אני מקנא

wiseman

New member
רמאי

אתה כנראה העתקת ממני אבל שינית קצת אל תעשה כלום היא תבין ומהר מאוד שהיא הפסידה אל תתן לה להרגיש שאתה הולך היה שם ברקע וברגע שהיא תרצה אתה כבר מזמן עם....

על מה אתה מדבר?

מה העתקתי ממך? אני בכלל לא מבין על מה אתה מדבר. בנוגע לעצה שלך: אני רוצה אותה ואני רוצה לחזור אליה. וזה נובע מרגשות מאוד חזקים שיש לי כלפיה (כמובן ביחוד עכשיו, כשהיא לא רוצה אותי). אני לא בטוח שבזמן שלה יהיה קשה אני אוכל לעמוד מנגד ולהתנהג כמו שהיא מתנהגת אלי עכשיו. אני מניח שאחזור אליה. חלש אופי? מה לעשות. זה אני.

אל תקרא לי

תראה, אני מבינה מה עובר עליך, נפגעת קשות, ויתכן גם שזה נעשה בצורה לא הוגנת כלפיך, אבל תראה מה שקורה: הרגשות משתלטים עליך ואז אתה לא חושב בהיגיון, הדרך שאתה חושב עליה ממש לא תועיל לך בכלום, אתה רוצה לרדת לרמה נמוכה מאוד, וזו דרך שתפגע קשות בה ובסופו של דבר עוד יותר בך, כשהרגשות משתלטים עליך לא תוכל לנצח, לדעתי, אין בכלל שום סיכוי למאבק הזה, לא תוכל לכפות עליה לחזור, וידוע לכל שאלימות גוררת אלימות, ולא מחזירה את האהבה, כי אין כפיה באהבה, ולכן, לדעתי, הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות, זה לצנן את עצמך, וכדי להחזיר את הכבוד לאגו הפגוע אתה יכול לדעתי גם לקחת לך אישה אחרת, ולשכוח אותה, קח לך מישהי אחרת שתרצה אותך, ותעזוב את אשתך, וזה יהיה המעשה הכי טוב שאתה יכול לעשות לדעתי.

נגמלת1

New member
אל תקרא לי עם..

אתה מתנהג כמו ילד קטן שלקחו לו את הצעצוע ואז אתה מחליט לשבור אותו - העיקר שהאחר לא ייהנ ממנו. אישתך היא לא הרכוש שלך, ויש לה זכות לחיים מאושרים גם בלעדיך. אתה באמת מאמין שההטרדות הילדותיות האלה יחזירו אותה אליך??? נראה לך שהיא תתחיל פתאום שוב לאהוב אותך אחרי סצינות הקינאה והקנטרנות האלה??? איך אתה היית מרגיש אם זה היה להיפך? אהבה אתה כברלא מטפח שם. תיקים במשטרה כן, אתה הורס את העתיד שלך מתוך התנהגות שמודרכת ע"י רגשות שאתה חייב ללמוד איך להתעלות מעליהם. נו וזה שהיא לא תהיה מאושרת? זה יעשה לך את החיים טובים יותר???? אתה באמת לא רואה כמה זה קטנוני וילדותי??? קח רגע למחשבה, ותתחיל לבנות לעצמך חיים חדשים.

כמו ילד קטן

אני בהחלט לא מאמין שההטרדות האלה יחזירו אותה אליי. אני כן מאמין שזה פוגע בה ובחבר שלה, אם כי נכון שזה פוגע גם בי. אבל אני במילא פגוע. במילא מרגיש נבגד. מה יש לי להפסיד? אכן חשבתי שהפרידה תועיל גם לי. סוף סוף חופש ואוכל לעשות מה שארצה. אבל הרגשות לא פועלים בצורה כל כך מתוכננת. כל מה שהרגשתי זה קנאה מטורפת ואובססיווית. כשניסיתי לא להתייחס לזה סבלתי בצורה שלא תיאמן. נכון שאני סובל גם כשאני מטריד, אבל יש פורקן מסויים. יכול להיות שתשומת הלב שלי עוברת מהקנאה (שיכולה לשגע) לאיך להפריע, להציק וכו´. את חושבת שזה פשוט כמו לגו? קח רגע למשחבה ותבנה חיים חדשים. יאללה, איזה כיף. החייפ ממש יפים. נכון? מה הבעיה שלך. תמשיך הלאה. וכו´ וכו´... אבל מה לעשות, יש רגשות, יש כעס, יש ילדים ומשפחה פגועה. ולראות את אשתי לשעבר "מאושרת" כהגדרתה, זה ממש לא לעניין.

