אני מתחילה להתייאש

michalgad1

New member
אני מתחילה להתייאש

לא אוהב פסטה, פשטידות/קישים,סלמון, שקשוקה. להמשיך?
מה נשאר מארוחות פרווה/חלבי ?
ניסיתי מרק, לביבות, קציצות טונה, פריטטות... הרבה עבודה יחסית מאשר לזרוק עוף לתנור ומה - נראה עלוב ובשורה תחתונה לא ממש משביע. אני רואה את הפרצוף של החצי ויודעת שהוא עוד רעב??
ניסיתי להוסיף מאכלים עם קטניות אבל גם הם לא מהווים פתרון.
בקיצור אין לי מושג לאן להמשיך, לאיזה כוון.

shira1960

Active member
מיכל אולי פסםסתי אבל יש סיבה שהוא לא אוכל בשר/עוף?

ארוחות פרווה באמת הרבה עבוטדה ולא תמיד משביעות.

michalgad1

New member
מנסה לאכול בשרי רק בסופי שבוע, אבל נראה לי שלא נעמוד בזה

בקצב הזה.

amysh

New member
למה??

מסיבה בריאותית? כי עף ובשר זה לא "לא בריא" או שמנסה לתמוך בצמחונים?
והפתרון לשובע הוא ריבוי פחממות (לא שזה בריא או לא משמין): תפא , אורז וכו', ולחם. לא שאני בעד תפריט כזה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה עם סלמון וכ"ו כמנה עקרית? אותי זה משביע ממש כמו עוף (עם

פחמימה +ירק) ויש לכם דגים טובים.

אמרלדה

Active member
אני לגמרי נגד קיצוניות

יש לי פה בן שאם הוא לא אוכל עוף בארוחה אחת מרכזית ביום, הוא רעב.
אז הוא אוכל עוף (לא אוכל דגים)
לעתים נדירות ביותר הוא אוכל בשר, הוא איננו אוכל מטוגן, הוא איננו אוכל בצק או לחם,
הרוב המוחלט של התזונה שלו מבוסס על ירקות, והוא בקושי נוגע בפירות. עוגות או ממתקים
בל ייראה ובל יימצא אצלו ובשנה האחרונה עשה הסבה מאורז לקינואה. אז מה רע בעוף? שיאכל.
גם אני, תקופה ארוכה של שנה או שנתיים אפילו לא יכולתי לאכול עוף. אבל חזרתי לזה חלקית.
היום אני אוכלת מרק עוף עם גרונות הודו, אם יש, פעמיים שלוש בשבוע, וההודו משביע אותי. אני
יכולה לאכול כנפי עוף צלויים. אני מפוררת חלקי עוף לתוך סלט. אפשר להגיד שאני אוכלת עוף
שלוש פעמים בשבוע. בשאר הזמן ביצה אחת פלוס חלבון אחד. רוב השאר מאכלי ירקות. מה רע בזה? המידתיות חשובה יותר מהכל
ואם את אוכלת בריא/מבוקר מסביב לעוף, זה מספיק. לא צריך להפוך לפנאטים.

אולי כדאי שהוא יגיד מה הוא *כן* רוצה לאכול? אם מישהו

מחליט שהוא לא רוצה את זה ולא את זה ולא את זה, שיגיד מה כן. לא?
גם אני חושבת שארוחה בשרית היא קלת הכנה יותר ושארוחה בשרית יותר קל להכין והיא יותר משביעה.

yela

New member
על מי את מדברת? כי אם מדובר באדם בוגר - אז שידאג לעצמו

לשים במקרר מוצרים וחומרי גלם ושיסתדר.

מכירה מישהו שחי מצויין כמה חודשים עם לחם מלא + טחינה/חומוס+ סלטים. בריאותו רק השתפרה....

לא לדאוג כל כך ולא לקבל כל דבר קשה. בישול פרווה, אם לומדים לנהל אותו נכון, הוא מאוד קל ומהיר. רק שצריך להיערך מראש עם חומרים נכונים. אבל כאן נראה שיש בעיות אחרות.

