אני פוחד...

אני פוחד...

מצד אחד חייבים לקיים את מצעד הגאווה בירושלים, חלק מהצועדים הם תושבי העיר, ואין סיבה שיסעו לת"א בכדי לצעוד. מצד שני חבורת פנאטים חמומי מוח שמסוגלים לרצוח. אם בשנה שעברה לאחר ששמעתי שחרדי דקר 3 אנשים, הבטחתי לעצמי "שנה הבאה אשתתף במצעד". עכשיו אני פוחד, למרות שאני מאוד רוצה להשתתף. למות? לא כרגע, יש לי תוכניות אחרות... ואולי הגיע זמן הפיצוץ הבלתי נמנע, בין האטימות לפתיחות, ויפה שעה קודם. אשמח לשמוע שאני טועה, הלוואי שאתבדה

אבזץ

New member
בשנה הראשונה הייתי בי-ם.

וכמו שאפי כתב, זו כבר איננה הפגנה של הומואים ושל לסביות (ולא שזו לכשעצמה אינה מחייבת התייצבות של כלל העם החרד לחירות הציבור) אלא של חופש הפרט (שלי, שלך ושל הסטרייט). מלחמת קדושת הדמוקרטיה והחופש מול טומאת הפנאטיות הדתית. לצערי, יהודי חייב לפרנסתו, ולא זכיתי שתעשה מלאכתי בידי אחרים, בינתיים. לכן, אסתפק במשלוח צרור ברכותי אל אלה שיבואו ותנחומים למשפחות הפצועים וההרוגים. ל"ע ח"ו.

גם השחורים בארה"ב פחדו ובכל זאת באו

בתחילת שנות ה - 60 כשמנהיג השחורים (אז עוד לא המציאו את המילה אפרו אמריקאים ובארץ עוד כינו אותם כושים) כשמרטין לותר קינג הצליח להוציא לרחובות מאות אלפי אנשים להפגנות במדינות הדרום, נשקפה להם סכנה אמיתית. המשטרה השתמשה באלימות רבה (שהתמתנה מאד כשהטלויזיה הביאה לכל בית את התמונות) והיו לא מעט מעשי לינץ' וחטיפה. למרות זאת, היו רבים שהתגברו על הפחד. זה מה שהביא להפסקת האפליה הנוראה של הסעות באוטובוסים נפרדים, בתי שימוש ציבוריים ומסעדות נפרדות לשחורים. אז מי שחושב שצריך לבוא - אסור לפחד. זו מלחמת על החירות. לא מדובר באלימות קשה של כל החרדים, אלא בקומץ מטורפים שאומנם זוכים לתמיכה לא מעטה. אסור להכנע להם!!!!!!!!!!!!!!! היום הם דוקרים הומואים, את מי הם יהרגו מחר? את השמאלנים? את מי שהולכת בבגדים חשופים? את מי שמאמין בזכויות הנשים? את היוצאים לשאלה? אחרי רצח אמיל גרינצוויג (פעיל שלום עכשיו שנרצח בהפגנה נגד שרון ב - 1983 ע"י צעיר עבריין מוסת ועלוב נפש בשם יונה אברושמי) לא שקלתי אפילו לרגע את האפשרות להפגין. אסור להכנע לטרור!!!! זהו, סיימתי עם הקלישאות וסימני הקריאה אבל אני עומד אחרי כל מילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rigoletto111

New member
רק שפה אין מסעדות נפרדות

ומקומות באוטובוסים שמיועדים רק להומואים, ואין פה שלילה של זכויות ההצבעה כמו שהיה נגד השחורים בארה"ב. המצעד הוא הרבה יותר פרובוקציה מצורך (כלומר לעשות "דווקא" מצעד בינלאומי בעיר שקדושה לשלוש הדתות) - המחאה של השחורים הביאה לביטול האפלייה בשנות ה60 וה70. מישהו יכול להסביר לי איך המצעד יקדם, הלכה למעשה, את זכויות ההומואים?

rigoletto111

New member
בינתיים איש פה לא מצא

תשובה אחת הגיונית לשאלה שלי דלעיל: איך המצעד יקדם, הלכה למעשה, את זכויות ההומואים?

הלכה למעשה...

לא הכל נמדד מייד. אני מניחה שזה חלק מתהליך ההטמעה בחברה שגם לשונים מאיתנו אותם זכויות וחירויות כשלנו. לומכירה הרבה שינויים שהצליחו ב"זבנג וגמרנו" בדר"כ לאזרח הפשוט לוקח זמן להתרגל לרעיונות חדשים על אחת וכמה אם הם טאבויים חברתיים. ראה כמה מהלכים חברתיים לקחו דורות עד בוא השינוי המיוחל.

rigoletto111

New member
תכל'ס - מהו "השינוי המיוחל"?