נגמלת1

New member
להיפך..

לראות את עצמך מאמלל אותה ואת עצמך ובכך גם את ילדיך..זה מה שלא לעניין. אם אתה מודע לזה שאתה נשלט כרגע בידי רגשות קיצוניים ואובססיביים, עשה משהו בנידון. יש טיפול פסיכולוגי, שי טיפול במשבר שאורך משהו כמו 6 פגישות ונועד ואפשר לאדם לעבור את הרגשות הקשים שהוא נמצא בהם כדי שיוכל להמשיך הלאה.. אתה באמת מתכוון להקדיש עכשיו את חייך לאמלל אישה אחרת שמחפשת חיים טובים יותר??? הקנאה והזעם הם לגיטימיים, אולם הדרך שבחרת לפרוק אותם תוביל רק להתדרדרות ולאסון. אתה שואל מה יש לך להפסיד??? את חייך אתה מפסיד!!! אתה הולך לאמלל את אישתך וכתוצאה מכך להרוס גם את חיי ילדיך. כמה זמן היא תספוג את זה עד שיגיע צו הרחקה? עד שהמשטרה תתחיל לפתוח לך תיקיפ על הטרדה? זה מה שאתה רוצה לילדיך? אבא פושע?? נכון שהרגשות אינם קלים..אולם אתה פשוט חייב למצוא דרך יעילה ובוגרת יותר להתמודד איתם. למען עצמך קודם כל! הרי הנקמה המתוקה ביותר שלך יכולה להיות דווקא להיות מאושר..תתפלא, אבל זה הרבה יותר חזק מכל דבר אחר. שב עם עצמך וברר מה אתה מרגיש- הדחף להרס שאתהה חש ושעוזר לפרוק את המתח המצטבר- הוא בסופו של דבר עדיים דחף להרס- וזה מה שיבוא אם לא תעצור בזמן.

אל תכעס כל כך על wise

הןא באמת איש חכם בסך הכול ניסה לאמר שהוא מכיר את זה מהניסיון שלו אני יכולה להבין למה הוא כתב שלכאורה העתקת ממנו הרבה פעמים כשנכנסתי לפורום קיבלתי זעזוע שכאילו "מישהו כותב אותי" אבל מסתבר שיש עוד הרבה אנשים עם בעיות דומות וכבר אמרו חכמנו "צרת רבים חצי נחמה" ובכל זאת נחמה.......

adam33

New member
נפרדתם או התגרשתם?

הבט על עצמך תתחיל לחיות את חייך תשקיע במה שיש לך אם אתה באמת מישהו שיש לו מה למכור היא מן הסתם גם תראה זאת יחד עם זאת אם אתם רק פרודים יש תקנה שלום בית נסיון לגשש לאט לאט לשם חזרה גש לידיד שלה ואל תתבייש תסביר לו את המצב תגיד לו שאתה מצפה ממנו לשיתוף פעולה תגיד לו שברגע שתמצו את הכל אם זה לא ילך אז מן הסתם אתה תסיר את הכובע ואתה זה שתתגרש ללא כל עכבות או אי הסכמות אם הוא באמת גנטלמן ובאמת רוצה בטוח הילדים שלה הוא יפרוש מראש אין לך סיכוי אם אתה בכח רוצה להדחף בין שניהם ולא משנה מה במרכולתך.

זעמך מובן וטבעי, אבל...

שלא תעיז לפגוע בה בשום צורה ואופן. אתה לא יודע אם היתה תרמית או לא. גם אם היא הרגישה מלכתחילה שלא תחזור אליך, אינך יודע אם לא נתנה לעצמה הזדמנות לראות אם היא תרגיש אחרת במהלך הפרידה. גם אם ידעה מראש שהיא לא תחזור אחרי הפרידה, אולי היא רק ניסתה להקטין את עוצמת המהלומה שתנחת עליך בכך שהפרידה תהיה מדורגת. איתך היא לא היתה מאושרת ובלעדיך היא כן. זו עובדה אבל זה לא מציג אותך כאשם בכלום! אם אתה לא אוהב לשחות בים ומישהו אחר כן זה לא אומר שהים עשה לך משהו בכוונה או שהוא אשם. זה אתה שלא אוהב לשחות בים, נקודה. כך גם אשתך, עם הזמן הפסיקה לאהוב אותך והרגישה לא מאושרת. זה לא אתה שאשם. זו הזוגיות ביניכם שדעכה, כאשר לשניכם חלק בדעיכה. ואם היה לה חבר ברקע, אז בודאי שלא אתה אשם. אבל אם תפגע בה ובאושר הנוכחי שלה, אז תהיה אשם! אז במקום לפגוע בה, נסה להקטין את הפגיעה שהעצמת תחושות הזעם והקינאה שלך גורמות לך. אני מאחל לך התאוששות מהירה וראיה מפוכחת של המציאות.

