אני מקווה שזה ילך:))))

אני מקווה שזה ילך:))))

הנה שני ניגוני ברסלב במקצב שמח לכבוד שבת. תהנו

יפה מאוד!!!

איזה טקסט מדביקים לניגונים האלו בברסלב? הראשון נשמע לי "לכה דודי". אני חושב שהוא יכול ללכת גם עם "אשת חיל".

jack0

New member
המילים לניגונים

שתי המנגינות הן ללא מילים אבל את הניגון הראשון מקובל בברסלב לשיר ב"בואי בשלום" בקבלת שבת.

פראזניק

New member
לא יודע:)

זה ניגון, כמו כל הניגונים, לא ידוע לי שנוהגים לשיר אותו ב"בואי בשלום". לפי מה שאני יודע, המילים של השיר הם "שמחו בה´ וגילו צדיקים והרנינו כל ישרי לב".

jack0

New member
פראזניק פראזניק ../images/Emo13.gif

אם שמת לב יש כאן שני ניגונים, השני אתה צודק בשנים האחרונות אימצו לניגון את המילים של "שמחו בה´" אבל זה רק לאחרונה, בזמנים עברו זה היה ללא מילים. הניגון הראשון שרים אותו בבואי בשלום, לפני כמה שנים היתה שבת אחרי ראש השנה והיתה אז בקבלת שבת של מוצאי ראש השנה שמחה עצומה בביהכ"נ הגדול באומן, ושרנו אז כחמשת אלפי איש את בואי בשלום בניגון הזה, במשך כשלושת רבעי שעה כשכולם רוקדים ומקפצים על הספסלים, זה היה משהו שלא מן העולם הזה.

פראזניק

New member
יעקב,

אמנם המילים "שמחו בה´", נוספו רק לאחרונה, התכוונתי שיש כאלו ששרים את הניגון עם המילים האלו. ל"בואי בשלום", אין ניגון, כל פעם מנגנים ניגון אחר. את השמחה בראש השנה אני זוכר, ואיך לא? איי, יש עוד מקום בעולם עם שמחה כזו כמו אצלינו בראש השנה? לא פלא, זה הריכוז הכי גדול בעולם של רקדנים ומנגנים, לא?
וסליחה על הסטיה מנושא הפורום

יעקב כבר הביא את הטקסט:)))

אבל דומני שאחד הניגונים הוא למילים "שמחו בה´" אני אערוך ברור בלי נדר:)))

למעלה