גם אם זה ייקח שנים, מה את רוצה לשנות ואיך מצעד הגאווה ישיג את זה? לסופרז'יסטיות היתה מטרה מאד ברורה שהושגה במאבק - זכות הצבעה לנשים. מה ישיג המצעד?

לא יודעת בדיוק איזה זכויות

הושגו ואיזה לא. יודעת שהיום לזוגות חד מיניים יש יותר לגיטימציה מבעבר, אבל הם עדיין צריכים להצדיק את זכות קיומם, עדיין מרימים גבה כשרואים זוג חד מיני באופן ש"נורמטיבי" לראות זוגות הטרוגניים ועוד. תגיד לי, כל הזכויות שזוגות "סטרייטים" מקבלים, זוכים בהם החד מיניים? היום אתה בטח לא מרים גבה כשאתה רואה אשה מצביעה בקלפי או מחזיקה כרטיס אשראי או גרה בגפה. פעם כן.

כמה זכויות שאין להומוסקסואלים

ולסביות: 1. להחשב כזוג נשוי לכל דבר 2. לאמץ ילדים ולגדל אותם יחד כמו הורים הטרוסקסואלים 3. להחשב "ידועים בציבור" (אלא אם כן שינו את זה אחרי סיפור הטייס של אלעל, אבל אני עוד לא זוכרת) 4. לא להחשב כסוטי מין 5. לא להחשב כסוטים בכלל 6. לא לסבול מאפליות בצבא, במקומות עבודה, באקדמיה ובכל מסגרת חברתית וציבורית אחרת. ואל תגיד לי שהם לא סובלים/ות מזה 7. להיות זכאים לעשות הפגנות ולבטא את דעותיהם ותחושותיהם באופן חופשי בכל מקום בעולם, כשם שכל אחד זכאי, כחלק מחופש הדיבור, ההפגנה, ההתארגנות וכדומה. אז מה אם ירושלים מקודשת לכל הדתות? זו סיבה שלא לעשות שם הפגנות ימניות (בכיכר ציון) ולצעוק צעקות כמעט גזעניות, זו סיבה שלא להסתובב שם במדרחוב בלבוש מינמלי, זו סיבה שלא להתנשק, ממש מתחת לפסל הבתולה היפהפה שברחוב קינג-ג'ורג' (אבל איזה יפה הוא, הא?), זו סיבה שלא לקיים יחסי מין בגן העצמאות, זו סיבה שלא לעשות מצעדים של צמחוניים, אלכוהוליסטים אנונימים, נשים בירוק, או כל דבר אחר? מה אכפת לי שיש דת מסוימת שמקדשת את המקום הזה? וכן, אם עשיית מצעד במקום הקדוש הזה תסייע לאנשים להבין שהומוסקסטואליות = טומאה זה פאסה, אז זה רעיון מצוין וכן ירבו. אנשים צריכים להתרגל לראות אנשים מתנהגים כמו שהם רוצים, מתלבשים כמו שהם רוצים (למעט אי לבוש שזו פגיעה מבחינה מינית באנשים אחרים, אבל זה כבר דיון אחר), מתנשקים עם מי שהם רוצים, מתחתנים עם מי שהם רוצים ומקימים משפחות עם מי שהם רוצים

rigoletto111

New member
הם מזדיינים בגן העצמאות

גם בלי שיקבלו ממני וממך אישור... מה פתאום לתת להם לאמץ ילדים? השיקול פה הוא רק טובת הילד. גם להורים עניים מדי או מבוגרים מדי או לסינגלים (כמוני למשל) לא ייתנו לאמץ ילדים, ובצדק. ילד זה לא צעצוע שצריך לתת לכל מי שמבקש יפה .

ואיך בדיוק אתה שוקל את טובת הילד?

אתה מראש שולל בדיקת התאמה בכלל. יש לי ידיד הומוסקסואל שאימץ לפני חצי שנה ילד. למותר לציין בהצלחה מרובה. ילד ששתי משפחות מאמצות "סטרייטיות" החזירו אותו לאחר שנכשלו.

rigoletto111

New member
נכון, גם לי לא יעשו "בדיקת התאמה"

למרות שאולי יש לי יותר משאבים כספיים ונפשיים מזוגות שמאמצים. ואולי גם אני אצליח. כי ילד צריך אבא ואמא.

סטריאוטיפ.