קח את עצמך בידים...

היא זנחה אותך. זה היה יכול להיות בדיוק ההיפך ואז היא היתה המבולבלת והמיואשת ונבגדת והקנאית. אז הפעם יד האישה היתה על העליונה והיא חתכה ללא פשרות תוך יומיים עמל של הרבה שנים. אבל ככה נראה שיותר טוב מאשר למשוך זאת על פני הרבה שנים ולאמלל שנים וגם את הילדים. אז אזור אומץ, מצא לך חברה חדשה, התחל חיים חדשים ואל תביט אחורה. ולא תצטער בכלל . . . . אני בטוח.......

רק נקודה נוספת למחשבה...

לפני כשבוע יצא לי מאוד במקרה לעשות "שיחת נפש" עם מישהו שאני מכירה הוא סיפר שלפני כמה שנים הוא היה בסיפור כמו שלך את כל הכעס הזעם לא שמעתי אצלו יכול להיות שהזמן עושה את שלו את הפגיעה עדין שמעתי אצלו אבל שמעתי עוד משהו שהיה מוזר לי לשמוע שמעתי אותו מבין ??????? את זה לא יכולתי להבין וכששאלתי יותר הוא ענה שבמבט לאחור הוא חושב שהיה לו חלק בזה פחות בבית, פחות תשומת לב, קשר שהפך מובן מאליו, פחות השקעה ואולי כל הסיבות האלו גרמו למצב......והוא מבין אולי אתה היום עדין במצב של "קרוב מידי לארוע" ועוצמות הרגש ממסכות על שיקול הדעת אני מציעה לך לקחת פסק זמן לחשוב להבין לקבל אולי כשתהיה יותר רגוע ויותר שכלתן תחשוב אם למרות הכול תהיה מוכן לחזור אליה ואח"כ לברר אם היא תהיה מוכנה ללבן את הבעיות שגרמו לה להיות שם ואולי היא תהיה מוכנה לנסות מחדש ואם לא תתיחס לזה כאל לידה מחדש החבר ההוא עשה את זה וכשאני מסתכלת עליו היום אני רואה בנאדם מאושר בדרך החדשה שהוא הלך....... בהצלחה

נקודות למחשבה

אותה אישה, שאתה כעת פגוע ממנה כל כך, אותה אישה, שאהבתה כבר לא שלך, אותה אישה, היא אם ילדייך, אל תשאף להוציא אותה מדעתה, אל תתפלש ברגשות נקמה, אם יש את נפשך להשיב אותה אלייך, תנסה, תפעל בחיוב-הצג את הטוב שבך הרע ממילא לא יגרום לה לאהוב אותך. אתה צמא לגרום לה סבל, עצור! הסבל שלה לא יקטין את שלך, אבל יפגע בילדייך, אז אם לא למענה, לפחות למענם, השאר אותה שפויה. אם יש מקום להצלת הקשר, פעל בחיוב ואם אבוד-הרפה! עזוב אותה, דאג לעצמך.. לקק את הפצעים וקום, לך קדימה לא לכיוון הבור! נקמנות היא בור שחור, אין שם שום רווח. נהרה

תן לה מרחב

ברגע שתתן לה מרחב מחייה תוכל להבין אם אכן יש טעם לקינאה שלך ואולי אתה מבזבז אנרגיות לשווא. להיות קנאי זה לפגוע בעצמך, זה לנווט את כל כולך למטרה שאינה חיונית לך. אם היא יזמה את הפרידה זה כי היא קצה בנישואין אז מה תשיג בעצם אם תפגע בה- אותה? אושר? כאב לה ולחבר? מה? אתה פגוע כי אתה אוהב, אבל.... אם אתה אוהב אז תן לה ללכת, תן לה לחיות את חייה, אל תתרכז בלמנוע ממנה להיות מאושרת, תתרכז בדרכים שיכולים לגרום לך אושר. מאחלת לך אושר ואהבה

Paul McCartney

New member
שלום לך...

