אני פותח עוד שירשול

אטיוד5

Active member
מי ...

שניויורק היא מחוז חפצו ומשוש לבו, ראוי לו שהתפוח הגדול על נגזרותיו, העוגה והסיידר הכל-אמריקאיים, יהיה פרות ונרות לרגליו.

מעפרה

New member
כפר סבא- אם חייבים דווקא עיר

כי זאת עיר יחסית כפרית. בתים נמוכים, הרבה צמחייה, הרבה ילדים, מרווחת, מטופחת. אפילו הסניף של מס הכנסה הוא בית קטן עם גג אדום ואנשים נחמדים (!). מזג האוויר מתון - לא חם כמו ת"א, לא קר כמו חיפה. מגיעים לת"א בכביש מהיר, איכותי עם נוף של פרדסים. עיר קרובה למרכז אבל... פרובינציאלית. סולידית ומשפחתית.

תל אביב - חלקים ממנה

אני מקפיד להגיע לשישי של שינקין והנחלה בגלל הצבעים אני אוהב את קיסריה, בעיקר את החלק העתיק שקרוב לים קיבוצים עושים לי את זה, בעיקר אשדות יעקב והסביבה, שם עברתי את הסיור המודרך של שייקה פייקוב (הי, הוא לא מפורום אחר?) בעקבות נופי השיר "לחוף ירדן" (מדהים) מתעב את אילת וטבריה. מתחלחל מירושלים (סליחה, שלי).

shellyland

New member
אין לך על מה להתנצל, אהוב שלי

אתה מתחלחל מירושלים בעיקר כי עוד לא זכית לראות אותה דרך העיניים שלי. שנאמר: אלא שלאו כל אחד וגו'.

ירושלים

למרות שעבדתי בירושלים לפני הצבא, לא יצא לי להכיר את העיר עצמה עד לא מזמן. וגם זה בזכות גנגי
(גבי וצווארי מודים לך.) מעבר לשילוב בין ישן וחדש, האוכלוסייה של ירושלים מאוד מגוונת. דתיים, מסורתיים, חילונים, ערבים ולפעמים גם סתם תיירים. אז ירושלים ולו בגלל הגיוון.

or99

New member
וכמו שנאמר:

קסרי וירושלים: אם יאמר לך אדם חרבו שתיהן - אל תאמן, ישבו שתיהן - אל תאמן. חרבה קסרי וישבה ירושלים, חרבה ירושלים וישבה קסרי - תאמן. שנאמר "אמלאה החרבה" (יחזקאל כו) - אם מליאה זו חרבה זו. (מגילה ו' ע"א)

תל-אביב

בתור קיבוצניק לשעבר וירושלמי לשהווה, אני נהנה, למרות שלא יוצא לי הרבה, להסתובב בתל-אביב. גם כי כמו גנגי, שאונה של עיר, במידות הנכונות כמובן, עושה לי את זה, וגם כי אני אוהב לפגוש את הישראליות היומיומית היפה, שהיא קצת חמקמקה, ונדמה לי שתל-אביב היא המקום לתפוס אותה. וכמו שאמר עליה אלתרמן: יש יפות ממנה, אך אין יפות כמוה. וגילוי נאות: אין לי ספק שהקריאה השבועית בטורו של עלי מוהר, "מהנעשה בעירנו", השפיעה עלי רבות בבחירת העיר.

d u c k y

New member
מישהי הזמינה אותי להצטרף אליכם

אז בתור ניסיון...בחרתי בשרשור הזה... העיר בארץ שהקסימה אותי מהפעמים האחדות שהייתי בה היא צפת. מן ניחוח ירושלמי ואירופי משולב יחדיו. הייתי מוסיפה לאותה הקטגוריה את סימטאות יפו. ובחו"ל? ניו יורק, ניורק ושוב ניו יורק! איזו עיר מדהימה, אילו אנרגיות... מקום שני בחו"ל - יש לנו שתי זוכות - ונציה אשר באיטליה פולה אשר בקרואטיה מומלץ בחום! מקווה להשתלב... דאקי

עכשיו תורי

קודם כל ירושלים. ובמיוחד העיר העתיקה שהיתה במשך כמה שנים יעד טיול מאד אהוב. והקסם לגלות כל פעם מקום חדש שלא הכרתי, ולגלות לחברים את קסמיה וחומוסיה. מקום מסויים בירושלים... יש כל כך הרבה... קשה לבחור. טוב, הנה שניים: גן הקבר ונקבת השילוח. אבל יש עוד המון. וגם יפו ועכו. וקצת גם חיפה ותל אביב.

אפרופו חומוסיה.

היית אצל אבו חסן ליד שער הפרחים? חויה קסומה, שזכיתי לעבור קצת לפני האינתיפאדה הנוכחית. האיש יושב במקום קטן שכזה, מקלף שומים, ומועך את החומוסים עם עלי בקערה גדולה. מסביב מתרוצצים תרנגולות וילדים. יופי של דבר.

יש בעיר העתיקה

חומוסיה שאני לא מכיר? הופתעתי. האמת שהאיזור של שער הפרחים הוא החלק שאני פחות מכיר בעיר העתיקה. יש עוד דברים מעניינים באיזור הזה (אני מתכוון צפונה לכנסיות ההלקאה ההרשעה וסנטה אנה)? וגם, מאז אוקטובר 2000 הביקורים שלי בעיר העתיקה הצטמצמו לצערי. לאחרונה יוצא לי להגיע קצת יותר.

giulietta

New member
גנגי, אני לא מעתיקה ממך

זו רק הצטרפות מקרים כזאת
הכי בעולם אני אוהבת את רומא, בשל יופיה המדהים, הפיאצות המזמינות, השווקים הצבעונים, הארכיטקטורה שהיא כ"מוסיקה שקפאה", כמו שאמר מישהו פעם. אני אוהבת את הבארים הריחניים, את הסימטאות הצופנות הפתעות, את הרעיון לקיים חיים מודרניים בתוך אתרי עתיקות ממש. אוהבת את אנשי רומא שהם תאבי חיים, שמחים ועולצים בקולניות, חביבים ומסבירי פנים. אוהבת להתבונן בהם, בשיק הנונשלנטי, בנשים המטופחות, בגברים המוקפדים, אבל לא מדי. אוהבת את שפתם המתנגנת, את שפת גופם, את המוסיקה שלהם. אוהבת את רומא בה ביליתי פרק יפה בחיי. בה גם נולדה אחת מבנותיי. ובארץ, נמשכת תמיד לירושלים. גם לפני פרק רומא, אך יותר אחריה. גם לי הן מזכירות זו את זו, אם כי מרחק רוחני גדול בין שתיהן. ועוד דבר, גנגי, גם אני טרם הייתי בניו יורק. בארה"ב בכלל... אבל ששש...ששש...ששש... זה רק בינינו.

גנגי

New member
זה בסדר,

אני שומרת סוד, אל תדאגי, וגם אני פגשתי פנים אל פנים את ארה"ב רק לפני חצי שנה, בנסיבות בלתי רגילות. אחרת - מי יודע, היו עשויות לעבור עליי עוד עשרים שנה בלי ביקור כאן.

למעלה