אני פה שאלה

Alife

New member
ציפציפ, את יודעת.

אם שנינות הייתה פשע, את היית..

Wonder goat

New member
עזרה דחופה

אני צריך הסעה מצומת דרור לאגרול בבקשה תעזרו תודה

coco77

New member
עזרה לזיהוי שיר!

היי רציתי לשאול אם מישהו יודע איך קוראים לשיר של רוקסט שהוא דיי ישן ובקליפ שלו מראים מן תיאטרון כזה והיא שוכבת על כדור ענק! מי שיודע אני יודה לו מאווודד:)) תודה רבבההה

פישקין

New member
שאלה על אריק קלפטון

האם אריק קלפטון אמר בסביבות 1974 שבריטניה הופכת להיות כמו אחת מהמושבות שלה בעקבות גל המהגרים שהגיע לבריטניה באותה תקופה?

סוף שנות השישים

קלפטון הביע תמיכה בדעותיו של פוליטיקאי ימני קיצוני בשם אינוך פאוול, שהתנגד בתקיפות להגירה מהמושבות לאנגליה, מטעמים גזעניים. העתונות הבריטית לא שכחה לקלפטון את זה עד היום. אבל לניבלו' בטח יש יותר מידע על זה ממני.

melancholy man

New member
סיפור מוזר

ומשהו שגוזל לנו אי אלו שאלות חידון שוב
הסיפור מוזר במיוחד בהתחשב בכך שהקרירה המוסיקאלית של קלפטון בנוייה על מוסיקה שחורה, החל מבלוז וג'אז ועד גוספול ואפילו ראגאיי, קלפטון אפילו עזב כזכור את היארדבירדס כשנדמה היו לו שהלהקה מתרחקת מהבלוז הקלאסי ועבר להרכב בלוזי מסורתי יותר (הבלוזברייקרס של ג'ון מאייל), בהרכבים שלו כסולן היו כמעט תמיד מוסיקאים שחורים והוא גם השתתף מידיי פעם במופעי עזרה לרעבים בעולם השלישי (בין השאר במופע למען באנגלדש שאירגן חברו הטוב הריסון שוודאי לא היה מסכים לאמירה כזו) התבטאות שמיוחסת לקלפטון נאמרה (כנראה, אישית לא שמעתי הקלטה ואני חושב שאין כזאת) במהלך הופעה שלו בברמינגהם ב 1976, קלפטון אמר שבריטניה הופך לצפופה מידיי, ביקש מהקהל למנוע מבריטניה להפוך ל "קולוניה שחורה" הוא הוסיף שלדעתו הדרך לעשות היא להצביע למנהיג הפאשיסטי אנוך פאוול (Enoch Powell) ושיש להוציא את המהגרים מברטניה. לאורך השנים ניתנו לקלפטון מספר הזדמנויות להתנער מפאוול, או מהאמירה המשונה הזו, אך הוא סירב לאשר או להכחיש, כל מה שהוא אמר היה שאין סתירה בין דעותיו הפוליטיות לקרירה המוסיקאלית שלו.

היה נדמה לי שזה קרה יותר מוקדם

פאוול נשא את נאומו הידוע לשמצה ("Rivers of blood...") בסוף שנות השישים (1968-1969). הסערה שהנאום גרם היכתה הדים גם בעולם המוסיקה. הביטלס הקליטו פארודיה עליו לפי המוסיקה של Get Back. משהו על "we don't want no pakistanis", עם פול מקרטני כסולן (והיו שתהו אם זו באמת פארודיה). לפני כמה חודשים, היתה כתבה גדולה על קלפטון ב-Uncut, שסקרה את כל ההסטוריה שלו. טרם הספקתי לקרוא את כולה. בכל אופן, הוא נשאל, שוב, על הנ"ל וחזר והצדיק את קריאתו לתמוך בפאוול: "הזמנו אנשים [לאנגליה] בתואנות שווא, כדי שיהיו כוח אדם זול, ואז כלאנו אותם בגטאות". אז הוא לא גזען, סתם פסיכי.

melancholy man

New member
ככה

הציטוט המדויק של קלפטון מ uncut: We were doing something really corrupt in the way we were inviting people in under false premises... We've always been up to some funny business in this country, inviting people in as cheap labour and then putting them in ghettos." הנאום של פאוול אכן היה בסוף שנות השישים (68 למען האמת), ב 76 הוא חזר לפרלמנט, כנציג המפלגה האירית אלסטר יוניין לאחר שהועף/עזב את המפלגה השמרנית. היה הרבה יותר קל להתיחס ברצינות למה שקלפטון אמר אם הוא היה אומר את זה לפני 20 שנה, למרבה הצער הוא נתן עד היום בעיקר תשובות מתחמקות מהעניין, גם כאשר נשאל באופן ישיר. אישית, אני מוכן להניח שפוליטיקה זה לא הצד החזק שלו

פישקין

New member
תודה רבה לכם.../images/Emo140.gif

פשוט המקרה הוזכר בספר "מועדון האידיוטים" של ג'ונתן קו ובאמת זה לא התקשר לי לאריק קלפטון שמבצע שירי בלוז ומופיע במופעי צדקה. יש סיכוי שהוא פלט את זה מתוך שכרות?

melancholy man

New member
זה מה שמוזר

זה היה בדיוק בתקופה הקצרה בשנות השביעים שבה הוא נגמל כבר מהרואין ועוד לא היה אלכוהוליסט כבד, אבל הוא בטח שתה באותה תקופה, אז לך תדע. אגב, זה מעלה שוב את השאלה לגבי היחס בין הדעות הפוליטיות של אמן שאוהבים לבין ההערכה למוסיקה שלו והאם חייב להיות קשר בין השניים.

Jflyaway

New member
פוליטיקה ומוסיקה

נקודה טובה. דעה אישית: עדיף להתעלם מהקשר ביניהם...בסופו של דבר... נכון להתייחס למוצר המוגמר באופן "נקי" מדעות מוקדמות.

melancholy man

New member
שאלת הריכרד ואגנר

בדרך כלל מעלים את השאלה בהקשר של מוסיקאים אנטישמיים מהמאה ה 18 וה 19 (בעיקר לגבי ואגנר, למרבה הצער כתוצאה מבורות, שכן ואגנר לא היה אנטישמי יותר או פחות מבני תקופתו, היו אלו הנאצים שאימצו את ואגנר ובטח לא ההיפך). בדרך כלל אני מסכים שעדיף להתיחס למוסיקה כאל מוצר מנותק מהמוסיקאי, אבל אני לא יודע אם הייתי מסוגל להתיחס לקלפטון למשל באותה צורה אם התמיכה שלו בפאשיסט כמו פאוול הייתה עיקבית והוא היה מביע עמדות גזעניות גם בשירים שלו או מביע אותם באופן עיקבי בראיונות, בסך הכל המוסיקה היא סוג של שיקוף של הנפש (גם של האומן וגם שלי כמאזין) ועם נפשי אינה יכולה לסבול דעות מסוימות של אומן יקשה עלי מאוד להתיחס לאומנות שלו.

Jflyaway

New member
מכיר את התחושה

ואגנר זו באמת דוגמא טובה... אני מניח שיש פער בין מה שאני חושב לנכון ובין מה שאני מרגיש

למעלה