אני מתנצל מראש

Princess 1

New member
אורי

היי אממ אין לי שמץ של מושג מי אתה אבל קבל ח"ח על המילים ניסוח מעולה. נורא אהבתי ובקשר להתמודדות תיראה אני חושבת חושבת שהמדינה שלנו פיתחה יכולות התמודדות וכוח סיבולת פשוט ענקיים אני חושבת שזה שפיגועים הפכו לשגרת חיים ולדבר שכששומעים עליו מה שעובר בראש זה "חבל" ובבוקר כשאני קמה לשאול את ההורים שלי "איפה היה פיגוע?" זה פשוט דבר שקורה רק |סגדש| במדינה שלנו בוא אני ייתן לך דוגמא את אסון המסוקים שהיה ב11 לספטמבר לפני כמעט שנתיים. לדעתי, אם דבר כזה היה קורה בארץ לא היה ש-ו-ם ס-י-כ-ו-י שבעולם שזה היה מקבל עשירית מהמשמעות. למה? כי ארצות הברית בניגוד אלינו, לא רגילים לפיגועי טרור וכי אבדן אנשים בשבילם זה לא שגרת חיים

Princess 1

New member
קיבינימאט. תיקון :

היי אממ אין לי שמץ של מושג מי אתה אבל קבל ח"ח על המילים ניסוח מעולה. נורא אהבתי ובקשר להתמודדות תיראה אני חושבת חושבת שהמדינה שלנו פיתחה יכולות התמודדות וכוח סיבולת פשוט ענקיים אני חושבת שזה שפיגועים הפכו לשגרת חיים ולדבר שכששומעים עליו מה שעובר בראש זה "חבל" ובבוקר כשאני קמה לשאול את ההורים שלי "איפה היה פיגוע?" זה פשוט דבר שקורה רק במדינה שלנו בוא אני ייתן לך דוגמא את אסון המסוקים שהיה ב11 לספטמבר לפני כמעט שנתיים. לדעתי, אם דבר כזה היה קורה בארץ לא היה ש-ו-ם ס-י-כ-ו-י שבעולם שזה היה מקבל עשירית מהמשמעות. למה? כי ארצות הברית בניגוד אלינו, לא רגילים לפיגועי טרור וכי אבדן אנשים בשבילם זה לא שגרת חיים

נ ו ם

New member
עוד תיקון

התכוונת כמובן לאסון מגדלי התאומים ולא לאסון המסוקים שקרה בשאר-ישוב.

hadasbaril

New member
תראה,

אניהתכוונתי לעלות לירושלים כי הכניסה למוזאון ארץ ישראל חינם לרגל שבוע הספר. אני מדברת על זה שניסתי לא לשנות את שגרת החיים שלי בגלל הפיגועים וכן לצאת מהבית. זאת הפעם הראשונה שאני אל נוסעת בגלל פיגוע! בהפגנות הפריעו שני דברים:1. המהירות שבה הם ניצלו את הפיגוע להם\פצת המסר, שתיים שרק מסר אחד הועבר לצופים. בקשר לשרון-לא בחרתי בו,אבל הוא ראש הממשלה שלי. אני פשוט קיוותי שהימין הקיצוני ויושבי ההתנחלויות,בהם הרבנים, יבינו את ההשפעה שלהם ואת הכוח שמרוכז בידים. למי שלא יודע יש "וועד הרבנים" שזה מוסד המליט החלטות בקשר לדת ופוליטיקה (למרות שזה לא בהגדרות התפקיד).אני חשה שהם לא הבינו. כבר היה דיון בשל כרזות הסתה בדיוק כאלה... באמת מפריעה לי הההבנה שאני מפחדת להסתובב בארץ שלי כי אולי אני אקלע לפיגוע...וזה מה שגרר אותי לכתוב מגילה כזו. וכרגע אני מבינה שהכתיבה זאת הדרך שלי להשפיע ולבקר את המדינה. אז תודה על המחמאות. ובאמת אני לרוב לא מערבבת פוליטיקה ותנועה -אני חושבת שאנחנו צרכ\יכים להיות א-פוליטים במידה שאפשר לקיים ויוכח תרבותי. אבל זה לא המצב כרגע.

