אני מתחילה טיפול....

elinoket

New member
אני מתחילה טיפול....

איך אני יכולה לבדוק המלצות וחוות דעת על המטפלת שלי? מה ההתמחות שלה?
אני רק יודעת מהאתר של מכבי שהיא פסיכולוגית קלינית ושיש לה PHD
מותר לרשום פה את השם שלה אולי מישהו מכיר?

איך אפשר לקבל חוות דעת על הפסיכולוגית

שלום לך elinoket
קודם כל- מזל טוב! ובהצלחה! זה תמיד צעד מעורר חשש אך גם תקווה.
את יכולה לרשום את שמה ולשאול מי מכיר, תמר ואני לא נוכל להגיב אבל אחרים כן.
את יכולה גם לחפש בגוגל ולראות אם יש לה אתר שבו היא כותבת על התמחותה, או שהיא מוזכרת באתרים הקשורים לנסיונה בתחום . וכמובן- תוכלי לשאול אותה כשתיפגשו, ולהתרשם.

ladybug4NLP

Active member
לכל סיר יש מכסה ועד שלא תנסי - לא תדעי

כי הפיסכולוגית יכולה להיות מצויינת בשביל אחד ופחות מתאימה לאדם שני.

איך אדע אם הפסיכולוגית שלי מתאימה לי?

מסכימה אם הנאמר. עד שלא תנסי לא תדעי.
אם היא דוקטור ועובדת במכבי, סביר להניח שלא התחילה אתמול. מכבי לא מקבלים כל אחד, יש הדרכות ויש פיקוח ומעקב וחוות דעת של מטופלים. אז סביר להניח שהיא פסיכולוגית טובה.
אבל היא לא בהכרח טובה לכל אחד. יש חיבור אישי ויש חיבור עם גישה.

אני מבקשת לא לכתוב כאן שמות של מטפלים על מנת לקבל חוות דעת. מעבר לזה שכפי הנאמר לעיל זה לא באמת יועיל, לדעתי זה גם לא אתי.

וכן, יש סיכוי טוב שיש לה פרסומים נוספים מעבר לאתר של מכבי: פוסט, אתר, דף עסקי, או פרסום בחברות המאגדות בתוכן רשימות מטפלים כגון: בטיפולנט, על הספה ועוד. אז פשוט תקלידי שמה בגוגל, ויש סיכוי טוב שיעלה משהו מעבר לשם ותואר אקדמי.

צעד לא קל, אך טומן בחובו סיכוי טוב להתקדמות.
ב-ה-צ-ל-ח-ה !!

האם זה אתי לתת לאדם זקוק

להתברבר בין רשימת שמות שלא אומרים עבורו דבר כאשר את יודעת או מכירה מטפל טוב לדעתך ולהעביר שם כתובת טלפון אם לא מעל דפי הפורום אז לפחות בתיבת המסרים?

זהירות בהעלאת שמות של מטפלים לדיון חשוף

שלום לך חז אפרים
תמר צודקת. גם כשרוצים לעזור, כדאי להיזהר שהעזרה לא תהיה במחיר פגיעה בערכים אחרים. הפורום אינו במה לפירסום, וגם כדאי להיזהר מהעלאת שם ספציפי לדיון כדי למנוע לשון הרע מצד מישהו שנפגע ממנו (וכבר למדנו כאן בפורום כמה פוגעים ונפגעים גם ללא כוונה רעה)
אתה מציע בחוכמה וכך אכן זה נעשה- מסרים אישיים כשיש צורך.

הפורום כבמה לסייע במציאת מטפל מתאים

אנחנו מאוד רוצים לעזור לאנשים למצוא מטפל טוב עבורם.

העלאת שם ודיון פומבי בו, לטוב ולרע - פסולה בעיני מכל וכל!!