כשתתעוררי, תגדירי יותר את הבעיה. סתם גחמות? בעיה בריאותית? החלטה על שינוי בריאותי/ערכי ? מדובר בכל הארוחות ביום או רק בארוחת ערב. בקיצור, תסבירי את עצמך.

michalgad1

New member
מדובר בחצי היקר שיוצא בשבע וחוזר רעב אחרי שמונה בערב

מטעמים בריאותיים מוריד בפחמימות ומטעמים ערכיים רוצה להפחית עם הבשרי. אני צריכה לשבת איתו ולחשוב ביחד מה יכול לבוא בחשבון. כן, הוא יכול לאכול סנדביץ ולא יגיד מילה אבל אחרי יום מטורף בעבודה מגיעה לו במיוחד בעונה עכשיו משהו חם ומשביע. הוא לא מתלונן כלל ואוכל כל מה שאני מכינה אבל אני כבר יודעת לקרוא אותו ולדעת מתי זה עובד.

yela

New member
הוא לא יחזיק מעמד עם זה ועליו להחליט, חלבונים או פחמימות

מכיוון שלא מדובר בנער בן 25 לא הייתי מתחילה פרוייקט כזה בלי ייעוץ מקצועי.
אדם בגילו לא יכול לוותר על מרכיבים מסויימים באוכל. רופאים טוענים שדווקא מבוגרים צריכים ביצה ודגים זה מאוד חשוב.

שיעשה אולי דיאטה של הפרדת פחמימות/חלבונים אבל הוא לא יכול לוותר על פחמימות כשלא אוכל חלבון מהחי, מה עוד שאצלכם המזג שונה כעת.
תקראו קצת בנושא ואל תכנסו לזה ככה מתוך גחמה כזו או אחרת.

אפשר בהחלט לרזות ולהבריא עם דיאטה ים תיכונית של המון ירקות, קצת פירות, מעט פחמימות מלאות ועוד קצת חלבון מהחי או אחר (טופו, קטניות, ביצים, דגים).
בבוקר: דייסת קוואקר עם פירות יבשים או מה שרוצה

בעבודה: פירות, כריך עם חומוס ושקית של ירקות

בצהריים: שיקח תרמוס גדול של מרק, קופסא עם אנטיפסטי ירקות

בערב בבית: שוב מרק (תכיני 2: אחד רק ירקות ושני עם קטניות ואז תגווני בין עבודה לבית)
תבשיל קטניות עם ירקות
תבשיל ירקות או ירקות אפויים
סלט ענק
תפוח אפוי

ומציעה לשלב אותו כמה שיותר מהר בעבודות קילוף, חיתוך וניקוי הירקות ומה שצריך במטבח. כדי להבין שיש מחיר כבד לזה מבחינתך, כי תבלי שעות מול אותן מרצפות שמול הכיור (אצלנו קוראים למקום הזה "מעמד האישה").

משיבה לך על רגל אחת כי ממהרת. אבל אסביר לך איך מתארגנים מראש לכל ימי החול באופן שמקצר את העבודה.
וגם, תיאלצי להתחיל לבשל בלי מתכונים ועם המון תבלינים שבחלקם את בטח לא משתמשת...

michalgad1

New member
תודה יעלה. אשמח לשמוע הצעות להתארגנות

כי באמת מרגישה שמשקיעה הרבה זמן. מה גם שאנחנו עכשיו רק שניים פלוס הקטן אז גם צריכה לצמצם כמויות בהתאם וגם שלקטן יהיה מה וטעים לאכול. תודה!!

חנהפ

Active member
עוד קצת רעיונות

אטריות אורז עם מגוון ירקות להכנת נודלס? זה מהיר הכנה, עשיר בירקות וניתן לגוון עם רטבים שונים
אגרול? סושי?
מרקי ירקות מועשרים בקטניות?

