אני עצוב

איל באש

New member
רעשים בG.D 250 חדש../images/Emo10.gif

מאז ההרצה יש לי ויברציות מהמנוע. זה מתחיל במהירות נמוכה לאט לאט , וככל שהמהירות עולה זה מתגבר. מישהוא מבין בזה? זה נורמלי למנוע כזה חדש? אני ב 1350 ק"מ על השעון.

rois5

New member
בעיית סחיבה ב B&W

שלום לכולם ברשותי קימקו B&W 250 סמ"ק שנת 2003..עם 12,000 ק"מ לאחרונה אני מרגיש שהקטנוע לא נוסע כמו שנסע בעבר.. התאוצה עד 60 -70 קמ"ש טובה אבל אח"כ היא איטית.. לפני כמה חודשים אני זוכר שהקטנוע נסע מהר מאוד וטיפס בקלילות ל120 קמ"ש.. ואפילו סגרתי איתו 150 קמ"ש.. היום הוא בקושי עובר את ה120 .. נפגשתי עם 2 חברים שלי בעלי אותו קטנוע אך משנתון 2001 עם 25,000 ק"מ וכדי לקבל אינדיקציה אם הקטנוע שלי תקין.. עד 60 עמדתי עם שתיהם אבל פתאום הם התחילו להעלם לי אבל לא בכמה מטרים אלא ממש נעלמו ואני נשארתי בהלם. אני לא מבין הקטנוע שלי עבר טיפול 12,000 לפני שבוע יש פלאג חדש. הכל חדש.. מה יכולה להיות התקלה??? אולי הקרבורטור?? כי אמרו לי שיש שם בעייה שהמחט נאכלת ואני אפילו ראיתי גרנד דינק שהגיע למוסך אבניר.. והם שיחקו לו בקרבורטור והמנוע התחיל להפתח.

ixmix

New member
מאיפה הרעשים?

מוריאטור? מפרונט? מגלגלים? מאגזוז? (אם לא בטוח - מלמטה / מצד שמאל/ימין, לפנים)?

z is dead

New member
היה לי סיפור דומה לפני שבועיים

(אחרי טיפול 16K) ולבסוף הסתבר שמדובר בדיאפרגמת קרבורטור קרועה.

rois5

New member
דיאפרגמה קרועה והוא המשיך לנסוע?

הוא לא גימגם או משהו? כי שלי נוסע חלק רק מרגישים שירד קצת הכוח. אני יבדוק בכל זאת

rois5

New member
בדקתי את הדיאפרגמה והיא חדשה

ניקית בדרך את הפילטר דלק וגם את הנשם של הפילטר אויר (היה בו קצת שמן) שמתי טיפה גריזה שהחזרתי את הדיאפרגמה. הקטנוע נוסע יותר טוב אבל אני יבדוק מחר עם חבר בעל B&W כדי לראות איך הוא נוסע יחסית לשלו. מצורפת גם תמונה

Moo Moo

New member
שאלה טכנית: דיאפרגמה../images/Emo35.gif

אני יודע על דיאפרגמה אחת, והיא לא נמצאת אצל קטנועים (המבין יבין). מהי הדיאפרגמה בקטנועים? ומה השוני בינה לבין הדיאפרגמה בנשים
תודה

דיאפרגמת קרבורטורים...

היא החלק שאחראי להרים את המגופה בפתיחת המצערת... בניגוד לקרבורטורים בהם הרמת המגופה נעשית ע"י ידית המצערת עצמה באופן ישיר (ובעקיפין על ידי הרוכב) בקרבורטורים עם דיאפרגמה, הואקום שיוצר המנוע, גורם לדיאפרגמה להתרומם ולהרים את המגופה בהתאם לדרישת המנוע... ההבדל העיקרי בין סוגי הקרבורטורים מתבטא באופי המנוע. קרבורטורי דיאפרגמה יודעים לספק כוח בצורה ליניארית יותר בעוד שהסוג השני יתאפיין בתגובה אגרסיבית יותר בד"כ. הדיאפרגמות המחוברות למגופות, בצילום המצורף הן החלק (הגומי) השחור, למעלה, המגופה המחוברת אליהן נראית כמו כנפי מטוס קרב.

Moo Moo

New member
תודה שדון../images/Emo24.gif... רק שאלה קטנה

אצלי באופנוע (קאג'יבה סופר-סיטי 95) יש דיאפרגמה? כאילו זה משהו חדיש ואין באופנועים ישנים כמו שלי? או שאין לך דרך לדעת... שוב, תודה

לדעתי... לא.

