אני עומד להתגרש

שמערל9

New member
חביבי, תשמע לי ותשמע לי טוב...

עליך מוטל לעשות כל שביכולתך על מנת שהחבר לא יעשה את טעות חייו... לא בכדי כתוב "מזבח מוריד עליו דמעות". מכיר הרבה מקרים שרצו להתגרש בגלל שטויות ובסוף מישהו נכון הצליח להוציא להם תפרפרים מהראש... בהצלחה במשימה.

אני לא בעל מקצוע ולא איש חינוך

ונניח שאצליח להחזיר אותם ביחד, אולי הבעיה היא שורשית או שלא נראית לעין כמו שלי ואז תצוץ הבעיה בעוד זמן מה והעוגמת נפש שלהם תהיה כפליים.. יהיו גם ילדים.. מזונות וכו... מוטב שלא אכניס את ראשי למקומות שאיני מבין בהם..

קליט

New member
לא צודק !

תפציר בו שילך ליעוץ ! כי תראה חמור אחיך רובץ תחת משאו - עזוב תעזוב עמו ! -לא תוכל להתעלם !-

חביבי,תקשיב לי ותקשיב לי טוב

עליו מוטב להיות אוזן קשבת וכתף תומכת לחבר שעושה צעד מאוד משמעותי בחייו. הוא לא יודע מה הי'ה באמת בין בני הזוג,הוא יכול לקבל דיווח מרב-סרן שמועתי או דרך הפעלת חוק הדתיים השלובים, אבל ממש לא מעבר. כך שאל לו להתערב בעיניינים לא לו.

שמערל9

New member
מאושרת, המציאות שונה מהתיאוריות

עזבי את הפסיכולוגיה בגרוש. אני לא יודע כמה זוגות גרושים "זכית" להכיר מקרוב ולהבין על מה הם מתגרשים ומדוע לא חוזרים. אני גם לא יודע כמה זוגות ראית מקרוב חוזרים בגלל מישהו שהיה לו שכל להשכין שלום בין איש לאישתו. הבעיה בימינו שאנשים כמוך נותנים לגיטימציה והבנה כזו עוצמתית למהלך שהינו הרסני. הביטוי הכי חזק שחז"ל כתבו: "מזבח מוריד דמעות". אפילו האבן הדוממת שמשמשת לדבר הכי נעלה מצטערת... אז, דעתי בודאי לא השתנתה ולא תשתנה. בתור יהודי עליך מוטלת משימה.

זכיתי להכיר הרבה גרושים

וללמוד על מה הם התגרשו. אף אחד לא נותן לגיטימצי'ה והבנה למהלך שאתה אולי קורה לו הרסני ואני קוראת לו "לקחת אחריות על החיים". ובטח ובטח לא אני. אבל אני חושבת שאין שום סיבה ושום התר לחפור בחיים של החבר,בעיקר אם אתה רווק ועדיין לא מבין את המהלך הזה של לחיות ביחד. ובעיקר בעיקר אם אינך יודע מהם הגורמים האמיתיים לגירושין. אולי היא חי'ה כדורים לאיזון הנפש??? אולי הוא או היא בגדו??? אולי היא אישה מוכה??? ועוד ועוד סיבות שכל עוד לא חיית איתם את היומיום השוטף אין לך שום קייס לשכנוע. ואיך אמר הרב: "מוטב כי מזבח יבכה ולא האישה תוריד דמעה. כי דמעה של אישה יכולה להרוג."

שמערל9

New member
נו, רואה את ההבדל ??

את חושבת שיש הרבה סיבות מוצדקות לגירושין.. אני חושב שכמעט ואין סיבה כזאת... אשה מוכה זו גם סוגיא לא פשוטה שגירושין לא תמיד הפיתרון האולטימטיבי, אלא שמי שמסתכל מן הצד תמיד אוחז באיזו גישה הירואית כי יש "להציל" את הבחורה מידי הגבר, ואיך לא, ע"י גירושין.... בקיצור, את מהבחורות שרואות בגירושין אופציה לא רעה להרבה בעיות חמורות בין בני זוג... מה לעשות, אני לא... וגם לא המזבח...

בספר דברים,פרק כד',פסוק א' נאמר:

"והיה אם לא תמצא חן בעיניו,כי מצא בה ערות דבר וכתב לה ספר כריתות, ונתן בידה ושלחה מביתו המשנה בגטין פרק ט' משנה י' אומרת: בית שמאי אומרים: לא יגרש אדם את אשתו,אלא אם כן מצא בה דבר ערווה,שנאמר:"כי מצא בה ערות דבר". בית שמאי אומרים כי אפשר לשבור את המסגרת המשפחתית רק אם הבעל מצא באשה "ערוות דבר" - אם נשברה המסגרת המשפחתית לחלוטין. בית הלל אומרים: אפילו הקדיחה תבשילו,שנאמר:"כי מצא בה ערות דבר”. בית הלל דורשים את הפסוק "ערות דבר" ומדגישים את המילה "דבר", במשמע: כל דבר שהוא. "אפילו הקדיחה תבשילו"-אם אין הסכמה בין בני הזוג וכל נושא הופך להיות מוקד למריבה,ייפרדו. רבי עקיבא אומר: אפילו מצא אחרת נאה הימנה,שנאמר:"והיה אם לא תמצא חן בעיניו". רבי עקיבא, שאהבתו לרחל אשתו הייתה לסמל המסירות בין בני זוג,אינו יכול לשער שאדם יחשוב שאישה אחרת נאה יותר מאשתו. אם אדם אינו רואה את חייו עם אשתו כחיים שלמים ייפרדו. בתפיסה של הנצרות-הקתולית ישנה תפיסה שמונעת גירושין גם אם ברור שאין תקנה למשפחה. מה שאין כן בתורה שהתירה גירושין. ועכשיו לגבי אישה מוכה,יש לך רעיון יותר טוב {חוץ מלהכין לה חלקת קבר}. אני לא רואה בכל מקרה אופצי'ה לגירושין,ממש לא. כאחת שמכירה את הנושא מקרוב אני ממש לא ממליצה על צעד זה מלכתחילה. אבל כאשר אין ברירה וכלו כל הקיצין,כאשר אין ברירה,בדיעבד אני תומכת בזה. ולענייננו: אני ממש אבל ממש לא דוגלת בשיטה של לחפור לשני בחיים. אם בא לו לספר-שיספר,תקשיב,תהווה כתף תומכת כחבר טוב. כל עוד הוא לא ביקש את עצתך-שתוק.אל תתערב.

