אני מרגישה רעעעעע

ariane

New member
אני מרגישה רעעעעע

היום נשברתי. כבר כמה ימים עדן אוכלת כל שעה, שעה וחצי. מגיל חודש וחצי היא ישנה כל הלילה ולפני כמה ימים היא כבר לא. מתאוררת כדי לאכול בלילה. אין לי דקה לנוח, אני כל הזמן עם הציצים בחוץ... וזה כבר כואב לי לאכיל אותה כל כך הרבה. אז בהמלצת הרופא וטיפת חלב קניתי תחליף ונתתי לה בצהריים כדי לראות איך היא מגיבה. אם לא תהיה לה בעיה אני אתן לה בנוסף לציצי בלילה. נתתי לה 60 + ציצי ארוך. היא מאוד אהבה את הסימילק הזה!!!כשנגמר היא לא רצתה לעזוב את הבקבוק(שהיא מחזיקה לבד). בינתיים חוץ מקאקי גדול לא היו שום תופעות, היא לא מפסיקה לצחיק. אבל כל כך רע לי שנשברתי אבל הרופא אמר שעדיף לתת טיפה תוספת מאשר להמשיך להתאקש על הנקה ולהשבר לגמרי מהנקה ולפעמים תוספת קטנה כדי להקל על האם יכולה להציל את ההנקה. רציתי לתת לה שאוב ממני כתוספת אבל לא נותנת לי דקה לשאוב!!! אז אני אמא רעה?? אני עושה טעות? הלב שלי נשבר קצת

ברבי28

New member
את לא אמא טובה - את אמא מדהימה !!!

נעם מגיל שבועיים מקבלת תוספת פעם פעמיים ביום, בהמלצת אמא, וחברה של אמא שהיא אחות טיפת חלב שמעדיפות שתיהן אמא שפויה שתחזיק מעמד הרבה זמן יחסית עם ההנקה. מאשר אמא שתניק יומם וליל אבל תישבר אחרי חודש ואם אני זוכרת נכון אז הבובה שלך כבר בת חמישה חודשים ואם את מחזיקה עד עכשיו - כל הכבוד לך אני מעריצה אותך !!! זאת דעתי, ואת אמא מדהימה אריאן !!!

פלגיה

New member
חמישה חודשים של הנקה מלאה= ../images/Emo106.gif

כשנותנים תוספת עדיף לתת קודם הנקה ורק אז את תוספת הבקבוק. מלבד זאת עדיף שהבקבוק יחליף ארוחה אחת מלאה ולא יתווסף קצת בכל פעם, ואם אפשר עדיף שאת הבקבוק היא תקבל ממישהו אחר (אבא/מטפלת) ולא ממך. אבל את ממש ממש לא צריכה להרגיש רע. את נהדרת. ותוספת בקבוק - זה לא סוף ההנקה. אני שילבתי כך שנתים.

קובולט

New member
מסכימה מגיע לך ../images/Emo106.gif וגם../images/Emo24.gif

5 חודשים זה זמן מדהים.... וגם אני בעד העינין שעדיף אמא שפויה. אולי תנסי את התחליף לתת במקום אחת מארוחות הלילה- ככה יוכל הבעלול לתת את התחליף ואת תוכלי לישון עוד קצת ועם עוד קצת שעות שינה יהיה לך מעולה.... אמי לא זוכרת אבל אני חושבת שיש פה איזו קפיצת גדילה גם בגיל הזה בטח יגיעו המומחיות ויתקנו אותי, אני זוכרת את זה כי זו בדיוק היתה נק' השבירה שלי כי אני הייתי שואבת ומניקה, ובארבע וחצי חודשים נשברתי ואמרו לי שחבל כי זו "רק" קפיצת גדילה. אז חיזקי ואימצי בקבוק אחד ביום שישחרר לך קצת ת'ציצ לא יגמור לך הנקה... אל תדאגי. ואת אמא נפלאה- יותר מנפלאה

סינטה1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

נראה לי שלעדן יש קפיצת גדילה. זה יכול להיות מתיש אבל עובר תוך כמה ימים. לא קרה כלום אם בגיל 5 חודשים היא קיבלה סימילק (אני מבינה אותך שזה מעצבן שהיא אהבה את זה...) תחזרי להניק כרגיל עד שהיא תלך לצבא...