Darewolf

New member
תגובה.

>>אניהתכוונתי לעלות לירושלים כי הכניסה למוזאון ארץ ישראל חינם לרגל שבוע הספר. אני מדברת על זה שניסתי לא לשנות את שגרת החיים שלי בגלל הפיגועים וכן לצאת מהבית. זאת הפעם הראשונה שאני לא נוסעת בגלל פיגוע!<< תשמעי, אני כבר איכשהו נכנסתי לשגרה כזאת, שהיא נוראית. כן אני יוצא, ואני נוסע בתחבורה ציבורית, אבל כבר אין לי כוח להסתכל על כל מי שנכנס, למרות שאני בודק, בשבע עיניים. בכל מקרה, תנסי לצאת, למקומות שהם יחסית בטוחים, זאת העצה הכי טובה שנאי יכול לתת לך. בכל מקרה, את צודקת שאת לא נוסעת, ואין עוד הרבה מה להגיד. בהפגנות הפריעו שני דברים:1. המהירות שבה הם ניצלו את הפיגוע להפצת המסר, שתיים שרק מסר אחד הועבר לצופים. בקשר לשרון-לא בחרתי בו,אבל הוא ראש הממשלה שלי. אני פשוט קיוותי שהימין הקיצוני ויושבי ההתנחלויות,בהם הרבנים, יבינו את ההשפעה שלהם ואת הכוח שמרוכז בידים. תמיד יש הפגנות כאלו, זה לא חדש, והם לא מחדשות לי כלום, ולא מרגשות אותי. כשיהיה פיגוע שיבוצע ע"י יהודים, אני אתחיל להתרעם, עד אז אני אשב בשקט. והרבה אנשים מבינים את הכוח שיש להם ביידים, ובכוונה משתמשים בו, ואני מדבר אתך כרגע רק על האנשים שמרכזים בידייהם את הכוח, לא במפגין הפשוט, ואותם אנשים, משתמשים בכוח הזה בכוונה. אין מה לעשות, ככה זה, וחבל שזה כך. >>למי שלא יודע יש "וועד הרבנים" שזה מוסד המליט החלטות בקשר לדת ופוליטיקה (למרות שזה לא בהגדרות התפקיד).אני חשה שהם לא הבינו. כבר היה דיון בשל כרזות הסתה בדיוק כאלה... באמת מפריעה לי הההבנה שאני מפחדת להסתובב בארץ שלי כי אולי אני אקלע לפיגוע...וזה מה שגרר אותי לכתוב מגילה כזו. וכרגע אני מבינה שהכתיבה זאת הדרך שלי להשפיע ולבקר את המדינה. אז תודה על המחמאות. ובאמת אני לרוב לא מערבבת פוליטיקה ותנועה -אני חושבת שאנחנו צרכ\יכים להיות א-פוליטים במידה שאפשר לקיים ויוכח תרבותי. אבל זה לא המצב כרגע.<< אני מאמין שהתנועה בכלל צריכה להיות אפוליטית, האנשים שבתוכה, ממש לא. זכותך להאמין מה שבא לך, רק כשאת במסגרת, שימי את הדעות שלך בצד. בנוגע לויכוח תרבותי, זה דבר שקשה למצוא בארץ הזאת, וחבל מאוד. ילדים מהגן לא לומדים להקשיב ולדבר, אני רואה את זה על אח שלי, וחבל לי עליו. וזה טוב שאת מבקרת ככה את המדינה, אני מאוד בעד. ומה שאנחנו מחליפים כאן, זה סתם כמה מילים, ממש לא מגילות, נסי שלא להגיב שם, זה עץ(שרשור) ישן יחסית, ולא הייתי מעלה אותו, למרות שהוא כתוב היטב. אני לא מאמין שזה שצריך לפחד להסתובב בארץ, פשוט צריך לדעת להגביל את עצמך, כמו שאת עושה עכשיו. בנוגע לוועד הרבנים, בכלל כל הקטע עם החרדים(דתיים לאומיים הם אחלה!) נוראי, וקשה להתמודד איתו, אבל זה משהו שצריך לעשות אחרי שיהיה שלום, לא לפני. אורי, מצטער על התגובה הקלוקלת.