שתי אפשרויות פתוחות בפניכם:
1. ציון איזור מגורים וגישה טיפולית - מאפשר לגולשים לכתוב המלצות במסר אישי.
2. פרסום רשימת מטפלים אותה קיבלתם מהקופה - מאפשר לגולשים לכתוב המלצות במסר אישי.

ב-ה-צ-ל-ח-ה לכל המחפשים !!!

מ י w ה י

New member
מהניסיון החד פעמי שלי, גם במכבי יש נפילות

המטפלת הכי גרועה שאי פעם הייתי אצלה הייתה דרך מכבי - וכשאני אומרת גרועה, אני מתכוונת למטפלת שלא ברור לי איך בכלל עברה הסמכה והתמחות, בהתחשב ביחסי האנוש המאוד גרועים שלה ובעובדה שהיא לא טרחה להקשיב כמעט לשום מילה ממה שאמרתי, ובעיקר התמקדה בלהעליב אותי פעם אחר פעם, וטענה שהיא לא מבינה מה לא בסדר במה שאמרה. זה לא היה עניין של כימיה ושל גישה - בוודאות.
&nbsp
במקרה הזה היה מדובר בעו"ס עם תואר שני ולא בפסיכולוגית, אבל עדיין אני לא מבינה איך מאפשרים לה לעבוד עם אנשים, על אחת כמה וכמה אנשים במצוקה.

מטפלת גרועה

כל כך כואב לשמוע שוב ושוב על חוויות קשות עם מטפלים.

אין לי ספק שאדם במצוקה שחווה מטפל, אליו הגיע עם ציפיות להבנה, אמפתיה והכלה - יוצא במצב גרוע יותר מהמצב בו נכנס.

אני לא רוצה להכנס למקום של הגנה על כל המטפלים. אני בטוחה שיש מטפלים שהם פשוט גרועים ולא ראויים להיות מטפלים. יחד עם זאת, כיוון שגם אותי עזבו כמה מטופלים לא מרוצים ואפילו כועסים, אני יודעת כמה זה מורכב, ולא סתם חלוקה בין מטפל טוב למטפל גרוע. אני יכולה להרשות לעצמי לכתוב זאת, כיוון שיש לי כל כך הרבה מטופלים מרוצים. אבל היו גם כאלה שעזבו בטריקת דלת, כעס או עלבון, למרות שאני הרגשתי שנתתי את כל כולי, במסירות, מקצועיות ורגישות. בשני צידי הכאב לא קל להיות. בואו נרחיב את ההסתכלות על מורכבות הטיפול מעבר לטוב ורע. טיפול הוא מלאכה מורכבת ותובענית למטפל ולמטופל יחד.

ואכן, כשהם עוסקים יחד במלאכה, הטיפול מתקדם ונושא פירות.