רונה 4

New member
אריאן מתוקה! שלא תעזי להרגיש רע.

אם את מניקה, ופעם ביום נותנת תוספת, עדן עדיין מקבלת את כל הויטמינים והנוגדנים החשובים שיש בחלב, וגם מידי פעם יש לך מנוחה ואת רואה בדיוק כמה היא אכלה. יאיר מגיל חצי שנה, התחיל לקבל בערך פעם בשבוע בקבוק מטרנה, כשהיינו משאירים אותו אצל הסבתא בערב כדי לצאת. הוא כל-כך אהב את זה, וחזר בכל פעם בלי בעיה לציצי. אז בזמן האחרון, כשאני רואה שקצת קשה לי להניק, כי הוא כל רגע מפסיק כדי להסתכל מסביב על דברים, ואין לו סבלנות לינוק זמן ארוך, אני משלבת לו בקבוק מטרנה בערב, כדי שאהיה בטוחה שהוא אכל משהו, וגם כדי שתהיה לי קצת מנוחה (גם הוא יונק לעיתים תכופות, בערך כל שעה וחצי-שעתיים). פעם הייתי פנאטית בעינייני הנקה, היום זה עבר לי. גם אני חשובה, וגם מה שטוב לי נחשב, וגם לך!

ariane

New member
גם יאיר עושה את זה???

להסתכל בכל הכיוונים במקום לאכול?? זה פשוט מטריף אותי כשעדן עושה את זה כי אני לא יודעת אם היא עושה את זה כי מספיק לה או כי הנוף מעניין אותה באותו רגע. עכשיו היא נרדמה מהר אז אני מקווה שהלילה היא לא תתעורר, לא נתתי לה בקבוק עכשיו אבל אם היא תתעורר בלילה אתן לה בקבוק.

רונה 4

New member
ואגב בקבוקים והרדמויות...

הלילה יאיר החליט לסדר לאמא שלו חצי לילה לבן. משעה 24:00 ועד 2:00 בלילה ניסיתי להרדים אותו על הציצי, 3 פעמים הוא נרדם עלי, 3 פעמים הנחתי אותו במיטה שלו ו-3 פעמים הוא התעורר מזה. בסוף, טרוטת עיניים וכאובת שרירי ידיים וגב, החלטתי להכין לו בקבוק מטרנה 200CC ולתת לו את זה במיטה שלו. אחרי יניקה של חצי בקבוק כזה במיטה, הוא פשוט עצם עיניו ונרדם עד 6:00 בבוקר. החלטתי לאמץ את השיטה הזאת לשעת הצורך, בכל פעם שהוא יחליט להשתעשע לתוך הלילה. אני צריכה לישון!!!

ariane

New member
../images/Emo24.gifתודה בנות

הצלחתן להוריד ממני קצת מרגשי אשם שהיו לי. חשבתי שמי שמניקה חייבת רק הנקה עד שרוב הארוחות יהיו מוצקים... טוב נו לא יודעת כלום על הנקה כי אף פעם לא הייתי בהדרכה או משהו, הכל אני עושה לפי מה שאני מרגישה ולפי מה שעדן מנחה... היא לימדה בימים האחרונים תנוחת הנקה חדשה מאוד נוחה לי ולה!! לגבי קפיצת גדילה הייתי מאוד רוצה שזה מה שיהיה אבל אתמול הייתי בטיפת חלב והיא לא גדלה סמ' בשבועיים כשפעם הייתה גודלת 6 סמ' בחודש... איזו החזבה. אני מקווה שהיא תרגע כי בגן אני לא יודעת איך יתמודדו עם תינוקת שרוצה לאכול כל שעה ועוד לא אוכלת ממש מוצקים ולאמא אין זמן לשאוב וגם השאיבות לא אי אי אי (היום ניסיתי ושאבתי בקושי 40 ב20 דקות). אני ממש לא יודעת מה יהיה בכל אופן תודה על התמיכה זה מאוד עודד אותי שאני לא כל כך רעה נשיקות

פלגיה

New member
קפיצת גדילה

זה לא שהתינוק גדל, אלא שהוא מגדיל עבור עצמו את כמות החלב, ע"י יניקה רצופה במשך כיומיים. מתסכל להיות אינפוזיה, אבל זה מה שצריך במקרה הזה. הגיל הרשמי לקפיצת גדילה הוא חצי שנה, אבל כמובן שאצל כל תינוק זה שונה. בגן - יתמודדו יופי, את לא צריכה לדאוג.

