עם תמצית שורש ספוניה, העם יש בזה לתת או גלוטן? 2- ביוגורטים יש? כולל ארטימל.. 3-בסולרו? 4- ארומה! אין יותר ארומה, נכון שאין להם שום דבר?|: 5- זרעי פשתן? 6- רסק עגבניות? 7- באיזה תבלינים יש? 8- יש חנות שאפשר להזמין שם במיוחד לחם קל ללא גלוטן? או לחם רגיל ללא גלוטן באזור תל אביב, או מרכז. אני יודעת שיש את ההמותה ואת הכל, כיכ בר שהיה חשד לפני הבדיקות והכל ראיתי, אבל בגלל שזה עדיין לא 200 אחוז זה מה שאני שואלת. תודה ולמשל לא ידעתי שלתת זה שעורה, כי אני יודעת שעם לא כתוב גלוטן או שכתוב ללא גלוטן אני יכולה לאכול, אז יש עוד דברים שצריך לראות חוץ מלתת? אני בת 19.. אגב. תודה

noosh 19

New member
ושאלה אחרונה

בקשרל לתבלינים כורכום בזיליקום פפריקה, ?

leali

New member
מידע

לעניות דעתי הביופסיה הינה "הבדיקה" המאששת את קיום הצליאק בכל מקרה אם כן, נפלת בזמן מעולה ז"א "פסח" כל המוצרים שמוטבע עליהם "כשר לפסח" למעט אלה המכילים קמח מצה מותרים . יש עוגות,וופלים,חטיפים שוקולד, איטריות מקמח תפו"א ,אורז,קינואה,תבלינים, אבקות מרק. שימי לב על עוגות שמצוין ללא גלוטן. לחמים במהלך השנה וגם לחמיות ללא גלוטן יש בחנויות הטבע ובנוסף מוצרים כמו קורנפלקס, קמחים וכו' מוצרי חלב למינהם עדיף לברר בשרות הלקוחות של החברות המיצרות כי לא תמיד אם לא מסומן כנטול גלוטן עדיין קיימת אפשרות שיוצרו בקו ייצור שאינו נקי משאריות גלוטן.

noosh 19

New member
אבל

דברים כמו עוגות וופלים דווקא פחות מפריעים לי, אני גם ככה שומרת. הייתי רוצה לדעת לגבי המוצרים האחרים שכתבתי . תודה

leali

New member
לא

עם אורז בכל הצרות והצבעים אין בעיה לשמחתנו

leali

New member
מידע

לא הצלחתי להעביר את הקישור בנסיון קודם. תכנסי דרך הקישור שנמצא בפורום בצד שמאל של המסך "עמותת צליאק בישראל" תת כותרת "תזונה לחולי צליאק"

noosh 19

New member
תודה על שתי התגובות

וסליחה על ההצפה, אני קצת במשבר מזה בכל זאת פעם ראשונה שאני מגלה שיש לי. הצלחתי דווקא לפתוח את זה. תודה הדפסתי אני מחפשת מקום שיעשו לי שם לחם קל ללא גלוטן.

limim

New member
ממש לא נעים מה שעברת../images/Emo5.gif

אבל מנסיון שלי, אחרי שנים של סבל, יש הקלה עצומה אחרי שמתחילים עם הדיאטה. אני, אגב, אובחנתי לפני כשנה+ בגיל 34, אז יפה שעה אחת קודם.. לגבי לחם קל: לא ידוע לי. גם אני הייתי אוכלת לחם כזה בלבד בזמנו, אבל אני יכולה להמליץ לך לקנות מכונת לחם ולהכין לבד בבית - גם יותר חסכוני וגם את יכולה "לדחוף" לשם סיבים תזונתיים שמותר לנו ויהפכו את הלחם לקל יותר לעיכול ומשביע יותר...

Lihi05

New member
אקטימל מותר. בכלל את חייבת לקרוא

בתשומת לב רסב את הרכיבים בכל מזון. באקטימל למשל יש עמילן מעובד שהוא מרכיב בהמון מזונות והוא אסור - אבל! לאחר בירור עם מח' שירות לקוחות של החברה אמרו לי שהעמילן שבאקטימל מקורו בתירס. יש יוגורטים שאסור לאכול כי מוספים להם רכיבים עם גלוטן. את צריכה להתחיל לקרוא חומר על הצליאק ואם נרשמים לעמותה מקבלים ספר עם המזונות המותרים לפי יצרן. קצת קשה לענות על רגל אחת.

noosh 19

New member
את זה הבנתי תודה.

אני קוראת על כל דבר, עם יש גלטיןן או משהו עם חיטה שיפון והכל, לא הבנתי איזה עמילן לא טוב? אני כבר יודעת שלתת זה לא טוב.. למשל אכלתי היום יוגורט אקטיב של דנונה (לא בטוחה של איזה חברה) אבל לא היה כתוב שם גלטין. מקווה שבאמת אין בזה נכון |: אני פשוט עוד לא יודעת 100 אחוז על הצליאק, אז לכן אני עוד לא נרשמת. משהו שאני עוד לא יודעת, זה מלפפונים חמוצים במלח. זה בסדר?

למעלה