אני משתגעת

nowonder

New member
שוב, תודה.

אכפת לך אם אסכם את מה שלמדתי עד פה? (זה עוזר לי להבין. אם היה לי מרקר ורוד, גם הייתי מציירת פרחים וכוכבים קטנים ליד כל נקודה): * המודל הנכון לזוגיות הוא שהאישה מטפלת בבית, הגבר מביא פרנסה. גבר צריך לא להראות רגשות. אם הוא לא נותן לאישה כסף, זה כי הוא מחנך אותה להיות פחות אימפולסיבית ויותר מחושבת. * אם אישה מתלוננת שרע לה, שהיא אומללה במודל הזה. היא סתם מלודרמטית בנוסף להיותה טיפשה. ורוב הסיכויים שלמחרת היא תשכח שרע לה. * אם המודל הזה נכשל, זה אינו מעיד על המודל, אלא על האישה. או על הפורום הזה שנותן עצות גרועות. טוב, עכשיו, אם סיכמתי נכון את כל הנקודות, עדיין חסרה לי התשובה למה ששאלתי. ומה אם כל יום מישהי מרגישה אומללה בתוך המודל הזה, וכל יום היא הולכת לישון, ולמחרת היא קמה, והכל חוזר על עצמו מחדש. והיא לא, חלילה וחס מהזן הפמניסטישינקינאיליברליחילוני. מה אז? איזו עיצה אתה נותן אז? וההוכחה שהבאת לטיעון שלך, זה יותר ניחוש מאשר הוכחה. למעלה ממחצית מהשואלים פה, לא חוזרים להגיב (נשים וגברים). לא ברור אם זה כי הם שמעו משהו שהם לא רוצים לשמוע, או כי הבעיה שלהם נפתרה, או כי הבעיה שלהם החמירה, או כי הם הפנימו את העיצות שניתנו להם, ועכשיו יותר טוב (או יותר רע, כמו במקרה שלך). ורק, ברשותך, רציתי להוסיף משהו שאתה בטח כבר יודע, לא בכל פעם שמישהו (או מישהי) אומרים משהו שלא נוח לך איתו או שאתה לא מסכים איתו, זו מרירות. לעומת זאת, אם תמשיך לכעוס ככה, על הפורום, על נשים, על אישתך, זה רק עניין של זמן עד שהכעס ירקיב בתוכך ויהפוך מרירות. ואתה יודע משהו, נשים מטומטמות ונאורות כאחת לא רוצות גבר מריר. אני לא יודעת אם לקוות שהשיחה עם אישתך היתה מועילה. זה נשמע לי כמו מצב של לוז-לוז. אה, ועוד משהו. מה שיפה בגברים, שמספיק תלתלים ומחשוף ושוליים של תחרה, והאידיאולוגיה על נאורות מתגמשת בפני הפיסיולוגיה.

nowonder את פשוט גדולה

כל הכבוד לך על התגובות, לא יכולתי לנסח טוב יותר. מי היה מאמין שעוד קיימים גברים שכמותו ועוד בגיל 32....

../images/Emo163.gif לא מסכימה

נאורות היא טורן אוף אמיתי
. את תצטרכי לפצות פה את הפיסיולוגיה חזק, חברה. לא מספיק בייבי דול שופע וניענוע בתלתלים. את צריכה גם ספונג'ה ביד וכריעה על ארבע בתנוחת "קירצוף הפנלים" המחמיאה. מינימון. לכל הפחות...