אצלך, כמו ברוב אופנועי וקטנועי ה-50 (כולם?) יש קרבורטור ללא דיאפרגמה. סיבוב ידך הוא זה שמרים באופן ישיר את המגופה. זה לא כל כך קשור לעניין של חדיש או לא... זה עניין של תכנון מנוע. באופנועי שטח, למשל, לא תמצא קרבורטורים עם דיאפרגמה (בד"כ?) והסיבה העיקרית לכך היא החשש שהדיאפרגמה לא תצליח להחזיק את המגופה בנחיתה מקפיצה למשל. כלומר יש חשש שהואקום לא יצליח להחזיק את המגופה במקומה, מה שלא יקרה עם חיבור ישיר של המגופה לכף ידך. ישנם קרבורטורי מגופה שמרכיבים לאופנועי כביש שצויידו במקור עם קרבורטורים בעלי דיאפרגמה, וזאת על מנת לשנות את אופי תגובת המנוע. (שיפור ?). לרוב, בקטנועים, ואופנועי ה-50 נמצא קרבורטורים ללא דיאפרגמה.

STIVENZ 426

New member
אם אתה מחשיב DR כאופנוע שטח..

אז הוא מתהדר בדיאפרגמה.. ופה נשאלת : האם להחליף קרב' לאחד עם מגופה יהיה מסובך? האם הליך זה דורש החלפת כל המערכת (כלומר- כבלי גז, ידית, וקרב'?) והאם השינוי מורגש או שמא..?? תודה לשדון מראש. מוקדם מדי ל
ס.

../images/Emo32.gif שאלות קשות...

כיאה לך, סטיבנז.
ההחלפה בפועל היא לא כזו מסובכת, ובד"כ להחלפה ראויה ולמוצר "כמו שצריך" אכן נדרשת החלפת המערכת כולה, אם כי יתכנו המקרים שבהם רק הקרבורטור יוחלף ותו' לא. השינוי יורגש, בד"כ, אולם לא תמיד לטובה. השאלה שתצטרך לשאול את עצמך היא, מה המטרה אליה אתה שואף.... כמו בכל שינוי ו/או שיפור...
ה-
ה-
מעדיף בד"כ קפה...

STIVENZ 426

New member
הו שדון שדון...

קרבורטור מגופה ייתן לי פעולת מנוע פחות "חלקה", ותגובה יותר חזה של המצערת, האם הבנתי נכון? לעומתו בדיאפרגמה, התגובה "עצלה" משהו.. כלומר- מגופה=יותר קרבי, רכיבות שטח ON- OFF על הגז (סטייל דו"פ, מוטוקרוס..) דיאפרגמה= דו"ש רכרוכי שכזה.. ? בהנחה שDR משמש גם לכביש, למרחקים של עד 60-70 ק"מ ביום לכל כיוון, אני חושב שדיאפרגמה תהיה עדיפה, כדי למנוע התעייפות יתר ברכיבה. כמובן שזה יבוא על חשבון "קרביות" בשטח, אבל מוטוקרוס ה DR לא יצלח.. קפיצות? פה ושם, וחוץ משבילים ואנדורו, כולל עליות בהם לדעתי עדיפה תגובת מצערת "רכה" כדי למנוע איבודי אחיזה. ככה שבינתיים נישאר עם הקרב' הקיים, ושלום על ישראל.
לשדון.
לסטיב. ותשקוט הארץ 40 שנה.

rois5

New member
כן..החליפו

כל 8,000 ק"מ מחליפים רצועה.. הוא הראה לי אותה כאשר החליפו לי וראיתי שהיא מתחילה להתפורר.

איל באש

New member
זה בא מוריאטור

לפי התאור שלך. אני מרגיש את זה ברגליים ובכידון. במהירות 80 זה מתחיל כויברציה איטית כזו וום...וום...וום ואז הויברציה מתגברת ככל שהמהירות עולה. ניסיתי לעבור את ה100 היום כדי לראות אם גם שם יש ויברציה, אבל שם זה נהיה כל כך מהר עד שאי אפשר לדעת. האם זה נורמלי במנוע חדש? האם יש מהלך בו יש רעידות כאלו עד שהמהירות מתיצבת במנועים כאלו?

למעלה