אני נורמלי?

ברבכמי

New member
אני נורמלי?

איך אני צריך לקבל את עצמי? כנורמלי? חריג? הפרעה נפשית? איך מוגדרת הפרעת ה-ADD? אף פעם לא הבנתי תחת איזה קטגוריה זה? האם אני אדם נורמטיבי לחלוטין, רק שיש לו יכולות מוגבלות בתחומים ספציפיים? או שאין ברירה ואני צריך "להכיר" בשוני שלי מהנורמטיבים ואינני אדם רגיל בכלל? אני כבר לא בטוח מה נובע מה-ADD, מה הוא אנושי לגמרי ומנת חלקו של כל אדם רגיל, ומי אני בכלל. לאחרונה קראתי שה-ADD מוגדרת כהפרעה פסיכיאטרית בספרות המקצועית. זה מפחיד אותי. יש לי הפרעה נפשית? מה זה ואיך אני צריך להתייחס לADD בכלל? תודה.

DrEx

New member
........... ../images/Emo201.gif

אני אדם נורמטיבי לחלוטין, רק שיש לו יכולות מוגבלות בתחומים ספציפיים? כן בידיוקק למה אתה חושב שאתה לא נורמלי? אז קשה לך קצת להיתרכז...

05 מיכל

New member
קראת הארי פוטר?

בפורום של המבוגרים, אנחנו נוהגים לכנות את אלה שאין להם ADHD בכינוי "מוגלגים". אם לא קראת, אז בקיצור: בהארי פוטר, מוגלגים אלה האנשים הרגילים, אלה שאינם קוסמים. הבנת את הרעיון?

מדרגות

New member
אתה נורמלי לגמרי

אין אדם מושלם. לכל אחד יש קושי בתחום אחר. אז מה ? בספרות יש המון הגדרות להפרעת ADD ו ADHD (ואני אומרת את זה מניסיון), בפועל מדובר באדם רגיל רק שיש לו קשיים בתחומים מסויימים. במקרה הזה, קושי בקשב וקושי בריכוז. (ואם יש גם H אז גם היפראקטיביות) זה הכל !!! לא השתנתה פתאום בין לילה בגלל הגדרה באיזה ספר שקראת !!! נשארת אותו אחד רק שעכשיו אתה יודע להצביע על התחומים בהם קצת יותר קשה לך ובעיקבות זה גם תידע לחפש ולמצוא מה יעזור לך להתמודד עם הקשיים הספציפיים האלה. זה הכל. דרך אגב, אחוז מאד גבוה מהאנשים שהם ADD/ADHD הם מאד מאד חכמים !!! אל תיתן לאף אחד לערער לך את הדימוי העצמי שלך והביטחון העצמי שלך !!!

spidergirl

New member
שאלה מורכבת לשעה זו של הלילה

אבל יכולה להגיד לך שלא הייתי מוותרת על ה- ADHD בחיים. שונה כן, יכולות מוגבלות - לא ממש...

אין אנשים נורמלים. יש אנשים שלבעיות

שלהם יש שמות ויש כאלה שלבעיות שלהם אין שמות. בתקופתינו, כשכל אדם נדרש לביצועים כל כך מוגדרים ורבים בכל כך הרבה תחומים, הבעיות צפות ועולות. למה ADHD מוגדר כבעיה נוירולוגית אצל ילדים וכפסיכיאטרית אצל מבוגרים? כי כך קל לרופאים. לקות למידה וריכוז לא מפריעה לאדם להבדיל בין מציאות לדימיון.

מה מפחיד אותך ????