מיזוגן

New member
השאלה ששאלת היא שאלה היפוטתית

היא לא נכונה למקרה הזה. ראיתי שאכן חלק מהשואלים לא חוזרים להגיב. לגבי שיעורם בקרב באי הפורום אני סומך על המילה שלך. אלא שהבחורה במקרה הזה דווקא השתתפה באופן פעיל ביותר לאחר פרסום הפוסט שלה באותו לילה והמשיכה גם בבוקר שלמחרת, וזאת למרות שנאמרו לה דברים קשים ולא ברורים לה (כך שעל הפנמה אין מה לדבר). מה שמראה שמדובר באדם דיאלוגי. אלא שמאז אותו בוקר, במשך יותר מיומיים, הבחורה התנדפה. וזאת על אף דו השיח בינינו שפשוט קורא לה להצהיר "הנני כאן". מכאן אפילו את כאישה יכולה להסיק שהבעיה נפתרה. ואם היא כבר נפתרה, כנראה שלא היתה ממש בעיה. הבחורה היתה צריכה קצת לפרוק כעס קצר מועד, כמו שכל אישה צריכה לעשות מדי פעם. גבר קובר כעסים כאלה עם כמה כוסות בירה וגרעפס אחד או שניים, ואילו אישה צריכה לשחרר את העול באמצעות מילים. לא מדובר פה באומללות כרונית כפי שאת מנסה לצייר, שכן הבחורה הייתה חוזרת לשמוע עוד תגובות ולהגיב בהתאם לאופיה. כשיהיה מקרה כזה של אומללות, נתייחס בהתאם. לכל דבר יש את הזמן שלו ואני לא הולך לשום מקום. זה קשה אבל תלמדי להתאפק. ובאשר לתרנגול שמסתובב בלול שלכם, הנקרא מדען טילים. כבר הספקתי להבין שההומור וחדות האבחנה שלו הם שם דבר בקרב פרגיות הפורום. אלא שאני אינני ממורמר על נשים כלל וכלל ומעולם לא הייתי. מירמור הוא תוצאה של פגיעה וכדי להיפגע אתה צריך להרגיש נחות מול הצד הפוגע. שלא כמו הבחור מהקישור, אני מעולם לא הרגשתי נחות מול נשים. להיפך, אישה היא בסה"כ שעשוע עבורי ולרוב לא מאתגר. כמו פאזל של 20 חלקים. המירמור היחידי שקיים אצלי הוא על חלק מכותבי הפורום שפגעו לי ביחסיי עם אשתי בצורה בלתי אחראית בשם הנאורות. לא זכור לי אם המדען השתתף באותה פגיעה, כך שאין לי עליו דבר. הוא משעשע חלק מנשות הפורום ואולי מצליח לקלוע לסל בזכות זה. כמו שאמרתי, נשים הן לא משהו מאתגר במיוחד. כמו ההומור שלו.

מיזוגן ראבק

הפורום לא נותן פה עצות מקצועיות או עם אחריות. אני לא יודעת מה אמרו לאישתך שאתה כל כך כועס על כל הנשים. אבל בחיית, קצת פרופורציות.. נכון שרובנו פורקות במילים..והרבה
אבל, היו פה גם נשים שלא הסכימו עם שום תגובה שקיבלו. אישתך עשתה את הבחירות שלה. ושוב, אין לי מושג מהן. אחלה תרנגול יש לנו פה :)

איזה מבאס זה

אתה נשוי לאשה מי יודע כמה שנים, מכיר אותה מלפני ומלפנים, מרכיב ומפרק אותה מתוך שינה בעיניים עצומות כמו פאזל 20 חלקים, בסוף היא הולכת לאיזה פורום מעפאן ובחמש דקות כמה גולשים אנונימיים שאין לה מושג מי הם גורמים לה להתהפך עלייך. מצד שני היא מטומטמת - בעצמך אמרת. אולי אם היית לוקח אשה אינטיליגנטית ומטפל בה כמו שצריך זה לא היה קורה.

