אני מתעוררת

אני מתעוררת

שחר....

כל יום, בין 5:00 ל6:00 ,
הצפורים מצייצות:
"שחר חדש יפה לך, אלהים".

אילו שטויות של משוררת.

הצפורים כמובן מצייצות:
"זו הטריטוריה שלי".

דבר המדע.

תודה, מישהי. את הראשונה ותכופות גם היחידה

שיודעת ורוצה להתייחס לשירים . שאגב תוכנם תמיד פסיכולוגי, ומתארים רגשות שלי.
&nbsp
אמנם תגובותייך תמיד קצרות מאד, בנות שתי מילים או משהו.
&nbsp
אני מאד מצפה להתייחסויות (חיוביות!) להודעות-השירים שלי. לא כמובן לניתוח הסגנון והערך השירי, אין זה הפורום הרלוונטי לכך, אלא לתוכן. הודעות תמיכה. כמו שכל אחת ואחד מקבלת פה.

משקפיים וורודות

שלום לך פנתרית,

אהבתי את היכולת לראות את היופי,
גם בדבר שהוא השרדותי בטבעו.
זה היופי שבסובייקטיבי.
ובפרט בסובייקטיבי שרואה יופי.
לא הכל מדע.

נראה לי שהיא טוענת להיפך:

שהיופי מקורו באשליה, ושאם בוחנים את הדברים בכלים אובייקטיביים היא מתגלה ככזו, ומתגלה שהעולם הזה הוא למעשה נטול יופי, נטול שיר, וכל מה שיש בו הוא מאבק הישרדות דורסני על מעט המשאבים הקיימים.

אז את מציעה עמדה ("משקפיים") שמנוגדת לעמדת הכותבת

וזה נפלא, אבל לא כפרשנות לשיר...

תמר החכמה הגיבה נכון.

אולי לא הבינה את טון האירוניה בשיר. אבל הבינה את אהבתי העמוקה ליופי ולטבע.

לא יודעת אם "הכל" סבבה, תמר היא ברוב המקרים סבבה.

מטפלת מקצועית מאד, ואופי טוב.
משיחתי עם טל קרויטורו הבנתי שתמר נמצאת בחלק מעבודתה תחת פיקוחה של טל, וזו עוד נקודה לזכותה כמקצוענית.
&nbsp
אני מאד נהנית מהתגובות שלה על שיריי, ומקווה שתמשיך.
גם נעמי טובה מאד, וגם תגובותיה לשיריי, כשבחרה לעשות זאת, היו מאירות עיניים.
&nbsp
&nbsp

מיהי טל קרויטרו?

בכל סבבה" התכוונתי לומר שחשבתי שומר הבינה את השיר הפוך או הבינה אבל הגיבה כאילו ההרגשה בשיר הפוכה. אם זה לא כך ואני זו שלא הבינה אז הדיון מיותר, והכל סבבה". סבבה?

טל קרויטורו היא אשה מקסימה, אינטליגנטית עם אופי אש

(במובן הטוב של המילה) שמקדמת פה בישראל את טיפולי הEMDR החדשניים יחסית. היא כתבה ספר על EMDR שתורגם לכעשר שפות, ביניהן עכשיו יפנית. ועומד להיות מתורגם גם לטורקית וסלובקית.
EMDR לטענתה נותן מענה מהיר (פגישות אחדות, לעתים 2-3 בלבד) לבעיות כמו טראומה, וכיום גם לבעיות נפשיות אחרות.
אני מטופלת לאחרונה בEMDR לבעית גירוד פצעי הראש שלי, הטיפול באמת ממוקד, הוא כולל גם החזקה בכפות הידים של מכשיר מיוחד המעביר זרמים (נעימים) ל2 ההמיספרות המוחיות. הEMDR אמור לסייע למוח לטפל בטראומות או בעיות אחרות שהיו כבדות מדי עבורו להתמודדות כשקרו, מסיבה זו או אחרת. (למשל - גיל רך מדי. למשל - טראומה נוראה מדי לעיבוד).
עדיין לא התפטרתי לגמרי מהגירוד. היה עליי לאמץ לי קימוץ של כפות הידיים כל אימת שיש לי חשק לגעת בפצעי הראש. לא עשיתי זאת. טל, שלא יודעת מה בדיוק הבעיה איתה אני מתמודדת, אמרה לי עם זאת שהטיפול לא הביא ל100% תוצאות עדיין כי כנראה לא טיפלנו בכל הסיבות שגרמו להתנהגות זו. בכל מקרה, טיפול הEMDR לא אמור להמשך לאורך זמן . במספר מפגשים הוא אמור לפתור את הבעיה. טל טבעה משפט: "אינך רוצה להזדקן עם הפסיכולוג". חחחחחח.

בודאי, תמר. המשפט על ה"שטויות" כביכול של המשוררת נאמר

כמובן בהומור. וצריך כמובן קצת חריפות שכל, כמו שלך למשל, כדי להבין זאת.
&nbsp
אני מאד מעריכה את מדעי הטבע, ויש לי עשרות ספרים בפיסיקה מודרנית, אסטרונומיה וביולוגיה. יש לי המון הערות מקוריות שכתבתי בשולי הספרים האלה. אבל איני סבורה שהגישה המדעית באמת מבינה בכללותו את הטבע. הגישה המדעית עדיין רואה בחיות רובוטים, מופעלים ע"י רפלקסים. כמובן, יש כבר התקדמות במדע כיום, יש אצל מדענים לא מעטים הכרה באינטליגנציה של מיני החיות, וקצת מבינים כבר גם שיש להן חיי רגש (הרגש הוא הדבר המוזנח ביותר אצל המדענים). האם הצפורים וחיות אחרות מקדמות בשמחה את פני השמש, את האור הבוקע? אני מאמינה שכן. האם הן נהנות מאד מן השקיעה? אני מאמינה שכן. (ראיתי סרטים עם לטאות השוכבות ללא ניע ופניהן לשקיעה. לדעתי האישית הן נהנות. התנהגותן היא המקבילה החייתית, לדעתי, לתפילת האדם).
אז הגישה שלי, גישה של משוררת, שהניבה את המשפט : "שחר חדש יפה לך, אלהים" נראית לי נכונה. זאת בצד תגליות המדע.
תודה על תגובתך.

יפה. כתבתי פעם שיר דומה

על איך כשהייתי קטנה חשבתי על הירח כעל חבר שמלווה אותי ומשגיח עלי, ואיך כששאלתי סיפרו לי שהוא חתיכת סלע...

למעלה