ובחברה הרוסית? ילד-אמא-סבתא, ובחברה הבדואית? ילדים (מליון)-אמהות (נניח 4)-בעל, שלא בדיוק מתפקד על תקן של "מה שצריך". אף אחד לא מרים גבה. כי זה מ-ק-ו-ב-ל. למה לא ל"קבל" עוד מודלים? ולמה זוג לסביות יכולות לגדל ילדים וזוג הומואים לא? כי יש להן רחם? אתה יודע כמה ילדים משוועים לאבא/אמא/בוגר שיעניק להם חום ואהבה? תבדוק, תקבל חום. פנימיות עדיפות על בית? דמות חינוכית שמתפקדת על תקן "אם בית" שמתחלפת כל שנה ושאם תקשר אליה רגשית יחרב לך הלב, זה עדיף?????

rigoletto111

New member
זוג לסביות יכול לגדל ילד

אם הוא נולד לאחת מהן, כי זה הילד שלה שילדה אותו, ולא ילד מיועד לאימוץ שיימסר להן "כדי להגשים עקרון שוויון" או קשקוש כזה. אותו כנ"ל לגבי חד הוריות וגרושות רוסיות (רק רוסיות מתגרשות? מעניין)

דיברתי על מודל.לא על גירושין.

תבדוק שוב. וזה הילד שלה! אבל מעניין מי האב? אולי גם הוא רצה לגדל את הילד? בלי קשר לנטייתו המינית, אולי הוא "סתם" רווק?

justchip

New member
נכון ילד צריך אמא ואבא

ולכן לדעתי גבר שבת זוגתו נפטרה צריך לשלול ממנו את זכויותיו על הילדים ולהעבירם למשפחה בו יש גם אמא וגם אבא עם הוא לא מוכן להתחתן עם רחם חילופית בתוך חצי שנה.

rigoletto111

New member
אולי מספיק עם ההתחכמויות?

גם גבר שאשתו נפטרהנ לא יקבל ילדים לאימוץ, וכך גם צריך להיות עם הומואים.

almog4

New member
למעשה אתה טועה

גבר יחיד (רווק או אלמן או גרוש) דווקא יכול לאמץ ילד, לאחר בדיקות רקע של השירות למען הילד, אם יעבור אותן בהצלחה. וכנ"ל לגבי אישה רווקה וכו'. (מעבר לעבודתי כעו"ס, וההיכרות עם החומר, יש לי גם ידיד - רווק סטרייט - שאימץ ילד בן 6). ולעומת זאת, גבר הומו לא יקבל ילד - בגלל העובדה הספציפית הזאת. לא יבדקו בדיקות רקע נוספות, לא ישקלו את העובדה שהוא אדם אוהב ומסור, המטפל באחיו ובבני דודתו החולים כבר שנים ועוסק בחינוך ילדים (לדוגמה). אם הוא הומו - עצם קיום עובדה זו תפסול אותו, בלי שום שיקול דעת. נקודה. אבל מעבר לאימוץ ילדים, יש עוד הרבה זכויות שנראות לך אלמנטריות, ובחור הומו לא זכאי לקבל. הנה דוגמאות בודדות: * משכנתא : בניגוד לזוגות "סטרייטים" (נשואים אך גם "ידועים בציבור"), בחור הומו לא יוכל לקבל בבנק משכנתא עם אהובו. (כן עם בת זוגו הסטרייטית ללא נישואין, עם אימו, עם אחיו ועם אחותו. אבל לא עם בן זוגו מזה 20 שנה, שהחוק לא מכיר בו כקרוב. *יחס שווה ממקום העבודה - לפי חוק : כמרצה באוניברסיטה בת זוגי הסטרייטית וילדיי יכולים לקבל הנחה בשכר לימוד. כרופא בבית החולים - בת זוגי וילדיי הסרייטים יכולים לקבל יחס של "בן משפחה" בעת אשפוז. כעובד באלעל - בת זוגי וילדיי יכולים לקבל הטבות בכרטיסי טיסה. כשכיר - במקרה של פיטורים ולהבדיל פטירה תקבל בת זוגי וילדיי השלמות הכנסה וקיצבה, כבני משפחתי. בכל המקרים האלה ובאחרים - בן זוגי האוהב - שחי איתי 20 שנה בברית זוגיות - לא יקבל כלום. אבל כלום. ורק אם הוא יפנה לבית המשפט, ישלם הון של כסף לעורכי דין ויתפשט נפשית מול התקשורת - רק אז אולי הוא יקבל משהו קטן. אז ריגולטו : די עם הגזענות. אתה לא חייב לאהוב את מה שאני עושה במיטה הפרטית שלי עם אחרים. אבל מותר לך לתמוך ברצוני לשיוויון, שקיים באופן מובנה וכ"כ טבעי כלפי אהבה סטרייטית, אך לא כלפיי. על זה אנו נאבקים.
דני

למעלה