אני פותח מקומון

wolfv

New member
אני פותח מקומון

שלום לכולם, בימים אלה אני מייסד מקומון צעירים חדש, שיורכב בעיקרו מתכני בידור מרתקים, באיכות מאוד גבוהה (ולא כמו עיתון הפירסום הרדודים למיניהם) ויופץ חינם בכ15 אלף עותקים במקומות בילוי, קיוסקים ומקומות הומי קהל (של צעירים כמובן..) הבעייתיות העיקרית היא באיך לשווק את זה לבעלי עסקים (המפרסמים בעצם..) ולחברות גדולות (קוקה קולה וכד'..) מישהו יכול להציע לי טיפים/אסטרטגייה?? תודה!! אילן

קודם כל - שיהיה לך בהצלחה!

לגבי מכירת פרסומות: המקומון שלך יכול לתת ערך מוסף אך ורק לעסקים מקומיים, ולכן הייתי עוזבת כרגע בצד את החברות הגדולות. אין סיכוי שהן תפרסמנה אצלך, ולא חשוב עד כמה איכותי תהיה. פשוט אין להן יכולת להתעסק עם מדיום שפונה לקהל כל-כך מצומצם. לגבי העסקים המקומיים: ממליצה לך לעשות רשימה של כל הקטגוריות שרלוונטיות לקהל היעד שלך, לפתוח דפי זהב מקומי, ולהתחיל לעשות טלפונים לבעלי העסקים. מטרת השיחה היא אחת: לקבוע פגישה עם בעל העסק. בפגישה תציג בפניו דוגמא למקומון החדש שלך, תנסה ללמוד מהם הצרכים של בעל העסק, ותסביר לו למה פרסום אצלך יכול לענות לו על צרכים אלו. ושוב - בהצלחה!

ron ad

New member
תגובה

שלום, קודם כל בהצלחה. לפני שאתה פונה למפרסמים ובכלל (גם כאן בפורום) חשוב להציג נתונים מפורטים לגבי קהל היעד שלך. רשמת צעירים, איפה, באילו ערים? אילו גילאים? וכו'. כך תוכל למקד החיפוש אחר מפרסמים, ואנו נוכל לעזור לך ביתר קלות. מה לגבי תכנים בעיתון? יש לך מערך כתבים וכו' רון

wolfv

New member
אז אני ארחיב!

המקומון מופץ באזור הדרום, בדגש על באר שבע. התכנים הם תכנים שמעניינים צעירים ונעים בין תכנים "רדודים" לכאורה כגון סקס, ועד דברים רציניים יותר כמו חיזוק זיקת הנוער לקהילה המקומית ולדרום בכלל. יש בעיתון מערכת של 3 גרפיקאים, 3 אנשי שיווק, וכ 15 כתבים, לרוב סטודנטים, שכותבים ברמה מאוד טובה ובראש צעיר. מבחינת התוכן, לדעתי בכל אופן, זהו עיתון מנצח והוא נולד כמענה לצרכי כלל הצעירים באזור הדרום, וסטודנטים שלומדים פה בפרט, למדיה כתובה איכותית, שמתבססת על יותר מתמונות של מסיבות ודוגמניות (יש גם את זה כמבון, אבל לא רק...). העיתון הוא פרוייקט מאוד גדול, שאני עובד עליו באופן אישי כבר יותר משלושה חודשים, וזה סוג של התגשמות חלום בשבילי ולא סתם עסק. כל האנשים שעוסקים בהקמתו עושים זאת בהתנדבות (לעת עתה כמובן) ועם כל הלב! אבל כמו כל דבר, ההתחלה קשה, ומפרסמים נרתעים מלפרסם במשהו לא מוכר... לכן אני צריך רעיונות שיווקיים חזקים... אודה מאוד אם תעזרו לי! ולגבי חברות גדולות - אבל, כן רואים פרסומות שלהן במקומונים... חברות כמו הוט, פאלאפון, וכד'... איך אפשר להגיע אליהם?? תודה רבה רבה אילן

