אני מצפת, אני מצפת...

רותם39

New member
אני מצפת, אני מצפת...

שלום רב,
הפעם אני פונה אליכם בעניין הבא: ברחוב צה"ל מס' 5 בצפת נבנה בשנות השישים בית מלון גדול בן 4-3 קומות ששמו היה "מלון רקפת". כעבור מספר שנים פסק המלון מלהתקיים והבניין נרכש על ידי חב"ד, שהקימה שם ישיבה גדולה תחת השם "ישיבת מנחם". לאחרונה עברה הישיבה למקום אחר והבניין הפך, על פי ידיעה שהגיעה אלי, למרכז קליטה.
כאשר נבנה "מלון רקפת" הוטבע בעמוד המרכזי של אולם הכניסה שבו פסיפס אמנותי גדול עם ציור של ציפורים. ברצוני לדעת אם פסיפס זה עדיין קיים במקומו. לא הצלחתי עד כה ליצור קשר טלפוני עם מישהו מן המוסדות שהיו קיימים בבניין בעבר או בהווה. לפיכך, בקשתי היא ממי שגר בצפת או בסביבתה הקרובה ומזדמן לשם לעיתים, להואיל ולהיכנס אל הבניין ולוודא אם אכן הפסיפס עדיין קיים בעמוד. למותר לציין, שלפסיפס זה יש משמעות רגשית בעבורי.
שבת שלום,

עב

New member
רותם39 - האם את בטוחה בכתובת

בכל מקרה אני מעבירה לך שמות אנשים בצפת שיוכלו לסייע, אם לא תקבלי כאן תשובה.

עדגיל

Well-known member
כפי שאני מכירה את המקום, הרחוב אינו רחוב צה"ל

מהתחנה המרכזית עולים לכיוון גן העיר ובשלב מסוים יש עיקול ימינה, ברחוב זה מצד ימין נמצא המבנה, לא הרחק מרחוב האר"י, ולא הרחק ממרכז הקבלה "אסנט". המבנה נמוך משפת המדרכה. כך נראה בית המלון בפרסומת שהופיעה ב-22/9/61 ב-
עיתון "מעריב" הלקוחה מהאתר עיתונות יהודית היסטורית
http://jpress.org.il/Default/Script...true&Publication=DAV&AppName=2&Hs=advanced&AW

למעלה