פורסם השם

כרגע פורסם שמה של תמר

אוף אני כ"כ מצטערת שנכנסתי לפורום

עכשיו! אווווווווף דיי כבר! אפילו שלא הכרתי אותה.... אבל... אני לויודעת מה להגיד עכשיו!!! אני מצטערת בשביל כל אלו שהכירו אותה.... ומפחדת....

kedeman

New member
לזכר הרוגי הפיגוע בירושלים../images/Emo16.gif

אני שם פה את השרשור שמורן התחיל קודם הותר לפרסום: סמל תמן בן אליהו ממושב פארן בערבה נהרגה היתה שנה שעברה גרעינרית במעלה יוסף יהי זכרה ברוך
מורן המשצ ממעלה יוסף: לזכר הרוגי הפיגוע בירושלים
בין 16 הרוגי הפיגוע בירושלים, לצערי הרבה הטרור עכשיו הגיע ממש קורב אל כולנו-תמר מהערבה, גרעינרית לשעבר(שנה שעברה) במעלה יוסף, נרצחה היום. יהי זכרה ברוך. עמריבליו:
kedeman:
ניר.: בלה שיט. אולי היה עדיף לפתוח עץ כזה אחרי שהשמות מפורסמים. כי כל זמן שהשם לא מפורסם - זה אומר שלא הודיעו לכל המשפחה עדיין. למשל - אחותה בחו"ל כרגע. מה שאומר... שהיא לא יודעת ואתה לא יודע איך שמועות עוברות, במיוחד אם הן רעות. הממף. גם אני הכרתי את תמר. איזה כיף. שני אנשים, בחודשיים, בשני פיגועים שונים. התחלתי סדרה של הרוגים. בפיגוע שעבר שספדתי, עשינו "ערב" לזכרו. והיה שם בחור, שסיפר לנו שזאת ההלוויה ה80 (אם אני זוכר נכון) שהוא הלך אליה באותה שנה. כל פיגוע, תקרית, ושות' הוא הכיר מישהו. אני לא רוצה להגיע למצב הזה. שקסי: די!!! אני יושבת מול המחשב וקוראת עוד כתבה על הפיגוע... ומנסה להרגיע את עצמי להיכנס לפורום אולי יש משהו שירגיע אותי..אני כולי גם ככה רועדת,אני כ"כ שונאת פיגועים...ואז מישום מקום נופלת עלי ההודעה של מורני- גרעינרית לשעבר במעלה יוסף נרצחה! ולמרות שלא הכרתי אותה ולמרות שאפילו השם לא אומר לי כלום- אני בוכה! בוכה על עוד כמה אנשים טובים באמצע הדרך שאיבדו את חייהם בידי הטרור האווילי והמושחת שיש לנו במדינה. הכל כ"כ קרוב...חלמתי אתמול בלילה על זה שיש לנו ארץ נהדרת וכמה טוב בה...בחלום שלי לא היו פיגועים ויריות ועוד כל מיני דברים- בחלום שלי הייתה א"י כמוח שכולם אוהבים ומכירים...בלי שנאה וקטטות ומריבות וצעקות... די מספיק אם זה!!! לא נמאס לכם כבר!! אתם לא קולטים שהם הולך עין תחת עין...אני יעשה לך אתה תעשה לי!זה בחיים לא ייגמר!! ומה אם הבאה בתור תיהיה אני?? אני לא רוצה אפילו לחשוב לעצמי על זה ..אני כ"כ אוהבת את החיים האלה ואת הארץ והאנשים, את הכל פה.. אבל דבר אחד שאני שונאת - זה פיגועים! למה זה לא יכול להפסיק כבר???? מה עשו להם האנשים המסכנים??הם רק רצו לחיות חיים שקטים במקום שהם אוהבים ומשתייכים אליו... אוף!!! כ"כ קשה כ"כ קשה שאפילו קשה להעביר רגש במילים... אני ממשיכה לבכות אולי הבכי יוציא את מה שיש לי להגיד לכל אחד מהאנשים הנפלאים שנרצחו היום!! 16- זה הרבה מידי זה הרבה מאוד זה יותר מידי סבל לנו ויותר מידי שמחה לבני זונות שעשו את הפיגוע 16- שש עשרה משפחות שלא יחזרו להיות אותו דבר כמו פעם -בחיים! 16- שש עשרה נפשות שהלכו להם לעולמם על כלום- פשוט סתם! 16- אנשים שכבר לא יוכלו לדבר לשיר לצחוק לטייל לשחק לראות להרגיש לחבק לאהוב 16- שש עשרה אנשים עם דעות שונות ומנהגים שונים 16- שש עשרה קברים שיוצבו בימים הקרובים. 16- אנשים שלא יחזרו אף פעם-והייתי נותנת הכל כדי להחזיר אותם 16- מספר הנרצחים בפיגוע הנתעב ב-11.6.2003 16- נשמות שינחו בשלום על משכבם בגן עדן תיהייה מנוחתם 16- אנשים מתים 16. יהי זכרם ברוך

