אני עובר לש"ס!!!

טוען רב

New member
אני עובר לש"ס!!!

נדהמתי לשמוע היום את נאומו המאלף של ח"כ יאיר פרץ מש"ס על פינוי ה-"מאחזים הבלתי חוקיים": הוא פשוט ביטא את דעתי בנושא (וגם של גרשון) במדוייק: יש לגזור גזרה שווה בין הבנייה הבלתי חוקית היהודית לבין זו הערבית (המהווה את רובה המוחלט, כ-3000 תיקים) ביש"ע, וכמובן בשאר חלקי מדינת ישראל. אולי אני אעבור בסוף לש"ס בשל מדיניות הביטחון שלה..

nirdagan

New member
בנייה בלתי חוקית

לפי חוק התכנון והבנייה כדי לבנות באופן חוקי צריך לקבל רישיון בנייה, וכדי לקבל רישיון בנייה צריך תוכנית בנייה לפי תכנית בנין ערים של הקרקע האמורה. במקום בו יש תוכנית בניין ערים ליישוב, הכנת תכנית בנין ערים לחלקה מסוימת היא פעולה שבעל הקרקע יכול ליזום ולבצע בעלות סבירה. אם אין תכנית בנין ערים לישוב, אל תצפה מבעל חלקה אחת לממן מכספו הליך אישור תוכנית כזו. כאשר הממשלה תדאג להכין תוכניות בנין ערים למגזר הערבי, יהיה אפשר לצפות מהערבים לבנות לפי החוק.

לך על זה ../images/Emo45.gif

אני גם אתייחס אליך ברצינות כאשר חיילי צה"ל יסכנו את חייהם בשמירה על בניה בלתי חוקית של ערבים. חיפשת את הטיעון הדמגוגי ופרץ סיפק לך אותו. ><>

זה הרבה יותר פשוט

ש"ס הולכת עכשיו על קו הימין ומנסה לגייס את קולות המתיישבים. (בגלל הקרבה שלהם לדת) אני לא יודע איך הדבר מקובל על הציונים הדתיים אולי זה עושה רושם אצל החרדים-חוזרים בתשובה שעברו לגור בהתנחלויות.

yo c

New member
מי יתן והקב"ה יצליח את דרכך במהרה

ותזכה שיתממש בך נס קפיצת הדרך ממושב ליצים זה שלנו למפלגת ש"ס וחלילה"

פלסטיק

New member
גם אני בעד מדיניות הבטחון של ש"ס

לשבת ולתת עיצות כשמישהו אחר נלחם. לגבי האמריקאים אני מצליח לא רע, הנה תראה: "תחזיקו אותי לפני שאני חוטף ג´ננה, אני אלחם בעיראק ואפגניסטן עד טיפת דמו של האמריקאי האחרון" הבעיה היא בארץ לא ממש מצליח לי הפטנט הזה - כאן ש"ס מוכנה להלחם עד טיפת דמו של החילוני והדתי האחרון.

ש"ס - אין להם שום דעה פוליטית

הם ימכרו את המדינה בשביל כמה מיליונים, ואתה הרי יודע את זה היטב. אם כך, מה מטרת ההודעה שלך?

טוען רב

New member
דווקא בגלל שאין להם שום עמדה

הם היחידים שיכלו לומר את דעתי בנושא. ´מולדת´ אינה יכולה לרמוז אפילו לצדיקות פינוי בנייה יהודית בלתי חוקית ביש"ע והשמאל כנ"ל לגבי הבנייה הערבית ביש"ע. אז כן, מגיע לש"ס כל הכבוד על שהם ורק הם השמיעו את האמת בכנסת!

zoharj

New member
על בניה בלתי חוקית

תושבי המדינה נתונים לחוקים של מועצות מקומיות, עיריות וכל מיני תקנות וכאלה. אני לא יכול לסגור מרפסת מחורבנת בלי עשרים שנה של התרוצצות לקבלת אישורים מהעיריה. אבל יש לכך סיבה - אם לא יהיה פיקוח על בניה בלתי חוקית וכל אזרח יעשה כטוב בעיניו אז כל המדינה תיראה כמו הצרות שלי. אבל ישראל היא מדינה פחות-או-יותר מסודרת, עם הפרדת רשויות ומערכת של מינהל מסודר. מה שקורה בשטחים זה סיפור קצת אחר. אני לא יודע מי נותן שם אישורים, מי מתעסק בפיתוח עירוני/סביבתי ובפיקוח. אני חושש שהכוונה של הימין להרוס בתים שנבנו כביכול שלא כחוק היא פשוט מתוך יצר נקמה בערבים, ולא מתוך דאגה כנה למראה הנוף ולפיתוח הסביבתי. (מה זה בכלל בניה חוקית של הערבים בשטחים? מיהו החוק? מי בכלל אמור לתת להם אישורים ולפי אילו קריטריונים? מי הבוס שם?) האם הממשל הצבאי צריך להתעסק בכלל בכל הדברים האלו? צה"ל? המח"ט? עכשיו אתה מבין איזה כאב ראש זה לשלוט על עם אחר. אתה באמת רוצה לשלוט עליהם בלי לתת להם זכויות, ואח"כ להתעסק בשאלות כמו "למה אחמד סגר מרפסת בכפר מושמוש?" הכיבוש לא רק משחית, הוא גם עושה כאב ראש. (ואם הרש"פ היא הריבון, אז המתנחלים לפי אותו ההגיון צריכים להגיש בקשה להקמת ישוב לועדת התכנון והבניה שלה ולחכות שיפשירו להם את הקרקע...). ------

טוען רב

New member
לא, העניין מוסדר היטב

יש לישראל מינהל אזרחי על כל שטחי ג´ האחראי גם למתן רשיונות בנייה. הכיבוש איננו משחית ואינו עושה כאבי ראש. אם תסיימו, יכאב לך הרבה יותר.

zoharj

New member
אתה באמת סומך על המינהל האזרחי

בשטחי C שיתעסק עם זה? ועוד ברצינות הראויה? אני לא מאמין. ובכלל, למה אנחנו צריכים להתעסק עם זה? אנחנו מכניסים את עצמנו לצרות שוב ושוב. הרי לא משנה מה תעשה שם (תיתן רשיונות, לא תיתן, תבצע אכיפה, לא תבצע) הרי תצא רע. עדיף לא להיכנס לצרות מאשר אח"כ להצטרך לצאת מהן. -----------

שוב:

לש"ס אין שום דעה. מחר העבודה תעלה לשלטון, וש"ס יהיו בממשלה תמורת כמה מיליונים. מחרתיים חד"ש תעלה לשלטון, ובש"ס יסכימו למדינה פלשתינית על כל שטחי א"י תמורת חינוך עצמאי לחרדים (ומימון מלא..). אלי ישי יכול להיות שמאלני, ויאיר פרץ ימני-קיצוני, כל זה כלל לא קשור להתנהלותם בממשלה, שהיא, כאמור, מבוססת על כסף..כסף..כסף... הח"כים שלהם לא מביעים כלל את "דעת התנועה" - שהיא, במפלגת הטומאה מיוצגת ע"י רב-השודדים עובדיה יוסף, הוא ולא אחר. ...כך שאולי ביטאו את דעתך, אך מכאן ועד "אני מצביע לש"ס!!!" (גם בציניות) רחוקה הדרך.

פלסטיק

New member
יש להם דוקא דעה מאוד מגובשת

והם אוחזים בה בדבקות. הם בעד מי ומה שנותן לפוליטיקאים ןלעסקנים שלהם יותר כסף. כל השאר מבחינתם זניח...

למעלה