אני מרגיש...

daganbgan

New member
אני מרגיש... ../images/Emo7.gif

ששום דבר בחיים שלי לא מסתדר לי לא משנה כמה אני מנסה לסדר אתם מכירים את התחושה הזאת שאתם עושים צעד אחד קדימה אבל במקום שזה יעזור לכם זה מחזיר אותכם 8 צעדים אחורה ? חרא לי ונמאס לי ונשבר לי! שום דבר לא מסתדר לי.. אני רץ מצרה לצרה ולא מסוגל לטפל בהכל ביחד. והעיניין הוא שכמה שאני רוצה לסדר דברים שום דבר לא זז לי!!! שום דבר לא מצליח לי!!! אני רוצה לשתף אתכם רק במשהו אחד (יו כמה אני שיגעתי לכם תשכל!) אני והידיד הזה חזרנו לדבר (טיפה טיפה) במסנג'ר וככה קיוותי שתהייה לי הזדמנות להסביר לו הכל לדבר איתו ואולי להצליח לשכנע אות על ידי צעדים בוני אמון לדבר איתי בטלפון ואולי אפילו להפגש איתי. במשך שבועיים ניסתי.. די דיברתי לעצמי נשמעתי כמו תקליט שבור... הוא התעצבן מזה! (אני אישית התצבנתי מעצמי) אבל הוא לא הגיב לי אז המשכתי והמשכתי לחפור כמו ילד מפגר! גם שלחתי לו הרבה אסמסים ובמקום לתת לו את הזמן שלו הפעלתי לחץ (.. צעד קדימה שמונה אחורה..) לפני שבוע ביום שישי ידיד משותף הציע לו לצאת איתו ושאל אותו אם זה בסדר להזמין אותי. הוא אמר לו כן תזמין אותו ואי התלהבתי התלבשתי התקלחתי הייתי הכיייי מאושר בעולם עד שהוא התקשר לידיד ההוא 20 דקות לפני שהוא בא לאסוף אותי ואמר לו "נראה לך שהייתי יוצא איתו ?" וביטל את הכל. בשניה עברתי ממצב אושר ענק לדיכאון ענק!!! אבל הבנתי שהוא עשה את זה מתוך כעס ומתוך אולי רצון לנקום בי (לא יודע..זה צריך לשאול אותו). הושפלתי מעט בלעתי את הרוק והמשכתי. יום חמישי בבוקר אני מקבל הודעה ממנו בטלפון שבו הוא רוצה להפגש... עניתי לו התקשרתי ושלחתי אסמסים.. כי התלהבתי.. חשבתי שעכשיו הוא החליט שהוא כן רוצה לפגוש אותי. במשך 10 דקות שלמות זימרתי חחח אפיל הערתי מהשינה ידיד בשביל שיתלהב איתי. אבל מסתבר שהוא טעה בהודעה והיא בכלל לא היתה מכוונת אליי. שוב אכזבה ענקית. ביקשתי ממנו לפתוח את החסימה במסנג'ר אבל הוא לא הסכים ולא הגיב כלל... רק מממש ממממש התעצבן. הוא סיכם איתי שלא נדבר לעולם!!! הרגשתי שמבחינות אני איש שלא קיים יותר (מת (במובן המטפורי של המילה כמובן)). שגם אם הבית שלי היה מתפוץ לא היה אכפת לו כי מה לי ולו ?. היום הסתובבתי בתחושה שאולי אני צריך עוד משהו לעשות... משהו שיציל אולי את המשהו הזה שלי... להראות בגרות אחריות ורצינות כלפי הקשר שלי איתו (שנרמס לחלוטין) וכלפי עצמי. אחרי שלפני שבועיים יצאתי מהארון בפני החבר (הסטרייט) הכי טוב שלי יצאתי מהארון בעבודה והיום כלפי אמא שלי. לא נעים לי להתמודד איתה אז ברחתי מהבית. עכשיו אני אצל חבר רושם את זה ממנו... מחכה לי יום ארוך. שלחתי לו אסמס... הרגשתי חנוק רצתי לדבר עם מישה ואולי עשיתי את זה בשביל לקבל ממנו סימן ולדעת שאני לא לבד שהוא שם בשבילי ברגע החשוב הזה כמו שאני הייתי בשבילו. (אבל אני משלה את עצמי מפעם לפעם). אני למדתי לקח מאוד חשוב מכל זה. שאין כזה דבר ידידות אמיתית. ואין כזה דבר שנקרא לנצח. שאנחנו חיים באשליה מאוד מאוד מסוכנת שיש דברים טובים שהם איתנו עד יומינו האחרון. והאשליה שיש דברים טובים בחיים ששווה להלחם עליהם. אני לא אופטימי. להפך, אני הכי פסימי בעולם. אני יותר לא מאמין באף אחד וגם לא רוצה לקבל לחיים שלי אף אחד. הספיק לי להתמודד עם לב שבור בסדר גודל כזה (אפילו שהוא היה ידיד). למה לי להתקרב למישהו שגם ככה עוד שנה.. שנתיים.. שלוש יריב איתי או אני איתו ונסיים את הקשר לעולם ונשאר שוב עם לב שבור. אני חושב שהתחלתי להתמכר לבדידות הזאת. אף אחד בעולם הזה לא יבין אותי. הרבה מנסים לנחם ולזרוק מילים מעודדות אבל אף אחד לא יודע מה עובר לי בראש ובלב ואף אחד לא יכול לרפות את זה. אפשר יהיה להרביץ לי עכשיו לקלל אותי ולא יהיה לי אכפת אני כבוי אולי במקום אחר ובזמן אחר אני הגיע לשלווה הפנימית שלי ולמה שאני כ"כ רוצה פשוט רק את מאית האושר שהיתה לי. ממקום משכני הזמני... בבכי קל... במצב של אוף נפשי ופיסי אני מאחל לכולם שבת שלום ושתדעו רק נחת.