THE sky angel

New member
../images/Emo16.gif נזכור תמיד... נזכור- ולא נשכח!

אני יגיב כבר מחר.. ממש קשה לי לכתוב על זה עכשיו... לילה טוב... איך זה הפך מהיום הכי שמח בחיים שלי ליום הכי מסריח?! מי חשב שזה יקרה???!?

kedeman

New member
ההלוויה

מחר ב-10 בבוקר אין הסעות מהתנועה כי צריך לצאת מאוד מוקדם כדי להגיע לשם

אין לי כל כך מילים

באתי לכאן בעיקר כדי לפרוק, אבל מצאתי שקיבלתי יותר ממה שפרקתי. וזה כבר לא כל כך משנה כי בכל מקרה פרקתי די הרבה בשיחות עם אנשים עד עכשיו. אני לא הכרתי את תמר כל כך טוב, אבל בהחלט משתתפת בצערם של כולם. וגם אני עצובה. ולא ממש יודעת מה לעשות עכשיו. אם הייתה לי את האפשרות להגיע להלוויה אז לפחות הייתי יכולה לעזור ולהעזר באנשים. מכיוון שאני לא אהיה שם, אני פה. אוהבת

Princess 1

New member
נרכין ראש..........

לזכרה של תמר בן אליהו ממושב פארן יהי זכרה ברוך אני נכללת בין חברי הפורום שזכו להכיר אותה...אישית ופשוט בא להקיא. בא לי להקיא כלכך :*( לילה טוב

לזכר תמר... ../images/Emo16.gif

אמנם אני לא הכרתי את תמר אישית... אבל החיוך והפנים מוכרים לי ממסדרונות בי"ס עוד שהייתי קטנה... אני רוצה להביע בזאת את השתתפותי בצערה של משפחת בן אליהו מפארן שלא ידעו עוד צער. וגם הזדהות מלאה עם כל מה שנאמר פה לפני, ועם כל מי שכואב את מותה של בחורה נהדרת זו, אפילו שלא הכירו אותה. ההלוויה תתקיים היום ב-18:00 במושב פארן שבערבה, טוב לשמוע שהתנועה מארגנת הסעות זה מראה על אכפתיות של הרבה אנשים פה. יהי זכרה ברוך!

למעלה