אני על סף דמעות

Shame in you

New member
זה מוזר

מצד אחד, אני מסכימה, זה ממש מפחיד לראות את זה ככה, וגורם לך לחשוב שהיא באמת התנתקה מכל המטען הרגשי של השיר הזה והפכה את זה לחלק מהשואו, מצד שני, אני תמיד בעד יצירתיות ועיבודים אחרים לשירים, ואני גם חושבת שהביצוע הזה ספציפית הוא לא פרודיה על השיר, אלא להפך, מעביר עם עם המוסיקה ברקע והסכין את התחושה המפחידה שהשיר רוצה לתת.

דווקא להתנקות ממטען רגשי

ברמה של שיר כזה נשמע לא מפחיד בכלל אלא ממש טוב, אם זה באמת אפשרי, ומקסים, להיות ככה מחוברת לזה פחות, במקום שהלוואי שהיא באמת נמצאת בו עכשיו ולגבי השאר, עוד יותר דווקא. זה שהיא נראית כמו בובה זה יותר איבוד עם א', הסכין זה כאילו, אוקי אז התגברת, עכשיו את עושה מעצמך צחוק?

Shame in you

New member
זה קצת מפחיד

כי זה לא נראה לי ממקום של השלמה או התגברות א משהו כזה, אלא ממקום של כאילו שכחה. מסכימה שיש בזה קצת לעשות צחוק, אבל אי אפשר לדעת מה באמת הייתה הכוונה שלה בזה.

כן, גם אני לא כל כך אוהבת את

איך שהיא עכשיו לגבי השירים כאילו הם אבדו מעצמם או היא מעצמה או אבל אם טוב לה ככ אז זה ככ עדיף ולא יודעת זה כאילו קצת לא עניין שלי אין לי דרך לדעת אז זהו...

shiray

New member
שכחה? איך?

כל יום במשך החודשים האחרונים היא עולה על במה ושרה שירים שמזכירים לה את כל מה שהיא עברה בחייה עד עכשיו... ככה זה בערך כל שנתיים מאז... כמעט בכל ראיון איתה מגיעים לדבר על זה... זה שפתאום היא עשתה גרסה שונה, מPOV קצת שונה, לא הופך את זה לשכחה לדעתי... ואם כבר, לדעתי הבחירה שלה לתת לפיפ לשיר את זה, זו החלטה מעולה- הרי טורי לא התלוננה במשטרה, והדרך היחידה שלה להקיא מתוכה את מה שהיא עברה היה באמצעות המוזיקה שיא יצרה, ועכשיו היא נותנת לדמות הכי לוחמנית לשיר את השיר שמתאר (כמעט) בדיוק מה היא עברה שם... אני לא מבינה איזו שכחה בדיוק... ולגבי לעשות צחוק- אני לא מתיימרת לדעת מה טורי חשבה בדיוק, אבל לא נראה לי שזו היתה הכוונה. כשהיא רוצה להצחיק, היא יכולה.

FooK MI

New member
אפילו אם היא הייתה מוותרת על הפרופס,

או לפחות מבצעת את השיר בעיבוד טוב, זה עדיין כל-כך אידיוטי. אני האדם האחרון שמתחבר לכל ענייני הבו-הו של טורי, ותמיד טענתי שמי אנד א גאן הוא פשוט חרא של שיר, אבל זה באמת אידיוטי. יש חוויות שלא נותנים בהן מבט מחודש, אני לא חושב שהפרספקטיבה על אונס אמורה להשתנות ושעכשיו היא יכולה לגשת לזה ממקום שלם ומפוייס יותר בחיים שלה. זה לא עניין של ביצוע פחות טוב או התנסות בדברים שאינם 'נכונים' בשבילה, הרי כשהיא הוציאה את הרמיקס לפרופשונל ווידו כולם הזדעקו שהיא רוכבת על גל הטכנו, וכשהיא הוציאה אלבום קאברים כולם כעסו על כך שזה לא אלבום 'אמיתי', אבל היום כולם חותכים עם זה. אני חושב שכאן היא פשוט חצתה את הגבול, כי היא ניסתה לשנות את העבר שלה ואת זה אף-אחד לא אמור לעשות. אני רק תוהה מה כל המעריצות שהכירו אותה דרך רייננ (הארגון, לא אירוע-ההתרמה) מרגישות כשהיא מורחת סכין על הפות בהופעה