הנה מתכון שהכנתי השבוע, צלחת ממנו ממש משביעה
רכיבים:
1/2 1 - כוסות אפונה ירוקה מושרית ל-5 שעות (רצוי ללילה) ומסוננת
2 - בצלים בינוניים קצוצים
2 - גזרים חתוכים לקוביות
2 - שורש פטרוזיליה
4 שיני שום כתושות או יותר, לפי הטעם

1/4 - כוס שמן זית או רגיל
1/4 1 - כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 - כפית פלפל שחור גרוס
1/2 - כפית מלח
כ-6 כוסות מים
אופן ההכנה
מזהיבים את הבצל בשמן מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים כ-5 דקות
מוסיפים את האפונה וחמרי התיבול ומערבבים
מוסיפים את המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה או עד שהאפונה מתרככת
טוחנים הכל בבלנדר סטיק, מתקנים תיבול אם צריך (המרק הזה אוהב מאוד שום)
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_6221.html[/URL]

tzivi1

New member
אל ייאוש. אני מבינה שמדובר בבעלך?

את בעצם צריכה לאמץ ארוחות צמחוניות על גבול הטבעוניות. אני בעצמי אוכלת כך ויש לי הרבה מה לאכול. אני אוכלת בשר ודגים מדי פעם (ברמה של פעם-פעמיים בחודש), ואין שום בעיה. רק רזיתי מהתפריט הזה, אני מרגישה הרבה יותר ויטאלית והרבה פחות עייפה.
&nbsp
אבל הקונספט צריך להשתנות. את לא צריכה לחפש "תחליפים", צריך לחשוב בראש אחר, לפתוח את הראש ולצאת מהראש של בשרי. זה באמת עובד.
&nbsp
ארוחות צמחוניות וטבעוניות יכולות להיות משביעות, ואפילו מאוד משביעות. הענין הוא שמי שרגיל לארוחות כבדות - רגיל לזה שאוכל "יושב" לו בבטן, כבד והרבה זמן. (ארוחות של פחמימות ובשר, באופן כללי הן ארוחות מאוד כבדות, לא משנה מה הבשר ומה הפחמימה), לכן אולי יש הרגשה שהארוחות החדשות "לא משביעות". הוא פשוט רגיל לארוחות כבדות, שמשביעות להרבה שעות. אבל ארוחות מהסוג החדש שאת מתארת הן לא ארוחות של "ארוחה מרכזית". זה יותר כמה ארוחות קטנות במהלך היום (ארוחה גם יכולה להיחשב פרי, או יוגורט עם גרעינים, או סלט קטן, או כמה שקדים, לצורך הענין, שאלו דברים משביעים כשלעצמם). זה משהו שצריך לשנות בקונספט שלך ושלו.
&nbsp
חלק גדול מאוד מהתפריט ומהארוחה צריך להיות ירקות, וכדי שזה גם יהיה מעניין - רצוי בכל הכנה אפשרית - מוקפצים, צלויים, סלטים קרים, סלטים חמים, עם קטניות, עם אורז, עם גבינות, טופו, עם הכל. כדאי גם להעשיר בפירות (אבל לא להגזים, נראה לי ששלושה לאדם בוגר בריא, צמחוני/ טבעוני זה בסדר).
&nbsp
לדעתי גם צריך לצאת מהראש שצריך לגוון כל יום. את מבשלת המון ורגילה לבשל מגוון, אבל לא חייבים לאכול כל יום משהו אחר. בהחלט אפשר להכין שניים-שלושה-ארבעה סירים עם כמה סוגים של מאכלים, שאמורים להספיק לחמישה ימים באמצע השבוע (בסופ"ש אני מניחה שיש פחות בעיה), וזה גם מהווה פתרון לארוחות ערב. זה מספיק גיוון.
&nbsp
הכי חשוב - לא להתחיל "לזלוג" לכיוון הפחמימות (מורכבות או לא מורכבות). הרבה טבעונים בסופו של דבר משמינים, ובמקביל מפתחים חוסרים בויטמינים ומינרלים, רק כי הם אוכלים המון פחמימות.
&nbsp
אגב, למה קטניות לא מהוות פתרון?
&nbsp
האם ניסית גם מרקים "כבדים"? כמו גריסים ופטריות? מרקי קטניות? מרקי ירקות עשירים עם אורז/ קינואה וכו'? הם מאוד משביעים.

tzivi1

New member
ועוד משהו. מומלץ שתמיד יהיו במקרר קופסה או שתיים של אנטיפסטי

זה מאוד משביע, ונשנוש מעולה, כשפותחים את המקרר ומחפשים משהו לאכול. אם מוסיפים גם גבינה כלשהי בצד ואולי גם זיתים, זו אחלה ארוחת ערב.