מיזוגן

New member
תרנגול כפרות חינני

כתרנגול מנוסה בשטח אני בטוח שאתה כבר יודע שנשים עלולות להתהפך עליך בלי קשר לסוג הטיפול שאתה מעניק להן או למידת האינטיליגנציה שלהן. כשהן נמצאות במצב רגשי מעורער הן יהיו פתוחות לכל שטות שתיזרק בסביבה, אם זה בתכנית בוקר נשית המועברת ע"י שתי דוגמניות או בוגרות ריאליטי, במגזין המטופש שהו מעיינות בו במספרה ואפילו בפורום נידח של נאורים וליברלים לא אחראים. זה כי הן מונחות ע"י הבטן ולא ע"י ההגיון ולבטן יש רגישות גבוהה מאד. ע"פ התגובה שנתת לפינגפונג בפוסט אחר, אני יודע שאתה מבין את זה בדיוק כמוני. כמו כן, אני יודע שאתה מסכים עם כל מה שאני כותב כמו יתר היועצים הזכרים שמסתובבים פה, אלא שאתה מעוניין לשמור ממני מרחק מחשש למעמדך כתרנגול הפורום. אני מכבד את זה ועל כן לא אוסיף להתנצח איתך. אין לי שום כוונה לערער מעמד זה.

בקיצר - הכניס לך בנוקאאוט ../images/Emo67.gif

חבל, דווקא מזמן לא צפינו לאיזה פייט תרנגולים. אולי בכל זאת, תתאמץ קצת?

nowonder

New member
סליחה על האיחור

היו המון כלים בכיור. הבנתי. אתה תתייחס לשאלה שלי בזמן ובמקום שמתאים לך. זה בהחלט קשה לי, אבל אני אתאפק. מירמור הוא לא תוצאה של פגיעה (ולמרות שזו נטייה גברית לחשוב ככה, אין קשר בין פגיעות לחולשה ובטח לא לנחיתות. פגיעות). מירמור הוא תוצאה של כעס ותיסכול שלא נפתרו, ויושבים לך בתוך הלב והראש. ואתה נשמע כעוס מאוד. ורק, ככה, בעדינות, אני רוצה להגיד לך, שהפורום לא אחראי להתפרקות הנישואין שלך. אתם אחראים לכך. אני לא יודעת אם שמת לב, אבל לא תמיד יש אחידות דעים בתגובות של חברי הפורום לעצות שניתנות. פותח השירשור מחליט לאיזה מהעצות להקשיב, אם בכלל. למשל, אתה יכול להגיד לי מעכשיו, ועד שיכחיל פרצופך, שבכדי להגשים את חלומי לפרישה מוקדמת באיי סיישל, אני צריכה להפסיק לקנות כל כך הרבה מגפיים, נעליים וחצאיות. רוב הסיכויים שאני לא אקבל את עצתך. אלא להפך, אהיה בדיוק בדרכי לחנות הקרובה, עם כרטיס האשראי (שבעלי הפרייאר נתן לי) בכיס. וזאת למרות עצתך הנאורה.

מיזוגן

New member
לא יישמת את הנלמד

אבל לא נורא, אנחנו רק בהתחלה. נכון שהפורום לא אחראי למצב הנישואין שלי (הם עוד לא התפרקו, עוד לא הגעתי לידי החלטה), אך גם לא אנחנו אחראים למצב הנישואין - אני האחראי. כפי שטענתי קודם וזה לא נקלט אצלך עדיין, נשים ואחריות הם שני דברים שלא הולכים ביחד. לפיכך אשתי לא יכולה להיות אחראית על כלום. אני רוצה להסביר לך משהו. כשנתקלתי באותו פוסט של אשתי בפורום שלכם וראיתי את השטויות שנכתבו שם, הדחף שלי היה להירשם ולחבוט בכל מה שזז. אלא שלא עשיתי זאת משתי סיבות: 1. אני גבר אחראי וככזה אני שולט ברגשות ובדחפים שלי. 2. במשך תקופת חקר הפורום נוכחתי לדעת שעל אף הנזקים שאתם גורמים לעיתים, אתם באמת ובתמים מנסים לעזור לאנשים. ההבנה הזאת ריככה את הכעס שלי ועל כן החלטתי להתערב רק כשאני רואה שאתם עומדים לעשות נזק, כמו בפוסט הזה. מגוון דעות זה אכן נחמד, אבל כשכל התגובות הן חד צדדיות וחד משמעיות והן נאמרות לאישה שנמצאת במצב רגשי מעורער (כמו בפוסט הזה וכמו בפוסט של אשתי), אז אין לה את חופש הבחירה כפי שאת טוענת. וזה התפקיד שהחלטתי לקחת כאן - לאזן את התובנות החילוניות-שמאלניות-שיינקינאיות-ליברליות-פמיניסטיות שלכם במקרים קיצוניים. ותתפלאי, אני לא כותב פה אפילו שבוע וכבר קיבלתי מסרים שמבקשים את דעתי. ועוד משתי נשים. הן תחלטנה אם לאשר את דבריי, לי זה ממש לא משנה. אבל הנה גם למדתי משהו ממך. לתומי חשבתי שמירמור הוא סוג מסוים של כעס, ועתה למדתי ממך שמירמור הוא תוצאה של כעס שלא טופל. כפי שאני טוען תמיד, כשמדובר בעולם הרגש יש לנשים יתרון בידע ובהבנה ועל כן אני מודה לך שהשכלת אותי. אז לאחר מה שלמדתי, אני חוזר בי מהאימרה שאני ממורמר על כותבי הפורום. אני רק כועס עליהם ואני מטפל בכעס שלי ע"י התפקיד שלקחתי על עצמי בפורום. לילה טוב ונתראה בשיעור הבא.

