אני מקפיץ

GGOODD

New member
ריכוז שאלות../images/Emo70.gif עזרת המומחים דרושה

בהמשך להודעתו של תומשיו (למרות איחור של כמה ימים) אני אשמח אם אנשים פה יעזרו וייתרמו תשובות לשאלות הבאות
זה מאוד חשוב לענות תשובות נכונות ומפורטות במידת האפשר, את התשובות אני אערוך ואכניס למאמרים, לטאגליינס, לשאלות נפוצות ולהודעות המומלוצות
1 - תוכנות עריכה : ההבדלים בין אויד לפרמייר וההבדלים בין הגירסאות של התוכנות (לציין בגדול מה היתרונות/חסרונות של כל גירסה על קודמתה). 2 - תוכנות עזר לעריכה ולעריכה מתקדמת : כתוביות, אפקטים של סאונד, פונטים לכותרות, אפטר אפקטס (שזו תורה בפני עצמה, אבל באופן עקרוני) ותוכנות נוספות. 3 - המרות : מאנאלוגי לדיגיטלי 4 - תוכנות ללכידת קבצים מומלצות : ההבדל בין avi לmpeg וכיוצב'... 5 - צריבות : ההבדלים בין צריבה לdvd לבין צריבה על svcd וכיוצב'... 6 - לימודים : צילום/עריכה/קולנוע/טלוויזיה (טיפה בעייתי להנציח מה טוב ומה לא, אבל השאלה הזו חזרה על עצמה הרבה פעמים וזכתה לשירשורים כבירים. מיותר למחזר). 7 - דרישות מינימום למחשב עריכה : כאשר הדרישה בשאלות המתקדמות היא היכן כדאי להשקיע יותר (כרטיס מסך) , והיכן ניתן להשקיע פחות (מסך סמסונג 753 - ולא דקיק, לדוגמא). 8 - המלצות : כרטיס מסך/כרטיס קול/כרטיס fw, כרטיס עריכה. 9 - מצלמות : ההבדלים בין פורמט אנאלוג, מיני dv ושאר הפורמטים. 10 - מאמרים : בעיקר ע"י ניר פרידמן לגבי צילום (עומק שדה, רוחב עדשה, תפעול מצלמות, ניתוח פריים, תורת הצבע וכו'...) - זה מעולה, אבל זה לא מתועד, וחבל. זהו - עכשיו, שכל אחד, המומחה בלבד בתחומו הוא שייתן מעצמו טיפה למעט הפורום ויענה תשובה מ-פ-ו-ר-ט-ת על אחת/כמה/כל התחומים הללו ושגדי ירכז אותן כמו שהבטיח... יאללה - בהצלחה!!! תודה מראש, הנהלת הפורום

GGOODD

New member
שלח לי קישורים

במסרים... שאני אוסיף אותם, ראיתי רק את מבוא לעדשות... וזה כבר נמצא במאמרים

Deosette

New member
אנסה לענות על שאלה 6

אז ככה... כדי לענות תחילה אילו לימודים הכי כידאיים צריך קודם לשאול את עצמך מה בידיוק אתה רוצה להיות כשתהיה גדול. אני רוצה להיות במאית, ואני גם רוצה תואר אקדמי מטעם אוניברסיטה לכן אבחר באוניברסיטת תל אביב, מגמת הפקה. בעיניי הוא הטוב ביותר גם מבחינה מקצועית וגם כי מלמדים הרבה תיאוריה ותולדות הקולנוע, ובמאי טוב לא יכול בלי זה. הוא חייב שיהיה לו השכלה נרחבת בנושא על מנת שהוא יהיה מסוגל לזהות זרמים, סגנונות וליצור משהו שונה ומקורי. באוניברסיטת תל אביב ישנם 3 מסלולים: תסריטאות, עיוני והפקה, מתוך ההפקה אפשר לבחור בלימודי טלוויזיה. בשנה א' כולם לומדים אותו הדבר. חייבים לקבל 80 כדי שבכלל ישקלו לקבל אותך לשנה ב'. אלו שבחרו בהפקה צריכים 85. בסוף שנה מתרכזת וועדת קבלה ובוחרת 40 (מתוך 200 לערך) סטודנטים לשנה ב' בהפקה על סמך סרטי שנה א'. מתוכם 18 ילכו לטלוויזיה, על סמך הפקות אולפן שעשיתם במהלך שנה א'. 15 הולכים לתסריטאות על סמך מה שכתבתם במהלך קורס כתיבת תסריט. השאר שלא התקבלו, ויש להם מעל 80, נשארים בעיוני ויכולים לבחור בביקורת קולנוע\טלויזיה. תלמידי הדו חוגי יכולים להיות אך ורק בעיוני. כל מי שרוצה להיות תסריטאי, מומלץ על בית הספר לתסריטאות של עידית שחורי כי זה מאוד ממוקד, ותלמידי שנה ב' יכולים להשתלב בתעשייה. אך למי שחשוב לו תואר אקדמי מומלץ על אוניבסיטת תל אביב. מי שחשוב לו הצילום והעריכה וכל הצד הטכני וממש לא רוצה תאוריה, סם שפיגל הוא היחיד שבעיניי מתחרה לאוניברסיטה. החיסרון בו שאין שם חופש, ואתה חייב להשתמש בציוד משלהם. באוניברסיטה יש חופש מלא, אולם בשנה א' אתה דואג לעצמך בעניין הציוד. בסם שפיגל לומדים 4 שנים ואין שם סינונים כמו באוניברסיטה אולם שם אתה קורע את התחת בהרבה עבודה אינטנסיבית. לדעתי, אם אתה רוצה להיות צלם, הכי מתקדם ומשוכלל בתחום זה קאמרה אובסקורה. שם הם האמנם מתמחים בכל מקצועות הקולנוע, אך הם בהחלט מובילים בתחום הצילום והרבה יותר חדשנים מאוניברסיטה. גם בתחום עריכה ומדיה דיגיטלית הם מצויינים. אך לא בעניין מקוריות וחשיבה יצירתית... וזהו כעיקרון בתי הספר המובילים ביותר, כל עוד יש לכם סטנדרטים גבוהיים. כמון שיש עוד הרבה בתי ספר לקולנוע, אך בחרתי לציין את ההכי. כאלה שאיכשהו מוכרים בחו''ל. (למיטב ידיעתי רק האוניברסיטה מוכרת בחו''ל, ובייחוד בפסטיבל קאן כיוון שהם היחידים שזכו בתחרויות הסטודנטים בפסטיבלים בינלאומיים).

