אני מ ת ו ס כ ל ת!!!!

sari00

New member
אני מ ת ו ס כ ל ת!!!!

היום לקחתי את הילד מהצהרון,הוא היה ניראה כועס ועצבני.שאלתי אותו מה קרה,והוא ענה שכולם מרביצים לו בצהרון.דיברתי עם הגננת והיא אמרה שהוא זה שמתחיל עם כולם,מרביץ,לוקח דברים,ולכן הם מחזירים לו. התחלנו ללכת לכיוון הבית ואני שוחחתי איתו שלא כדאי להרביץ וכ`ו.. ואז פתאם הוא עזב לי את היד והחל לרוץ..קראתי אליו שיחזור אבל הוא ברח רחוק רחוק. התחלתי לרוץ אחריו אבל הוא רק התרחק יותר ויותר.בשלב מסוים הפסקתי לרוץ ונשארתי לעמוד במקום.הוא ראה שאני נעצרת והפסיק לרוץ.הוא היה במרחק גדול ממני ולא רצה לחזור. עמדתי חסרת אונים,לא ידעתי מה לעשות.התחלתי לבכות ממש כמו ילדה קטנה והוא מצחקק לעצמו. ככל שהתקרבתי אליו הוא התרחק. התקשרתי לאחי שיבא לעזור לי.אחי הגיע לאחר כמה דקות ולקח את הילד. הוא שאל אותו:למה ברחת לאמא? אז הוא ענה:כי פחדתי שהיא תרביץ לי.. אני הייתי בהלם מהתשובה. כולה דיברתי איתו שלא ירביץ לחברים.. אני פוחדת שהוא יברח לי שוב, הוא קלט שזה מאיים עלי ואני נורא נבהלת שהוא בורח.. מה עושים? איך מגיבים?תענו לי מהר לפני שאני מ ת פ ו צ צ ת!!!

נעה שחר

New member
וואו. חושבת שכדאי ייעוץ מקצועי, ולבינתיים,

המון חיבוקים וחום... שבי לידו במיטה, לטפי אותו ותאמרי לו שאת אוהבת.. גם כשהוא ישן, חבקי אותו, לטפי אותו, שירגיש את אהבתך...

sari00

New member
בנוסף לכל זה..

אני עכשיו בעבודה. משתדלת להשאיר אותו ישן עם הבייביסיטר, אבל היום לא הצליח להרדם מוקדם. השארתי אותו בוכה. אני בעבודה רוצה רק לבכות! אוף אוף אוף/tapuzforum/images/Emo7.gif

נעה שחר

New member
../images/Emo24.gif ללא מילים..

צער גידול בנים... מכירה את ההרגשה והתיסכול... אבל עם המון עבודה והתמדה בעז"ה תגיעי למצב שאת יושבת ונאנחת מרוב נחת....

אם זה היה קורה לי

הייתי ממשיכה בכיוון הבית כאילו זה לא עושה עלי שום רושם ולא אכפת לי להשאיר אותו שם. תוך שניה הוא היה רץ אלי. לפחות אם הוא נוהג להגיב כמו הילדים שלי... אבל זה נשמע כאילו משהו עובר על הילד, לא? הוא רב עם כולם, מרביץ, בורח לך, זה נשמע קצת כמו קריאת מצוקה...

לבבית11

New member
כדאי להתייעץ עם איש מקצוע מה הסיבה להתנהגות

ואיך לטפל .גם לי נראה לתת הרבה חום ואהבה .איך הוא מתנהג בדרך כלל? אולי משהו מציק לו?

אiר1

New member
ראשית - עשי מאמץ להרגע.

כפי שאני מבינה, את אמא צעירה (בן כמה בנך?). האם יש עוד ילדים בבית? אני מבינה מהסיטואציה שאת מתארת, שיש לך ילד מאד פיקח שבודק את הגבולות שאפשר למתוח איתך ומנסה לראות עד היכן הוא יצליח. ומהתגובה שלך הבנתי, שאת חלשה ונותנת לו לראות את זה ואף מגייסת את אחיך שיעזור לך. לטעמי - טעות גדולה. אם תשאלי אותי, אני אומרת - תתחילי להראות לבנך שאת אמו ושאת מתווה לו את הדרך ושאת שולטת בעניינים ולא לבכות לידו ובטח שלא לגייס אנשים שיעשו את העבודה במקומך, כי זה חושף אותך במלוא חולשתך לעיניו הבוחנות של בנך, דבר שיביא להעצמת הנסיונות שלו להמשיך למתוח את החבל, לא רק איתך, אלא עם כל מי שבא עמו במגע ומה שקורה בצהרון - מוכיח את זה. רק אחרי שהוא יראה שיש סמכות הורית מעליו, רק אז תוכלי להתחיל לחשוב על צורת טיפול בהתנהגות שלו בצהרון. לפני זה, הוא לא ממש יקשיב או יתייחס לדברייך. לי נשמע שהוא משחק בך, ומצד שני זועק לגבולות.

sari00

New member
הילד בן 5

הוא בן יחיד,ואני אכן צעירה(24) הוא ילד פיקח מאד, הוא מנסה אותי כל הזמן בכל מיני דרכים. אני מנסה להיות חזקה ולהציב גבולות אבל יש לו אופי חזק ואגרסיבי. הוא מסוגל לצעוק ולהרביץ באמצע הרחוב ואני ממש מתביישת!...

אiר1

New member
חמודה

אני בטוחה שהוא לא התחיל להרביץ מהיום. זה משהו שנתת לו לקרות ואת צריכה להעמיד אותו במקום (ויש דרכים להתמודד ולטפל בזה), כדי שזה לא ימשיך בשום אופן. זו צריכה להיות החלטה שלך ואמונה פנימית שלך, שאת לא מסכימה לכך בשום אופן. רק מתוך נקודת המוצא הזו, תוכלי להמשיך ולהשפיע עליו. אם לרגע תהססי או תתבלבלי או תוותרי, את תפילי את עצמך מיידית והוא יקלוט אותך מהר יותר משאת תקלטי את עצמך וימשיך לעשות כרצונו. ואת השיחות המשמעותיות, כדאי מאד לערוך בבית, אחד על אחד ולא ברחוב, כשהוא עלול להפתיע ולהביך אותך. וגם אפשר לעשות סנקציות לילד, שמבייש אותך ברחוב, זו זכותך המלאה.

למעלה