אני מתגעגע לגשם החזק!

tsafrirkib

New member
אני מתגעגע לגשם החזק!

מבאס שהחורף עומד להסתיים חודש הבא כבר יהיה ממש חם באסה! צפריר

tsafrirkib

New member
עדיין לא הסתיים רישמית

הוא מסתיים כאשר באמצע מרץ,ובו מתחילה עונת מעבר. לא צריך לסגור את הגולל לפני הזמן.

barnea1

New member
כמובן שתגובתי הייתה די צינית...

ההודעה של איציק מוכיחה כמה המשפט שלך על כך שהחורף עומד להסתיים פשוט לא נכון. כל חציו השני של פברואר וכל מרץ לפנינו, ולהערכתי הם גם יפציצו היטב (אבל זו רק נבואה
).

היו שנים שמרץ היה החודש הקר ביותר בחורף

בחלק מהן מרץ היה קר מאוד, ובשנים אחרות שאר חודשי החורף היו חמים מהממוצע. ובכלל יממת גשם במרץ יותר קרה מבדצמבר למשל, ויש לה פוטנציאל להיות קרה מאוד, ועם שלג בהרים. אין לך מה לראות באופן פסימי את החודש הבא. ואם אתה מדבר על שרבים,אז קח לדוג' את השנה הקודמת, שהאביב היה ללא שרבים משמעותיים!

tsafrirkib

New member
צודק איציק

אני מחובר לגישה שלך הכול עוד יכול להיות! אפילו יכול להיות חודש מאוד גשום. וזה קרה ב-92 שהחורף התחיל מאוחר והסתיים מאוחר

אלה היו שנים עם פעילות רצופה עד אמצע

פברואר. השנה נכנסנו לתקופה רגועה בתחילת פברואר ומאוד לא סביר שהיא גם תהיה שריקת הסיום של החורף.

לפי תיאורית ה"צדק החברתי" שבה אתה לכאורה

מאמין, הרי שאם עד אמצע פברואר היתה אצלנו פעילות רצופה של מזג אוויר, אז זה בסדר אם החורף יסתיים בפברואר... העניין הוא שבאטמוספירה זה לא בדיוק עובד ככה. והחורף עלול (חו"ח) להסתיים בפברואר גם (ואולי דווקא) בשנים שחונות במיוחד !

barnea1

New member
אבל הוא דיבר על השנה הספציפית הזאת

ואכן לא סביר שהמערכת האחרונה הייתה גם המערכת האחרונה לחורף זה, וזה מבלי לדבר על המפות בימים האחרונים שהשתנו ב-180 מעלות וכרגע נותנות מגה מערכת בסופ"ש הבא...

ofirna21

New member
הרבה פעמים בעשור האחרון נגמר בפב החורף

ב2004 -2006 2010 מ11-22 היה קטסטרופה הגענו ל32 מעלות ביום האחרון לפני השבירה.וב2004 גם מקור אימים שבוע אחרי השלג הפך להיות סיוט מה24 -5 למרץ וגם מעל 30 מעלות בסוף.

אלון ל

New member
ריכוז אירועי השלג בהרי המרכז החל מ 1 במרץ

1 במרץ 2009 - שלג בעופרה ובפסגות הרי המרכז. 15 למרץ 2007 - שלג בהרי המרכז מעל 800 מ'. 25 במרץ 2003- שלג בכל אזורי ההרים. בהרי השומרון ובהרי הצפון נערם השלג מרום 600-500 מ'. ירושלים נערם עד 1 ס"מ. 18 במרץ 1998 - שלג כבד בירושלים. לא ירד שלג בצפת. 1 באפריל 1990 -שלג קל בירושלים.

Ale Del Piero

New member
שלג כבד בי-ם ב-98?

אני מוותר על שלג בי-ם ובלבד שלא נקבל קיץ כמו ב-98

למעלה