אני עדיין כאן ....

צביקוש21

New member
אני עדיין כאן ....

אני עדיין חי למי ששכח... ואני נחוש בדעתי לגלות מה עלה בגורל בן דוד של סבתא שלי שמעון גליקסמן" ידוע לסבתא שלי בוודאות כי חוץ ממנה הוא הקרוב משפחה היחיד שלה ששרד את השואה. ידוע לה בוודאות שבשנות ה 20 או אולי ה 30 יצרו איתה קשר ומסרו לה מסר ממנו שהוא בארץ ושהוא חי ושרד את השואה ומחפש אותה ושהוא שוקל להגר לארה"ב או לחזור לפולין. מאז אותו המסר שקיבלה סבתא שלי לא שמעה ממנו כלום! לא ידוע מה עלה בגורלו מאז. ייתכן והקים משפחה בארץ או בחו"ל , אם היה בחיים היום לפי חישוב של סבתא שלי היה אמור להיות בערך בן 92 . אני חייב לגלות אם הוא אכן הקים משפחה או שלא, ואיפה נפטר (אם נפטר) ! אני מוכרח לגלו פרטים על האדם הזה ששמו שמעון גליקסמן . (לסבתא שלי קרא אז מאשה גליקסמן , היום שמה הוא ד"ר לספרות דינה שטרן. עזרו לי למצוא את שמעון גליקסמן (או את משפחתו אם קיימת..) אני חייב! מוכרח למצוא אותו או את שרידיו !!!

טוב, יש לי רעיון פשוט...

היי, צביקה! אני מניח שיצרת קשר עם כל הגליקסמנים הרשומים ב - JewishGen. אם אמרת שייתכן כי אותו בן-דוד היגר לפולין או ארה"ב, הייתי מתחיל לבדוק אם קיימים אנשים עם אותו אם משפחה בפולין או ארה"ב... בדקתי עבורך
בספר הטלפונים המקוון של ארה"ב, יש בסה"כ 44 משפחות בשם Gliksman (לא ניסיתי איות אחר). הייתי שולח מכתבים לכולם. אני עשיתי כך כשחיפשתי את המשפחה האבודה בצרפת. שלחתי 60 מכתבים - ואחד מהם קלע
יש גם ספר טלפונים מקוון של פולין, אבל הוא בפולנית, אז אולי מישהו אחר יוכל לעזור בזה... לגבי גליקסמן בארץ, יש הרבה כאלה...
ארנון

למעלה