לא יודעת מה הן חושבות, אבל

המעריצים בחו"ל מתלהבים מכל הקטע הזה. למרות שלטורי אין כבר כל כך הרבה מעריצים אדוקים
.

shiray

New member
כי אני באמת מרגישה כמו עם היציאה של ADP...

גם דיברתי על זה עם רינת, ובאמת שאני קצת מרגישה שכל העניין יצא מפרופורציה... הגרסה הזו בהחלט לא נשמעת לי מזעזעת כמו שהפכו אותה פה. אז כן, גם אני מעדיפה את הגרסה המקורית, אבל כל הקטע של להגיד שהיא כבר לא מתחברת וזו ההוכחה- תראו את קרבון שהיה בנ"י, תראו את טקסי רייד בתכנית בוקר, תראו המון המון הופעות שלה מעכשיו- זה חתיכת טור מדהים!

למען האמת לא

אבל אני עוקבת אחרי ביקורות הופעות של מעריצים בטור הזה, והיא מופיעה לפעמים באולמות חצי ריקים. במיטס אנד גריטס מדווחים על כמות קטנה יחסית של מעריצים (מלבד בארץ, אבל אז הגיעו מאזינים שלא בקיאים בחומרים החדשים שלה, הופעה חד פעמית...), ותסתכלי על הטור, רק הופעה אחת היא סולד אאוט. אני לא מתיימרת לומר שעקבתי אחרי כל הופעה והופעה ועשיתי סטטיסטיקותרומן, אבל זה הרושם, שלי בלבד.

shiray

New member
איפה ראית שרק הופעה אחת סולד האוט??

בתור אחת ששקלה ברצינות לטוס לקליפורניה להופעות שלה, הייתי בשוק טוטאלי מהענות המטורפת למכירת הכרטיסים המוקדמת! ב3 שעות שבהן לא הייתי בבית, כי הייתי במפגשפורום, מכרו את כל כרטיסי הVIP ל-5 הופעות בקליפורניה! ואז, ביום שפתחו את המכירה לקהל הרחב (לא אלו שקנו את הדיסק באייטונס) קיבלתי שורה SS (ולא, זו לא הגזמה להומור שואה- זו באמת השורה שקיבלתי!!!). מאז אמנם נוספו עוד איזה 3 הופעות בקליפורניה, אבל אי אפשר להגיד שאין הענות להופעות שלה! (וד"א, לגבי הVIP, בכלל מסתבר שהם אזלו תוך דקות ספורות... אנשים שהצליחו להשיג כרטיסים 3 דקות אחרי השעה המיועדת, כבר קיבלו שורה 8-9, ו17-20 בתעריף השני)... נראה לי שפשוט הטור הזה גדול במיוחד, בעיקר בארה"ב, אולי בגלל המחשבות שלה על זה שזה יהיה הטור האחרון, ולא, אני לא מתיימרת לבדוק ולהשוות כמה הופעות היו לה בטורים קודמים, אבל בכל מקרה- היענות יש, והיא מופיעה גם באולמות עם הרבה יותר מ4000 מקומות...

shiray

New member
אני לא חושבת שMAAG זו איזו פרה קדושה...