מ י w ה י

New member
המקרה הזה הוא שונה

אין לי ספק שאין מצב שמישהו יכול לצאת מרוצה ממטפלת כזאת.
&nbsp
ציינתי שהיא לא טרחה להקשיב לאף מילה ממה שאמרתי - זה היה משהו מאוד בולט, כל פעם היא שאלה שוב ושוב שאלות שהבהירו את זה, מצאתי את עצמי חוזרת 3 ו-4 פעמים על פרטים בסיסייים כי היא לא טרחה להקשיב. לגבי הדברים המעליבים - אחד הדברים הראשונים שהיא עשתה הייתה להכריז שהיא חושבת שהבעיה שלי זו אינטליגנציה נמוכה ולשאול אם עשיתי מבחני אייקיו, וכשעניתי לה בהלם שאני אקדמאית התגובה שלה היה הנהון והכרזה "מכללה". כשעניתי לה שדווקא למדתי באוניברסיטה וציינתי גם באיזה חוג (חוג עם תנאי קבלה גבוהים למדי) היא פשוט עברה נושא, לא חשבה להתנצל (לאחר מכן היא גם טענה שלא מבינה מה לא תקין במה שאמרה), אבל אחר מכן ניסתה שוב לחזור לכיוון הזה ושאלה אם הצלחתי להוציא תעודת בגרות (וזה אחרי שנושא הלימודים הגבוהים עלה עוד כמה פעמים, היא אפילו שאלה איך מימנתי אותם - כנראה שגם לעצמה היא לא הקשיבה ולא רק לי). בעולם שאני חיה בו, לא אומרים דברים כאלו אלא אם ממש, אבל ממש רוצים להעליב את הצד השני.
&nbsp
עוד דבר מעליב היה שכאשר דיברתי על שירותי הצבאי היא הגיבה בהלם מוחלט על כך ששירתי בצבא ועוד שירות מלא ולא קיבלתי פטור מטעמים נפשיים (ולא הייתה לה שום סיבה להניח ככה), והיו עוד קטעים כאלו, ושוב ושוב היא הוכיחה כמה שהיא לא מקשיבה ולא טרחה בכלל להתייחס לדברים בסיסיים שאמרתי, וכשניסיתי לשאול אותה שאלות לגבי הטיפול היא לא ענתה לי, פשוט התעלמה.
&nbsp
כשאמרתי לה שאני לא רואה שום סיבה להיפגש איתה שוב היא לא הבינה למה, אמרה שהיא רק מנסה לעזור לי "אבל אם את לא רוצה אז לא צריך", ניסתה להוציא אותי מטומטמת וטענה שדברים הלכו הפוך ("קודם שאלתי אותך אם יש לך תעודת בגרות ורק אז סיפרת שיש לך תואר"), טענה שאני אמרתי דברים שממש לא אמרתי (למה שכן אמרתי היא לא הקשיבה, ועוד המציאה דברים), ונתנה כמה נימוקים מאוד עלובים לכך שהתעלמה מדברים שאמרתי מאוד ברור והגיעה במקום זה למסקנות הזויות.
&nbsp
זו מישהי שאסור לה לעבוד עם אנשים, לא רק במקצועות טיפוליים אלא בכלל.

מטפלת גרועה!!

וואו, זה נשמע כל כך הזוי שקשה להאמין!!!
אבל אני באמת מאמינה לכל מילה, כי אין לי סיבה שלא להאמין, ואת נשמעת לגמרי אמינה.

לא שזה משנה, אבל אני סקרנית אם הגעת אליה באופן פרטי או דרך אחת הקופות (ואל תכתבי איזו קופה. זה לא משנה), והאם היא נראית לך צעירה ומתחילה, לקראת פנסיה או במקום טוב באמצע?

זה באמת לא משנה, אבל אולי עונה לצורך בסיסי שלי להחזיר מעט שליטה, בתוך מה שנראה ככאוס וזעזוע.

מה שמשנה זו החוויה הקשה שלך. שמחה שזיהית מהר ולא המשכת לחוות אביוז שכזה, ומקווה שלא איבדת בשל כך אמון במטפלים. יש טובים וטובים מאוד.

מאחלת לך שתמצאי אחד או אחת מאלה.

ב-ה-צ-ל-ח-ה !!!

מ י w ה י

New member
כתבתי כבר איך הגעתי אליה

וגם דרך איזו קופה - ככה התחיל הדיון... צעירה היא לא, אבל לא לקראת פנסיה, מניחה שהייתה אז בשנות ה-40 המוקדמות/אמצע 40.
&nbsp
גם אני לא הייתי מאמינה אם הייתי שומעת על זה ממישהו אחר, אני בעצמי הייתי בהלם לאורך כל הפגישה הזאת ולקח לי זמן לעכל את מה שהיה.

אוי ואבוי. בעצמה נראית מופרעת. עצוב מאד שנפלת עליה

ואני תוהה אם יש דרך להודיע לרשות מתאימה על עובדת כזו. האם הסתדרות הפסיכולוגים יכולה לבדוק תלונות נגדה , לבחון אותה שוב, ולפסול אותה? משרד הבריאות? מי?