Saint Marco

New member
קראתי את מה שכתבת...

והייתה לי תגובה בראש, אבל אני אוותר. רק דבר אחד, שזו עיצה מאוד כנה ואמיתית ממני אליך... אל תצא בהצהרות ועל אחת כמה וכמה הצהרות שאתה לא מסוגל לעמוד בהן או שאתה לא באמת מאמין בהן כלפי החברה.... זה מריח לא טוב, ובכלל... את ההסברים וההצהרות אתה צריך להביא רק לעצמך. לומר שאין דבר כזה ידידות אמיתית- אתה בורח מעצמך ואתה יודע שזה קשקוש.... תקופה לא נעימה, אבל דברים מסתדרים בסוף.... צריך זמן וסבלנות.

Alnilam

New member
טוב,

זה שהידידות הזאת לא הייתה "אמיתית" או "נצחית" [אגב - אלה שני דברים נפרדים ובלתי תלויים], לא אומר שאין כאלה. להגיד שלא אכפת לו - אולי זה נכון, אולי זה לא. מהצד השני, בנינו - אם כל כך אכפת לך ממנו, אז אתה צריך להבין שהוא החליט לנתק אותך מהחיים שלו, הוא החליט שיהיה לו טוב יותר בלעדייך. הוא יודע שאתה חושב אחרת, אבל הוא החליט את ההחלטה שלו. אם כלכך אכפת לך ממנו - אולי פשוט תכבד את ההחלטה שלו, ותפסיק להקשות עליו? אם הוא עשה טעות - הוא יבין את זה לבד ויחזור לדבר איתך בשלב מסוים. ואם לא, לא. בשני המקרים - תן לו את הזמן שלו ואת המרחב שלו כדי להגיע למסקנות שלו עם עצמו, ואל תכפה את עצמך. זה לא יעזור לאף אחד. מעבר לזה - בין השורות, אתה נשמע גם מאוד כועס עליו, על הנטישה הזאת, ועל זה שלא אכפת לו והוא לא שם בשבילך. כל מה שיש לי להגיד לך - זה שהדבר הכי חשוב שאתה צריך ללמוד מהסיפור הזה, זה לוותר. תוותר עליו, תוותר על מה שהיה לכם, תציל את הזיכרונות היפים שלכם לפני שהם ייהרסו, ותוותר עליו. לגבי המסקנות שלך - לא יודע מה יהיה איתי עד יומי האחרון, אבל אני מלא תקווה שהיום הזה עוד רחוק. ובינתיים אני מוקף באנשים שאכפת להם ממני ושאוהבים אותי. אם הם יהיו פה עוד שמונים שנה? לא יודע. לא יודע אם הם יהיו פה עוד שבועיים. אבל כרגע הם כאן, וכרגע זה טוב. ולגבי דברים טובים בחיים ששווה להלחם עליהם - יש המון כאלה. באמת, המון. אבל להילחם זה קל. החלק הקשה באמת הוא ללמוד לוותר, ויש גם דברים טובים שצריך לוותר עליהם. Alnilam

BIoNdY

New member
האמת שזה די הפוך...

