אני מתגעגע...

thewhiteknight

New member
אני מתגעגע...

לפני יומיים "חגגתי" 4 חודשים בדרום אמריקה... ואני חושב שאני מתגעגע הביתה. אני ממש לא יודע להסביר את זה... כלומר עד לפני שבוע הכל היה אחרת, עשיתי חיים ופתאום אני מתחיל להתגעגע... לקשר רציני עם בחורה (ולא לזיין כל שבוע אחת אחרת) לעבודה הקשה שלי, של 12 שעות ביום (ולא לטרקים של 10 שעות ביום...) ולעוד מיליון דברים אחרים... אני מעריך שעכשיו זאת סתם הרגשה כזאת, והיא תחלוף לה עוד מעט... עד הפעם הבאה. איך אתם התמודדתם עם הגעגועים הביתה? למשפחה, לנורמליות הישראלית... נתן בן יוסף. כותב את הבלוג "אני, המוצי`לה ודרום אמריקה"

sela v

New member
אני תמיד התגעגעתי בכמה ימים

האחרונים לפני שנגמר הטיול. אין לי מושג כעת איך אני ארגיש, כי כבר שנתיים לא עשיתי טיול של יותר משבוע. דרך אגב ההרגשה הזו שלך יכולה להיות גם תשובה לשאלה למה לא להשאר הרבה זמן במדינת עולם שלישית. רעיון לאיך להתמודד עם זה, הוא לחזור הבייתה לשבועיים למשל, ואז להמשיך לטייל במקום אחר בעולם.

הרגשה לגיטימית

ולא צריך להלחם איתה. אם לא תעבור לך אז פשוט חזור הביתה. אני אישית גם אחרי עשרה חודשים לא התגעגתי למרות הקשר החזק שיש לי עם הבית ושהיה גם מאוד אינטנסיבי במהלך הטיול.אולי בעצם בגלל זה.

shaishoo

New member
מה ???????????

בתור אחד שאמור עכשיו ל"הסתחבק" עם גאוס וללמוד לפיסיקה , אני יכול רק לאמר לך שאני בדיוק בצד השני.. אני מעריך יותר את הטיול ואם את רוצה החלפות.. יש מצב.. אני אפילו ישלם לך שכר דירה לחודש או שתיים

jeshu

New member
נשמע שהיה לך טיול מאוד אינטנסיבי בארבע החודשים האחרונים - אתה צריך חופשה מהטיול. אתה יכול פשוט לנוח איזה תקופה בעיר מעניינת.לקחת קורס ללימוד ספרדית או פורטוגזית לשמור על איזו שגרה למשך זמן מסויים - חסרה לך שגרה... שגרה ועניין תוכל למצוא אם תתנדב באיזה מקום.בספרי הדרכה למטיילים יש לרב סעיף על התנדבות בכל מיני ארצות וגם באינטרנט - לך תמצא לך משהו.

sitvaniyot

New member
נראה לי...

שאם זו הרגשתך הקבועה ולא סתם משברון חולף שמיצית את הטיול. אז למה להשאר בכח? חזור הביתה ובעוד שנתיים שלוש צא לטיול נוסף אם עדיין תהיינה לך סיכות בת..

jeshu

New member
לאו דווקא לפעמים הטיול מעייף וחוסר השגרה לא מאפשר לעצור ולחשוב. אחרי הפסקה,מה גם שמעניין לפעמים לראות מקום תקופה ארוכה יותר משהות של מספר ימים,אפשר להחליט איך ולאן להמשיך.

בפעם הראשונה שנסעתי ../images/Emo160.gif

[8 חודשים] לא רק שלא התגעגעתי - כשנאלצתי לחזור - בדמעות בקושי הצלחתי להוציא את עצמי מבן גוריון. כנראה שנהניתי יותר מדי. פגשתי אנשים מדהימים שטיילו אתי לתקופות הרבה יותר ארוכות משבוע.. גם כל החברים שלי היו מפוזרים בכל העולם באותה תקופה, אז לא היה הרבה למה לחזור, חוץ ממשפחה. היום - אני כבר לא נוסעת לתקופות כאלה ארוכות, ואני עדיין תמיד מתלהבת לחזור. אולי זה הגיל??

thewhiteknight

New member
אז ככה...

תודה רבה לכולם על התגובות. אני פחות או יותר עברתי את משבר הגעגועים שלי... כרגע אני נמצא באסקל, ועוד יומיים אני יורד לאל קלאפאטה. פגשתי הרבה אנשים מדהימים, ורכשתי הרבה מאוד חברים חדשים... ב25 אני יגיע לבואנוס איירס, ואז יעשה חושבים... נראה לי קצת מוקדם לחזור, ויש עוד מקומות שאני רוצה להיות בהם... מה שלא יהיה... יהיה בסדר.

sela v

New member
תן לעצמך עוד צ'אנס

ותראה אם אתה ממשיך להתגעגע או שההרגשה עברה.

jeshu

New member
אני אעשה,אתה תעשה,הוא יעשה לא קשה ולא מסובך.כולו עברית... ספרדית כבר למדת?

געגועים

חברים שלי שהיו בטיולים ארוכים, אמרו לי שאחרי כמה זמן (זה משתנה מאדם לאדם) פתאום הם הרגישו געגועים ממש כבדים, וכמעט חזרו הביתה. אבל לכולם זה עבר אחרי כמה זמן, ואז היה להם הרבה יותר קל. אני לא מסוגלת להיות רחוקה מהבית יותר מחודש. אני מאוד קשורה למשפחה, חברים, שיגרה, אוכל, שפה, שירים, תרבות... אז אני אוהבת לטעום תרבויות אחרות, לחזור ולספר כמה יותר טוב שם - אבל להישאר כאן.

sela v

New member
גם אם נוסעים לשנה

זה לא אומר שאי אפשר לחזור אחרי שנה הבייתה. תשאלי כמה מחברי הפורום, שלפי סקר שערכתי בפורום יש כמה שטיילו רצוף מעל שנתיים.

למעלה