אני נואש לעזרה

פסימיסט

New member
אני נואש לעזרה

אני קורא מה שאתם כותבים, וקראתי גם את כל המאמרים בנושא, אבל עדיין לא הבנתי מה בדיוק אני צריך לאכול וכמה. דרך אגב המאמרים פה בנושא התזונה מאד מקצועיים, אבל נראה לי שהם מובנים רק לסטודנטים לרפואה.. בכל מקרה התחלתי להתאמן בבית עם משקולות. אני יודע שאני חייב לגדול. חבר שלי אמר לי לאכול לפני אימון פחממות ואחרי אימון חלבונים. פה בפורום אני מבין שלא מספיק לאכול חלבונים רק אחרי אימון אלה כל היום. משהו יכול לעזור לי בנושא בבקשה ?? ואם גם אפשר להמליץ לי על סוגים של אוכל שיש בהם חלבונים, כמו טונה למשל. אני מתאמן יום כן יום לא, ואני בן 24. עוד שאלה קטנה : האם זה בסדר ללכת לישון אחרי אימון ?? ולמה צריך לישון טוב בלילה ?? תודה רבה מראש על העזרה.

Nut420

New member
מה הבעיה..?

לפני אימון תאכל יחסית יותר פחמימות ואחרי אימון יחסית יותר חלבונים, מזונות נוספים שיש בהם חלבון חוץ מטונה: קוטג´, חלב (מומלץ 0%), גבינות (אבל יש גם הרבה שומן), ביצים, בשר, סויה אני כבר לא זוכר את כולם אבל יש עוד

פסימיסט

New member
תודה

אבל ראיתי פה אנשים שיש להם תפריט לאורך כל היום שכולל חלבונים. מספיק לאכול חלבונים אחרי אימון, או שמומלץ לאכול כל היום חלבונים. מה, בגלל שאני אוכל חלבונים אחרי אימון אני אגדל ??

tommythecat

New member
התשובה מונחת לך מול העיניים

תסתכל בטאג ליין של הקישורים שרצים לך מול העיניים ותראה קישור למאמר בשם "חלבון - מקורות וצריכה מספקת". תקרא אותו! כל טוב, יוסי

sowhatt

New member
בזמן אימונים

מומלץ לצרוף 1.7 גרם חלבון על כל ק"ג של משקל גוף. את כמות החלבונים שצריך בסך הכל יש לחלק לאורך היום ל5-6 ארוחות, כשלפני אימון מומלץ לאכול פחמימות בשביל אנרגיה, ואחרי אימון מומלץ לאכול בעיקר חלבונים ובנוסף פחמימות.

qweasd1

New member
בדיוק!

אתה גדל בזמן שבין האימונים. האימון רק בא לתת גרוי לשרירים לגדול. איזה טיפוס אתה? רזה מאד, שמן, מה? קשה לייעץ ככה, אבל בכל מקרה: לפחות 1.7 גר" חלבונים * משקלך בק"ג ביום, מחולק ל 5 ארוחות שמפוזרות לאורך היום. אם יש לך בעיה להעלות במשקל, תפצה ע"י הגדלת כמות פחמימות (אורז, פסטה, לחם). זה נכון גם לימים שאתה לא מתאמן!! שוב, אתה גדל בזמן שבין האימונים. האימון רק בא לתת גרוי לשרירים לגדול. אלה עצות כלליות בלבד, ספר יותר כל עצמך!

פסימיסט

New member
תודה על ההענות, עכשיו על עצמי

אני בן 24, לא שמן (אבל יש קצת בטן), שוקל 75 ק"ג, ובגובה 1.76 בערך. מה שהבנתי מכם שאני צריך לאכול יותר חלבונים ופחות שומן. כלומר יותר דגים, ביצים (רק הלבן),גבינות דלות שומן וכו´.. ופחות חטיפים ושוקולד. משהו יכול להמליץ לי על תפריט ? דרך אגב אני מתאמן בבית (משקולות בעיקר, חזה, כתפיים, ידיים, ובטן לסיום), ורציתי לדעת גם אם זה בסדר ללכת לישון אחרי אימון ? תודה.

qweasd1

New member
כן.. אם אתה מסוגל ../images/Emo13.gif

אני לא מסוגל להרדם שעה-שעתיים אחרי האימון.. לא כל השומן רע - אם אתה אוהב דגים, זה מומלץ (לא השמן שיש ב "טונה בשמן": זה טונה + שמן סויה) , אלא דגים כמו סלמון (יש גם בקופסאות, כך שזה לא כל כך יקר). ביצה שלמה ביום לא הרגה אף אחד בריא (בדוק כולסטרול!) אתה לא מאמן אותם שרירים מדי יום, נכון? יומיים רווח בין אימון לאימון, בכללי.

אלי ו.

New member
כל הכבוד שנכנסת למאמרים

זה באמת מקור מידע חשוב. אם אתה מרגיש שחסר לך חומר בסיסי, כנס קודם למאמרים בפורום תזונה שיסבירו את המושגים הבסיסיים.

למעלה