לוותר זה הרבה יותר קל מלהלחם. זה נכון שלפמעים צריך לוותר - למרות הדחף העמוק להילחם אבל זה לא נכון שלהלחם זה יותר קל, להפך, זה דורש הרבה יותר כוח ואנרגיה. רק רציתי להגיב על המשפט הזה. זהו =]

אין ממש דרך לקבוע מה יותר קשה,כי כל מקרה

לגופו. יש מקרים שבהם יותר קשה להלחם וקל יותר לוותר,יש מקרים שבהם בדיוק ההפך.

Alnilam

New member
צודק.

המשפט היה הרבה יותר מכליל משהוא נועד להיות, אני אתקן. במקרים כמו שהוא מתאר, בסיטואציות האלה, כשכל דחף פנימי צועק לך להילחם עד זוב דם - הדבר הכי קשה זה להניח לזה ולוותר. לפעמים להשקיע כוח ואנרגיה זה הרבה יותר קל מאשר לוותר על משהו שהסב לך המון אושר, ולתת למשהו הזה לחלוף ולהיעלם. בכל מקרה, צודק, זה ממש לא אבסולוטי כמו שגרמתי לזה להיראות. אבל במקרה הזה אני עדיין חושב שאני צודק. Alnilam

עוד פעם?

אתה זה ההוא שהתנצל אז בלי סוף? אם כן אז דייייייייייייי מספיק כבר !!!!!!!!! תעזוב אותו! אל תחשוב עליו כבר ! מה הוא ? כולה בנדם מה עשית לי ממנו ! כמה אפשר לייסר את הנפש בגלל איזה אידיוט? מה הוא אלוהים ? יש עוד מיליון כמוהו בעעעעעעעעעעעעעעעעעע כזה ענקי עליו . מה אתה נותן לו ככה להרוס לך את החיים? זאת אובססיה... דרך אגב שמעתי פעם שלפי התורה אתה חוטא אם אתה כל הזמן מייסר את עצמך ללא שום סיבה מספיק מוצדקת. אפילו על נפטרים שקורובים אלייך יש גבול בתורה לכמה צריך לבכות עליהם. אתה מהאנשים שעל אמא שלהם לא היו בוכים ככה, אלא רק על איזה אידיוט.

daganbgan

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif טוב אנשים זה חשוב!!!

קרה לי משהו נורא ועצוב בבית!!!!!!!!!!! אני אספר עוד שבוע!!!!!!! בקשר אליו עזבו, לא רוצה איתו קשר. היום גילתי משהו שממש מעמיד את המצב באור מטורף לחלוטין. אני אלחם בשיניים ולא רוצה איתו שום קשר! ומה שטוב שאני יצאתי הכי בסדר כאן!!!!. יש לי "שריפה" לכבות בבית סליחה ונדבר עוד שבוע

Saint Marco

New member
בן אדם- אתה חייב פסיכולוג

אני לא מבין מה אתה רוצה.... אתה מצפה שבני נוער ייעצו לך על בעיות שיש לך עם החברים והמשפחה- ואתה בן 26, זה פטאתי מאוד... ובאמת שאתה בורח מעצמך ולא מתמודד עם כלום.. אני לא מבין לאילו עיצות אתה מצפה שיתנו לך, אבל פתרונות אמיתיים אף אחד לא יכול לתת לך פה..... אתה בן 26, באמת שזה גיל שקצת הגיע הזמן להתבגר ולהפסיק עם השטויות והמשחקים המטופשים האלה.. גם אני הייתי אצל פסיכולוגית כי היו לי קשיים להתמודד עם המשפחה ואנשים וזה עזר ולא התייעצתי עם פורומים ואנשים לא בגלל שהם לא יודעים, אלא בגלל שאין להם שום כלים לעזור לי להתמודד עם המצב שהייתי בו. אתה חייב לקרוא את ההודעות שלך פעם אחת, את כולן מההתחלה ועד הסוף ולהבין שהמצב שלך קצת עגום, זה סבבה לשתף ולחלוק שקשה ודברים כאלה- אבל בחיאט, אתה מצפה שאנשים יביאו לך את הישועה ויפתרו לך את הבלאגן שיש לך בחיים ועוד על קצה המזלג.... כדאי לך לפתור קודם קונפליקטים פנימיים עם עצמך ואז לנסות לתקן לעצמך את הקונפליקטים עם הסביבה... חוץ מזה במאה ה21 זה מודרני פסיכולוג.....