michalgad1

New member
אני צריכה לשבת איתו ולבחון את האפשרויות. ארוחות קטנות כמו שא

ת מציעה לא רלוונטיות אצלו בעבודה. יוצא בשבע בבוקר וחוזר אחרי שמונה...רעב. הכנתי בתחילת השבוע רצועות סינטה משאריות רוסטביף יחד עם פטריות ברוקולי ושעועית ירוקה עם מעט תיבול. בלי תוספת פחמימה. ארוחה קלה להכנה ונזללה על ידו וגם על ידי הקטן. לא היה בה משהו כבד.
למחרת הכנתי מרק , לביבות בתנור ולחם . יותר עבודה מבחינתי והם נשנשו מזה וזהו ... זה לא היה אותו דבר...

tzivi1

New member
אבל מרק ולביבות לא נשמע באמת כ"כ משביע, במיוחד לגבר

ובמיוחד אם זה מרק ירקות, ולביבות זה נשנוש (את הלחם אני לא מחשיבה, כי לא באמת רוצים לשבוע מלחם).

אם נניח היה מרק למנה ראשונה, ואח"כ קיש עם סלט או ירקות מוקפצים - היה הרבה יותר משביע.

ואם כבר, למשל, הולכים על קיש, אז אפשר להכין קישים אישיים, וכל אחד מהקישים למלא במשהו קליל אחר שלא מצריך הכנה רצינית בפני עצמו (ברוקולי, טונה, תירס וכו'). כך בבת אחת מכינים קיש בטעמים שונים לכמה ימים (לי אישית בכלל לא היה אכפת לאכול כל יום מאותו טעם, ולהכין בקיש גדול אחד).

michalgad1

New member
תודה ציבי. אבל קיש זה לא משהו שהוא מחשיב כאוכ

כל המאכלים שאת ואני רואות כארוחה אנטיפסטי , קישים, וכד לא מתאימים לו.

mmw2008

New member
כמה אפשרויות

אנחנו אוהבים לאכול סושי בלי דגים:
מבשלים אורז, מורחים על אצה אורז ובאמצע שמים ירקות שנחתכו לרצועות:
מלפפון, גמבה, גזר (שהושרה במים חמים, כדי שלא יהיה טעם חזק מדי של גזר) ואבוקדו,
מגלגלים וחותכים לחתיכות קטנות. מוגש עם סלט ירקות בצד.
משביע וממש ממש טעים.
&nbsp
בנוסף יש את המתכון הזה שהכנו שהוא מאוד טעים, אולם הוא עם תפו"א.
אפשרי כמובן להחליף את המילוי לפטריות אם לא אוהבים חצילים.
לתמונות- http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=3648913
המרכיבים:
&nbsp
10-15 תפוחי אדמה קטנים - בינוניים, חתוכים לקוביות
&nbsp
1 חציל גדול, חתוך לקוביות
&nbsp
מלח
&nbsp
פלפל שחור
&nbsp
כורכום
&nbsp
שמן זית
אופן ההכנה:
&nbsp
מבשלים בסיר עם מלח את תפוחי האדמה עד שרכים ומועכים לפירה.
&nbsp
מניחים לפירה להתקרר ומכינים את מלית החצילים:
&nbsp
מחחמים מעט שמן במחבת, מטגנים את החצילים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום.
&nbsp
מכסים עם מכסה ומבשלים עד שמוכן.
&nbsp
מחממים תנור ל-220 מעלות במצב טורבו.
&nbsp
מחלקים את הפירה למספר זוגי של כדורים קטנים. לוקחים כדור אחד, משטחים ביד ומניחים בצד.
&nbsp
לוקחים כדור נוסף, משטחים ביד ומשאירים אותו על היד, ממלאים בכף מלית וסוגרים עם הכדור הנוסף ששיטחנו.
&nbsp
אוטמים היטב את הקצוות ומחליקים את החלק העליון. ממשיכים כך עם שאר הכדורים.
&nbsp
משמנים תבנית אפייה בשמן ומניחים מעל את הקובבות. מורחים כל קובבה במעט שמן
&nbsp
ואופים עד שהקובבות מזהיבות כ- 20-30 דקות.
&nbsp
בתאבון

