תשובות JAVA
הממ... קודם כל סחטיין על ההתעניינות ובהצלחה בלימוד. לגבי שאלתך ושאלת קודמייך. מצרכים דרושים לרקיחת JAVA: 1. JDK הידוע גם בשם SDK , עדיף מאוד מבית SUN. ניתן להורדה חינם תופס כ 20 MB ומכיל כמה דברים: * סביבת הריצה של JAVA בשם JRE וכמובן את התוכנית המריצה JAVA - JVM * קומפיילר , דבאגר ותוכניות רבות נוספות לעזר-על בסיס שורת פקודה * קצת הסברים - אך את ה HELP של ה JDK יש להוריד בנפרד וגם הוא גודלו 20 MB , שניתנים להורדה חינם כמובן מ SUN. * את כל ה API הבסיסי של JAVA , שניתן לשימוש. 2. תוכנת כתיבת קוד. מכיון שקבצי JAVA הם קבצי טקסט בסופו של דבר ניתן להשתמש בכל עורך כמעט בשביל לערוך אותם - אפילו EDIT.COM של DOS אומנם ניתן לבצע זאת אך הדבר משול לנסיעה בסוסיתה בהשוואה למרצדס. (מבלי כוונה להעליב את תעשיית הרכב הישראלית). ולפיכך עדיף להשתמש באחד משני סוגים של עורכים * סביבת פיתוח מלאה כגון - JBUILDER,VISUAL CAFE,ECLIPSE, FORTE סביבה זו כוללת גם עורך וגם כלים רבים המקלים את החיים * סביבת פיתוח פשוטה-חלקית , דוגמת JCREATOR,ואף KAWA שמתנודנד בין שתי ההגדרה. כל אחד בוחר את הסגנון המתאים לו ועובד איתו - למותר לציין שניתן להוריד גרסאות חינם אישיות של כל המוצרים האלו מהאינטרנט, כך שעלות הלימוד היא .... 0.0$ הערות. EDIT PLUS - היא תוכנה עריכה פשוטה ולא כ"כ נוחה , ניתן ליצור חיבור בינה לבין ה קומפיילר כך שכל מה שמסיימים לכתוב יתקמפל , אך עדיף לעבור לאחת התוכנות הפשוטות שצווינו למעלה , דוגמת JCREATOR. MS VISUAL J - גירסאת מיקרוסופט ל JAVA , גרסה בעייתי ולא מאושרת כלי הפיתוח המשמש הוא VISUAL J 6 הכלול בחבילת VS6 . כלי שפיתוחו הופסק!! מסיבות משפטיות.. לצורכי למידה בסיסית , ניתן להשתמש וללמוד באמצעותו - היו לי מספר תלמידים שניסו והיו מרוצים. לצורכי פיתוח לא הייתי ממליץ עליו מסיבות רבות שחבל לפרטן כאן. לא חסר מספיק מוצרים מצויינים שהם חינם באינטרנט ולדוגמה כמו שצויין JBUILDER 6 PERSONAL EDITION או FORTE 3 COMMUNITY קצת ארוך , אך נראה לי ממצה..