אני מקווה שתהנו...

זרזיר

New member
אני מקווה שתהנו...

האם חשבתם פעם שאנחנו כמו צדפים, שוכבים לנו על שפת הים מחכים לגלים. לכל אחד צורה שונה וצבעים מגוונים, מבחוץ שוכבים בלי נוע, אך בלב מקווים: שמישהו יעבור ישים לב וירים, ואתנו ישמור לעולמי עולמים. כי לכל אחד בלב חבויה בקשה לפעמים היא נסתרת אך תמיד חזקה, שמישהו אותנו יאהב וינצור וכשניפרד, לעולמים יזכור. ושלא נחיה חיים מבוזבזים, ושנהיה מוקפים באהבה וחברים. וגם הצדף הכי יפה ומיוחד, אף פעם לא יהיה, שלם, כשהוא לבד. כי כולנו חלק ממארג החיים, לכל אחד יש תפקיד, משימה להשלים. וכמו שלכל צדף יש גל מיוחד, שעוזר לו להגיע למקומו המיועד, כך בחייו של כל אדם ישנם אנשים , שמעצבים ומשפיעים לו על החיים. וכשמגיע הסוף, ונגמרים התפקידים, אנחנו, כמו הצדפים, לים האינסוף נסחפים… זרזיר.

ת^עלול

New member
אני לא מסכים עם זה

יש פה טעות קשה בתפיסת העולם של כותב השיר, למרות שהוא יפה ומדהים. לדעתי המטרה של הצדפים היא לא שירימו אותם וישאו אותם, כמו גם בחיים, שוודאי שהבדידות היא הורסת, והאדם צורך חברה, (חברה מלשון חברות), אך מכל מקום ההשוואה הזאת בין צדף לאדם, לא נראית לי מתקבלת, למרות שהיא יפה. ביקורת בונה, גם על סופרים. ת`עלול

זרזיר

New member
זכותך

זכותך

לא להסכים עם השיר. אבל אני לא חושב שכותב השיר התכוון שכל תפיסת העולם היא ככה. השיר מדבר רק על חלק מסוים מהחיים (חברה) שיש לאנשים תחושות מסוימות לגביו. השיר לא מיועד לבטא תפיסת עולם שלמה אלא רק להציג מחשבות והרהורים בנושא מסוים. כשאני קורא את מה שכתבתי עד עכשיו זה נראה גם לי לא כל כך מובן. קשה לי להסביר למה אני מתכוון. בכל מקרה תודה על ההתיחסות. זרזיר

למעלה