אני מתאמן כבר הרבה זמן

sowhatt

New member
אני מתאמן כבר הרבה זמן

ורק בתרגיל אחד לא העלתי ממש משקל, בכפיפות רגליים. יש איזושהי סיבה מיוחדת? בכל שאר התרגילים יצא לי להעלות משקל, ורק בזה לא.

יכול להיות שהרגליים שלך פשוט

חלשות יותר וצרכיות בסיס ארוך ונרחב לעומת שרירים אחרים בגוף. הרבה באימונים נסמך על גנטיקה....

ronen222

New member
אתה מדווח על תופעה מוזרה

אך בכדי להבין את הבעיה נתחיל בזה שתגדיר טוב יותר את התרגיל האם אתה מתכוון לכפיפות ברכיים או לחיצות שאלה שתי תרגילים שונים ועל איזה תרגילים נוספים אתה עובד ברגליים

sowhatt

New member
לשאלה של עינת, לא הרגליים שלי לא חל

לא חלשות...זה לא העניין... אני מדבר על כופפי ברכיים [עובד על ירך אחורית]... לא הצלחתי ממש להעלות בתרגיל הזה משקל. ברגליים אני עובד בנוסף, על לחיצת רגליים ועל פשיטת ברכיים. בשני התרגילים אגב העלתי משקל מאז שהתחלתי.

ronen222

New member
תנסה לשנות תרגיל

אם אתה מתאמן ותיק ובאמת ותיק תנסה לשנות לדדליפט ברגלים ישרות האמרסטינג שריר גדול יחסית וגדל בקצב גדול משאר השרירים בגוף לכן משהו פה מוזר בהצלחה

עוד

אני משער שהסיבה נובעת מביצוע שגוי, דגשים: הקפד על המנח בירך, כלומר מצב של כפיפה בירך תסייע למתוח את שריר ההם סטרינג ולפי עקומת אורך מתח נפתח יותר כוח. כמו כן מנח הירך צריך להיות קבוע ולא צריכה להיות בו כל תנועה. העצה של רונן מצויינת, שלב סטיף דד ליפט באימונים שלך.

sowhatt

New member
עוד - טוב, אז הלכתי אתמול לחדר כושר

והעלתי [מ-6 פלטות] ל-7 פלטות, והורדתי את החזרות מ12 ל10... עשיתי את כל ה10 חזרות. לגבי ביצוע שגוי, אני חושב שאני מבצע את התרגיל טוב, כי אני ממש מרגיש את השריר עובד. ואין תנועה במנח הירך. אני גם מבצע את הכפיפות לא מהר, אלא בשליטה, והשריר מורגש. בכל מקרה, אז העלתי משקל והורדתי חזרות מ12 ל-10. אני חושב שבכל הזמן הזה הייתי יכול להעלות את המשקל ולהוריד חזרות. יכול להיות שפשוט השריר לא היה מספיק מגורה? בגלל זה לא הרגשתי ממש הבדל, ולא הרגשתי שאני יכול להעלות?

אלי ו.

New member
כלל הזהב באימונים וגם בחיים

אם נתקעת, שנה את הכיוון. בכל תכנית, בכל כיוון בסופו של דבר תיתקע בקיר. אל תתאהב בדרך, חשוב על המטרה. שינוי זה תבלין החיים, השתמש בו!!! ובתרגום מזן לעניים: כן, כנראה שהתכנית (לרגל אחורית) היתה צריכה שינוי. האם השינוי שעשית מספק? אולי, באופן אישי הייתי מנסה משהו יותר דראסטי אבל אם השינוי שלך יעבוד אז יופי. דרך אגב, זהירות עם ההמסטרינג, מדובר בשריר "עצבני" ומאוד רגיש לפציעות. אז חימום ומתיחות במיוחד חשובים כאן.

sowhatt

New member
כן, שמתי לב שהשריר הזה "עצבני"

במיוחד, זה התרגיל היחיד שאני מבצע ואני מרגיש בחזרות האחרונות שהוא ממש עצבני.
בנוגע לחימום ומתיחות. לפני תחילת האימון אני עושה משהו כמו 8-10 דקות ריצה בקצב של 10.5 קמ"ש, ועוד 2-3 דקות הליכה לרגיעה. לאחר מכן מבצע קצת מתיחות. איך זה?

למעלה