אני נוסעת ללונדון !!

meytab

New member
אני נוסעת ללונדון !!

כן כן ואני מאוד מתרגשת מהענין רק מה? ניסיתי לעשות כאן חיפוש למצוא המלצות וטיפים לגבי אוכל ולא מצאתי כמעט כלום הייתכן ? בכל מקרה, אם למישהו יש איזשהם המלצות לגבי סופרים או חנויות לאוכל נטול גלוטן או איך בכלל מסתדרים בחו"ל עם הענין הזה... אני אשמח לקרוא תודה מראש

נועית7

New member
אם את נוסעת אחרי ה- 12.8

אז אחוץתי חוזרת מלונדון ובטח יהיו לה תובנות בעניין הצליאק. אבל חוץ מזה תנסי לחפש שוב כי העניין נידון הרבה כאן בעבר.

meytab

New member
אני גם זוכרת שדנו כאן בענין

אבל כשאני עושה חיפוש עולות לי רק שתי הודעות ישנות

shlomlondon

New member
המלצות בלונדון:

לפני שבועיים-שלושה כתבתי כאן רשימה על 3 מסעדות - אם את לא מוצאת אז תודיעי לי ואני אכתוב שוב. בעיקרון כמעט בכל סופרמרקט יש מדפים של FREE FROM ושם תמצאי המון, המון דברים נטולי גלוטן - מדפי לזניה עד לרוטב סויה כולל חטיפים, בגטים, וופלים דגני בוקר וכו. זה קיים ברשתות הגדולות לא תמיד בסניפים הקטנים במרכז העיר, ( ליד קמדן יש SAINSBURY גדול שם יש דברים נטולי גלוטן). תודיעי לי אם את צריכה את הרשימה על המסעדות! תהני בלונדון!

shlomlondon

New member
שכחתי משהו:

בבתי הקפה של מירו וקוסטה יש מאפים נטולי גלוטן מצוינים - סטארבקס לא כדאי לסמוך על המאפים שלהם. אני חושבת שההודעה שלי היא מסביבות 15-19 בלונדון.

meytab

New member
תודה רבה...ועוד שאלונת

אני חושבת שראיתי הודעה שלך לגבי מקום שנקרא rainbow ומה זה הבית קפה שהמלצת עליו ? איפה הוא ממוקם ? אני אהיה רק 5 ימים אבל אשמח לקנות לחם או משהו כזה שיהיה לארוחת בוקר לא סומכת על המלון שידע להתארגן...בכל זאת זה לא הארוחות בוקר כמו בבתי מלון בישראל

shlomlondon

New member
Rainbow Cafe

הבית קפב נמצא בקיימברידג' שהיא עיר אונבסיטאית במרחק שעה וחצי נסיעה מלונדון - אפשר להגיע בקלות לרכבת, העיר מקסימה עם נהר חמוד וסיירות שאפשר - וגם מומלץ לשוט בהן. את יכולה לקנות לחם ללא גלוטן בסופרמרקט, וסחוב איתך לכל מקום. יש פריכיות אורז מעולות, דקות דקות של SNACK A JACK בטעמים מעולים:קרמל, חומץ מלח, שוקולד, שוקולד ותפוזים ועוד דברים לא כשרים שאני לא זוכרת אותם), הם על המדפים הרגילים, וכתוב עליהם שהם מתאימים לצילאק CEOLIAC. אוצם אפשר להשיג גם בקיוסקים במרכז העיר, גם בסופרים הקטנים, גשאני מסתובבת בעיר אני דואגת שיהיה לי אותם + תפוח ושתיה זו ארוחה קלה ומשביעה. תהני. מהניסיון שלי בלונדון אם מסבירים למלצרים הם מסייעים מאד - הם מאד מודעים לאלרגיות, והם ישמחו לעזור. ארוחת בוקר נחמדה יכולה להיות גם בקוסטה: סלט פירות, מאפן ללא גלוטן וקפה, שווה לא?

כמי2

New member
לונדון

אם את מתאכסנת באוקספורד סטריט גם ב Marks and Spencer ניתן למצוא מאכלים רבים. לי יש מדריך מזון בבית של העמותה לציליאק באנגליה מעודכן, אם יש משהו מיוחד שמענין אותך את מוזמנת לפנות אלי אשמח לעזור. או לחילופין כתובת העמותה באנגליה היא WWW.COELIAC.ORG.UK מספר הטלפון שלהם :0870-4448804 הם יוכלו לשלוח לך רשימות עוד לפני הנסיעה. נסיעה טובה.

מית צאן

New member
לונדון

אני כרגע כותבת מלונדון , אנחנו בחופשה עם שתי בנות עם צליאק. לונדון מקסימה אבל לא מאד פשוט להסתדר. הדבר החכם ביותר שעשינו זה לשכור דירה עם מטבחון כך שאת ארוחת הבוקר והערב אוכלים בבית.הבאנו מהבית לחמית, ופלים ולחם של שר עד שנסתדר. קבלנו עצות בעבר שבכל סופר גדול יש אגף נ"ג הבעיה שבמרכז לונדון אין הרבה סופרים גדולים אלא רק קטנים ושם אין. בכל זאת מצאנו Tesco גדול בcovent garden שם קנינו לחם (כמו של שר) וכל מיני עוגיות.מצאנו גם חנות טבע מול ההרודס ששם יש אותו דבר.לגבי מסעדות - לונדון מלאה במסעדות מזון מהיר שלא בשבילנו, במסעדות לא מכירים את הבעיה אבל אנחנו גילינו שכדאי לאכול במסעדות איטלקיות (רציניות- לא רק של פסטה ופיצה) שם יש חזה עוף ואורז לבן , בכל מקום דברנו עם השף והוא עשה מנה נקיה. מנסיונינו, במסעדות סיניות לא מבינים מה אנחנו רוצים ולכן לא אכלנו שם. הבעיה היחידה שזה מאד יקר לאכול במסעדות האלו - אבל אין ברירה.