Saint Marco

New member
באמת שזה לא ממקום רע

לתקוף אותך או להזיק לך עוד יותר....זה בא ממקום מאוד כנה ובמקרה גם עם קצת יותר נסיון.... אתה יכול להסכים איתי ואתה יכול שלא... אבל אני אומר לך שאם אתה תמשיך ככה זה לא יגמר טוב בכלל.....

היי

אני לא חושבת שהבעיה היא במה שידיד שלך עשה או לא עשה. אני חושבת שהבעיה היא שאתה תלוי בזה ותלוי בו. אתה תולה את האושר שלך בן אדם הזה ומצבי הרוח שלך כל הזמן משתנים בהתאם לגחמות שלו...זה מצב מסוכן. כשאתה תלוי במישהו אתה מוותר על הכוח שלך (השליטה שלך במצבי רוח שלך, למשל), ונותן אותו למישהו אחר, והוא לאו דווקא ישתמש בזה לטובתך...כל זה במקום להבין שהאושר שלך/ההנאה שלך מהחיים ממש לא תלויים במשהו או מישהו חיצוני (מקסים ככל שיהיה), אלא הם בחירה שלך, תלויים בך ולא במצבי רוח של אותו ידיד ובמה שהוא חושב עליך. כשאתה תלוי במישהו זה כאילו שאתה מציב אותו בינך ובין האושר שלך. כשיש לך מזל הוא משתף פעולה. כשיש לך פחות מזל הוא חוסם לך את הדרך. תראה באיזה קלות הוא מביא אותך לעליות וירידות, יש אנשים שמנצלים את התלות הזאת כדי לתמרן אנשים אחרים (גם בזוגיות - יש אנשים שבגלל שהבן זוג שלהם תלוי בהם יודעים שהם יכולים לנצל את זה ולהתנהג אליו כמו שבא להם באותו רגע). בבקשה תיזהר! כמו שאמרתי, ידיד שלך מביא אותך לעליו וירידות בקלות. אני מתארת לעצמי שקשה לך כשהוא מביא אותך לירידות. אני חושבת שזה שלילי גם כשהוא מביא אותך לעליות (למרות שזה מרגיש טוב) וכשאתה מצפה בקוצר רוח לפגוש אותו (כי כגודל הציפייה כך גודל האכזבה..אתה עדיין נשאר תלוי בקפריזות שלו וכשהוא מבטל לך אתה לא יודע מה לעשות עם עצמך). תדמיין את עצמך חי את החיים שלך כשהאושר שלך לא תלוי ביחסים שלך עם ידיד שלך. הוא לא מתקשר? תמצא דרכים טובות אחרות להעביר את הזמן ואנשים אחרים להיקשר אליהם (יש חיים אחריו! ועם כמה שזה אולי נשמע מופרך, יש עוד אנשים שיכולים להיות ידידי נפש חוץ ממנו. זה נכון שהם לא יהיו כמוהו. הם יהיו משהו אחר, וזה לאו דווקא רע), הוא מתקשר? גם טוב. זה יהיה טוב אבל לא הכרחי בשביל שתהנה ותרגיש טוב. איך יהיה לחיות ככה, כשתיקח כל אפשרות (גם האפשרות שהוא יחזור לקשר וגם האפשרות שהוא לא) בתור אפשרות טובה? האם זה נכון לחשוב שאתה חייב להישאר איתו בקשר בשביל להרגיש טוב? יש לך סיבה טובה לחיות עם המחשבה הזאת?

למעלה