קובולט

New member
בקשר לגן ולשאיבות....

דבר ראשון שאיבה- גוף האישה בנוי לתינוק יונק ולא למשאבה, אז בהתחלה הכמיות שיצאו לך במשאבה יהיו מאוד קטנות אל תשכחי שחוץ מהשאיבה את גם מניקה כל שעה וחצי תתחילי את השאיבה מהציצ שעדן לא אכלה ממנו או אכלה ממנו פחות. בקשר לגן בר היה נהנה מהמוצקים אבל אכלן מוצקים משמעותי הוא התחיל להיות רק אבל רק שהוא הגיע לגן כל דבר עינין אותו כל דבר הוא רצה לטעום- אם פעם הייתי טורחת מרסקת כוטשת מפוררת והוא היה שם על זה פס (אוי כמה אני פולניה). היום מספיק שאני אקח לעצמי אפרסק והוא יתנפל עליו עם ה4 וחצי שיניים שלו. אז אין לך מה לדאוג אל תשכחי שבגן היו להם כמה ילדים לפני עדן ויש להן ניסיון, את האמת העצות היותר טובות שקיבלתי קיבלתי מהגננות!!!

ariane

New member
העניין הוא

שעדן כן מעוניינת בכל דבר ואין לי ספק שתוכל כל משיתנו לה אבל אני זו שלא רוצה שיתנו לה מה שבא להם אבל רק מה שטוב לעדן. אם היא עוד לא אוכלת מוצקים זה כי אני לא רוצה ואני רוצה שליטה מלאה על מה שהיא אוכלת. אני רוצה לתת לה בפעם ראשונה זה או זה, אני לא רוצה לפספס את כל הרגעים הנפלאים של "הפעם הראשונה"... מה?? אני גם משלמת להם וגם יקחו ממני את כל ההנאה של אמא??? רע לי רק על המחשבה שיכול להיות שהיא תעשה את צעדיה הראשונים מול איזה גננת טיפשה שלא יכפת לה בכלל כי ראתה מיליון כאלה ואני אהיה בעבודה המטופשת שלי במקום לחלק איתה את הרגע הזה. הגן יתמודד איתה, אבל איתי יהיה הרבה יותר קשה נראה לי.....

נוריה

New member
דווקא תדעי שבעניני מוצקים

תמיד העדפתי שהמטפלת תתעסק עם זה, במיוחד בהתחלה. אישית, אף פעם לא נהנתי מהמרוסקים האלו ותמיד הילדים שלי עשו לי פרצופים וירקו עלי הכל. אצל המטפלת זה אחרת... נהנתי להמשיך להניק בראש שקט ושאת הפצ'קריי והג'יפה יהיו במשפחתון. אחרי כחודשיים-שלושה קיבלתי ילדים שיודעים לאכול ירקות ומרק ופירות.

ariane

New member
כיף לך

שאת יכולה לחשוב ככה, אני ממש לא, עבורי לפספס את הקישו הראשון שלה זה כמו לפספס את הבת מצווה או את החתונה שלה... אלה רגעים מאוד משמעותיים עבור התינוק אז גם עבורי. אני נוראית לא? האמת שאם הייתה אפשרות קלקלית הייתי נשארת בבית איתה בלי גן, בלי מטפלת, רק אני והיא כבדי לא לפספס אף חיוך, אף פרצוף ואף דימעה שצריך לנגב. אוי אני כל כך הולכת להתגעגע לבובונת שלי בספטמבר... יש דכאון אחרי לידה, האם יש דכאון אחרי חזרה לעבודה אחרי לידה???? כי נראה לי שאני בדרך... אוףףףףף

בנצ100

New member
גם לי זה עבר מהר...