&nbsp
אפשר גם תבשיל פתיתים מתקתק:
לתמונות - http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2530533
המרכיבים:
&nbsp
כף סילאן
&nbsp
2 כפות מים חמים
&nbsp
2 בטטות חתוכות לקוביות
&nbsp
כף וחצי שמן זית
&nbsp
קופסת אפונה
&nbsp
מלח
&nbsp
פלפל שחור
&nbsp
כוס פתיתים
&nbsp
מים כ-2-3 כוסות
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
שמים בכוס את הסילאן והמים הרותחים ומערבבים.
&nbsp
מטגנים את הבטטות בשמן הזית. מוסיפים את רוטב הסילאן והאפונה ומתבלים במעט מלח.
&nbsp
מבשלים עם מכסה כ-4 דקות.
&nbsp
מוסיפים כוס וחצי מים, כוס פתיתים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
&nbsp
מערבבים ומבשלים על אש בינונית עם מכסה עד שהפתיתים מוכנים.
&nbsp
מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסר מים. אני הוספתי עוד חצי כוס מים לפני סוף הבישול.
&nbsp
&nbsp
אמרת שהוא לא אוהב פשטידות, ניסית כל מיני סוגים של פשטידות?
לפעמים צריך למצוא את הפשטידה שהוא יתחבר אליה.
אני נוהגת להכין את הפשטידת בצל הזו, והיא ממש להיט.
לתמונות - http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2745723
&nbsp
מרכיבים:
&nbsp
לבצק:
ביצה L
כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
כף שמן
&nbsp
למלית:
בצל גדול + 1 קטן לקוביות מטוגן בשמן קנולה
2 ביצים L
כוס קמח רגיל
מלח ופלפל לפי הטעם (ככף שטוחה מלח
וכפית פלפל שחור)
גבינה צהובה מגוררת לפי הטעם או כ-3/4 כוס
חצי כוס חלב
&nbsp
*כוס=כוס חד פעמית 180 מ"ל
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים יחדיו את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב לקבלת
בצק חלק ואחיד. מרדדים את הבצק דק עם מערוך, להתאמה לתבנית האפייה.
מניחים בתחתית תבנית האפייה ומכינים את המלית.
מערבבים יחדיו את כל מרכיבי המלית ושופכים מעל הבצק.
אופים כ-45 דקות ובתאבון :)
&nbsp
בנוסף לגבי סלמון, יש כל מיני אפשרויות להכין סלמון, אך לדעתי הסלמון הכי טעים הוא הסלמון הזה שבא עם
ציפוי חרדל מתוק. זה נשמע אולי מוזר, אבל שתדעי שהרבה אנשים מאוד אוהבים אותו וזה נותן לסלמון טעם
שונה מכל הציפויים עם עשבי תיבול השונים.
אחי לדוג' אכל את הסלמון אצלנו וממש אהב אותו. חברה שלו הכינה סלמון עם עשבי תיבול והוא ממש לא אהב
אותו, אז כדי לא להסתבך איתה, הוא פשוט אמר שהוא לא אוהב סלמון, ואז רק כשהוא בא אלינו הוא יכול לאכול
מהסלמון שלנו.
התמונה לא עושה צדק למתכון הטעים הזה - http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2172219
המרכיבים:
&nbsp
פילה סלמון חתוך לרצועות
&nbsp
חרדל
&nbsp
סוכר (אפשר להשתמש בתחליף סוכר, אני תמיד משתמשת בסוכרלייט, לשים מספיק שיהיה מתקתק)
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
מערבבים לפי הטעים, חרדל וסוכר יחדיו. מניחים במחבת, שהוספנו לה מעט מים, את חתיכות הסלמון, כאשר הצד עם העור נוגע במחבת.
מורחים את משחת החרדל על הסלמון
&nbsp
מכל הכיוונים ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-15 דקות.
*ניתן גם לאפות בתנור מכוסה בנייר אלומיניום ב-180 מעלות כ-15 דקות.

למעלה