כן, זה שיר שהכי קשה לשמוע בעולם, בגלל גרשת האקפלה ובגלל התיאור הגרפי של הכל, אבל אני לא חושבת שצריך עדיין לקחת את הגרסה הזו ולהוציא אותה מפרופורציה בגלל שזה MAAG. וזה שהיא משנה את ה"פרספקטיבה על האונס", לדעתי אי אפשר להזדעק פתאום על הגרסה הזו- הרי כמעט כל LE זה על האונס+ שירים לא מבוטלים שהגיעו אח"כ. היא הרי כמעט תמיד כותבת מהכאב שלה, ואם היינו מסתכלים על כל השירים שלה ככה, אז היה אסור לה לגעת בכלום, ולא לשנות שום גרסה?! אני כ"כ לא מסכימה עם זה. מה גם שסליחה, אבל אם מסתכלים על זה ככה, גם באלבומים עצמם יש לא מעט שירים שהליריקס והלחן שלהם מנוגד, והם השירים שאני בהרבה מקרים גם הכי אוהבת בעולם! הרי כשיש שירים כמו דה וורנג באנד, פלייבוי מאמי, טקסי רייד ועוד, כאלו שבהשמעה ראשונה נשמעים כיפיים ואז מבינים את הליריקס, פה אף אחד לא צועק, אלא דווקא אוהבים את זה. עכשיו, פתאום כשהיא עושה משהו הפוך, היא לא מתחברת לליריקס?! מה גם שפיפ זו לא קלייד שמקפצת על עננים, אלא זו שזועמת ולא שוכחת ולא סולחת על מה שעשו לה. ולגבי הסכין- שוב, גם לדעתי זה היה מוגזם, אבל אם בכל החלק הראשון בכלל התייחסת לביצוע ולא ל]רופס (בעיקר בכותרת) אז אני אעזוב את זה...

FooK MI

New member
אני חושב שחייבים להתייחס למי אנד א גאן

באופן שונה מאשר לכל שאר השירים. טורי ידועה באיך שהיא מתנסה בדברים חדשים תמיד, אבל מי אנד א גאן שונה, זה המניפסט הקטן שלה, השיר שאין בו עיבודים ואין בו הגשה ואין בו שאר ירקות - רק היא לבדה. הוא מנסה להעביר משהו שאף שיר אחר לא אמור להעביר. הוא תמיד היה יוצא-דופן ברפרטואר שלה, והוא חייב לקבל יחס שונה, וכאן היא לקחה אותו ככל שיר אחר. אותה טורי שלא מסוגלת לשיר אותו, שכתבה אותו מלכתחילה כזיכוך אישי שלה, שלא נתנה לכל היצירה שלה להסתובב סביב ציר האונס (ונכון שקרו לה מספיק דברים כדי למלא 20 אלבומים
, אבל כמו שאמרתי פעם בהקשר אחר, אסור להגדיר אנשים לפי הטרגדיה שלהם. זה המוצא הכי קל, וטורי מעולם לא הייתה "זאת שנאנסה", למרות שהיא העזה לדבר על זה. היא נתנה לזה מקום, אבל לא על חשבון המקום שלה) כי הוא היה השיר המובהק שעסק בו, שבו העניין התחיל והסתיים (וודאי שזה נגע בכל דבר אחר שהיא כתבה, כי הוא חלק ממנה והוא יופיע בכל מקום שהיא נמצאת בו, אבל רק נגע, לא הנחה). ובביצוע הזה, זה כאילו שהיא מנסה להצהיר שאפילו זה השתנה בה, שאפילו עם זה היא כל-כך בסדר שהיא מסוגלת לתת לשיר עיבוד אחר ולהופיע עם אביזרים כאילו היה כל שיר אחר, שעסק בכל טרגדיה אחרת. אבל זה לא כל שיר אחר, וזה מרגיש כאילו היא שכחה את זה.

נמנמ,

כהמשך לחפירות מאאג [דיי עם הראא"ת!!!1] תמיד נורא אהבתי אותו מבחינת מסר ואומץ, פחות מבחינה מוזיקלית ומבחינת גרימת בחילה עזה.

אמג יהוני, כל מילה. גם אני מעולם

לא אהבתי את מי אנד אה תחת. ואם היא במקום אחר שתכתוב שיר אחר ולא תהרוס את השיר הישן לכולם. סאמאשלה וואט דה הק
ודיי עם הפות

FooK MI

New member
אממ

Reut says (02:01): אמג יוני, רוני אמרה "פות" כל היום ונזכרתי בך
כן כן.

למעלה