נכון, בהתחלה התיישבתי עם מלא התלהבות להחדיר כפיות מלאות ברסק גזר/קישוא/בטטה. די מהר זה נמאס עלי. היום המוצקים זה בעיקר גן, או אם על אבא שלו נחה הרוח. לי יש ציצי, ושם נגמרת הסבלנות שלי לנושא (ובגלל זה אני לא אפסיק להניק כל כך מהר...). כשהוא יתחיל לאכול ממש, בלי להאכיל בכפית... נדבר. עד אז שבגן יתמודדו עם זה...

Tנקר בל

New member
אז אולי תתחילי כבר מוצקים

אם עדן רעבה כל הזמן - יכול להיות שהיא זקוקה לתוספת, ומבחינת הגיל - היא כבר יכולה לקבל תוספת של מוצקים. לגבי העבודה - אני חושבת שלרוב מתרגלים מהר מאוד, גם אם זה נראה בבהתחלה בלתי אנושי. אחרי דיון שהיה פה בעבר הגעתי למסקנה שזה תלוי גם במידת הסיפוק שאת חשה בעבודה. אם רע לך - אולי יש לך אפשרות למצוא עבודה אחרת - אולי כזו שתביא לידי ביטוי את היצירתיות שלך?

פלגיה

New member
טינקר, רואים שאת לא פה הרבה

אריאן ניסתה מוצקים (בטטה) ועדן קיבלה גזים מזה.

נוריה

New member
אבל אריאן את כזו אמא טובה!!!

דבר ראשון, הבת שלך קיבלה ימבה קולוסטרום לאחר הלידה... כבר בכך נתת לה את הזהב של ההנקה. תטפחי לעצמך על השכם. כל יום נוסף של הנקה - אין ספק שזה רווח נקי - והנה את מניקה אותה עדיין והיא אוטוטו בת חצי שנה. אז מה אם יש גם תוספת. התוספת - מאפשרת לך קצת מרווח נשימה, מנוחה, רגיעה, ולכן גם את תהיי קצת יותר רגועה איתה וחביבה (טוב, חביבה את תמיד..). גם לאמא מותר לנוח. גם לאמא מותר לקבל את הגוף שלה בחזרה. בגיל 1/2 שנה הם זזים יותר וצריכים המון אנרגיה כדי שיתאפשר להם להוציא את האנרגיה הזו. הם זקוקים להמון אוכל. גם אני מרגישה ששחר זולל אותי מעבר לרגיל עכשיו. אל תרגישי רע עם עצמך. לתת תוספת בגיל זה זה ממש לא אומר הפסקת הנקה ואת בפרוש צריכה לנשום בין הנקה להנקה. את אמא נהדרת ולא רעה בכלל. ואם את עושה טעות או לא - את זה אפשר לדעת רק בדיעבד, ונראה לי שאת לא עושה טעות אבל ראבאק, איזה אמא לא עושה טעויות. גם בילד שלישי עושים טעויות... מבטיחה לך. הרי אם לא נעשה טעויות, על מה נריב עם הילדים כשהם יהיו בגיל ההתבגרות??? נשיקות לעדן

ariane

New member
ברור

זה פשוט מאוד אבל אולי זה תנוחה מוכרת אבל לא לימדו לי אותה. אז ככה. אני שוכבת על הצד ועדן מתקרבת, תופסת לי את הציצי, שמה אותו בפה ובתאבון!!ככה אני יכולה לישון והיא נרדמת גם בלי שאני צריכה להזיז אותה אחרי זה. עכשיו היא מכורה לזה וברגע שהיא איתי במיטה היא טפסת לי את החולצה ומושכת עד שאני מראימה אותה. ככה גם אני יודעת שהיא רעבה / ר 55ק4קק33צצצצצצתתתתתתתתתתתתתתתפפךלתצ
זכיתם בהקלדה הראשונה של עדן בנוסף(היא על הברכיים שלי) טוב אני מקווה שההסבר היה ברור נ.ב. ניסיתי את התנוחה הזאת כשהייתה יותר קטנה אבל אז הייתה פולטת מזה, עכשיו זה בסדר. נשיקות

למעלה