אני משתמש ב windows 98..

Sandro

New member
אני משתמש ב windows 98..

ורציתי להתייעץ לגביי לעבור ל - windows XP.. גם בנושא אבטחה וגם בנושאים אחרים. שמעתי כל מיני שמועות על שתי הגירסאות, חלקן נכונות וחלקן אין לי מושג, למשל יש אומרים שב XP האבטחה גבוהה יותר, העיצובים והגרפיקה גבוהים יותר, אך יש סירבול לא קטן במערכת - מה שנקרא, יותר מידי אפשרויות, כל שבוע יוצא איזה באג אבטחה חדש ב XP - כך לפחות שמעתי, והוא לא מעלה הרבה מאוד משחקים ויש אומרים שהוא עובד ב"סלוו-מושיין".. מצד שני, יש את windows 98, שבו אני משתמש כרגע, יש אומרים שאין כמוהו ועדיף להישאר, הגרפיקה, העיצובים והאופציות אומנם לא משהו יחסית ל XP, לגבי האבטחה אני לא ממש יודע לגביו, הוא יחסית מעלה את כל המשחקים שהפעלתי עד כה והוא תמך בכל דבר שהפעלתי עד כה.. אבל מה שבאמת מפריע לי הוא שאמרו לי שהוא מנצל רק 64 זיכרון פנימי מתוך 256, אז רציתי לדעת - קודם כל אם זה נכון.. ועד כמה זה חשוב ומשפיע.. ומה הכי כדאי כמובן..

mop666

New member
תלויי אם המחשב שלך הוא סביר

עדיף איכס פי מבחינת אבטחה אני מכיר הרבה וירוסים וטרוינים שלא עובדים על האקס פי אחרי שמורידים עידכוני אבטחה כמובן לפני שפירמטתי עשיתי קצת ניסויים על המחשב שלי חחח וזה לא השפיע אבל 98 לפי מה שאני זוכר ממש בקושי נתקלתי בבעיות אבל זה היה במחשב יותר ישן אז כמו שאמרתי תלויי אם המחשב שלך לא כל כך ישן

uzi2

Active member
הרבה שמועות שגויות

היתרון של ה- XP העיקרי הוא היציבות. הוא גם יתמך הרבה אחרי שה- 98 יפסיק להתמך. יש לו הרבה יותר אפשרויות אבטחה אבל גם הרבה שרותים לא נחוצים שבד"כ רצים ופוגמים ברמת האבטחה. לכן למרות שיש פוטנציאל לרמת אבטחה גבוהה יותר הרי שאצל מרבית האנשים רמת האבטחה נמוכה יותר. יכולות להיות בעיות ב- XP עם משחקים ישנים או עם חומרה ישנה. לגבי עניין ה- 64 מגהבייט: אין שום בעיה לנצל 256 מגהבייט זכרון ב- win98 ואף יותר. יש מגבלה מסויימת על זכרון מעל 512 מגהבייט. עיקר צרכני הזכרון הן התוכנות שרצות ואלו יכולות להשתמש גם ב- 256 מגהבייט ויותר של RAM. הגרפיקה היפה של ה- XP גם זללנית משאבים ופוגמת בביצועי המחשב. כדאי לשקול לבטל אותה (לעבור ל- classic view) ואז הביצועים פתאום ישתפרו. כרגע עוד יש יותר באגים ב- XP כי היה מספיק זמן לטפל באלו של ה- 98. גירסת ה- enabled של 98 כבר אי אפשר להשתמש ב- Windows update וזה כאב ראש גדול עכשיו לעדכן עדכונים קריטיים (עבור אלו שמעולם לא עדכנו ועכשיו רוצים לישר קו עם כל העדכונים).

למעלה