לגבי הגדולים: תרשה לי לנחש

שהם מפרסמים במקומונים שהם רשתות: שוקן או ידיעות, ואז הדיל הוא בכל זאת ארצי. מה שכן, יש דילרים של הרשתות הסלולריות, שיש להם תקציב פרסום עצמאי, ואליהם אתה בהחלט יכול לפנות.

bimbom

New member
נראה לי שהגיע הזמן שאענה לך../images/Emo66.gif

אז ככה... קודם כל, לדעתי זה רעיון טוב להפיק עיתון שיחולק חינם במקומות בילוי... מכיוון שפנית כל כך יפה אלינו, הרשה להציג לך עובדה אחת וכמה רעיונות ... 1. עובדה : כל מי שמפיק עיתון (או כל דבר אחר) חושב שהוא עושה זאת הכי טוב. הצלחת עיתון תלויה בפורמט, בתכנים, ברעיונות חדשים, באורך רוח, בהתמדה ובשיווק נכון. 1. עיתון / מקומון חדש , מפרסם בעלי עסקים אפילו ... בחינם !!! לפחות ב עיתון הראשון ... ולמה??? העיתון הראשון הוא בעצם פרומו , מן עיתון חגיגי שבו אתה הוא המשקיע הבלעדי. העיתון הראשון יוכל לספק לבעלי העסקים באזור את הידיעה שאתה קיים ואתה טוב. לאחר צאת העיתון הראשון, יהיה הרבה יותר קל למשווקים שלך , לצאת ולמכור פרסומות לעיתון. 2. אני חושב שבעלי מועדונים / פאבים / מסעדות , ישמחו לפרסם אצלך כשיהיה להם ברור שהעיתון מגיע לכל פאב או דיסקוטק בעיר. 3. חוץ מזה, דע לך דבר חשוב , עיתון צריך להיות מוביל בדעת ציבור קוראיו, לקבוע דברים חדשים ...כלומר... תוכל ליצור איזה תחרות פרסומית עם איזה מועדון נחשב...כל הסיפור הוא (ולא שזה קל) לחשוב על משהו מטורף, לקבוע פגישה עם בעלי המועדון ולנסות לשכנע אותם להישתתף תמורת סכום סימלי ביותר (לא בחינם בשום פנים ואופן) . אם הצלחת תוכל לעבור לשלב הבא... 4. פניה לחברות הגדולות כמקומון שמשפיע על דעת הקהל בדרום הארץ ... די פשוט... כל איש שיווק טוב יודע בדיוק גם למי לפנות... הדרך הטובה ביותר זה להרים טלפון לאותה חברה, לשאול מיהו הדובר או הפרסומאי ולהמשיך הלאה.... אגב.... אם תהיה מספיק טוב..תוכל להתפרנס יפה מאוד גם מהרשויות המקומיות (עיריות) שמפרסמות כל הזמן (פניה אליהן נעשת בד"כ מול משרד הדובר או ראש העיר בכבודו ובעצמו).... מתנ"סים: (משלמים יחסית מהר) למתנסים יש בעיה של תדמית בעיקר בגלל חוסר פרסום.. תחקיר קצר מאוד ותוכל לגלות מהן נקודות התורפה של כל מתנ"ס , לקבוע עם מנהל המתנ"ס ולאחר הצגת הדברים תוכל לצאת עם חבילת פרסום לא רעה בכלל... יאללה חמוד... יש לך ימבה עבודה...

wolfv

New member
שלוש שאלות..

