אני מרגישה רע... טריגר

אני מרגישה רע... טריגר

תמיד לוקח לי זמן להבין את זה. היום זה היום השני בו אני לא יוצאת מהבית, מבריזה מהלימודים (+קורסי חובה... בתקווה לא מחוברת כלשהי למציאות שיהיה בסדר וזה לא יוריד לי בציון ואם כן אז... WELL... חבל) מבטלת הגעה למקומות שמחכים לי בהם (אתמול ביטלתי פר"ח ברגע האחרון תוך שאני שמה פס על זה שהילד חיכה לי, היום ביטלתי עוד איזה משהו שמחכים לי בו בתור "איש צוות", התקשרתי, המנהלת לא ענתה... שלחתי לה הודעת טקסט שאני חולה ולא מגיעה.. חושבת לעצמי שאולי היא לא יודעת לקרוא הודעות טקסט ושאני צריכה להתקשר שוב להגיד שאני לא באה (הייתי אמורה להיות שם לפני חצי שעה) אבל אין לי כוח אז אני לא מתקשרת. לא מסוגלת לדבר בטלפון עכשיו.... ממש ממש אין לי כוח................) הרמתי את עצמי היום להתקלח. זה היה ממש קשה. היה קשה לצאת מהבגדים שישנתי בהם כבר יומיים ולראות את הגוף. היה קשה להכנס לבגדים אחרים ולגלות שהם קטנים עלי עוד יותר מהפעם האחרונה. אין לי אוכל בבית בכלל, אני חייבת ללכת לסופר, אבל לא הולכת. מתפדחת להסתובב ברחוב בפיג'מה ולא מסוגלת נפשית להדחס לתוך בגדים שהם לא שק. וגם.............. אין לי כוח. כבר כמה ימים שאני דוחפת רק רעלים לגוף שלי מהמכולת למטה..... מזכיר לי את התקופות החולות ביותר בהן הייתי הולכת ומעמיסה ג'אנק ואז טורפת הכל בבת אחת בבית לבד.... אני חושבת שכבר חודש שאין יום בו לא שתיתי או עישנתי משהו. לא בכל פעם זה היה עד אובדן חושים, לא בכל פעם זה היה לבד בבית............ היו פעמים "בריאות" של שתי בירות ושאכטה עם חברה בפאב.. (אבל הרוב לא היה "בריא".) מתעוררת באמצע הלילה בחרדות... מבלה שעה בלהגיד לעצמי בקול ש"הכל בסדר"..... מריחה חרא של חתול בחדר אבל לא מזיזה את עצמי לקום להדליק את האור לבדוק איפה זה (ובבוקר מגלה שזה על הפוף.... כי לא ניקיתי את הארגז כבר המון זמן ולמסכנים לא היה בתוך מה לחפור.....) במאמצים על אנושיים (מבחינתי), אני עוצרת את עצמי רגע מלזרוק את הפוף מהחלון לתוך איזה פח (אני הרי לא אצא מהבית), נזכרת שהוא לא שלי, ובחיי שזה קשה להעיף את המחשבה של "טוב אני אגיד לשותף שלי שאני לא יודעת איפה זה..." - פותחת שקית גדולה, מרוקנת לבפנים את תכולת הפוף ושמה את הכיסוי בכביסה. זה היה קשה מאד. מאד. אני רק רוצה לשכב במיטה, להתכרבל ולישון.... או לבכות.... לא, בעצם בלי לבכות, כי אז אני לא אהיה בדיסוציאציה ואני אהיה מודעת לזה שחרא........... אז רק לישון. אבל אני לא יכולה! כי יש לי להגיש *היום*(!!!!!!!!!!) עבודה, תכננתי לעשות אותה אתמול אבל אז ישנתי עד 6 בערב (מהיום הקודם), היום עשיתי חלק, כשאני רק מתה לסיים עם זה וכבר לא מעניין אותי בכלל מה אני כותבת רק שיירדו ממני.......... שיהיה מוכן........ שאני אדע שמוכן ואוכל לשכב בספה בסלון כבר מתחת לשמיכה בשקט........... אני לא רואה טוב. באמת. המבט שלי לא מפוקס, דברים במרחק שני מטר נראים מטושטשים. הלב שלי דופק ויש לי בחילה. כל הזמן קר לי. עברו יומיים ורק עכשיו נפל לי האסימון............ אני *באמת* לא מרגישה טוב. [לא יודעת מה לעשות..]