לאנשים לקויי קשב יש מאפיין משותף והוא דפוס עוררות שונה של המוח. המוח אצלהם עוןבד אחרת. רוב האנשים מעוררים מוחית באזורים הלוגיים של המוח. אצל לקוי קשב האזור הזה במוח לא מעורר מספיק, אולם הפיצוי המוחי שהגוף עושה הוא מעורר מוחית אזורים אחרים בצד השני של המוח האחראייפ יותר על הדמיון, יצירתיות וחשיבה אסוציאטיבית. שיטת הסיווג באה להקל על מציאות טיפול לבעיה כללית. כל האיבחון והטיפול מותאם לתסמונת ולא לאדם, ההסתכלות בהתערבות היא אטרטגית כדי לענות לצרכיהם של רוב הנשים בעלי תמונה קלינית דומה. למרות שהפרעות קשב מזווג בהפרעות הנפשיות, זוהי הגדרה סמנטית. גם דיכאון בעקבות אבל מןופיע וגם הגמגום מופיע וגם השמנת יתר מופיע בהגדרות ברורות . אל תילחץ מהכותרות אתה רואה בעיני רוכך את עצמך כמופרע נפשית ???? יש לך שונות שבגלל שהיא מיצרת שונות התנהגותית היא גוררת תיוג ולכן הוא מהווה סטיה, לא מעצם מהותה. גיל

עד כמה חשובה התווית? אתה קובע!

אתה מי שאתה. לטוב ולרע. אם תבחר להגדיר עצמך בהשוואה לאחרים, לפחות תכנס לעומק. מכיר אדם שאין לו קושי במשהו? האם מי שאין לו ADD טוב ומוצלח בכל תחום שיגע בו? ה-ADD שלך הוא חלק ממה ומי שאתה, אך אינו מגדיר אותך. אני למשל, הייתי חושבת שיש לי הפרעה נפשית אילו הייתי מגלה שאני אדם רע ואכזר מטבעי.. כושר ריכוז לוקה בחסר, ניתן לטפל בו ולחיות איתו הרבה יותר טוב מאשר עם דברים אחרים. ולא חסרים כאלו. האם לא יותר חשוב להשקיע אנרגיה ומחשבות במציאת פתרונות לקשיים, מאשר להדבקת תוויות לעצמך? ל-ADD יש טיפולים שיעזרו לך להתמודד עם הצדדים הקשים שבו. יש דברים שאי אפשר לפתור.

אימומה

New member
היום מדברים יותר על ADHD כלקות בקשב

ולא כהפרעה. אני מאוד מסכימה עם גיל. לגבי הגורם המאבחן:יש גם ילדים שעוברים את האבחון אצל פסיכיאטר ילדים. הסיבה היא שאצל חלק מהילדים הלקות בקשב מלווה בקשיים רגשיים. וגם כי לעתים קשיים רגשיים כמו דיכאון או חרדה נראים אצל ילדים בשונה ממבוגרים, ומצביעים על תמונה שגויה של לקות בקשב. מבוגרים שלא אותרו כילדים לעתים סובלים מקשיים רגשיים כמו דימוי עצמי נמוך, חרדות או דיכאון כמשניים לקשיי הקשב,וכנובעים משנים של התמודדות ללא טיפול כלשהו בקושי.לעתים הם סובלים מתחלואה נפשית נלווית לכן מפנים ישר לפסיכיאטר. זה חלילה לא אומר שמבוגרים עם ADHD הם "לא נורמליים". אל תתרגש מכך שההפניה היא לפסיכיאטר ולא לנוירולוג.

I am ADiDi

New member
מה זה נורמלי

פעם אמרו לי משהו חכם כזה: נורמלי זה ממוצע, ואם אתה "נורמלי" אז אתה בעצם בדיוק בממוצע בכל תחום. אבל אין אף אחד שהוא בדיוק בממוצע בכל תחום - ואם יש כזה אז הוא חריג - כלומר -לא נורמלי... וברצינות - אז יש לך כמה תכונות קצת שונות, למי לא? להיות קצת שונה זה לגמרי נורמלי!

וכשאתה מסביר את זה ככה, אתה

מזכיר לי את הסיבה שאני מעדיפה להיות בצד של ה'לא נורמלי'. מי רוצה להיות ממוצע?

למעלה