כמה דברים
1) כבר יצא לי לכתוב את זה כמה פעמים בפורום: "תרבות הרוק" היא ענף תרבותי צעיר, בן פחות משישים. המסורת של הרוק מתגבשת, בעיקר בעשורים האחרונים: כל מיני Halls of Fame, הרבה מאד גירסאות כיסוי שמרמזות על ההפיכה של שירי רוק לסטנדרטים, בדומה לג'אז, והסתמכות על צלילים וקונבנציות מהעבר ולא על חדשנות, כי אין כמעט מה לחדש יותר.
המיתיזציה של הווטרנים של הרוק התחילה בשנות התשעים, ואם להפנות אצבע לאמן מסוים, זה יהיה דייויד בואי. בשנות השמונים החבר'ה האלה לא היו מיתולוגיים- חלקם היו דינוזאורים, חלקם היו כרישי מצעדים בדיוק כמו בשנות השישים והשבעים העליזות. רוד סטיוארט מודל 1983 היה מעודכן לגמרי- לא לוהט כמו סיימון לה בון נניח, אבל את הסינגלים והתקליטים שלו לא קנו פליטי הסיקסטיז/סבנטיז, אלא בני נוער או 20+ בעיקר בנות, אני מניח, אבל אין לי אפשרות לאמת את זה). גם פול מקרטני היה עדכני למדי אז, ודייויד בואי על אחת כמה וכמה. מיק ג'אגר פחות. קורה.
2) מבחינה סוציולוגית, "הדור של שנות השמונים"- אנשים בני 40 פלוס מינוס- יכול להרשות לעצמו לקנות כרטיסים להופעות של גיבורי נעוריו, שכנראה מזכירים לאנשים את נעוריהם האבודים. צעירים יותר מרגישים צעירים מספיק כדי ללכת להופעות של להקות עדכניות, למבוגרים יותר כנראה פחות איכפת.
3) לגבי המחסור בהופעות- הרפרנס האמיתי, לדעתי, הוא אמנים מקומיים שהופיעו בשנות השישים והשבעים. אני בטוח שיש בינינו לא מעט אנשים שזוכרים הופעה ספציפית של אריק איינשטיין, או שלום חנוך/תמוז, או צביקה פיק. אז אולי לא קיבלנו פה את הסטונז, או דילן, או הסקס פיסטולז בזמן אמת, אבל מיתולוגיה מקומית לא חסרה לנו. הלוואי והארכיונים של קול ישראל וגלי צה"ל היו הופכים לאלבומים שאפשר לקנות. אני מניח שהעלות של זה היא גבוהה, אבל יכול להיות שהמרה לפורמט דיגיטלי בלבד תקטין את העלות ותהפוך את העסק לכדאי. הלוואי.