להתאשפז אולי?

רק סמים ואלכוהול חסרים לך במצב שלך... אוי, כל כך כואב לי לקרוא אותך סובלת כל כך. את חייבת לעצור הכול (כבר עצרת, בעצם) ולעשות שינוי דרסטי, גם אם זה אומר להתאשפז. הגוף 'אמר את דברו', מה שנקרא. כשהנפש לא יכולה להכיל, הגוף קורס (זה מה שקורה לי עכשיו). בבקשה טפלי בעצמך, תצילי מה שעוד אפשר. בבקשה.

m e r e

New member
מאפרת..

אני לא מכירה אותך בכלל, אבל זה ממש נשמע כמו דיכאון.. את מרגישה את זה? מה קורה עם הטיפול התרופתי שלך? יש לך אפשרות לראות פסיכיאטר? (וחיבוק גדול, כי זה קשה כל כך. נשמע שאת כל כך צריכה עכשיו מישהו שיטפל בך..)

טריגר

שיחה עם חברה: אני: מ'... אני שמנה?????????? היא: לא... את לא שמנה.... מה קרה למה את שואלת את זה? אני: סתם. (שתיקה) היא: את רוצה להגיד לי שאת יושבת בבית ומסתכלת במראה אם את שמנה או לא? למה לא באת אתמול? אני: סתם.. לא הרגשתי טוב... אוף........ מ' הבגדים לא עולים עליי!!!!!!!!!!! היא: הבגדים לא עולים..? אני: לא!!!!!!!1 אוףףףףףףף השמנתיייייייייייייי היא: טוב אולי השמנת אבל זה לא אומר שאת שמנה זה פשוט אומר שפעם היית רזה..... אני: (פעם???? **פ-ע-ם-??!?!?!?!?!!!!????** ואני אומרת לעצמי תירגעי אף אחד לא שם לב.... את מגזימה הראש שלך מגזים..... בסדררררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)- "אוקי..." היא: (ממשיכה לספק אינפורמציה) כאילו... זה לא שאת שמנה, זה לא שאת הולכת ואני רואה אותך וחושבת ואי איזו שמנה.... (אבל) אני גם לא רואה אותך וחושבת איזו רזה.... או איזה גוף יפה יש לה... כאילו.. סתם כזה, רגיל... את לא מושכת תשומת לב.... (וזה אמור להרגיע אותי???????? בשלב זה אני כבר בוכה בהיסטריה בלי קול.) פעם הייתי רזה. עכשיו אני לא שמנה אבל אני גם לא אחת שמסתכלים ואומרים שנראית טוב אלא סתם עוד אחת שלא מושכת תשומת לב. עכשיו אני "רגילה" (רגילה?????????????????????????????) התקשרתי לחברה מה"תחום" והתלתי להתייפח לה בטלפון תוך שאני חוזרת על השיחה עם החברה הקודמת........... היא בקושי הבינה מה אני אומרת מרוב בכי. "אני לא מצליחה להפסיק לאכול!!!!!!!!!!!!" - בכיתי לה בשפופרת. והיא "מה? את מה? אני לא שומעת אותך.... אני לא מבינה......." אני צריכה לכתוב עבודה לאוניברסיטה. אני צריכה לקום מחר מוקדם בשביל הדרכה פרטנית וטיפול בבני נוער וישיבות צוות. אני צריכה לכתוב מחקר ואני כבר הרבה מאחורי כולם בכיתה..... אין לי מושג מה הולך, אני לא מפוקסת. אני צריכה לכתוב עבודת סוף סמסטר (נוספת), והתקשרתי עכשיו למרצה עם שלל תירוצים על למה החסרתי יותר מדי הסמסטר, בתקווה שהיא לא תפסול לי את הקורס........ היא אמרה שבסמסטר הבא אסור לי להיעדר בכלל. היא אמרה לי להשלים את החומר. אמרתי לה בסדר בסדר..... ומרוב ייאוש הייתי על סף להתפוצץ לה בבכי בטלפון למרות שמה היא קשורה אלי ואני אליה ולבכות לה ולהגיד לה בבקשה תעזרו לי אני לא עומדת בזה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בסוף שבוע הייתי סבבה. היה להורים שלי יום הולדת והלכתי עם חברה כדי לא להרגיש תקועה, ושתיתי ועישנתי ויצאתי ונפגשתי עם חברות... והרגשתי הכי נורמטיבית בעולם (חוץ מבקטעים בהם אבא שלי ניסה לקיים איתי אינטראקציה ואז רציתי להתאדות... במיוחד בקטע בו הוא נגע לי בשרשרת ואמר "איזו שרשרת יפה" והשאיר את היד על התליון כשהוא נוגע לי בחזה (לא בציצי. למעלה.). יענו מחווה נורמלית של אב לביתו רק שאני אחרי 2 שניות שניסיתי להתאפק נזלתי ממנו הצידה והמשכתי להרגיש את היד שלו גם ביום למחרת, תוך שזה מעביר בי זרמים של חרמנות ותחושת אונס ודחייה. מה לעזאזל לא בסדר איתי?????????????????????????????????????) מה דפוק אצלי מה?????????????