chenby

New member
אם לומר לך את האמת (שלי כמובן)

לפי איך שאתה כותב, ולפי המילים שאתה אומר (שנשים הן מטומטממות ולא יכולות להיות אחראיות) אני מבינה למה אנשים כתבו לאשתך את הדעות שהרתיחו אותך.. יכול להיות שמישהו כתב לה שם (אולי גילה לה בטעות) שהיא חכמה? שהיא חזקה? שיש לה אפשרות בחירה? שהיא קובעת איך יראו החיים שלה? נשמע קצת אחרת מאשר- בעלך שולט בך והוא הקובע ותעשי מה שהוא רוצה ואין לך שום אפשרות בחירה- כי אני גם הייתי ממליצה לה לעזוב אדם שמחפש רק לשלוט באחרים. אם היית לוקח אחריות - היית יודע שבאחריות אין שום אשמה ואין תרוצים וגם אין מרמור.. כי כשאני אדם אחראי, אני מודעת לזה שאחריות היא היכולת שלי לבחור איך אני מגיבה. ולא להגיב אוטומטית מתוך ההרגלים שלי. הטיפול שלך בכעס על הפורום - לא בטוח שהוא יעזור לך במיוחד. אולי יעורר אצלך איזה ריגוש - על תגובות מנוגדות הרי אתה יוצר את הגירוי.. בשביל לקבל תגובות. הכעס שלך על כותבי הפורום - הוא הכעס שלך. אתה הוא זה שכועס, ואתה זה שחווה את הכעס. אנחנו עדיין וירטואלים.. רק מראה שכתובה על דפי אינטרנט. לך לאשתך.. אולי במקום לחפש לנקום או להוציא את הכעס, תלמד איך לכבד את אשתך ואיך לתת לעצמך ולה הרגשה טובה - שבחרתם נכון אחד בשניה ואתם מעצימים אחד את השניה במקום לחשוב שהיא מטומטמת. לא הייתי ממליצה לאף אדם להשאר עם מישהו שחושב שהוא מטומטם.