1. אביטל, הזכרת שלחברות הסלולריות יש תקציב פרסום עצמאי ואפשרי לפנות אליהן, ישנן עוד חברות כאלה או שזה מוגבל רק להן? 2. BIMBOM, אתה יכול להרחיב על התחרות הפרסומית שדיברת עליה? לא הבנתי כל כך את הכוונה... 3. ושאלה אחונה, איך לדעתכם עדיף להציג את העיתון - כעיתון צעירים, או כעיתון סטודנטים, קיבלתי תגובות לכאן ולכאן מבעלי עסקים כשהצגתי את העיתון ככזה או כזה... אני אהיה חוצפן
ואשאל עוד שאלה: אתם חושבים שיש טעם למכור את העיתון בקיוסקים במחיר סמלי? לא בשביל להרוויח על זה, אלה בעיקר בשביל לתת לעיתון תדמית יותר מכובדת? או לשלב, ולמכור חלק קטן, ובעצם את הרוב להפית חינם..? תודה, אתם ממש עוזרים! אילן

לגבי החברות הסלולריות

מדובר בדילרים שלהם, לא בחברות עצמן. דילרים הם בעלי עסקים עצמאים, המוכרים את הטלפונים של חברה X. יש חשמלאי רכב כאלה, דוכנים באמצע קניונים וכד'. האם זה קיים גם בחברות אחרות? לא יודעת.

ron ad

New member
לגבי עיתון בתשלום

שלום, לפחות בהתחלה כדאי שזה יהיה בחינם, על מנת שאנשים יתרגלו אליו, לאחר מכן ניתן יהיה לשקול תשלום אם חייבים. לדעתי כדאי להציג את העיתון כעיתון צעירים וסטודנטים - פניה ישירה ל-2 הקהלים, ללא סתירה בין השניים. הצעירים ירגישו "סטודנטים", והסטודנטים אכן צעירים (חוץ מזה כמה סטודנטים יש בבאר שבע? האם הכמות יכולה להצדיק מקומון משלהם? לא נראה לי). רון

wolfv

New member
סטודנטים יש המון!

רק באוניברסיטת בם גוריון יש כ 15 אלף סטודנטים + מספר דומה יש בכלל המכללות בעיר. זהו אחוז מאוד מכובד מכלל האוכלוסיה (180 אלף אם זכור לי נכון) ובאר שבע נחשבת לעיר סטודנטיאלית לכל דבר! זה מתבטא באין סוף מקומות בילוי לסטודנטים, הנחות, מבצעים, וכד'... בכל אופן, תרשו לי להציק לכם בשאלה חדשה - אני רואה בכל עיתוני הבילויים שמפיצים בתל אביב פרסומות למשקאות אלכוהול. איך מגיעים לזה? דרך היבואנים?

ron ad

New member
כעיקרון...

שלום, כעיקרון התקציבים נמצאים אצל משרדי הפרסום של החברות, אך כצעד ראשון יהיה כדאי לפנות ליצרנים/יבואנים עצמם שיפנו אותך למשרי התפרסום שלהם (אם יש להם). רון

מקומון

הייתי עורך מקומון,ליתר דיוק מגזין אופנה ורכילות בקריות מספר שנים. קטע הפאבים והמועדונים הולך פצצה הבעיה שצריך מימון למספר גליונות ראשונים ולא תמיד המשקיעים מוכנים או יכולים להמשיך לממן סוד העניין הוא התמדה-לשלוח עיתונים קבוע לכל משרדי הפרסום הגדולים,הם העצמם רוצים לראות התמדה ולא גליון שתיים של התלהבות לקוחות מגיעים עם הזמן-והרבה תלוי בסוכני הפרסום שלך-שוב עקביות תהיה מקורי ועניני. שתהיה בקריות תיצור קשר-אפגוש אותך,אראה לך דוגמאות ואסביר לך עוד שיהיה לך בהצלחה על איזה נייר אתה מדפיס,גודל ומס' עמודים?

wolfv

New member
אתה יכול לפרט?

אני מדפיס על כרומו 65 גרם, בגודל של A5 מוארך, 96 עמודים. לא הצלחת לכסות את ההשקעה של הגיליונות הראשונים עם פירסום? סה"כ הפירסום מגיע בשוטף + 30, ואם אתה מוציא גיליון פעם בחודש, אז זה אמור לחזור די מהר.. או שאני טועה..? ואתה יכול לפרט על לשלוח גיליונות למשרדי פירסום? איך, למי בדיוק,ובאיזו צורה (תך כדי תיאום..?) נ.ב. שלחתי לך הודעה בפרטי!

למעלה