נצר1

New member
אז קבלו המלצה ופנקו את הבנות ../images/Emo13.gif

רשת WAGAMAMA שיש לה סניף גם בקובנט גרדן. תבקשו בכניסה את התפריט נטול גלוטן ותהנו מלפחות 10 מנות שונות שמותרות. מביקור אחרון שלי שם אני יכולה להגיד לך שאפילו הסכימו לעשות לי אחת ממנות הנודלס האסורות לנו עם אטריות אורז ובלי סויה במקום.

כמי2

New member
לונדון

מסכימה אתך לחלוטין לגבי אוכל בלונדון מתוך מגורים שם. האוכל מאד יקר במסעדות ומסעדות מיוחדות הן עוד יותר יקרות. האם ניסית לפנות לעמותה שם הם יוכלו להפנות אותך למקומות באזור מגורייך. אגב מלצרים בלונדון ממש נלחצים ממשהו יוצא דופן בתפריט ובזה נתקלנו המון שלא כמו בארץ. בחו"ל בד"כ אנחנו לוקחים אתנו קמח מעורבב עם כל המצרכים היבשים ותבנית אפיה חד פעמית וצריך להוסיף רק ביצה או מים זאת לא בעיה למצוא במקום ואופה לחם איך שאנחנו מגיעים למקום כך שאין בעיה עד שמוצאים סופרמרקט. זה כמובן מצריך שכירת מקום כמו שעשית. תהנו בכל זאת יש הרבה דברים לעשות בלונדון שהם לא יקרים.

meytab

New member
באמת? קצת מבאס...

קיבלתי רושם שלונדון מאוד קלה לצליאקים...שיש שם מודעות ופתיחות אני באה עם תקציב יחסית מצומצם...בעיה יהיה לאכול רק במסעדות יקרות שמעתי משהו על רשת מזון מהיר שעושה תפוחי אדמה אפויים בכל מיני רטבים....מישהו מכיר? יודע איפה יש סניף שלהם בתוך לונדון ?

כמי2

New member
לונדון

לא נורא אל תתבעסי אפשר להסתדר לא תרעבי ממש. אפשר לנסות מסעדות הודיות צמחוניות השרות שם אדיב והן גם לא יקרות אם את אוהבת את הסגנון. תפו"א אפויים ניתן למצוא בכל מקום אני לא יודעת לגבי הרטבים אבל הם ענקיים ובאים עם סלט כך שזו ארוחה בפני עצמה. בכל מקום כמעט יש גם חנויות טבע של Holland and Barrat שם גם אפשר למצוא אוכל נ"ג. הבעיה כמובן לתיירים שנמצאים במרכז לונדון איך להגיע לסופרמרקטים הגדולים שלא נמצאים במרכז. לכן אולי כדאי להצטייד במשהו מהבית לימים הראשונים עד שמכירים מה יש בסביבה.

נצר1

New member
JACKET POTATO

אחד המאכלים הלאומיים של אנגליה (בדומה לפיש אנד צ'יפס). זאת מנה בסיסית שבד"כ תהיה זמינה בכל מסעדה, בנוסף ישנם דוכני רחוב שמוכרים אותם. התוספות הן בד"כ: שעועית, גבינ"צ, סלט כרוב, פטריות חמות. אני מאד ממליצה על הדוכן שעומד בקובנט גרדן, בין 2 המבנים, שיש לו תוספות נהדרות ותפו"א ע-נ-ק-י-י-ם
ותשובה לכמי2 - אני חווה את אנגליה מאד בשונה ממך (אני גרה כאן כבר כמעט שנה וחצי). המלצרים בכלל לא נלחצים משום בקשה, אך הם כן מתייחסים לבקשות כאלה מאד ברצינות והם לא יהססו להזמין את המנהל שלהם שישמע את ההזמנה גם ויגבה אותם מול המטבח. והמסעדות לא בהכרח יקרות (כמובן שהמדינה מתנהלת בפאונדים, אז ביחס לשקל ניתן להגיד שהכל יקר פה..)

shlomlondon

New member
אם אתם עדיין בלונדון...

יש SAINSBURY ענק בקמדן - לא רחוק מתחנת הרכבת, שמה יש מוצרים נטולים. בהצלחה

meytab

New member
רשמתי לי את כל הטיפים והמון תודה

לכולם אני נוסעת רק בסוף החודש...מי שנזכר בעוד טיפים כמובן שאשמח

מית צאן

New member
לונדון

היום היום האחרון שלנו בלונדון, היינו בקמדן ולא מצאנו את החנות אבל הצלחנו לאכול טוב ובזול באחד הדוכנים לאוכל סיני. פשוט הסברנו לאט לאט ועקבנו אחרי הבישול: הם ניקו את הווק, שמו שמן חדש ובשלו אורז לבן עם חתיכות עוף נקיות , צריך לשים לב שלא ישימו שום דבר נוסף - יצא טעים ויותר זול מאשר במסעדה. אנחנו ממשיכים לשבוע בדרום אנגליה, מעניין איך יהיה שם. אנחנו יוצאים מלונדון מצויידים בלחם ועוגיות ונקווה ששם גם נסתדר.

כמי2

New member
לונדון

כל הכבוד. איפה זה הדרום ? תעשי חיים ומחכים לדיווח.

noosh 19

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתכניסו לטאגלייס../images/Emo41.gif*../images/Emo41.gif

למעלה