אני נגוע. פוקסמניה.

nony11

New member
אני נגוע. פוקסמניה.

החלטתי לעצב מחדש את הכניסה לבית. לא שאני לא מחליט את זה פעמיים בשבוע, אך הפעם זה ממש קרה. בתמונה זה העיצוב החדש, אני מדבר על שלושת עציצי הקוקוס עם הפוקסיות.

nony11

New member
מתקרב

אוקיי אוקיי, אני יודע שהייתי אמור לשחרר את התמונות האלה עוד חודש כשהכל מתפוצץ בפריחה. אבל אני לא יכול להתאפק. ן.

טסונמי1

New member
איזה עציצים מענינים -כאלה עוד לא

ראיתי- זה יהיה יפה להפליא-מחכה לתצלום בהמשך....

nony11

New member
ידעתי שימצא חן בעינייך.

זו דוגמא קלסית לחומרים שיוצרים רעיון. את הכלים האלה ראיתי בכלבולגן בנחלים, התלהבתי ונולד הרעיון. קשה לי להאמין שבחנויות הגינון הגדולות אין כאלה. ן.

nony11

New member
אחרונה ודי

את המתכון איך להכין את הסלים האלה העליתי כאן לפני שנתיים אולי. בכל אופן, זה פטנט רשום שאני בשומפה, נימבה, אופן, לא מוכן לפרסם (אלא אם כן מישהו יבקש ממני). ן. נדבר עוד חודש. ראיתם איך הייחורים של אורי התפתחו ביומיים? זה סוד שאני באמת לא מגלה. ן סופית.

טסונמי1

New member
למה אתם לא קוטמים את הפוקסיות?

קמצנים-- אני ביזמן השתילה קוטמת אותם- ולמי שיש סבלנות וחשק את קטימות להשריש..

Rוני

New member
שחרר אותו שוב בבקשה

נשים אותו במילון נחסוך לך חזרה עליו

אלי חדש

New member
סלים מקוקוס

בטח שנשמך לקבל סדנת הדרכה מפורטת כיצד להכין את הדברים היפים האלה. וגם היכן ניתן לרכוש את הקוקוס אני לא פגשתי בו עד כה.

תלתליפז

New member
סלים מאורכים

אפשר להכין מגדר ברזל שקונים לפי מטר ברשתות הגדולות. זה הפטנט??

גבי 26

New member
תלתליפז, דחוף פה

איך מכינים ת'רשת. ואיפה קונים ת'קוקוס. כי ראיתי סלים מוכנים. אבללל רוצה להכין לבד!

תלתליפז

New member
בקנה ובנה וכו'

ניתן לקנות רשת ברזל לפי מטר. יש עם חורים גדולים ויש עם חורים קטנים יותר. נראה לי שזו עם החורים הקטנים יותר תתאים. תחליטי איזה גודל גליל את רוצה ולפי זה תחתכי עם קאטר את המלבן בגודל הרצוי. צריך לחתוך כך שלא ישארו חוטי רוחב בולטים, כלומר לחתוך כך שבשוליים ישאר קו אורך ישר. כעת לחבר את המלבן לצורת גליל בעזרת חוטי ברזל או חוטים של החשמל . את הבסיס צריך לרשת קצת שוב עם חוטי ברזל. לרפד את הגליל עם יוטה ולמלא באדמה. אני לא יודעת אם הטרחה שווה , נדמה לי שהמחיר של גליל מוכן בסביבות ה- 30 שח. בהצלחה ספרי לי איך יצא אם תחליטי לעשות.

גבי 26

New member
רגע יוטה

זה לא יריעת הקוקוס הזותי...אני אבדוק בגרעין לגבי היריעה... רשת כזאת אני יודעת איפה לקנות וההסבר שלך ממש נעים. אני אנסה, אפילו יש לי כפפות וגם קאטר. יש אצלנו מרכז למכירת רשתות.

nony11

New member
אז ככה:

ראשית, את הסלים האלה קניתי בכלבולגן בנחלים. שהיא בכלל חנות מאוד מקצועית ומומלצת ביותר, הן מבחינת המחירים והן מבחינת השירות. ע"מ להחדיר את השתיל דרך מצע הקוקוס: א- יש לבחור את המקום הרצוי במצע, ואז לבצע שם חתך בצורת T הפוך, שיהיה מספיק גדול (5-6 ס"מ לצלע). ב- מבקבוק שתייה פלסטי ישן (ע"ע זבבוק) חותכים מלבן במידה התאימה לעטוף את השתיל. ג- טובלים את השתיל כשהוא עדיין בכוסית, בתוך דלי מים, עד שהוא ספוג לחלוטין. ד- את בית השורש שהיה בכוסית (החלק עם תערובת השתילה) עוטפים במלבן הפלסטיק, כאשר הדופן עולה על הדופן השנייה (ר' תמונה) ה- עכשיו החלק הקשה (מבחינה נפשית). סוחטים את השתיל העטוף בפלסטיק, עד שהוא נהיה נקניק ארוך וצר. ו- את כל העייסק הזה מכניסים לתוך הקוקוס, מבחוץ כלפי פנים כמובן. ז- אחרי שהשתילים בתוך הכלי, ממלאים תערובת על השתילים ועם הרבה הרבה מים משקיעים אותה כדי שיעטפו אית בתי השורשים. ח- נוסעים לחברים לאכול טשולנט. זה העיקר, יש עוד כל מיני נואנסים שרק הניסיון יכול ללמד. בהצלחה, ן.

nony11

New member
שכחתי

את הסחיטה של השתיל חשוב לעשות על רקע של קרוטונים מאוד יפים.

bel011

New member
אז זהו...שאני בהיתי בקרוטונים האלו

בנשימה עצורה.................איך הם נהיו כאלו משגעים???

למעלה