אני נשברת...

Noagal61

New member
אני נשברת...

ככה או ככה קשה לי לקבל ולהבין את המחלה הזאת. הרכבת הרים האין סופית הזאת הבולמוסים שגורמים לדיכאון והדימוי העצמי הנמוך הזה, אני צריכה להתמודד עם דבר יותר קשה שגורם למחלה להתעצם ולהחליש אותי עוד יותר ״אמא שלי״
המבט המזלזל הזה הביטויים הוא הכינויים שהיא משתמשת כמו: שאני חולת נפש, שאני זבל, שאני אוכלת את כל האוכל בבית דוחה והרבה יותר גרוע מי זה עדיף שאני יחסוך לכם את השפלות שאני עוברת!!!
המצב נהיה יותר גרוע כי אבא שלי בתאילנד ואין מי שלא יתן לה לדבר ככה הוא יקח את הצלחות מהחדר שהיא לא תראה, אז אני לבד והיא ואחותי הקטנה לא מפסיקות לרדת עלי, והימים שהמחלה תופסת פיקוד רק מתרבים וככה גם ההשפלות שלהן... אני יודעת שאני בוגרת ואני כבר צריכה לחיות מחוץ לבית אבל המודעות והטיפול במחלה גרמו לחזור הביתה למקום שאמור להיות המקלט שלי!!! איך אני גורמת לה להבין ולקבל את מה שאני עוברת אם אני לא מבינה ולא מקבלת את זה??? אני מרגישה שאני נחנקת ואין לי מקום אחר להיות בו עכשיו ואבא שלי לא יחזור שלושה חודשיים הקרובים!!!!

חורה

New member

מבינה לגמרי
כמה כואב זה להרגיש פגוע ממי שהכי צריך להגן עלייך
ואיך הן לא מבינות שהן הורגות אותי לאט לאט עם המילים האלה

אספר לך סיפור
פעם סתמתי את השירותים אחרי בולמוס
אבא שלי הסביר לאינסטלטור את המקרה ככה:
"שלום, תכיר את הבת שלי, היא בולמית."
הוא היה בטוח שזה מה שיגרום לי להפסיק
ככה הם חושבים
שעם ההשפלה הכל יעבור
אבל זה לגמרי הפוך
את רק רוצה להרוג את עצמך לאט לאט
שבסוף יראו איזה נזק הם עשו
שיכאב להם גם
שירגישו אשמים
שיבכו
כמו שאת בוכה

Noagal61

New member
למה למה???

זאת אמא!!! תמיד בכל מקום שמעתי ואני שומעת שאמא תעשה הכל בשביל הילדים שלה
אף פעם לא הרגשתי שהיא עשתה משהו חוץ מלפגוע, להשפיל והכי גרועה לגרום לי להאמין בכל הדברים הרעים שהיא אומרת עלי...

הלבד הזה שאני נמצאת בו!!! החור השחור הזה אני מרגישה שעוד קצת ואני כבר לא יצליח להתרומם יותר...

חורה

New member
אמא לא תמיד יודעת

מה לעשות
קשה להורים לראות את הילדה שלהם זורקת את החיים שלה לפח
לפעמים מרוב יאוש הם פועלים בדרכים מטומטמות שרק מזיקות
אני ממליצה לך לעשות שיחה משותפת עם ההורים ביחד עם הגורם המטפל בך במידה ויש כזה.
זה יכול מאוד מאוד לעזור\אני יודעת מניסיון
פתאום ההורים מתפכחים ומבינים כמה נזק הם יכולים לעשות

levshavur

New member
שלום לך (אוליי טריגר)

אני מכירה את ההשפלות האלה גם לי היו קוראים מטוןמטמת ומפגרת ולמה הלכת ללמוד ממילא אין לך כשרון!!! (וזה עוד לא הכל...)
אני חושבת שאת לא לבד...אני פה אם תרצי בפורום או בתא המסרים...
וד לא הכל..המחשבות שלהם לפעמים עוברות לי בראש ...כאילו אני כשלון
באישפוז הראשון הזמינו את אמא (בהסכמה ובנוכחות שלי בחדר ) לכמה שיחות זה היה יותר טיפול בשבילה...והיא עשתה שינויי מדהיים לקחה אחריות והשתנתה- פתאום הייתה לי אמא! (כמה שהיא חסרה לי עכשיו...
)
לכן לדעתי או שאמא תשתנה דבר נדיר אבל אפשרי...או שאת תצטרכי לשנות את הגישה שלך אליה כלומר לשים לה גבולות...לומר לה שאת רוצה קשר איתה רק אם היא לא פוגעת בך ...זה מאוד קושה עד שיכולתיי לשים להם תנאים...אבל לפחות לכמה שנים זה עבד...
כן יש אימהות שפוגעות בילדים הכרתי באופן אישי משפחה שהאמא פגעה בילדים שלה...
ויש אפילו מחזה על אמא שפוגעת ריגשית ופיזית בילדים שלה למחזה קוראים הפליקן של סטרינברג...אני חושבת שהמחזה טריגרי לחלק מהכותבות והכותבים פה...
לבשה

levshavur

New member
לאמתלת האור

שלום לך
סלחה על שגאות ההקלדה ידיד כיווץ לי את האותיות כגך שאני בקושי רואה מה אני קוראת וכותבת...לא הצלחתי להגיב למסר שלך וההודעה נעלמה לי...
סליחה...
לבשה.