מאפרת, אני בוכה כאן אתך

את מתפרקת, חמודה. את לא יכולה להמשיך ככה, זה ברור. איך את יכולה לטפל ככה? את מתפרקת חופשי! מיון. אשפוז. עכשיו. כמה עוד נמוך את רוצה ליפול????????? כמה עוד את חושבת שתוכלי להסתיר ולברוח? מה עוד צריך לקרות? והקטע עם אבא........ אוי כמה שאני מבינה אותך...... די, טפלי בעצמך, קומי עכשיו, כשאת עדיין יכולה. אני פוחדת עלייך. חיבוק.

No longer

New member
וכל מה שאני רוצה לעשות זה

למצוא איפה את נמצאת *עכשיו* ולקחת אותך מהמציאות שאת מתארת. באמת. את מתארת מציאות כל כך מזעזעת, אני לא יודעת אם את בכלל מודעת לזה. לכמה זה נשמע נוראי, מבחוץ. בכל פעם שראיתי אותך עד עכשיו, לא משנה באיזה מצב הגעת, הבאת איתך אור מיוחד. משהו בך כל כך..מקסים, וכריזמטי, ומרתק, שאי אפשר לא להקשיב לכל מילה שלך. לשנינות שאת תופרת בתוך המשפטים הכביכול יומיומיים. אני חושבת על הבחורה הזו שיצא לי טיפ טיפה להכיר, וחושבת על מה שאת מתארת, על איך שכל פעולה בסיסית מצריכה ממך תעצומות נפש שכאלה, ואני לא יודעת מה לעשות עם הפער הזה. המטורף. בין מה שאני רואה שאת מסוגלת להיות, מה שיש בך, לבין מה שקיים כרגע. אני רק רוצה להתחנן אלייך שגם אם כרגע כל פעולה אחרת, כולל לנשום, היא מאמץ כל כך כל כך גדול, בבקשה. תגיעי אל הטיפול שלך ותבכי ותבכי ואל תהיי דיסוציאטיבית, ותבכי עוד ועוד ועוד, עד שאולי זה יאפשר לך לשקול לעשות את הצעד לקראת אשפוז. לא משנה מה הנסיבות. כי מאפרת, [וכל כך מתחשק לי להגיד את השם שלך כאן], אני באמת רוצה לראות אותך מחייכת שוב.

השרשור הזה קורע את ליבי.

את יכולה את הכל. את יכולה לעשות את התואר הזה שאת כל כך רוצה, ויכולה להיות מטפלת נהדרת, ויכולה להיות חברה משמעותית וכיפית ומיוחדת, ויכולה להיות אישה יפה, יפיפיה [את כבר, אני ראיתי ואני יודעת], ומושכת מאוד, וגם להנות מזה, את יכולה לטפל בחתולים שאת אוהבת כמו שצריך. את יכולה הכל, רק אולי עוד מעט. לא עכשיו. כרגע את לא מצליחה לנהל הכל ביחד. והכל נפגע. מיום ליום עוד ועוד דברים. אמרת שאת נשארת בשביל הלימודים. ככה הלימודים לא מצליחים והמצב שלך מחמיר... לעצור רגע, כדי לופל בעצמך באינטנסיביות הדרושה, עד הסוף, זה לא אומר להפסיק את החיים שלך ולא לחזור אליהם לעולם. זה לא אומר לוותר על כל מה שאת רוצה. זה אומר הפוך- לאפשר את זה. אני כל כך רוצה בשבילך שתהיי כל הדברים האלו, וכל כך מאמינה שאת יכולה. רק שקודם צריך קצת לתת עוד זמן לעצמך ולטיפול בך... בבקשה, בבקשה?

secret self

New member
לא נפגשנו מעולם, אבל...