GGOODD

New member
../images/Emo45.gif מצויין../images/Emo70.gif הוכנס למאמרים

אני אשמח אם יענו על שאר השאלות גם כן
ותודה

אוי באמת הגזמת גדי

אני ממש מתפלא על ההחלטה הממש לא נכונה הזאת להכניס את זה למאמרים. מה עם כל המכללות ? שם אין תואר אקדמאי ?, צילום טוב יש רק בקמרה ?... נו בחייאת. בפסטיבל דוק אביב, את הפרסים הראשונים קטפו דווקא היוצרים מהמכללות. לידיעתכם בית ברל קפצו כמה מדרגות לאחרונה. לדעתי אין לראות בהמלצות שניתנו אלה המלצה אישית בלבד ולא עובדה קיימת. אני בדיעה להוריד את ההמלצות הנ"ל מפינת המאמרים. כמה שיותר מהר- פחות נזק לקוראי ההמלצה.

Deosette

New member
מישהו בחו''ל מכיר את המכללות?

חוץ מזה גדי הדגיש בכותרת שמדובר בהמלצה! ובכלל לא התכוונתי לומר שרק אלו שציינתי הם היחידים שקיימים וגם לא התכוונתי לומר שצילום טוב זה רק בקאמרה (תחדד קצת את הבנת הקריאה, טוב?). אין שום נזק בהמלצות שלי, נהפוך הוא, מדובר בניסיון אישי בתור אחת שחיפשה מוסד ללימודים במשך שנים. ואני בעד להוסיף המלצות נוספות לגבי מכללות, בית ברל למשל במקום לקטול אחרים. אנשים באים פה לשמוע המלצות על סמך ניסיון וחוויה אישית, אז למה לא לעזור להם?

ההמלצות שלך נהדרות אבל...

הן רק לא צריכות להיכלל כמאמר. חוץ מזה, הבנת הקריאה שלי לא צריכה לעניין אותך, תמנעי מעקיצות.

GGOODD

New member
ניר../images/Emo70.gif

כל מידע וכל מאמר הוא חשוב, ומעצים את מאגרי המידע ברור לי שיש עוד המון מידע שאפשר להוסיף בנושא ומהסיבה הזאת המאמר נכנס בצירוף הכיתובית "המלצה" משמע, זו דעה של אותה הכותבת ויש להתייחס לכך בהתאם, אני בדעה שצריך להכניס כמה שיותר שגם תהיה אפשרות של הקורא לבחור מבין עצות והצעות... אשמח לדעתך...

אולי תוסיף הבהרה כזו בכותרת? ../images/Emo16.gif

"ההמלצה הינה על דעת הכותבת בלבד", או משהו כזה?
ניר

GGOODD

New member
אני מקפיץ../images/Emo70.gif

אני לא רוצה לוותר על הפרוייקט הנ"ל, אני רוצה שנמשיך ונענה על כל השאלות... עד עכשיו ענו על מספר מועט, כל מי שיכול לתרום שלא יתמהמה וייתרום
זה ייתרום לכל הקוראים ולכל משתתפי הפורום... אז בבקשה, מי שיכול לעזור ותרום לנו מהיידע שלו, אני אשמח אם יעשה כך

למעלה