אני מתה להתחיל...

אני מתה להתחיל...

הבעיה היא שאני קראתי מלא חומר באתרים ואני כל כך מבולבלת ולא יודעת איך להתחיל... בבקשה, מישהו יכול לעזור לי?
מראש

wee man

New member
בטח!!../images/Emo45.gif ../images/Emo130.gif

אני מבין שאת יודעת מה זה חצלולים, אז יופי. תתחילי בלרשום יומן חלומות! זה דבר שאנשים נוטים לא לעשות אבל זה יעזור לך מאוד בשיפור זכירת החלומות וכך גם בהשגת חלום צלול. חוץ מזה, אני הייתי מציע גם להתחיל לעשות בדיקות מציאות, לא פעם ביום מלא מלא בדיקות אלא כל פעם שאת זוכרת לעשות, תבצעי כמה בדיקות. את יכולה באותה הזדמנות גם לנסות תכנות. כל פעם לפני השינה תרגיעי את הגוף, זה ייקח כמה דקות, אחר כך פשוט תגידי לעצמך בלב- "כשאחלום אדע שאני חולמת וזה יהיה חלום צלול, כשאתעורר, אני אזכור את החלומות שהיו לי!" (את יכולה לשנות את המשפט, העיקר שהכוונה תשאר). תחזרי על המשפט על זה הרבה פעמים בלב ואחרי שאמרת אותו במשך כמה דקות והוא נקלט אצלך טוב טוב בראש תלכי לישון. (אגב, תעשי את זה לפני שאת הולכת לישון). אני חושב שלהתחלה זה מספיק, אם יש לך שאלות בקשר למה שכתבתי עד עכשיו אשמח לענות לך. אגב, לכי בטאג ליין לקישורים, ושם כנסי לאתר של אלון ברמן וגיא (וראיטי), (יהיה כתוב לך שם את השמות), שני אתרים מומלצים ביותר וחוץ מזה, הם בעברית!! אז בהצלחה!!! ינון

OK../images/Emo51.gif

אז קודם כל: איזו תועלת אפשר להפיק מיומן חלומות? דבר שני... איזה בדיקות חלומות הן הכי מומלצות (אין לי שעון)? תודה, דנה

MindMaster

New member
בדיקות מציאות אפשריות

1.בדיקת הגיון.את פשוט מתסכלת מסביב ומחפשת דברים לא הגיוניים.תשאלי את עצמך בראש "האם אני חולמת?". 2.בדיקת השעון.להסתכל על שעון דיגיטלי ולראות עם הקצב שלו קבוע. לנסות לשנות בו את הספרות. 3.בדיקת מוצקות. נסי להעביר את ידך דרך משטח מוצק כלשהו. 4.בדיקת האור. נסי להדליק ולכבות אורות ותבדקי עם הכל נורמלי. 5.בדיקת הטקסט. הסתכלי על טקסט כלשהו,העברי את מבטך ממנו,החזירי אותו,ותבדקי עם הטקסט לא השתנה. עשי זאת 2-3 פעמים. 6.בדיקת המראה. הסתכלי על השתקפותך במראה ובדקי עם היא נורמלית. מקוה שעזרתי. אם אני כבר פה גם לי יש שאלה. האם כאשר עושים בדיקות מציאות צריך לעשות את אותה בדיקה כל פעם? ואם זו בדיקת טקסט,האם צריך לעשות זאת עם אותו טקסט כל פעם? M.M.

Variety

New member
תגובה

בקשר לשאלתך הראשונה, אין לי מושג, לדעתי זה לא משנה, האמתי, אני כשהייתי נוהג לעשות בדיקות מציאות הייתי עושה כ2-3 בדיקות שונות כל פעם, לדעתי זה הכי חשוב שזה יהפוך להרגל לעשות בדיקות מציאות ופחות סוג הבדיקה, טיבה יותר חשוב (שבאמת תבדוק אם אתה חולם, לא כהרגל). בקשר לבדיקת טקסט, לדעתי אפשר לשנות את הטקסט כל פעם, לדוגמה: אם הבדיקת מציאות שלך זה כל פעם שאתה רואה שלט חוצות, אתה עושה בדיקת מציאות, אז לא משנה איזה שלט זה יהיה, מבין? חלומות פז, Variety-

ככל שאני קוראת יותר הודעות....

