אני סתם תוהה לעצמי ...

Master Boo

New member
אני סתם תוהה לעצמי ...

איך אתם מסבירים את זה שכדי להטיל קסם מסוים, צריך כל מיני חומרים מסוימים ? או אמונה באלוהים מסוים (או באלוהים בכלל...) ? או לשנן איזה לחש או משהו כזה ? אני, אישית, לא רואה את הקשר בין כמה עלים, קטורת ושמן לבין כישוף ... מישהו יכל, במקרה, להאיר את עיניי ?

nepthys

New member
שאלה מצויינת..:)

ניתן להבדיל בה בשני דברים: אביזרים ויישויות (נתחשב באמונה בה היישות היא חוץ גופית ולא חלק מהאדם. כאשר היישות היא בעצם רגש בתוך האדם שמיוצג ע"י שם, היא יכולה לפעול כאביזר). מאגיה היא הרי שינוי היקום ע"י שליחת רגשות. כלומר שכל האביזרים נועדו בעצם להעצים רגשות, לתת אווירה פוחנית, לעזור לריכוז, לכל מה שצריך כדי לשלוח רגש. דוגמא - כאשר משתמשים בשמנים, זה בעצם ארומתרפיה, השפעה של ריח על מצברוח, ככה גם לגבי קטורת, נרות, סמלים, מילים...

Master Boo

New member
להעצים את הרגשות ...

ז´תומרת שאם מישהו מאמין שהוא יכל לעשות דבר מסוים (להטיל לחש, טלקנסיס, או כל דבר אחר...) הוא לא חייב את כל ה"אבזרים הנלווים" ... אם הוא מאמין מספיק חזק במשהו, הוא לא צריך את כל הטקסיות ... ומה בדבר האלוהות ? דברתי על זה עם מישהי מהכתה שלי לפני כמה ימים, והיא אמרה לי שאין סיכוי שמישהו יצליח להטיל לחש, אם הוא לא מאמין באל מסוים, או באלים, בעוד שאני מאמין שאין לזה כל קשר לאמונה - חוץ מהאמונה בדבר הספציפי שאתה מנסה לעשות ... לדעתך? או, לחילופין, לדעתכם (הפורום, כמובן...)?

nepthys

New member
לגבי הפסקה הראשונה - בדיוק,

ואתה גם יכול לקחת לעצמך חופש עם האביזרים, כלומר שגם להתרוצץ בחלוק אמבטיה ולנקות שטיחים, אם זה נותן לך השראה, יכול להיות פולחן מאגי. לגבי האלוהיות - זה פשוט לא נכון. מאיפה היא הסיקה את זה? בוא נעשה את ההבחנה החמודה של ג´סטין - יש מאגיה, ומאגיה היא שינוי היקום בעזרת אנרגיה שמשפיעה על האנרגיה של היקום. שום יישויות חוץ מהנשמה שלך והקשר שלה ליקום, כאשר היקום הוא אנרגיה ולא יישות. כישוף הוא השם שניתן לתת לעבודה עם יישויות, ובה במקום להשתמש באנרגיה שלך, אתה מבקש או דורש מאל/יישות לעשות את העבודה במקומך, בתמורה למשהו שאתה מציע לה או מכיוון שאתה מרגיש שיש לך קשר קרוב אליה.

קצת טרמינולוגיה -

שזה תחום שאני די חלשה בו. אני תמיד חשבתי שכישוף זה שם כללי לכל מיני דברים פולחניים שעושים, כלומר - לחשים, שיקויים וכו´ נכנסים תחת הכותרת "כישוף", בעוד שמאגיה זה השם של כל התחום בו עוסק מישהו שבין היתר עוסק גם בכישופים... אני טועה?

nepthys

New member
אני אישית אחרי ניסוי עם המון

הגדרות שונות למונחים שונים גיליתי שג´סטין צדק (למרות שבהתחלה ממש לא הסכמתי איתו), ושהמונחים האלו שהרגע הגדרתי אותם הם הכי קלים לשימוש. רק מה, שג´סטין מגדיר גם קסם כמילה שקשורה לעבודה אנרגתית, ואני אישית מעדיפה להוציא את קסם מהלקסיקון ולשים אותה כהגדרה לפעולה של קוסם בימתי שמוציא ארנב מכובע
.

יש לך שאלות ממש טובות! ../images/Emo45.gif

תראה, אני חושבת שאני ונפטיס באותו ראש בנושא הזה - כישוף, או לחש, היא בעצם שליחת אנרגיה ליקום. באופן אישי, עדיין לא קרו לי ניסים ונפלאות בעזרת מאגיה (מצד שני גם אין לי מספיק ניסיון בנושא הזה). האמת שהצלחתי לעשות יותר בעזרת אוטוסוגסטיה פשוטה, שצורכת הרבה פחות אנרגיה. אני לא חושבת שזה משנה אם אתה מאמין באל הכסף, בסוודר המזל שלך, או בכוח הרצון שלך - כל עוד יש משהו שמחזק את הביטחון שלך, הסיכויים שתצליח גבוהים יותר. השאלה היא מה לגבי כישופים "חיצוניים", שאינם תלויים בך/בהרגשה שלך (כישופי אהבה, מזג אוויר וכו´)? את התשובה לזה הייתי רוצה לשמוע.