תראה, אם היא בגדה בך זה מגעיל אבל לכל המטורפים שחושבים שזה שווה עונש מוות... זה לא. היא עשתה משהו לא פר מאוד, אבל אין לך שום צל של זכות להטריד אותה. במדה והילדים סובלים חבל, ונסה לשפר את זה במהרה... ועוד דבר: אם תתריד אותה אתה תסתבך בסוף כי היא תתלונן... חבל עליך...

אם אוהבים אז לא פוגעים

עם אתה אוהב את אישתך אז אתה צריך לתת לה להיות מאושרת ולישמוח בשימחתה אני יודעת שזהיהיה נוראה קשה וכואב אבל עדיף שתיחייו בניפרד כי מה אתה רוצה שתיחייו ביחד ובלי אהבה כמו שהיא בנתה חיים חדשים תילך גם אתה עם כך זה קרה כניראה אישתך לא הייתה הבן אדם שתלווה אותך לאורך כל חייך כניראה זה הגורל אז תיצא תיצא לעולם ומי יודע איפה מחכה לך האהבה האמיתית והניצחית שלך אני יודעת שזהיהיה בהתחלה קשה אפילו קשה מאוד אבל תנסה

s h a l v a

New member
../images/Emo14.gifקינאה

לדעתי הקינאה שלך עלולה לנבוע מפגיעה באגו. כלומר: תבדוק טוב טוב אם אתה באמת מקנא כי אתה אוהב או שאתה פשוט פגוע. שני דברים לי אליך: פגיעה כזו "שורפת" בהתחלה אבל הזמן משכך את הכאב ומעמעם אותו. נכון, זה יכול לקחת כמה חודשים ואפילו שנה אבל זה ע ו ב ר!! תזכור את זה. דבר שני: אתה רוצה שהיא תתייחס?? תתעלם ממנה ותראה לה שטוב לך ודווקא עכשיו אתה יצירתי ופורח. צא לטיולים עם הילדים, תפגוש בחורות, תעשה חיים כאילו לא כואב. ואז תראה איך הגלגל מתהפך.

hiddi

New member
כשאתה יוצא לנקמה תכין 2 קברים

כך אומר פתגם ידוע ובצדק... נכון כואב , אתה פגוע, אבל ה"נקמה" הכי גדולה היא להיות מאושר ולפתוח דף חדש עם מישהי אחרת....... התעסקות ברשות נקם ונאה יכרסמו אותך עד העצם ודבר לא תפיק מכך....

א ו ר1

New member
הסיפור שלך ממש זהה...

למקרה של אח של חברתי הטובה, הדמיון ממש מדהים אותי. גם הוא נפרד מאשתו לפני כשלושה שבועות, נשואים 8 שנים עם שני ילדים. ממש כואב לי על הבחור הזה, הוא כל כך רגיש ומרגיש ממש פגוע. גם אני , כידוע, נמצאת במשבר קשה מאוד בדרך לגירושין, כך שיש לנו נושאים לשיחה ואנו מעודדים זה את זה. גם אני נפגעתי מבעל בוגדני, אז אני מבינה אותך, זה מאוד קשה ופוגע. אבל לפגוע בחזרה זה לא הפתרון, היא תרד באיזה שהוא שלב מן "העננים" , אבל אתה צריך להיות חזק עכשו. למען הילדים שבטח מבינים את מה שקורה סביבם.

גם בשביל לקיים את האהבה צריך 2

כשאחד מבני הזוג מחפש אהבה חדשה - זה כשהאהבה הקודמת גוועה בשביל אהבה צריך 2 גם בשביל לקיים אותה צריך 2 אם ה- 2 לא מטפחים אותה ולא משנה מה הסיבה - היא מתה ואז, מי שהאהבה יותר חשובה לו מחפש אותה במקומות אחרים האשה כאן לא חיפשה להיות "בוגדת" היא פשוט לא הרגישה נאהבת וזו הרגשה שקשה לשנות אותה אז תוותר ותחפש מישהי יותר מתאימה ששניכם תאהבו זה את זו.

ROEEYASSI

New member
משהו חכם

אני חושב שאתה צריך לצאת עם בחורות (למרות שזה קשה) ולאצת איתם ולראות עולם חדש אם תשב בבית ותחשוב עליה אז אתה תבכה וחבל תתחיל לצאת עם הבחורות ותעבור לידה בכבנה תראה לה שאישה הזו לא חשובה לך. בקשר לילדים שלך תראה להם את העולם לצאת לבלות (סופרלנד) אחי בקיצור תראה לה שזה נגמר סופית תאמן לי יש מלה בחורות שמחפשות משפחה בעזרת "ה תמצה את האישה שלך.

למעלה