שמערל9

New member
יודעת מה ? לא רציתי אבל אספר...

אני מכיר מקרוב מספר גרושים, אבל ישנו מקרה יחיד שראיתי אצל חבר קרוב. החבר חשש לשתף אותי, אבל בדיעבד מסתבר שמבפנים הבן אדם פשוט התחנן (!!!) שמישהו יציל אותו מהמצב-ביש בו הוא שרוי. רק שהוא לא רצה בשלבים המקדמיים לשתף אך אחד. במקרה של חברינו מהפורום, החבר שפך את ליבו לפניו, ותאמיני לי, גברים לא עושים זאת סתם, זה אות מצוקה !! לגבי הגמרות שהבאת, מה שנלמד שם אלו הדיעות בהן אשה יוצאת ללא כתובה כלל. אין לכך כל קשר להשקפת התורה לגבי גירושין. גם לי היו מקרים בהם הייתי צריך חבר שיחפור לי בחיים ויעזור לי. מה לעשות ? כך אנו הגברים... לא מביעים רגש בכלל... לגבי אשה מוכה, יש גדולים ממני וממך שלא תמיד מורים להתגרש.. ואת יודעת מה ??? גם עולה בידם !! לכל בעיה יש שורש עמוק הרבה יותר מן ההשפעה החיצונית. גם אחרי שכלו כל הקיצין אני לא חושב שיש אופציה של גירושין, רק במקרים בודדים ביותר.

לפעמים אנשים שופכים את ליבם

לא בשביל לבקש עיצה. הם בסה"כ רוצים חיבוק. אז לא תמיד כשחברה באה אליי לבכות לי,אני ממהרת לייעץ לה. אני קודם כל מקשיבה לה.נותנת לה לפרוק מה שיש לה על הלב. במידה והיא מבקשת את עצתי,אני אייעץ לה,אבל לא בשליפה. אני קודם אקח לי זמן לחשוב על הבעי'ה ועל הפתרון מזוויות שונות. הייתי איתה שם,מול הרב כשהיא בכתה על ההתנהגות של בעלה האלים. כשהרב זימן את שניהם אליו,הוא פסק לטובת הבעל:"את צריכה ללמוד להיות אישה טובה" כך הרב אמר לה. יומיים אחרי זה אחי'ה הגיע לרב עם עדות מזעזעת: האישה הגיעה למצב של כמעט מוות. הגרון שלה מלא בחתכים מהחניקה הפרצוף שלה נפוח ומעוות מהמכות. והגוף שלה מלא בכאב מהחבלות של ההדף של הנפילה שבעלה גרם לה. אתה יודע מה הרב אמר??? הוא בכה. בכה ואמר:מחר היא ברבנות לפתוח תיק גירושין.

שמערל9

New member
תגידי את תמיד ככ מרוכזת בעצמך ??

האם מישהו דיבר פה על אישה מוכה ?? האם מישהו דיבר כאן על אישה בכלל ?? את באמת חושבת שגבר ואישה שבאים לשתף הם אותו דבר ?? אני לא חושב שיש בכלל להשוות בין שני המקרים. על פי רוב, לגבר יש יותר שליטה בלאן הרוח נושבת בחיי הזוגיות, וכמו כן הרבה יותר קל לעורר את הגבר כשהוא נפתח לחבר.

סלח לי מר יודע הכל

אבל לפי דבריך,האישה היא בכלל לא צד במקרה גירושין. ואני תוהה אם אתה בכלל חושב שאישה היא צד בכלל.

שמערל9

New member
נא חזרי על השרשור מההתחלה.

את מגיבה באופן שיטתי על התגובה האחרונה כמו רובוט. שימי לב מהיכן הכל התחיל.

גרוש זה טוב ?

גמני מכיר הרבה גרושים .. זה כייף להיות כזה ? לא אבל זה קורה להרבה אנשים לצערינו יש לי חבר שהתחתן לפני חודש וחצי ועכשיו הוא הולך להתגרש . למה ? כי אשתו מודרנית מדי .. והוא חנון כזה לפעמים זה ההפך . אבל מה נעשה? לא חסר גירושים אבל צריך ללמוד דבר אחד .. לא חייבים להתגרש אפשר גם להוריד את הראש אפילו שאנחנו גברים זו לא בושה זו האישה שלך זו לא סתם אחת מהרחוב ....

קליט

New member
גבירותי ורבותי ! דומני

ש``מזבח מוריד עליו דמעות`` מופיע בקשר לאשה ראשונה -שהיא חביבה ביותר ! ידוע לכם על זה ?

למעלה