chenby

New member
אם לומר את האמת

פעם הייתי שמאלנית. נוער הנרות של רבין, מצביעה מרץ קבוע.. אבל לאט לאט איכשהו קורים דברים (גם התחזקות אפשר להגיד) ואני קולטת מה הולך סביבי.. והאמת היא שמיציתי את השמאל. הבחירות האחרונות לא הצבעתי בכלל כי הייתי בארה"ב אבל גם ככה לא הייתי יודעת למי להצביע. אני סומכת על ההוא שם למעלה. ליברלית - איך אמר כריס רוק- אין דבר כזה אדם ליברלי או אדם שמרן. יש דברים שאני ליברלי לגביהם, יש דברים שאני שמרן לגביהם. מכירת נשק- שמרן. זנות - ליברלי.. שנקינאית - מעולם לא הייתי פמיניסטית - מעולם לא הייתי, אפשר לומר אפילו שאני יותר שוביניסטית האמת גם זה לא נכון.. כלומר אני לא חושבת שבאמת יכול להיות שיויון כי אנילא חושבת שאפשר באמת לעשות השוואה - בין אנשים בכלל, ובין גברים ונשים בכלל, אני אישית לא הייתי רוצה לעשות 3 שנים צבא, שמחתי על השנה ו9 שעשיתי.. וזה הספיק לי, ואם להיות באמת רציניים לרגע, יש דברים טובים שנעשו כמובן. זכות הבחירה וזכות הביטוי וכן לכל אדם מגיע להרוויח כמה שיותר , וזה לא קשור אם הוא גבר או אישה, אלא זה קשור לתרומה שלו וכן מכעיס אותי שנשים מרוויחות פחות באותה עבודה כמו גברים.. מה שכן, אני חושבת שמה שנוצר בשנים האחרונות זה מודל אישה שהוא כמעט בלתי אפשרי. ומכיוון שנשים כמעט כולן (וגם המזרחיות) פולניות, אנחנו עובדות על מצפון. אני עכשיו צריכה להיות סופר וומן - אני בת 31 אני גם צריכה להתחיל קריירה, גם להצליח בה, גם להתחתן, גם ללדת ילדים, גם לגדל אותם, גם לטפח קריירה וגם להיות אמא מעולה, וגם להיות בת זוג מעולה, וגם לדאוג לעצמי כמובן ולפתח את עצמי, ונראה לי שמשהו מתפקשש פה. הצורך במושלמות. הצורך להוכיח. ומה שנוצר זה שכן, אני רוצה את כל זה. ההורים שלי רוצים את זה המשפחה שלי מחכה כבר שאני אתחתן, ומתה שאני אקים משפחה ואביא ילדים, וגם שתהיה לי קריירה מוצלחת, וגם שאני אפתח את עצמי - ברור שהם רוצים שאני אהיה מאושרת, אבל זה קיים. אבא שלי מת לחתונה מת לחגוג מילים שלו ביומולדת שלי לפני חודש.. מה אני יכולה לעשות? בקיצור, הפמיניזם הזה, הביא איתו הרבה דברים טובים, וגם נראה לי שבאיזשהו מקום זה עבר את הגבול. כי זה יצר תחרות לא רלוונטית, ובעיקר יצר מרמור בין נשים לגברים. היום אין ג'נטלמנים, את צריכה להיות מעולה במיטה, ואת צריכה לתת מהר ואת צריכה לענות על הרבה מאוד כישורים - כי יש תחרות שם בשוק. תראי את כל הג'יי דייט - איך פעם הכירו? תזכירי לי? בקיצור, הכי רחוקה מכל ההגדרה הזו. בכלל יש לי המון שאלות והמון דברים שאני מתעסקת בהם. אני רואה המון הרצאות וככל שאני לומדת יותר, יש לי יותר שאלות. וגם אני מבינה שאיןלי מושג איך להגדיר את עצמי (חוץ מאשר אני זו אני) כי כל יום אני מגלה משהו חדש שמשנה אותי. זה פשוט מדהים.