אני מתחילה לחשוב שאני יותר ויותר מוזרה ממה שאני באמת -_- ממש קל לי לקרוא בחלום, אפילו פעמיים את אותו הדבר *אולי זה מזיכרון?
* וכבר פעמיים (שאני זוכרת...) הסתכלתי בהישתקפויות שלי בחלומות וראיתי את עצמי בסדר גמור... שום דבר חריג...
פרינסס---,--´-{

אה כן, ועוד מש´ו....

קורה לי המון פעמים שאני ניזכרת בחלום כשאני כבר מצחצחת שיניים... או שעה-שעתיים אחרי, לפעמים יש חלומות שאני נזכרת בהם כשאני רואה משהו שהיה כמו בחלום, ויש את אלה (לא הרבה אבל בכל זאת) שאני נזכרת יום ואפילו יומיים אחרי מרוב שהם היו מציאותיים. verry מעצבן...*go English
* פרינסס---,--´-{

Variety

New member
תגובה

היי פיבי, ליומן חלומות יש משמעות גדולה יותר משיפור זכרון חלומות. בעזרת היומן את בונה ארכיון חלומות, יש לך את החלומות שלך כתובים ברצף של זמן, זה מאפשר לך ללמוד מהם המון, לראות חלומות מתמשכים. לפעמים יכול להיות לך חלום המשך רק אחרי איזה חודש לחלום מסויים וביומן חלומות את יכולה לראות את זה ולפרש בקלות, להבין דברים, לראות עקביות של סימנים, חלומות... בנוסף, בכך שאת מתעסקת הרבה עם היומן, מנהלת אותו, את מעלה את רמת המודעות שלך, איכות החלום, אורך החלום, מפני שאת זוכרת יותר ויותר פרטים. היומן חלומות לדעתי הוא חובה. אני פעם לא חשבתי כך, אבל לאחרונה הבנתי שאני רק נסוג לאחור בדרך למטרה שלי בלי היומן (לחלום חלומות צלולים מתי שבא לי). בקשר לבדיקות, אני לא יודע מה הכי מומלץ, זה לדעתי שונה אצל כל אחד (דרך אגב, לפי היומן חלומות, לפי רצף החלומות את יכולה לראות סימנים שחוזרים על עצמם ולעשות את הבדיקות הכי יעילות). אבל חשוב שבכל בדיקה באמת תפקפקי במציאות שאת נמצאת בה - חלום או עירנות, אחרת גם בחלום תזלזלי ותגידי שזה מציאות (אפילו שאת חולמת). חלומות פז, Variety-

והבעיה היא:

שאני אף פעם לא זוכרת את החלומות שלי בבוקר! ואני לא חושבת שאפשר לכתוב יומן חלומות ללא חלומות...

.......

בשביל לזכור אותם את יכולה להגיד לעצמך משפט , כמו הסגנון של "כשאני אחלום אני אדע שאני חולמת", רק שבתור התחלה לזכירת חלומות תגידי לעצמך "בבוקר אני אזכור את החלומות שלי". לי לפחות זה מאוד עוזר... וכשאת מתעוררת בבוקר אל תזוזי או תפקחי מהר מדי את העיניים, אבל תנסי גם לא לחשוב על כמה כיף להישאר בשמיכה וכמה לא יהיה נחמד לצאת ממנה, תשאלי את עצמך מה חלמת, תנסי להיזכר, אולי כמה ימים זה לא יצליח לך אבל זה יכול להתקדם מהר. בהצ´לחה לך פרינסס---,--´-{

תודה פרינסס... (+שאלה לכולם)

והייתי מאוד רוצה לדעת, כמה זמן לקח לכם להגיע לחלום צלול? אבל ממש ממש מההתחלה... מהיומן חלומות, והבדיקות מציאות ואפילו הרגע שגיליתם ושמעתם על כל הדברים האלה...

