אני נטרפת!!!!

kokopeli

New member
אני נטרפת!!!!../images/Emo5.gif

אין כמעט שעה ביום שבה נטע (בת ארבע וחצי) לא שוקעת לרחמים עצמיים. הכל יכול להיות טוב ונחמד ונעים, ופתאום, בלי שום הודעה מוקדמת, בעקבות משהו שנעשה שלא על פי רצונה, או בעקבות משהו שנאמר שלא לרוחה, היא מיד מתחילה לילל, ומיד אחר כך מגיעים הרחמים העצמיים. זה מצב שמוציא אותי מדעתי, אין לא סבלנות ולא סובלנות לזה. לא חשוב כמה ניתן לה לגיטימציה להביע את רגשותיה (כעס, פחד, עצב...) רחמים עצמיים זה משהו שאני לא מצליחה לקבל. והכי גרוע הוא שאני גם לא מצליחה לעזור לה לצאת מזה כי אני נהיית עצבנית. היא גם משחק לנו עם המצפון ("אני פוחדת", " אני אתגעגע", "זה מאוד מעציב אותי"). גם בגן לידלים אין כבר סבלנות לזה. יום אחד כשהבאתי אותה לגן, במהלך הפרידה (הדרמטית כמובן), שאל אותי ילד אחד חמוד ורגיש, שהוא גם חבר טוב של נטע אם היא תתחיל לבכות עכשיו. היא בוכה הרבה, ונעלבת הרבה, ומיד מרגישה מסכנה. מה עושייייייייייייים

לאה_מ

New member
יכול להיות שהשקיעה שלה בתוך זה

היא (בין היתר) תגובה לחוסר הסבלנות שלך לנושא (שאני מאד יכולה להבין, כי גם לי זה מאד מפריע). נסי אולי לשחק איתה במשחקים מהסוג של כל אחד אומר למה הוא שמח או איזה דבר טוב קרה לו היום או ש"מתחרים" על למי קרה את הדבר הכי נחמד היום - נסי לספר לה סיפורים מהיומיום שלך שמאירים דברים באור חיובי. וקחי בחשבון שאם היא לא קולטת את זה מהסביבה, אלא זה משהו באופי שלה, השינוי יהיה איטי ולא "מושלם".

vered4

New member
את יכולה לא להגיב?

ממש להתעלם מהתגובה הזו ולהחליף נושא? אני, כשהילדים עשו משהו ששגע אותי וידעתי שהתגובה שלי לא ממש פרופורציונית, לקחתי פסק זמן, אפילו הלכתי לחדר אחר לכמה דקות ספורות. כשחזרתי זה בדרך כלל הרגיש אחרת לגמרי מבחינתי.

מוכר.

(אני בדיוק כזו, או ליתר דיוק הייתי כשהייתי בגילה של נטע) אולי תנסי לשוחח איתה בשעה של שקט ולהסביר לה שכשהיא בוכה היא למעשה מפסידה (משחקים/צחוק/הנאות החיים באופן כללי)? או לעשות כל ערב את רשימת הדברים הטובים שקרו באותו יום? מה לעשות בשעת הבכי עצמו - אין לי רעיונות פרט ללהניח לה עד שמחסנית הבכי תתרוקן.

סתם מחשבה שלי בעקבות קריאת

ההודעה: במהלך השנים גיליתי על עצמי, שכאשר אני מאד מאד מתעצבנת מתכונה מסויימת אצל אדם אחר, זה בד"כ בגלל שזה דורך על איזו יבלת מאד פרטית שלי. לדוגמא: הכרתי לפני שנים בחורה שהיתה פעמים רבות helpless, חסרת ישע ואונים, בוכה מכל דבר, נעלבת מהר. נטרפתי מהתגובות שלה, וגם ירדתי עליה לא מעט בגללן. יום אחד היתה לי הארה - הבנתי שאני מתעצבנת ממנה בגלל שאני בעצם מקנאה בה. מאז ילדותי התרגלתי להיות תמיד בשליטה, אף פעם לא לאבד עשתונות ובודאי שלא להיות חסרת ישע ואונים. הרגיז אותי שיש מישהי שמרשה לעצמה את התגובות הללו, ושהולך לה טוב עם זה. כשהבנתי את מקורות ההתעצבנות שלי - מאותו רגע הפסקתי להתעצבן עליה ומאז נעשינו חברות מאד מאד טובות. אני חושבת שילדינו במיוחד מספקים לנו איזו מן מראה פנימית אל עצמנו. פעמים רבות אנחנו מאד אוהבים תכונה מסויימת אצלם כי היא שכפול שלנו עצמנו או ההפך - משהו שלא היה לנו ואנחנו מאד שמחים שיש להם (ילד מאד חברותי לאמא שסבלה מבידוד חברתי וכו'). כך גם בהיפוך - אנחנו שונאים תכונה מסויימת אצלם כי היא בדיוק כמו שאצלנו או שהיינו רוצים שתהיה לנו ואנחנו לא מרשים לעצמנו. לא יודעת אם משהו מזה מדבר אליך בסיטואציה שסיפרת עליה, אבל שווה מחשבה, לא?

דסי אשר

New member
הערב ניפגשתי עם חברה, שסיפרה לי

סיפור, ברוח העובדות של הרעיון שהעלית. לילד שלה- יש האישיות שלו, הטמפרמנט שלו, העוצמות שלו. אין רע בזה, ומותר לו לבכות ולילל,זכותו המלאה לבכות - כך נאמר לה. והוצע לה לבדוק- למה כל כך קשה לה עם הבכי שלו. אישית - אני מקנאה בך על התובנה שלך.. בכלל, אני נהנית מאד לקרוא את הדברים שאצת כותבת, נדמה לי שכבר כתבתי זאת. דסי

יסמין@

New member
כל כך נכון!

"הרואה במומי חברו - במומיו הוא רואה"... ואם משהו מאוד מאוד מפריע לנו - סימן שהוא מהדהד לנו משהו בתוכנו... ואכן הילדים שלנו הם גם מראות וגם מורים...

למעלה