רק מההכרות בפורום, הפכת להיות מישהי שדבריה באמת מצליחים לגעת בי עמוק. אני נדהמת בכל פעם מחדש כמה אני מוצאת את עצמי מזדהה עם הדברים שאת כותבת (תחושות, מחשבות, חוויות...), לפעמים גם כאלה שאני לא מעיזה להודות בהם בפני עצמי, כל שכן להחצין אותם על ידי כתיבה. את אמיצה מאד בעיני - בכנות ובאותנטיות שלך, בעומק הנתינה, ביכולת לבקש עזרה, להתבונן על מה שקורה לך. זה לא מובן מאליו ואני מוצאת שזה מעורר התפעלות. אבל... ההודעה הזאת שלך מכאיבה ומעוררת דאגה עמוקה. את לא במצב טוב ואת כבר מרפה במקומות הלא נכונים ו"דופקת" לעצמך דברים שהיו בעבר משמעותיים עבורך מאד (הטיפול בחתולים, הלימודים, הבריאות...). כבר תקופה ארוכה שאת כותבת שאת חייבת לתפקד בגלל המחויבות ללימודים ולהכשרה, אבל בואי תעני לעצמך בכנות - האם את באמת מרוצה מאיך שאת מתנהלת במקומות הללו? האם את באמת נותנת שם את מה שאת צריכה ויכולה לתת? ובכוונה אני מתייחסת דווקא למקומות הללו, מאחר והם היו אלו בהם הקפדת לתפקד באחריות ובמסירות רבה (אני עוד זוכרת, למשל, את הודעתך ערב השביתה ואת הדאגה שביטאת ביחס להפסקת המפגשים עם הפונה...). ואולי זה לא כ"כ הוגן מצדי, אבל אני שולפת את שאלת מיליון הדולר - לו היתה מגיעה אלייך פונה והיתה מספרת לך שהיא חווה את מה שתיארת פה, מה היית מייעצת לה לעשות? איזו תכנית התערבות היית בונה לה? את מי היית מערבת בעניינה? יקירה, את נשמעת מ-ו-ת-ש-ת רגשית. אל תשגי - יש לך מה להפסיד! המון! את זקוקה למנוחה ולטיפול ואת חייבת לעצור, להרפות ולהשקיע, בשלב זה, את האנרגיות בטיפול בעצמך. באמת שכל היתר לא יברח לשום מקום... בבקשה, שמרי עלייך!

y8y8

New member
כל כך פאקינג מזדהה עם זה..(ט')

נורא קשה כשיש לחץ בלימודים+הפרעת אכילה אני כל כך מבינה אותך! את לא לבד, יש כל כך הרבה אנשים שמרגישים ככה..ואני מביניהם לצערי :(( אני היום למשל, היית בלימודים, ובשעה השנייה הרגשתי שמשעמם לי מאוד והתעורר בי רצון עז ללכת הביתה, לקנות חטיפי שוקולד ולשים את עצמי מול הטלוזיה בחדר. אז זה מה שעשיתי, אפילו שזה השבוע האחרון לסמסטר ואפילו שהמרצה בטח נתן שאלות לדוגמא בזמן שהיה לי התקף אכילה בבית. אחר כך ישנתי איזה 3 שעות, קמתי, המשכתי לאכול שטויות, ועכשיו אני מול המחשב תוהה אם לבוא מחר או לא. לפעמים נראה לי שאם כל הממתקים והג'אנק פוד פשוט ייעלמו מהעולם- הכל יהיה קל יותר, להרבה אנשים. הרי אף אחד לא יתחיל בבולמוס של ירקות או פירות. כל הבעיה עם האוכל הזה שהוא ממכר, מה שלא ממכר זה מה שבריא.

למעלה