אני עדיין תקוע!

• פותח הנושא naf86
  • פורסם בתאריך

naf86

New member
אני עדיין תקוע!

בצד של אמא שלי התקדמתי המון בעבודת שורשים. אני מאוד תקוע בצד של אבא שלי. הנה הסיפור (רשמתי אותו לפני כמה שבועות פה בפורום): סבא של סבא שלי היה רב מפולין. הוא היה נודד בין העיריות באזור שלו. יום אחד(בערך בשנת 1885-1888) הוא טבע (כנראה על רקע אנטישמי) בזמן שאשתו הייתה בהריון עם סבא רבא שלי. אישתו (הרבנית) המשיכה את התפקיד שלו ונתנה פסקי הלכה בקהילה שלהם. בשנת 1905, הרבנית ו-3 ילדים עברו לאנגליה. הם שינו את השם משפחה שלהם לפרידמן(Freedman). לפני שסבא שלי נפטר, הוא סיפר את הסיפור הזה לדודה שלי. הוא זוכר שסבתא שלו הייתה גרה איתם בלונדון. הוא לא יודע מה היה השם משפחה המקורי. אני מנסה למצוא את המקור של המשפחה שלי. דבר שהוא כמעט בלתי אפשרי כשלא יודעים מה היה השם משפחה המקורי. ניסיתי כמה מהרעיונות מהשרשור הקודם, אבל כל פעם זה מבוי סתום. הנה כמה פרטים שידועים לי. דור ראשון: לסבא של סבא שלי קראו אליעזר. דודה שלי חושבת שהרבנית הלכה לפי השם אנני (Annie). הרב אליעזר כאמור נפטר בערך בשנת 1887 (+- שנתיים). סבא שלי זוכר שסבתא שלו הרבנית הייתה תמיד לובשת בגדים שחורים (כי היא אלמנה?) והיה לה ראש מגולח מתחת לכיסוי ראש (חסידות כלשהי?) דור שני: לסבא רבא שלי קראו אליעזר על שם אביו (כך שהשם שלו היא אליעזר בן אליעזר) אחרי זה הוא שינה את השם ללואיס. הוא כאמור נולד זמן קצר לאחר שאבא שלו נפטר (אז בערך 1887) לאח שלו קראו אברהם יצחק. הוא התגרש ללא ילדים. סבא שלי היה היחיד בהלוויה שלו. לאחות שלו קראו ייטה. היא והמשפחה שלה נהרגו בבליץ על לונדון. דודה שלי חושבת שהמשפחה הגיע מאזור Wloclawek בפולין. חיפשתי את השמות בJewishgen בכל הערים באזור, וגם בעיר וללוקבק, אבל ללא הצלחה. יש למישהו עוד רעיונות?

Ayana KimRon

New member
חשבתי שנתקעת בשלג...

בדיון הקודם שהעלית, הקדשתי זמן לחיפוש וכל מאמצי עלו בתוהו. עכשיו אני חושבת שאולי תמצא את התשובה באנגליה. מאחר שהפכו לפרידמן באנגליה, סביר שהיכן שהוא (באיזושהי תעודה) נרשם פרידמן וגם השם הקודם ואולי אפילו מקום מוצאם. לגבי גילוח ראש - אני לא מומחית במנהגים וחצרות חסידים. מאחר שמדובר ברבנית, אולי תוכל לקבל רמזים לשיוך אפשרי לחצר חסידית (ביחס למיקום המשוער Wloclawek) מאחד החרדים שגולשים בפורום שלנו.

naf86

New member
אין פה שלג

עד שעברתי לניו יורק, יש לי חורף עלוב.. תודה על העזרה!
כן. הלכתי על הכיוון של נסיון למצוא את המסמכים מאנגליה. בנתיים לא היה לי הרבה הצלחה. דודה שלי אמרה שהם היו רשומים בתור "זרים" והיו צריכים להתייצב במשטרה בשביל לרשום נוכחות. הבעיה היא שפרידמן זה שם משפחה די נפוץ. מצד שני, זה יותר קל למצוא את המסמכים מאנגליה כי הכל באנגלית.

עדיק3

New member
מה עם מצבה?

האם אתה יודע מתי נפטרה הסבתא רבתא והיכן היא קבורה? אם תצליח למצוא את הקבר אולי הכיתוב על המצבה יתן יותר מידע. במקרה שלי - כאשר קיבלתי תמונה של המצבה הכיתוב בעברית נתן לי את המידע שחיפשתי.

naf86

New member
את מתכוונת לסבתא של סבא?

אני משער שהיא קבורה בלונדון. הבעיה היא שאני לא בטוח איך קוראים לה.

למעלה