מ י w ה י

New member
היא לא פסיכולוגית, היא עו"ס עם תואר שני

ניסיתי לבדוק למי אפשר לדווח, אבל בסוף לא עשיתי את זה ואני גם בספק שהיה יוצר מזה משהו - קשה להוכיח דברים כאלו, היא הייתה טוענת שלא הבנתי אותה נכון. אני לא יודעת אם יש מישהו שבאמת מפקח על מטפלים כאלו.

אם תכתבי על נסיונך איתה בפורומים רלוונטיים שונים, ייתכן

ותיחשפי לתגובות תוקפניות, יתכן (אולי אולי)שהיא גם "תעלה" על זה ותיזום התקפות עלייך. מי יודע. כתיבה בפורומים על נסיונות רעים עם בעל/ת מקצוע היא דרך מקובלת, לדעתי.
חוץ מזה, נשאלת השאלה אם את מוכנה לפרסם את עצמך ונסיונות חייך בפורומים רבים.
בכתיבה למשרד הבריאות ודאי תיפגשי בגיבוי אוטומטי שלהם לעו"סית הזו. כפי שאת כותבת, קשה להוכיח טענות כאלו.
חבל שהמחשב שלך לא ממש נגיש - יכולנו להחליף נסיונות. למשל באי מיילים.

תלונה על מטפל

הסתדרות הפסיכולוגים מתיחסת ברצינות לתלונות של מטופלים.
זה לא מילה כנגד מילה. זו בדיקה מעמיקה.
אני לא יודעת איך זה עובד אצל העובדים הסוציאלים, אבל סביר להניח שיש גוף דומה.
שווה לבדוק.

תמר, אם זה כך, זה מצוין.

לי אגב היה פעם נסיון קשה מאד (איש צוות התקיף אותי פיזית, ובצורה קשה), ואף אחד לא טרח להתקשר איתי, לפצות אותי. רק, אם זכרוני אינו מטעני, הוא פוטר מהמקום בהמשך.
אמנם ייתכן שאני היא שהייתי צריכה להגיש תלונה. בגלל משהו באישיותי (לא אפרט), ונסיונות עם האמא (שאף פעם לא עמדה לצדי בסכסוכיי אם אנשים, אלא לצדם, והבנתי שאין לי למי לפנות, ועליי לסמוך רק על עצמי), לא הבנתי שעליי להגיש תלונה.

מ י w ה י

New member
אנצל את ההזדמנות לספר גם על מטפלת אחרת

שדווקא עשתה עלי רושם טוב בהתחלה, אבל מסיבות שעד היום לא ברורות לי, לא ביצעה את הטיפול שלשמו באתי אליה. כל פעם מחדש שאלתי אותה מתי נתחיל בטיפול והיא אמרה כל פעם שנגיע לזה, ומפה ולשם עברו 4 חודשים ונגמר לי הכסף, בזמן שאפילו לא הגענו להתחלה של הטיפול, וזה בזמן שמדובר בCBT שבפני עצמו אמור להיות קצר מפרק הזמן הזה.

זמן בטיפול, עד שמתחילים ב"טיפול"

שלום לך מישהי

כתבת כבר על המטפלת הזו, והגבתי, שאם היא מטפלת טובה, ואם הטיפול שנקבע הוא CBT ממוקד טראומה, ההסבר היחידי שאני מוצאת הוא שלהערכתה לא היו לך די כוחות להתחיל לגעת בטראומה. CBT רגיל איננו דורש שלבי הכנה.

יחד עם זה, אני רואה את השלבים של הכנה וחיזוק משאבים, כחלק מטיפול. לא "משהו" עד שמתחילים בטיפול. בכל מקרה הייתי מצפה ממטפלת CBT שתהיה יותר שקופה ותסביר מה עושה ולמה.

כמובן שהמידע מועט מדי כדי לתת הסבר רציני.

ושוב - מאחרלת

למעלה