היי נעה

הרבה מאיתנו יודעות כמה קשה להתמודד עם חוסר ההבנה של ההורים לחולי, והרבה מאיתנו מכירות מקרוב סיטואציות שבהן ההורים משפילים ומעליבים על רקע המחלה. לא תמיד הם עושים את זה בזדון,
לפעמים חוסר ההבנה שלהם, החרדה והבהלה מלראות את הבת החולה שלהם מתעללת בעצמה מביאים את ההורים לתגובות מאוד קיצוניות.

כך או כך, הכאב הוא גדול מאוד, ועצוב לשמוע איך אמא מדברת אלייך.
ניסית פעם לדבר איתה גלויות על הדברים? לספר לה איך את מרגישה?
את נמצאת בטיפול כלשהוא? אם כן, יכול להיות רעיון טוב לקחת אותה איתך לאחת הפגישות ולהעזר בטיפול כדי לעזור לכן לייצב את המצב בינכן.

Noagal61

New member
לדבר!!!

אני לא זוכרת מתי דיברתי איתה בחיי...
פעמים קבעתי לה תאריך לניסיון בקבוצה שיש להורים איפה שאני מטופלת וגם פגישה עם הפסיכולוג הראשי של המחלקה... ובכל פעם הייה משהו אחר שגרם לה לא ללכת (זה הזכיר לי את הבית ספר)
אני לא מבקשת להבין כי רק מי שעובר את זה יכול להבין, אני אפילו לא מבקשת שיחה או חיבוק!!! אני צריכה שתשתוק!!!
תמיד אני משתמשת בדימוי הזה היא רואה שנפלתי ואני על הרצפה, לא רוצה שתרים אפילו לא רוצה יד, אני רוצה שתלך... אבל במקום זה היא עומדת מעלי ו בועטת ובועטת ובועטת ואז קשה לי עוד יותר לקום או לפעמים אני מעדיפה שהיא לא תפסיק עד שאני ימוות ואז אולי היא תבין מה שהיא עושה!!!!

עצוב ממש לשמוע שככה זה מרגיש.

יש מישהו במשפחה שרואה את זה גם ויכול לעזור לך להראות לה איך את מרגישה מולה?

Noagal61

New member
לא כדי!!!

ומה היא לא רואה מה היא עיוורת? אני עם 2 כדורי שינה בלילה ואני עדין בוכה וצועקת מתוך שינה, זה לא מספיק לה!!! ואין לי בעיה אם זה שהיא לא רואה הלוואי שהיא הייתה רואה ולא עושה כלום ההפך היא פוגעת עוד יותר...
תשמעי קטע היה לי אירוע משפחתי השבוע, אנחנו יושבים בשולחן כל המשפחה וחברה שלה אומרת לה: ״אין לא יעזור לך היא הכי יפה מכל משפחת הא...״ את יודעת מה היא אמרה לה??? ״את באמת חושבת ככה?״ ״יפה? טוב אם את אומרת״
ואחרי דקה היא פונה אלי ואומרת לי ״לא לאכול הרבה, אני לא צריכה שידברו על מה שעשית בשירותים״

רגש??? על מה את מדברת!!!

קולדון

New member
יקרה..

שובר את הלב לקרוא.

באמת, הורים זה יכול להיות דבר כל כך הרסני, הם יכולים לפגוע גם בלי לשים לב בכלל.
בכל מקרה, אין שום סיבה בעולם שאף אחד יתייחס אלייך ככה ויכנה אותך בשמות מעליבים. זה קשה להגיד, אבל באמת- זה כבוד בסיסי.
עצוב שאמא ככה מתמודדת איתך, ואולי יגיע הרגע שבו תוכלו לדבר באמת ולהבין אחת את השניה... אבל כרגע, אני מאמינה שמה שאת צריכה לעשות זה להתרכז בלמצוא לעצמך טיפול טוב, רציני, אולי כשאבא יחזור הוא יוכל לעזור לך?
ו... להחזיק מעמד חזק ולעבור את התקופה הזו. אם הבנתי נכון את גרה עם ההורים... כי את עוד קטינה?
יהיה שלב בחיים שלא תגורי איתם, וההתנהלות שלהם קצת פחות תשפיע עלייך ועל החיים שלך.
אל תתייאשי, ותנסי למצוא את הרוגע והשלווה איכשהו, עם דברים שעושים לך טוב, ולחזק את עצמך.

ברוכה הבאה אלינו, לא יצא לי לקרוא הודעות שלך עד עכשיו אז מניחה שאת חדשה כאן? מוזמנת להמשיך לעדכן!

קולדון

New member
תיקון טעות...

(בגלל העייפות)
לחזור הביתה אולי קצת טריגרי מידי?

Noagal61

New member
לא במקום הזה!!!

ניסיתי כמעט כל חיי לנסות לעשות משהו, אתה לא יכול לדבר לקיר ולדבר לקיר בסוף תדפוק אותו בקיר!!!
אני מטופלת, עכשיו פרטי, אבל גם בתל השומר טופלתי יותר מחצי שנה!!! לצערי מאז הטיפול המצב רק החמיר, שזה בדרך כלל מה שקורה, ככל שאתה יותר מודע לבעיה היא יותר מעסיקה אותך...
והייתי חייבת לחזור הביתה, הבולמוסים שלי התחילו מיתוך שינה וכמעט ללא מודעות שם הייתי הכי בחוסר שליטה!!! אז תראי לעצמך לקום 2 בבוקר ולמצוא את עצמך בקיוסק קונה ממתקים ביותר 100 שקל,,, ולקום לפחות 5 פעמים ויותר שאני צריכה להתעורר בשש בבוקר לעבודה... וגם עם כדורי שינה הייתי קמה ואז גם לא הייתי מודעת בבוקר למה שעברתי בלילה!!!
אז לא היתה לי ברירה לחזור הביתה (אם אפשר לקרוא לזה ככה)

למעלה