אני...

בפעם הראשונה והשניה לא ידעתי שיש דבר כזה בכלל. הפעם הראשונה הייתה כשהייתי קטנה וחלמתי חלום מפחיד ואמרתי לעצמי: "זה רק חלום, מה אני מפחדת בכלל
" והתעוררתי
פעם שניה הייתה לפני שנתיים, חלמתי שאני צוללת בתוך בריכה והכל היה תכלת מעורפל כזה, ממש כאילו מתחת למיים, ואז החלטתי שאני רוצה לנסות לנשום. נשימה ראשונה הצליחה, בשניה התחלתי להיחנק והתעוררתי וממש הרגשתי שאני חייבת אויר. לפני שנה וחצי בערך הבנתי שיש דבר כזה "חלום צלול" והשנה {כן, רק השנה...} אירגנתי לי יומן *מחברת* חלומות. אני זוכרת הרבה חלומות, רוב הפעמים אני משנה ועושה דברים שאני רוצה בחלום, אבל חצלול שלם לגמרי לא היה לי. יש לי יותר חלומות נבואיים, איתם יותר הולך לי
פרינסס---,--´-{

wee man

New member
לא תיהיה בעיה ../images/Emo130.gif

אוקיי, את לא זוכרת את החלומות, עוד סיבה שכדאי לך לכתוב יומן. אבל אני מבין שאת לא יכולה להתחיל יומן, בשביל זה את צריכה לעשות את זה: תכווני שעון מעורר חצי שעה מוקדם יותר ממה שאת מתעוררת ביום רגיל (אם בשמונה אז תכווני לשבע וחצי). כשאת מתעוררת תשארי עם עיניים סגורות (למרות שאת יכולה לפקוח אותם), ופשוט תשארי לשכב במיטה. תחשבי על הלילה שהיה לך ותנסי להזכר בחלומות. אם את לא זוכרת אז פשוט תמשיכי ותתני למחשבות שלך לזרום עד שתזכרי בחלום. כשתראי שאת זוכרת חלום תשארי בכל זאת לשכב עוד כמה דקות ותנסי לגלות עוד פרטים מהחלום, תנסי למשל להזכר איך הגעת למקום ההוא (שהיית בו בחלום), מה עשית שם בדיוק, מה/מי היה שם, וכו´. אחרי שאת זוכרת כבר את החלום והפרטים קומי מהמיטה ותתחילי לרשום את החלום שלך (עדיף שתכיני עט ודף כבר יום לפני), תרשמי ממש כל פרט ופרט שאת זוכרת, אם את זוכרת שפתאום ראית מולך מכונת כביסה (אפילו אם זה נראה לך פרט שולי) תרשמי את זה. אגב, הפעולה של להשאר במיטה עם עיניים סגורות אמורה לקחת לך בערך 10 דקות. אה, ועוד משהו קטן. אם את ממהרת ממש ואין לך זמן לרשום את כל החלום אז פשוט תרשמי נקודות מהחלום שיזכירו לך את החלום. זהו, עוד שאלות?? ינון

תודה אבל...

הבעיה היא שאני קמה ב: 5.40 כל בוקר וממש ממש אין לי זמן לכתוב... בעצם עזבו זו כבר בעיה שלי...

wee man

New member
נו בסדר ../images/Emo130.gif

אם את מסתדרת לקום בשעה כזאת פשוט תלכי לישון חצי שעה יותר מוקדם ותקומי חצי שעה יותר מוקדם... אני רואה שאת כבר פה, אם את רוצה אז בואי לצאט אני יענה לך על עוד שאלות... ינון

למעלה