מיזוגן

New member
גם לך אני צריך להסביר משהו, גברתי המנהלת

למעשה זהו הסבר לכל נשות הפורום. כשלקחתי על עצמי את התפקיד שלקחתי, קבעתי לעצמי כלל - לנהל דו שיח עם אישה אחת בכל פעם. כגבר אני ממוקד מטרה ואיני מסוגל להתפזר לכמה וכמה כיוונים. אני מעניק את כל תשומת הלב לאישה אחת בלבד. כזה אני, מורה מונוגמיסט. שאף אחת לא תחשוב שאני מתעלם ממנה במכוון או שאין לי את היכולת להשיב לשאלתה/הערתה/עקיצתה. nowonder הצביעה ראשונה והיא מתולתלת, ועל כן התייחסתי רק אליה. מכיוון שאת המנהלת אז מפאת הכבוד אני אחרוג חד פעמית מכלל זה. את שבויה בתובנות החילוניות-שמאלניות-שיינקינאיות-ליברליות-פמיניסטיות ועל כן כל נקודות המוצא שלך מוטעות לחלוטין. זה לא אני שמחפש את השליטה, אלה הנשים שמחפשות אותה. נשים בתוך תוכן מחפשות את הגבר שינהיג אותן, שיהיה הסלע בחייהן, שיהיה עמוד האש לפני המחנה. הצורך הזה שלך כאישה (גם אם הוא מודחק) לא פוסל אותך מלהיות חזקה וחכמה. זה לא סותר. הגירוי שאני יוצר אצלכן הוא לא דבר של מה בכך. כמו שהזכרתי קודם, אתן בסתר ליבכן יודעות ששם נמצאת האמת והאמת מגרה. זו רק האווירה החילונית-שמאלנית-שיינקינאית-ליברלית-פמיניסטית שמונעת מכם לקבל את הדברים כמו שהם. עשו לכן שטיפת מח שגורמת לאמת האוניברסלית, שאני רק השופר שלה בפורום הזה, להיות כה קשה לעיכול אצלכן. לנשים יש תפקיד חשוב מאד בחיים ועל כן זה ממש לא נכון לומר עלי שאני לא מכבד נשים. זה אתן שלא מכבדות את התפקיד הטבעי שלכן, מה שגורם לכן לחשוב שאחד כמוני לא מכבד אתכן. שטיפת המח הזאת גורמת לכן לחשוב שלנהל את משק הבית ולגדל את הילדים זה פחיתות כבוד. במקום להבין שמדובר בכבוד גדול ולהיות גאות בהיותכן נשים, תוך הכרה במוגבליות שלכן (כפי שאני מכיר במוגבליות שלי), אתן בוחרות לשאוף להיות כמו הגברים. דבר שהוא בלתי אפשרי בשל המוגבליות שלכן. השאיפה הבלתי אפשרית הזאת תגרום לכם להרגיש נחותות לנצח. אני רואה נשים כמוך מסביבי כל הזמן. חלק מהעובדות שלי כאלה. הן מבולבלות ואומללות. המוסכמות החילוניות-שמאלניות-שיינקינאיות-ליברליות-פמיניסטיות כופות עליהן את החשיבה שיש להן ערך רק אם יכפרו בתפקיד הטבעי שלהן, כשלמעשה הכפירה הזו מבטלת את ערכן בעיני הגברים. אין שום ערך באישה שלא מבצעת את תפקידה הטבעי, כמו שאין שום ערך לגבר שלא מבצע את תפקידו הטבעי (שכאמור הוא לפרנס ולהיות עמוד האש לפני המחנה). אתן יודעות היטב על מה אני מדבר. תיזכרו דבר אחד - איך שאתן מסתכלות על גבר לא מפרנס וחלש אופי שלא מסוגל להנהיג, כך בדיוק אנו מסתכלים על אישה שלא מכירה בתפקידה הטבעי. במבט מלא בוז. אין לי ספק שלא שכנעתי אותך. את שבויה לנצח בנאורות. זה היה בסך הכל הסבר לגירוי שאתן חשות כשאתן קוראות את דבריי. גירוי האמת.

ובהקבלה למשטרים טוטליטריים

אם עסקינן- אתה רואה אדם כבעל ערך כלשהו רק אם הוא מתפקד בתפקיד שהוכתב עבורו. זה סממן לתפיסה דכאנית ומבטלת צלם אנוש.

אתה כבר מצייר את עצמך כתינוק מגודל

פגעו לך בפאזל 20-חלקים וזה מרגיז אותך עד כדי ריקבון... נו באמת.

למעלה