אני עורך סקר

rani2003

New member
אני עורך סקר

בעקבות הוויכוח שלי עם המורה לתנ"ך. אני מעוניין לדעת כמה אנשים מאמינים בקיומו של הקב"ה. אם אפשר, שכל אחד יכתוב: מאמין/לא מאמין. תודה מראש.

II AM 18

New member
לא מאמין! אבל...

היקום כל כך גדול ואנחנו לא יודעים עליו כלום ככה שבטוח אבל בטוח שיש עוד צורות חיים. אבל מה שבטוח זה שאין איזה אלוהים שבחר דווקא בעם היהודי מכל בני האדם...

qet1

New member
אני

לא חושב שקיימת ישות אלוהית שיצרה אותנו ושולטת בנו אני חושב שאם הייתה ישות שכזו היא לא הייתה מתעניינת ביצורים קטנים ועלובים כמונו... ואם אני טועה ובכל זאת יש אלוהים, אז הוא סאדיסט לא קטן בכלל ויצר אותנו בתור חיות שעשועים שבהן הוא מתעלל אבל זה רק מה שאני חושב...

Ka Dargo

New member
לא מאמין

או יותר נכון מאמין בתאוריה שונה במקצת על בריאת העולם (התנ"כית והלא-תנ"כית)

meital17

New member
לא מאמינה, אבל......

מאמינה שיש כוח יותר חזק מאיתנו אי שם- לא בהכרח ה'

zz 4

New member
אחרי השואה לא ניתן להאמין

ואם יש אז למה הוא נתן להשמיד לישרוף ולשחוט ילדים קטנים חסרי ישע .אוקיי גם אם אכן יש משהו כזה .אז אני כועס עלין .מה רק לו מותר .

morethanwords

New member
מאמינה...

וכמו שאיוב אמר, אי אפשר להאמין בה' רק כשהוא עושה לנו דברים טובים, החכמה היא להאמיןגם כשרע, וקורים דברים שלנו קשה להסביר... זו דעתי לפחות...

zz 4

New member
בדרך כלל אנחנו פונים אליו רק שיש

לנו צרות צרורות .כי אנחנו חסרי אונים .אבל אל תשכחי שיש אנשים שפונים גם לכל מיני ידענים .רופאי אליל .וכו .ואלו יודעים טוב טוב לנצל את המצוקות שלנו להתעשרות ומעשי רמיה .כך שמי שאין לו כסף מיותר פונה לאלוהים .כי זה בחינם .בחינם אמרתי לו תמיד גם הדתיים יודעים איך לסחוט אנשים חסרי ישע לתרומות הבטחות כישופים ועוד .

morethanwords

New member
זה שיש אנשים שמנצלים לרעה את

מהות האמונה באלוהים לרעה זה לא אומר שכך אלוהים רצה שבני עמו ייראו... אני מניחה שהוא בז לכל הדתיים כביכול שמה שבעצם הם עושים זה לשנורר כסף מאנשים. האמונה האמיתית באה מהלב מאהבה כנה ושלמה, רק אז האנשים מקבלים על עצמם את המצוות שנראות קשות לעשייה. אני לא דתייה אבל אני חושבת שהדת האמיתית מתחילה מלהיות בן אדם טוב לחברה...

zz 4

New member
המישפט האחרון שלך אומר הכל

כדי להיות אזרח טוב .נער עם נשמה .שחושב לעזור לזולת .תורם מזמנו לעזור לחלשים .לא חייבים להיות דתיים .לתרום לצהל להיות לוחם .וכו .הבעיה שהדתיים לא ממש מודל לחיקוי .ולא פעם אתה אומר לעצמיך .אני לא מאמין אבל הוא דתי .לדעתי יש לישפוט אדם במעשיו .ולא באמונתו

zz 4

New member
אחלה אז נישאר לי רק לבקש את הטל

שלך .כי לפחות אנחנו מסכימים בנינו .כן ירבו .

למעלה