אני נמצאת

galya11

New member
אני נמצאת

אני מצויה בטיפול כבר למעלה משנתיים, ובטיפול יוצאים ממני דברים כואבים, כך זה אמור להיות, אני יודעת. אך יש פעמים שאני רוצה לבטל פגישה כי עוצמת הכאב גדולה מנשוא, יש הגיון בדבר?

גליה - כן,בהחלט.זה אכן טבעו של טיפול טוב,

הנוגע בדברים האמיתיים,ועצם התהליך מחייב לגעת,לבחון,ללמוד מאותם דברים את שורשי המשאות שסוחב איתו המטופל.רק דרך אותן "תהומות" מגיעים בהמשך לתובנות חדשות מתוך עבודה עצמית שלך עם עצמך (ההתבשלות) ובהמשך עם המטפל/ת. את בהחלט יכולה בתיאום עם המטפל לדחות פגישה,אך לעיתים זו גם "בריחה" מהתמודדות.מצד אחר,לעיתים דווקא השיחה עם המטפל במצב של עומס נפשי,יכולה להפחית את הכאב או התסכול,כאשר המטפל מבחין בעוצמות ועוזר לך להתמודד עם הקושי תוך נגיעות קלות בנושא - זו צריכה להיות מומחיותו ,כישרונו ואיכותו.גליה,עם שוך עוצמות הכאב תגלי חופים מרהיבים וחדשים שניתן לשחות אליהם גם נגד הזרם...,בהצלחה,ואל יאוש.

גרא.

New member
galya11,במהלך הטיפול,נפרצים מנגנוני ההגנה

שבעטיים,אפשר היה להדחיק,להשליך ולהתעלם מטראומות כואבות למיניהן.ובלא מנגנוני ההגנה,כאשר החוויות האלה עוברות מהלא מודע למודע,הכאב הגלום בהן,מחלחל ופוגע לעיתים בעוצמות גדולות מנשוא.כפי שאת חשה. הרווח שלך,אם אפשר לומר כך מתהליך הטיפול הזה,שאת משתחררת בהדרגה,מאותם חומרים טראומטיים מודחקים כואבים שהשפעתם,המצטברת עלייך היתה קשה,שבגינם פנית לטיפול.וכלל שהטיפול ימשך,תוכלי לצפות לתחושות של הקלה בעומס הרגשי.

האם המטפל/ת מודע/ת לעוצמת הכאב?

האם שיתפת אותו/ה בכך? לדעתי טיפול לא צריך רק להוציא דברים כואבים אלא במקביל להקנות כלים שמאפשרים להתמודד איתם. שנתיים זה פרק זמן לא מבוטל לטיפול, האם בטיפול קורים דברים נוספים מלבד הוצאת דברים כואבים? האם מדובר בעיבוד דברים חדשים כל פעם, או אותם דברים ממשיכים לכאוב באופן קשה מנשוא גם לאחר שנתיים? האם את מרגישה שיפור בחייך מחוץ לקליניקה בעקבות הטיפול? מהמעט שציינת קשה לדעת אם זה תהליך טבעי של טיפול או נורה אדומה בנוגע לעד כמה הטיפול מועיל לך, יש צורך במידע נוסף. אני מצרפת קישור לטור קצר שכתבתי בנוגע לדעתי כיצד יודעים שנמצאים בטיפול שמתאים לנו.

גרא.

New member
טל קרויטורו,קראתי את המאמר שלך שצרפת.מעניין

וחשוב.

למעלה