אני מתבייש!

youvall

New member
אני מתבייש!

תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מההתנתקות... תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מהפריימריז... תסלחו לי לרגע שאני מסיט את דעתכם מהשחיתות... תסלחו לי לרגע ותתרכזו בסיפור הבא: בנאדם, לצורך העיניין נקרא לו נמרוד, עולה לארץ מארץ זרה, יהדותו מוטלת בספק-ולכן אינו זכאי לאזרחות ע"פ חוק השבות. אותו נמרוד, לומד ועובד בארץ במשך 4 שנים-ואז מגייסים אותו(נמרוד כבר תושב קבע). נמרוד מתגייס ומגיע ליחידת הדבורים של חיל הים-ומחליט שהתפקיד לא נראה לו-למה? כי זה לא קרבי מספיק! נמרוד הולך, דופק נפקדות, ועובר ליחידה קרבית-חי"ר. בינתיים, לנמרוד שלנו-עדיין אין אזרחות ורשויות המדינה ממשיכות לראות בו רק כתושב... נמרוד שלנו, בחר מרצונו החופשי, לתרום למדינה! נמרוד שלנו בחר לסכן את חייו למדינה! נמרוד שלנו חי במדינה שלא מקבלת אותו! לנמרוד, החייל הקרבי, אין אזרחות-ואילו לחרדים שלא מתגייסים לצבא ולא עושים אפילו שירות לאומי-יש! אני מתבייש! ד"א-הסיפור אמיתי לחלוטין, חוץ מהשם...

goanin

New member
לא יפה !

מה הקטע כאן? אי אפשר להתחשב באדם, אחרי כל מה שעשה?!

youvall

New member
ללמוד ממנו מהי אהבת הארץ?!

איך את יודעת מה דעתו בנושאים כמו התנתקות, שטחים, כיבוש? ומה אם הוא שמאלני?

יש כאן סיפור שהאופן שבו אתה מספר

אותו נשמע בהחלט מרגש יש היגיון שיש מקום להתחשב במקרים חריגים ובתנאי שישארו בהיקפים זניחים. לכן אני רוצה לשאול אותך, האם שאלתך מתייחסת למרת הפרט או הכלל. לפני שאנחנו דנים מנבכי האמוציות, הייתי רוצה לשאול אותך לגבי העניין העקרוני? ברמת הפרט, האם כניסתו של נ' נעשתה באופן בלתי חוקי?. שהרי אם לאו היה מקבל תעודת זהות. האם יש לך טענות נגד הגדרות חוק השבות (שגם אנשים שאינם מזוהים עם "הימין" כמו עוזי דיין למשל חושבים שהוא רחב מדי ממילא. (חוק השבות עד 1970 קבע שבנו/בתו של יהודי/יהודייה זכאי לעליה במגרת חוק השבות רק לאחר מכן וכצו שעה שנשאר עד היום הרחיבו אותו להיבט הנכד, בהתאם לחוק הגרמני. האם יש לך טענות נגד העובדה שישראל מנסה, ככל מדינה באירופה בהתאמה (ראה דנמרק, הולנד, צרפת) למשל לשמור על רוב יהודי מוצק? עם קצת דימיון מודרך אפשר לךעשות סימלוציות פשוטות היטב. למשל תסריט- מדינה מצויה במשבר כלכלי קשה. נאמר בנגלה-דש/מולדובה/הודו מילוני בנגלה-דשים מוכנים ל"עלות" לישראל ולשרת גם בקרבי- האם עלינו לאמר - קדימה כנס?

jewjew1

New member
טעות היסטורית קטנה

החוק הורחב לסעיף הנכד לאחר ששארית החברים בקהילה היהודית בפולין ברחו לכאן בסוף שנות ה-70 , לאחר התעמולה הארסית בגנות ישראל והיהודים לאחר מלחמת 67.

למעלה