nepthys

New member
הנקודה הזו לא כ"כ ברורה אצלך

אני התכוונתי שפעולת כישוף לכל דבר, גם כדי להשפיע על אנשים אחרים ומצבים, נגרמת משליחת אנרגיות רגשיות וזה נגרם ע"י שימוש בדברים שעוזרים לרגשות שלך להגביר עצמם. עכשיו לגבי עניין מטרת הכישוף, אין ממש קשר בינו לבין שליחת אנרגיית הרגש. הרגש נשלח לא לתוך עצמך (ולכן יכול לשנות רק את עצמך) אלא ליקום, ולכן גם לאנשים אחרים והשתלשלות העניינים. בהתחשב בזה שכל בני האדם קורצו מאותו חומר ונצא מתוך הנחה שאנחנו *כן* מסוגלים לשלוח ולקבל רגשות ביננו גם בלי תקשורת פיזית (שפת גוף ודיבור), אז לכן ניתן לשנות אנשים סביבך ע"י שליחת הרגשות שלך לתוכם.

Master Boo

New member
אז רגע -

את אומרת שאם למשל אני רוצה לבצע (נקח את הדוגמא שהכי מעניינת אותי) טלקנסיס, זה גם נעשה ע"י שליחת רגשות ?

nepthys

New member
הפרדה

רוב האנשים (בעיקר חסרי הניסיון והפשוט אידיוטים מבינהם) לא מבדילים בין מאגיה לטלקינזיס. לדעתי אלו שני דברים שונים לחלוטין, וזה מגוחך שמישהו בכלל יחשוב שיש בינהם קשר. למה? טלקינזיס, כמו שאמרתי, זה להרים חפץ בעזרת אנרגיה בדיוק כמו שאנחנו מרימים חפץ בעזרת אנרגיה מגנטית. מאגיה זה אנרגיה שמבוססת על רגשות ורגשות הם עניין שמעבר לפיזי, לדעתי. לא ניתן למדוד רגשות, חוצמזה שאם רגשות היו פיזיים ואפשר היה למדוד אותם, סימן שבני האדם הם רק מחשבים מתוחכמים, ואין בנו משהו מעבר לזה. מבין?

Master Boo

New member
בדיוק מה שהתכוונתי -

טלקנסיס לא נעשה ע"י שליחת רגשות... אז איזה דוגמאות בכלל יש לך למאגיה שנעשית ע"י שליחת רגשות ? ובטח תתיחסי לזה כשאלה מטופשת, אבל מילא - ממה שאני הבנתי כל ה"קסמים" זה בעצם לא משהו על-טבעי, אלא משהו טבעי לגמרי שפשוט מפותח יותר... נכון ?

nepthys

New member
מאגיה ע"י שליחת רגשות

ידידות, אהבה, שלווה, שקט נפשי, פתרון בעיה נפשית, קרבה, השלמה עצמית, וכל אלו בכלל דברים שמשפיעים עלייך ולא על הסביבה. אתה יכול לחולל כל שינוי בתוכך, בעולם סביבך... מאגיה זה פילוסופיה, לא סתם כלי כדי להניף דברים ולהרשים אנשים..

nepthys

New member
לא רק זה, פשוט נגמרו הדוגמאות..:)

זה השפעה על מצב מנטלי ורגשות של אנשים, ועל המצב בסביבה שלך.

Master Boo

New member
אבל -

מצד אחד את אומרת שהמאגיה זה בעצם השפעה על המצב שלך/ של הסביבה שלך ... אבל מצד שני יש את אלה שאומרים שאסור להשתמש במאגיה לדברים כאלה, קארמה וכל החרא הזה ... אז זה לא סותר אחד את השני בעצם ?

nepthys

New member
אמונה בקארמה

אומרת שאסור להשתמש בכוחות כאלו, היא לא אומרת שכוחות כאלו אינם קיימים..:) אמונה בקארמה זה גם נגד להשפיע על אחרים עם מאגיה *ללא המודעות שלהם*, כלומר שאתה כן יכול לעזור לאחרים פשוט אם הם מבקשים ממך (למרות שאני לא הייתי ממליצה, מסיבות רבות ומרובות, כמו העובדה שבסוף יקרה מה שקרה כשנץ חלב תלתה בנו תקוות). המון אנשים מוציאים מתוך ההחזר של הקארמה דברים שנראים להם תמימים, אבל בעצם גם הם "שוטפים" לאחרים את המוח, כי סה"כ שינוי הסביבה זה בעצם שינוי האנשים שבסביבה. נניח, לקבל ציון טוב במבחן אחרי שכבר עשית אותו, זה בעצם להשפיע על מי שיבדוק את המבחן להיות רחמן. לקבל כסף פירושו שמישהו אחר יאבד אותו. לקבל עבודה חדשה פירושו להשפיע על הלך המחשבה של המראיין. לכן אם אתה רוצה להיות "מוסרי" מבחינה קארמתית (אני אישית לא מאמינה בקארמה, אבל כן במוסר) אתה צריך לשמור את המאגיה לשימושך האישי. ותזכור שגם ככה, האדם עצמו משפיע על הסביבה הרבה יותר מהסובבים אותו. ותאמין לי - יש לך מספיק שימושים להתפתחות אישית..

למעלה