אני סקרנית לדעת...

פופקס

New member
השאלה מזה טהרת המשפחה

אם קיום יחסים בלבד או כל ההרחקות וההגזמות

סוג ב

New member
אני מהמהדרות..

כל יום אני טובלת. וגם מראה ת'תחתונים לרב. וגם ישנה לבד. ולא מדברת עם בעלי, מלא שנים. לא קונה לו מתנות, אז ברור שאני לא מעבירה לו כלום ביד. לא יושבים על אותה ספה. וקפה אני שותה רק בפורום..

סוג ב

New member
כמעט

אני לא שואלת מדריכים עם מותר היום
, אני מדריכה בעצמי
. ולא לפנות באישי, אין לי כבר מקומות לחניכות/ים חדשות/ים

אני הקTן

New member
אני כן, ואשתי לא....../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

כך מצטטים בשם אחד מראשי ממשלת ישראל, בעבר.

מעניין ש...

בתחילת תהליך היציאה בשאלה שלי, הבטחתי לעצמי שעל דבר אחד לא אוותר והוא: טהרת המשפחה. אחר כך החלטתי שלשמור טהרת משפחה כשאני לא שומרת מצוות כלל, זה מוזר והזוי וטפשי, ובכל זאת אני ארצה להביא ילד בטהרה. לכן, רק כשארצה להיכנס להריון אטבול קודם
היום אני צוחקת על כל המחשבות המטופשות האלו, כאילו מה נסגר איתי? עשו לי שטיפת מח על טהרת המשפחה ומכרו לי סיפורי תותים, אז עשיתי לעצמי שטיפת מח נגדית, והחיים שלי יפים...

לגבי התותים

יש לי חברה אחת, לא דתיה, אבל כן שומרת פה ושם, וגם טהרה. אבל קרה וו... ונולד מזה ילדון אחד שלה. ההריון, הלידה הכל היה לה סיוטי במיוחד, והיא מייחסת את כל זה כמובן לעובדה שלא שמרה על ההלכה באותו זמן. תמיד מפחידים אותנו בסיפורי אימה על כך שלחילוניות יש לידות הרבה יותר קשות. לא יודעת מה לומר, אבל רק שאשתו של ידיד בעבודה ילדה השבוע, הלוואי עלי (לא, לא עכשיו.. פעם אחרת!!) , תוך 20 דקות ירדה נשמה חדשה לעולם, בלי יותר מידי הרבה בלגן... אז שלא יטחנו לנו את המוח בסיפורי זוועה. בכלל, הקלף הזה תמיד מרתיע, כי כולן מתות מפחד... אבל לעזאזל, מה הקשר בין העובדה שאשה טובעת לקול צהלתה של הבלנית אחת לחודש, לבין גודל המכאובים שיהיו או לא יהיו, מנת חלקה תשעה חודשים לאחר מכן...? לאלוהים פתרונים. או שלא.

אז זהו שלא.

יש לי גיסה, צדיקה, שומרת טהרת משפחה על כל פרטיה ודקדוקיה והלכותיה ובבלתותיה, ויש לה חמישה ילדים צדיקים וטהורים, וכל הריון ולידה היו אצלה קשים מנשוא. אין לי ספק שיתעורר עכשיו הסנגור התורן שיגיד: מה את מבינה בחשבונות שמיים.......

טוב, אלו הן ממש אמונות תפלות.

יש כאלו שמאמינים שחתולה שחורה הוא סימן רע, יש כאלו שסבורים שאסור לשרוק בבית, ויש כאלו שסוברים שצריך לטבול בשביל לידה טובה. הידד, כולם בחברה טובה. ברור, כמו שליבוביץ צווח כל פעם, זוהי לא אמונה לגיטימית ביהדות, ויש בזה שמץ של עבודה זרה. מבחינה דתית צריך לטבול - כי האל ציווה לעשות זאת. בין אם זה מסייע ללידה ובין אם זה מזיק (כל עוד הדבר אינו כרוך בסיכון חיים של ממש).

rachel437

New member
טהרת המשפחה= המצאת חז"ל

כותב התורה שטרח לצוות על הזב והמצורע לרחוץ במים שכח לצוות על אישה נידה לרחוץ גופה במים (הוא היה עסוק בלתת הוראות כיצד לתפור תחתונים לכהן), הלכו חז"ל ביטלו את טומאת הזב והמצורע והמציאו את טבילת האישה.

בינגi

New member
בכלל יש את ה-13 מידות שהתורה נדרשת

בהם.. זה נראה שחז``ל הכינו 13 אליביים..(אליבי) דרכים ע``מ לבטח א``ע שחלילה לא יתקעו ללא מקור לגזירותיהם.. אז המציאו גזירה שווה מפסוק אחד שמדבר על נושא אחד לפסוק שמדבר על נושא אחר לחלוטין. ועל זה הדרך..

לחוד

New member
איזה?

ככל הידוע לי אף אחד לא הצליח לפצח את "סוד" המידות. יש כל מיני תיאוריות של הרב חרל"פ ודומיו שמנסים להסבירם, אך עדיין ללא הצלחה. עדיין לא נמצאה עקביות בדרשות הכתובים (ותציץ קצת בדברי הר' ד"ר מיכאל אברהם).

למעלה